-
λοιπον, το συγκεκριμενο εχει τα χειριστηρια στο τιμονι, και απο εκει βλεπεις κανονικα και τη συνολικη καταναλωση (στο trip 2), οπως σε ολα τα vw.
και οντως ειναι 10,7.
-
Ο χρήστης panikos έγραψε:
Επειδή με ενδιαφέρει πήγα και το είδα.
Ως οικογενειάρχης (2 παιδιά) ενδιαφέρομαι για χώρους.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πψς βγάζουν το πορτμπαγκαζ του Tiguan 505 λίτρα και του Passat Variant 513. Μάλλον χρησιμοποιούν διαφορετικά μέτρα.
Σε σχέση με το Passat έχει τα 2/3 του χώρου!!!!505 δεν είναι σίγουρα όπως 580 δεν είναι και του ραβ αν το συγκρίνεις...εχθές που διάβαζα ένα συγκριτικό και είχε διαστάσεις πορτπαγκάζ, έγραφε για το ραβ 14 εκατοστά περισσότερο πλάτος από το τιγκουάν και 3 εκατοστά μικρότερο βάθος. Και επειδή τα έχω δει και τα δύο από κοντά με διαφορά μίας ημέρας, μπορώ να σου πω ότι δεν έχουν τόσο τεράστια διαφορά δηλαδη 200 λίτρα ας πούμε. Και στην τογιότα μετράνε τις θήκες στα πλαινά και στο κάτω μέρος. Ολοι μετράνε και την παραμικρή σπιθαμή που μπορεί να χωρέσει ένα ποτήρι π.χ. και έτσι βγαίνουν τα νούμερα. Το ντοτζ κάλιμπερ ας πούμε το δίνουν πάνω από 500 λίτρα και αν το δεις από κοντά πάνω από 400 δεν το κάνεις γιατί αυτοί το μετράνε μέχρι πάνω.
-
Το Αutocar δίνει 360lit που νομίζω είναι και η πιο αντικειμενική προσέγγιση.
Τα 505 είναι μάλλον με τα καθίσματα τέρμα μπροστά και χωρίς τη ρεζέρβα και τη θήκη της.
Αλήθεια, δεν υπάρχει καποιος τρόπος να κρεμαστεί η ρεζέρβα απο κάτω -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το Αutocar δίνει 360lit που νομίζω είναι και η πιο αντικειμενική προσέγγιση.
Τα 505 είναι μάλλον με τα καθίσματα τέρμα μπροστά και χωρίς τη ρεζέρβα και τη θήκη της.
Αλήθεια, δεν υπάρχει καποιος τρόπος να κρεμαστεί η ρεζέρβα απο κάτωΣε άλλες χώρες ανακοινώνουν 470-1510 χώρο αποσκευών. Το 470 είναι το ελάχιστο με τα καθίσματα τέρμα πίσω αλλά προφανώς περιλαμβάνει και το χώρο της ρεζέρβας η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι στάνταρ στις άλλες χώρες. Τώρα με τα καθίσματα μπροστά μπορεί να βγαίνει αυτο το 505 που ανακοινώνουν εδώ πάντα όμως συμπεριλαμβανομένου και του κάτω χωρου της ρεζερβας. Μόνο ο πάνω χώρος και με τα καθίσματα πίσω πιθανόν να είναι γύρω στα 360 όπως λες.
-
Και εγώ που πήγα και το είδα γύρω στα 350-370 το έκοψα.Άκου 505!!!!
'Αποψή μου είναι ότι έιναι ωραίο αυτοκίνητο αλλά οι τεράγωνοι θόλοι των τροχών είναι απαράδεκτοι.Κάτι έπρεπε να κάνουν για να χαλάσουν το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λοιπον, το συγκεκριμενο εχει τα χειριστηρια στο τιμονι, και απο εκει βλεπεις κανονικα και τη συνολικη καταναλωση (στο trip 2), οπως σε ολα τα vw.και οντως ειναι 10,7.
Εγώ σε ένα tiguan ειδα μέση γύρω στο 11.5, και σε άλλη φάση γύρω στο 10.5. Πάντως σε μια βόλτα που περιλάμβανε λίγο πόλη και περισσότερο ανοιχτό δρόμο εβγαλε μέση 9.3λτ. με ήπια οδήγηση και με λίγες δοκιμές επιτάχυνσης εν κινήσει. Γενικά πάντως το συμπέρασμα μου ήταν ότι αν θες μπορείς να το οδηγήσεις πολύ οικονομικά αλλά αν πάλι πατήσεις το γκάζι η κατανάλωση απογειώνεται. Σε κάποια φάση που επιτάχυνα με 3η είδα το trip computer και έδειχνε 40λτ/100!!!
-
Είναι και 1500+ κιλά. Δεν είναι εύκολο να έχει χαμηλή κατανάλωση. Το τι ανακοινώνει κάθε αντιπροσωπεία είναι άλλο θέμα.
-
Να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ποιά η διαφορά ανάμεσα σε εργοστασιακά δέρματα και συναγερμό με το να στα φορέσουν εδώ?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
κατι για τη καταναλωση.
αυτοκινητο test drive σε επαρχιακη πολη, ειχε μεση καταναλωση 10,7 για 2500χλμ που ειχε κανει, προφανως με πολλα και 'βαρια' ποδια.
Σίγουρα; Τα trip computer στα Tiguan by default μηδενίζουν τη μέση κατανάλωση όταν το αυτοκίνητο μείνει σβηστό για αρκετή ώρα (δεν έχω μετρήσει πόσο).
Έχει 2 μενού μετρήσεων Ι & ΙΙ.
Το 'Ι' μηδενίζει αυτόματα όταν μείνει σβηστό το αυτοκίνητο πάνω από 1-1,5 ώρα.
Το 'ΙΙ' δεν μηδενίζει ποτέ αυτόματα, μόνο κατ' επιλογήν του οδηγού. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
κατι για τη καταναλωση.
αυτοκινητο test drive σε επαρχιακη πολη, ειχε μεση καταναλωση 10,7 για 2500χλμ που ειχε κανει, προφανως με πολλα και 'βαρια' ποδια.
Σίγουρα; Τα trip computer στα Tiguan by default μηδενίζουν τη μέση κατανάλωση όταν το αυτοκίνητο μείνει σβηστό για αρκετή ώρα (δεν έχω μετρήσει πόσο).
Έχει 2 μενού μετρήσεων Ι & ΙΙ.
Το 'Ι' μηδενίζει αυτόματα όταν μείνει σβηστό το αυτοκίνητο πάνω από 1-1,5 ώρα.
Το 'ΙΙ' δεν μηδενίζει ποτέ αυτόματα, μόνο κατ' επιλογήν του οδηγού.Νομίζω ότι το Ι μηδενίζει μετά από 2 ώρες ακινησίας
ενώ το ΙΙ μετα από από 99 ώρες χρήσης. -
Ο χρήστης spyr έγραψε:
Να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ποιά η διαφορά ανάμεσα σε εργοστασιακά δέρματα και συναγερμό με το να στα φορέσουν εδώ?Το πακέτο με τα εργοστασιακά δέρματα περιλαμβάνει και θερμαινόμενα καθίσματα και ηλεκτρικές ρυθμίσεις καθίσματος οδηγού.
Ο εργοστασιακός συναγερμός ενεργοποιείται-απενεργοποιείται με το ίδιο κουμπί που ανοίγεις το αυτοκίνητο όταν είναι εργοστασιακός. Στοιχίζει και λιγότερο από αυτόν που θα σου βάλουν εδώ μετά και δεν σου ξηλώνουν και το αυτοκίνητο στην ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εγώ αν τα έβαζα θα τα προτιμούσα και τα δύο εργοστασιακά (ειδικά τον συναγερμο) -
Πήγα να αλλάξω την παραγγελία μετά από 3 εβδομάδες που την έχω κάνει και μου είπανε ότι πλέον δεν γίνεται... Στείλανε -λένε- φαξ αλλά δεν...
Προωθήθηκε λένε η παραγγελία στο εργαστάσιο αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη να κατασκευάζεται...
Ξέρει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; (θέλω να βάλω ηλιοροφή..) -
Ο χρήστης Kostis_Mic έγραψε:
Πήγα να αλλάξω την παραγγελία μετά από 3 εβδομάδες που την έχω κάνει και μου είπανε ότι πλέον δεν γίνεται... Στείλανε -λένε- φαξ αλλά δεν...
Προωθήθηκε λένε η παραγγελία στο εργαστάσιο αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη να κατασκευάζεται...
Ξέρει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; (θέλω να βάλω ηλιοροφή..)Μαλακίες σου λένε.
Ο πατέρας μου και στο golf V που παραγγείλαμε και στο mercedes που παραγγείλαμε, αλλάξαμε την παραγγελία αρκετά αργότερα (1,5 μήνες πριν την παραλαβή) και μάλιστα αρκετές φορές προσθέτοντας ή αφαιρώντας πράγματα.
Αφού δεν έχει αρχίσει ακόμα η κατασκευή του αυτοκινήτου μπορείς να την αλλάξεις αλλά ίσως να χάσεις τη σειρά παραγγελίας σου. Απλά κλασσικά θα αρχίσουν να γκρινιάζουν.Πάντως αλλαγή γίνεται στάνταρ. Ως τότε μπορείς (θεωρητικά) να αλλάξεις ό,τι θες.ΥΓ:Μας είχαν πει μόνο ότι 1 μήνα περίπου πριν την παραλλαβή, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την παραγγελία, γιατί απλά πρέπει το εργοστάσιο να έχει το χαρτί με τα έξτρα πριν μπει στην γραμμή παραγωγής.Πρέπει να ξέρουν τι να βάλουν πάνω στο αμάξι (από φώτα, δέρματα ως πιτσιλιστήρια) πριν αρχίσουν καν να ενώνουν λαμαρίνες.
-
Ο χρήστης Kostis_Mic έγραψε:
Ξέρει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; (θέλω να βάλω ηλιοροφή..)Τόση ζήτηση έχει το Tiguan. Παράγειλε άλλο κι ας το δώσουν αυτό αλλού. Καποιος θα βρεθεί να το θέλει. Εχουν δυνατότητα να το προωθήσουν και σε άλλες αντιπροσωπίες. Κρίμα είναι αφού σου κόλλησε η ηλιοροφή να μην την βάλεις.
Πάντως αν θές την γνώμη μου ψιλοάχρηστη την βρίσκω. Και μιλώντας με κάποιους που έχουν ηλιοροφή οι 9 στους δέκα μου είπαν ότι μετά τις 2-3 πρώτες φορές ξεχνάς ότι την έχεις. Αξίζει μόνο για αυτούς που κάθονται στο πίσω κάθισμα. Για τον οδηγό δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Κι εγώ αρχικά ψηνόμουν να την βάλω αλλά τελικά το μετάνιωσα. Ασε τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να σου κάνει στο μέλλον με τριγμούς-υγρασίες κλπ. -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Τόση ζήτηση έχει το Tiguan. Παράγειλε άλλο κι ας το δώσουν αυτό αλλού. Καποιος θα βρεθεί να το θέλει. Εχουν δυνατότητα να το προωθήσουν και σε άλλες αντιπροσωπίες. Κρίμα είναι αφού σου κόλλησε η ηλιοροφή να μην την βάλεις.
Πάντως αν θές την γνώμη μου ψιλοάχρηστη την βρίσκω. Και μιλώντας με κάποιους που έχουν ηλιοροφή οι 9 στους δέκα μου είπαν ότι μετά τις 2-3 πρώτες φορές ξεχνάς ότι την έχεις. Αξίζει μόνο για αυτούς που κάθονται στο πίσω κάθισμα. Για τον οδηγό δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Κι εγώ αρχικά ψηνόμουν να την βάλω αλλά τελικά το μετάνιωσα. Ασε τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να σου κάνει στο μέλλον με τριγμούς-υγρασίες κλπ.+1
-
ΣΗΜερα που μίλησα με αντιπρόσωπο μου είπε ότι για παραγγελιες που΄δίνονται τώρα τους δίνει λίστα αναμονής 150 μέρες!!!!
Επίσης μου είπε ότι το δίχτυ αποσκευών (κωδικός 3CX) δεν συνδυάζεται με συναγερμό γιατί θα χτυπάει!!!
-
150 Μέρες πριν καλά καλά κυκλοφορήσει?
-
εχουν απιστευτες παραγγελιες...
που να αρχισουν να το διαφημιζουν...
οταν μιλαω για απιστευτες, εννοω 50 τη μερα.
-
Άρα μην απορείτε αν δεν μπορείτε να τους πιέσετε και πολύ στο θέμα των εκπτώσεων...Με τέτοιους ρυθμούς πωλήσεων σου πουλάνε και υποχρέωση που θα στο φέρουν και κανα μήνα νωρίτερα...
Πάντως εμένα θα με απασχολούσε πολύ το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που πάω να πάρω θα κυκλοφορεί τόσο πολύ (αυτό δεν αναιρεί τα πολλά πλεονεκτήματά του..)
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Πάντως εμένα θα με απασχολούσε πολύ το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που πάω να πάρω θα κυκλοφορεί τόσο πολύ (αυτό δεν αναιρεί τα πολλά πλεονεκτήματά του..)-
Σ'εμένα υπάρχει η 'επιφύλαξη' των ασθενειών νεότητας των καινούριων μοντέλων (που πάντα και σε όλα υπάρχουν), καλύτερα να δίνουμε ένα χρονικό περιθώριο απο την πρώτη κυκλοφορία μέχρι την απόκτηση του...
-
Με θυμώνει αυτή η 'μαζική' παραγωγή παραγγελιών, δεν σου δίνει την δυνατότητα προσεκτικής παρατήρησης του προιόντος, σε τοποθετεί σαν 'ο πελάτης που εκλειπαρεί για να αγοράσει', δίνει πρώτο λόγο και 'μαγκιά' στον αντιπρόσωπο κλπ κλπ.
-
VW Tiguan 2007