-
Ο χρήστης GEORGE LOGOTHETIS έγραψε:
Καλημέρα. Ευκαιρία αφού δεν ξέρω από λάστιχα να μου πει κάποιος. Στην ALFA 56 έχω AVON 05/60/15 νομίζω. Είναι καλά ? Εγώ δεν έχω πρόβλημα και γενικά κρατάνε τουλάχιστον σε στεγνό. Αν αλλάξω τι θα προτείνατε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο?
ΓιώργοςΝα διευκρινήσω. Το αυτοκίνητο είναι ALFA 156, 1600cc
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Georg-η μου,ρίξε μιά ματιά στά Ποτεντζάκια.Πιστεύω ότι θά σού κάνουν δουλειά.
Αυτά τά πνεουμάντ,τί σχήμα λόγου είναι;Δεν ξέρω να σου πω για Ελλάδα, από τον επόμενο μήνα περισσότερα!!
Πάντως εδώ, με άσφαλτο γυαλόχαρτο και όχι ανωμαλίες είναι πολύ καλά για όχι σκληρή χρήση! Όταν είδα δείκτη ταχύτητας ως 270 σκέφτηκα πως πρέπει να τα ζεσταίνω με καμινέτο κάθε πρωί! Όμως ζεσταίνονται πολύ εύκολα, ακόμα και κατά το μήκος μίας και μόνο κλειστής στροφής διαρκείας αν το ζορίσω. Πολύ προοδευτικά και προειδοποιούν σωστά, και στριγγλίζουν σταδιακά περισσότερο όσο ζορίζονται (και από χροιά ήχου καλά τα πάνε!! ). Βέβαια το αυτοκίνητο ιδίως εμπρός είναι πάρα πολύ βαρύ, πράγμα που τα βοηθά στο ζέσταμα.
Δεν τα έχω δοκιμάσει για πολλές στροφές στο όριο, αλλά σε σβέλτη χρήση είναι καλά σε διάρκεια. Αν ζοριστούν πολύ μου δίνουν την εντύπωση πως θα τελειώσουν μάλλον νωρίς από απόδοση, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Από υδρολίσθιση δεν μου αρέσουν, στα 120-130 αν βρέχει σχετικά πολύ αρχίζουν ψαρεματάκια... Εδώ οι δρόμοι δεν κρατάνε πολύ νερό, οπότε σε λιμνάζοντα στην Ελλάδα θα είναι ένα μικροδράμα... Σημείωση πως τα Εξάλτο του Ίμπιζα και με 160 στο κοντέρ ούτε καν πήγαιναν να υδρολισθήσουν και με περισσότερη βροχή στους ίδιους δρόμους... (βέβαια είναι 185 έναντι 205 των Πνεουμαντ).
Σε φρενάρισμα είναι πολύ καλά.
Σε φθορά μου φαίνεται πως πέφτουν γρήγορα... Όταν πήρα το αμάξι είχαν αυλάκια - χαρακώματα. Πρέπει να είχαν λιγότερα από 1000 χιλιόμετρα. Σήμερα είναι εμφανώς πεσμένα, ακόμα και τα πίσω. Ποτέ δεν μου έχει φθαρεί λάστιχο τόσο πολύ τόσο γρήγορα. Βέβαια ποτέ δεν είχα τόσο βαρύ αυτοκίνητο εδώ...
Μάλλον πολύ μαλακά είναι, (ιδίως για 'W'), με όλα τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό... Αν πάντως είναι πάμφθηνα (μισά λεφτά από τα Μισλέν-Πιρέλι-Μπρίτζεστοουν που αναφέρθηκαν) μάλλον θα τα ξαναπάρω.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
S03 , Pzero , Michelin sport
Ενα απο τα 3 ..... αλλά μαλλον σε βλέπω σε Michelin
Τα Μισλέν δεν είναι μαλακά κατά κανόνα;
Τα Nero είναι αρκετά σκληρά πάντως. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο αργούν να ζεσταθούν στους ελληνικούς δρόμους με τους αστείους συντελεστές τριβής. Σε αστικές διαδρομές το χειμώνα πρακτικά δε ζεσταίνονται ποτέ! Και σε track day στα Μέγαρα άντεξαν μια χαρά έχοντας ήδη 27000χλμ.
Αυτό φοβάμαι κι εγώ με τα Μισλέν... Σνήθως είναι μαλακά, πράγμα σωτήριο για Ελλάδα, αλλά εδώ ο συνδυασμός 'βαρύ αμάξι - καλή άσφαλτος - εγώ μουρλαμένος από την μάλλον βαρετή ζωή' τρώει πολύ λάστιχο...
Τα Πιρέλι είναι ΤΟΣΟ σκληρά; Πριν ζεσταθούν δουλεύουν;
Από ότι κατάλαβα τα Μπριτζστοουν είναι η μέση λύση, ε; Ούτε πολύ μαλακά, ούτε μόνο για αγωνιστική οδήγηση... Μάλλον καλή λύση μου φαίνονται. Τα φοβάμαι σαν μάρκα μόνο και μόνο επειδή το Τολέδο είχε Φάιρστοουν (790 νομίζω) σαν πρώτη τοποθέτηση και ήταν απαράδεκτα... Ούτε φρέναραν, μέτρια στο στρίψιμο, κακή άνεση και τελικά σκλήρυναν γρήγορα και απόγιναν...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τα Nero είναι αρκετά σκληρά πάντως. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο αργούν να ζεσταθούν στους ελληνικούς δρόμους με τους αστείους συντελεστές τριβής. Σε αστικές διαδρομές το χειμώνα πρακτικά δε ζεσταίνονται ποτέ! Και σε track day στα Μέγαρα άντεξαν μια χαρά έχοντας ήδη 27000χλμ.
Οχι τα sport ...... αλλά είναι και σχετικά ακριβά
Τα Nero και ακόμα περισσότερο τα Pzero (assymetrico , corsa και rosso)
είναι φυσικά πιο σκληρά , όμως μπορεί να αντέχουν και σε πίστα
Του Γιώργου η Alfa με τη δύναμη και το βάρος που έχει μπροστά μάλλον χρειάζεται πιο σκληρά λάστιχα ειδικά στο γυαλόχαρτο της Ελβετίας -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Του Γιώργου η Alfa με τη δύναμη και το βάρος που έχει μπροστά μάλλον χρειάζεται πιο σκληρά λάστιχα ειδικά στο γυαλόχαρτο της ΕλβετίαςΟπότε τα Νέρο τα βρίσκεις σωστά από άποψη σκληρότητας;
-
Δεν τα έχω δοκιμάσει προσωπικά , όμως αν κρίνω από τα Pzero που τα ξέρω και από αυτά που έγραψε ο Kyan (και τα είδα με τα μάτια μου στα Μέγαρα ) ..... ναι πιστεύω ότι τα Nero πρέπει να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνεις.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Του Γιώργου η Alfa με τη δύναμη και το βάρος που έχει μπροστά μάλλον χρειάζεται πιο σκληρά λάστιχα ειδικά στο γυαλόχαρτο της ΕλβετίαςΟπότε τα Νέρο τα βρίσκεις σωστά από άποψη σκληρότητας;
Εγώ (με επιφύλαξη) ναι. Σε δρόμους με καλή άσφαλτο θα ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα και όταν είναι ζεστά είναι πάρα πολύ καλά, ειδικά σε καλό οδόστρωμα. Τώρα το καλοκαίρι και στην Ελλάδα ζεσταίνονται αμέσως βέβαια. Όταν είναι κρύα βγάζουν πολλές μούρες.
Και τα Nero P-Zero είναι. Τα Corsa αν δεν κάνω λάθος είναι τύπου 'competition', οπότε μάλλον δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε Nero και Rosso. Επίσης φαντάζομαι ότι η σκληρότητα έχει άμεση σχέση και με τον δείκτη ταχύτητας. Τα δικά μου είναι 'ZR', ο μικρότερος δείκτης στον οποίο παράγονται. Από την άλλη βέβαια τα Firehawk 1ης τοποθέτησης ήταν 'W' αλλά σε 25000χλμ ήταν για άλλαγμα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και τα Nero P-Zero είναι. Τα Corsa αν δεν κάνω λάθος είναι τύπου 'competition', οπότε μάλλον δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε Nero και Rosso. Επίσης φαντάζομαι ότι η σκληρότητα έχει άμεση σχέση και με τον δείκτη ταχύτητας. Τα δικά μου είναι 'ZR', ο μικρότερος δείκτης στον οποίο παράγονται. Από την άλλη βέβαια τα Firehawk 1ης τοποθέτησης ήταν 'W' αλλά σε 25000χλμ ήταν για άλλαγμα.
Σωστά
Το Nero είναι ας πούμε το πιο πολιτισμένο από τη σειρά P-zero
και το Rosso το πιο ακραίο
Ενδοιάμεσα υπάρχουν τα Asimmetrico και Ρ7000 (Το πρώτο πολύ καλό , το δεύτερο αρκετά καλό με πολύ θόρυβο όμως )
Το Corsa όπως και το C είναι competition ( To C σε 205/45/16 είναι το καλύτερο λάστιχο που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα με πολλή καλή αντοχή ~ 35.000 χλμ) -
Μια που είπατε για τα Michelin Pilot Sport, είναι πολύ καλά, τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο. Ιδανικά σε σκληρότητα, ανθεκτικά, πολύ καλό κράτημα σε στεγνό και σε βρεγμένο. Μάλλον ήταν.
-
Δεν ξέρω για τους δρόμους στην Ελβετία αλλά αν είναι όπως αυτούς της Αγγλίας ό,τι λάστιχο και να βάλεις κρατάει τρελλά και ό,τι λάστιχο και να βάλεις έχει φθαρεί σε λιγότερο από 2 χρόνια. Οπότε δοκίμασε να βάλεις το φτηνότερο! Φίλος πήγαινε με τα λινά και δεν είχε πάρει χαμπάρι..... ευτυχώς είδε κάτι να ασπρίζει... πριν το δει η αστυνομία (πρόστιμο 1000 λίρες για κάθε κακό λάστιχο...)!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
(πρόστιμο 1000 λίρες για κάθε κακό λάστιχο...)!Τσούζει!
Μακάρι να γινόταν κι εδώ αυτό!
-
Pirelli P6 185/60-14, πολύ καλά στο στεγνό αν ζεσταθούν, αλλά πέθαναν σε λιγότερο από ένα χρόνο και 18.000 χμ... τα προηγούμενα Pirelli P2500 που είχα σε ίδια διάσταση ήταν καλύτερα, ειδικά στο βρεγμένο, και κράτησαν και πολύ περισσότερο.
Σπύρος
-
Goodyear Eagle Touring 165/55/13 στο Cinque Sporting,από τους δύο τύπους που κυκλοφορούν σε αυτή την περίεργη διάσταση είναι τα καλύτερα.
Μichelin Pilot Exalto 185/55/14 στο Polo.Για το στυλ που οδηγώ,είναι απλά τα καλύτερα λάστιχα,αφού καταφέρνουν και κάνουν την μπακατέλα μάγκα!!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αυτό φοβάμαι κι εγώ με τα Μισλέν... Σνήθως είναι μαλακά, πράγμα σωτήριο για Ελλάδα, αλλά εδώ ο συνδυασμός 'βαρύ αμάξι - καλή άσφαλτος - εγώ μουρλαμένος από την μάλλον βαρετή ζωή' τρώει πολύ λάστιχο...
Τα Πιρέλι είναι ΤΟΣΟ σκληρά; Πριν ζεσταθούν δουλεύουν;
Από ότι κατάλαβα τα Μπριτζστοουν είναι η μέση λύση, ε; Ούτε πολύ μαλακά, ούτε μόνο για αγωνιστική οδήγηση... Μάλλον καλή λύση μου φαίνονται. Τα φοβάμαι σαν μάρκα μόνο και μόνο επειδή το Τολέδο είχε Φάιρστοουν (790 νομίζω) σαν πρώτη τοποθέτηση και ήταν απαράδεκτα... Ούτε φρέναραν, μέτρια στο στρίψιμο, κακή άνεση και τελικά σκλήρυναν γρήγορα και απόγιναν...
Γιώργο μην το σκέφτεσαι. Και το δικό μου αμάξι (Astra) ήρθε με Φάιρστοουν και ήταν απλά απαράδεκτα. Στην πρώτη αλλαγή έβαλα Μπριτζστοουν και όχι απλός ησύχασα αλλά ενθουσιάστηκα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν ξέρω για τους δρόμους στην Ελβετία αλλά αν είναι όπως αυτούς της Αγγλίας ό,τι λάστιχο και να βάλεις κρατάει τρελλά και ό,τι λάστιχο και να βάλεις έχει φθαρεί σε λιγότερο από 2 χρόνια. Οπότε δοκίμασε να βάλεις το φτηνότερο! Φίλος πήγαινε με τα λινά και δεν είχε πάρει χαμπάρι..... ευτυχώς είδε κάτι να ασπρίζει... πριν το δει η αστυνομία (πρόστιμο 1000 λίρες για κάθε κακό λάστιχο...)!Με τον πόνο μου παίζεις;;
Τη βδομάδα πριν την Πρωτομαγιά αγόρασα το αυτοκίνητο, μέιον 2 βδομάδες που έμεινε ακίνητο μέχρι να βγάλει πινακίδες, μέιον δύο βδομάδες που ήρθα στην Ελλάδα τι μένει; 1,5-2 μήνες και τα λάστιχα μισά... Και δεν το οδηγώ κάθε μέρα...
Αν συνεχίσω έτσι, και δεδομένης της μικρής κατανάλωσης σαν ντήζελ (7λτ/100χμ με την δεδομένη οδήγηση) πιο πολλά θα δίνω σε λάστιχα παρά σε καύσιμα... Τι φτηνα να βάλω μου λες... -
Από τη μαμά fiat,dunlop sp2000 195/55/15.Κάτι δεν μου κάθεται καλά με τα συγκεκριμένα λάστιχα,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι...Όταν αλλάξω λάστιχα φιλοδοξώ να δω διαφορά.
-
Michelin Primacy 205/55/16 μαμίσια.
Πολύ καλά στο στεγνό και στο πολύ βρεγμένο. Απαράδεκτα στο ψιλόβροχο και φαγώνονται γρήγορα.
Είναι πολύ προοδευτικά αλλά τσιρίζουν στις στροφές (καταλαβαίνεις όμως αμέσως το όριά τους). Πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα.
Έχασαν ένα κλικ απόδοσης στα 8.000 χλμ κι άλλο ένα στα 17.000. -
165/65 R14 για Saxo VTS 1.4 . Eιμαι αναμεσα σε michelin energy 3A kai fulda (Diadem Linero?) ή continental (eco contact?) . (ολα T)
To σκηνικο εχει ως εξης , η τιμη ειναι σημαντικος παραγοντας για μενα, και εχω μια προσφορα μετα απο ψαξιμο για energy στα 230 και απο εναν αλλον για 'γερμανικο' (δε καταλαβα ακριβως ποιο απο τα δυο, conti ή fulda) στα 220 μεσα και η ευθυγραμμιση (και ζυγοσταθμιση εννοειται)
οποτε τωρα παιζεται στο αν τυχον τα δυο λαστιχα αυτα ειναι καλυτερα απο το energy.
any ideas?
-
Toyo T1s Proxes 205/55/16
-
Michelin energy 3A 185-60-14 και to γρηγορότερο δυνατό Michelin Exalto 195-55-15
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητό σας?