-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Βαλε εσυ τωρα τον εαυτο σου σε αντιθετη θεση να σου ελεγε καποιος να σε πληρωσει με επιταγη
Νίκο προφανώς δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι η τραπεζική επιταγή
-
Αν είναι επιταγή τράπεζας (όχι προσωπικη) και δεν ειναι προφανώς πλαστη, τότε μια χαρά συναλλαγή γίνεται. Μεταβιβαζονται σπίτια έτσι.
Για περισσότερη σιγουριά τα στοιχεία της επιταγής μπορεί να τα αναγράψει στην ΥΔ που θα σου δώσει για να φαίνεται το τίμημα. -
Ας μιλησουν οι καμενοι απο επιταγες
-
Η τραπεζική επιταγή εκδίδεται μόνο αν υπαρχει αντίκρισμα στον λογαριασμό. Παίζει να δεσμεύουν και το ποσο αυτο με την έκδοση της τραπεζικής επιταγής.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πήρα υπεύθυνη δήλωση από αυτόν που έχει στα χέρια του την εξουσιοδότηση ότι μόλις φανούν τα λεφτά στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη θα μου μεταβιβάσει το αυτοκίνητο. Δεν με διασφαλίζει έναντι του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που είναι στο εξωτερικό, έχω κάτι επίσημο όμως στα χέρια μου που δε με αφήνει εντελώς ακάλυπτο.
Ούτως ή άλλως θα είμαι παρών στο υπουργείο συγκοινωνιών, θα ζητήσω πρώτα την επιβεβαίωση του υπαλλήλου ότι οι εξουσιοδοτησεις, τα χαρτιά, κτλ είναι οκ και μόλις μου το πει θα κάνω τη μεταφορά των χρημάτων για να προχωρήσει στη συνέχεια ο υπάλληλος με τη μεταβίβαση. Δυστυχώς η τραπεζική επιταγή δεν μπορούσε να ισχύσει στην προκειμένη περίπτωση γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είναι εδώ για να την πάρει και να την καταθέσει ο ίδιος. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ας μιλησουν οι καμενοι απο επιταγεςΥπάρχουν οι ιδιωτικές επιταγές και οι τραπεζικές επιταγές.
Απο ιδιωτικές υπάρχουν πολλοί καμμένοι.
Απο τραπεζικές απλά δεν υπάρχει καμμένος.....Η τραπεζική επιταγή εκδίδεται μόνο αν υπαρχει αντίκρισμα στον λογαριασμό. Παίζει να δεσμεύουν και το ποσο αυτο με την έκδοση της τραπεζικής επιταγής.
Για να καταλάβετε γιατί δεν υπάρχει καμμένος, για να βγει τραπεζική επιταγή γίνεται ανάληψη απο τον λογαριασμό του εκδότη. Αν δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορεί να εκδοθεί επιταγή.
Επίσης έχει αυθημερόν valeur δηλάδη πληρώνεται την ίδια στιγμή.Ιδιωτικές επιταγές βγάζει οποιος έχει καρνέ, είτε έχει λεφτά στο λογαριασμό του είτε δεν έχει.
Αυτές είναι επισφαλείς. -
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει.
Ποια είναι η διαδικασία όταν ένα όχημα δεν είναι πλήρως ξοφλημένο;
Τι πρέπει να ζητήσει ο αγοραστής και πως κατοχυρώνει το αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αιτιολογία στο transfer με αριθμό αυτοκινητου και ανταλλαγή των υπευθύνων δηλώσεων αγοράς - πώλησης την ώρα που πατάς το κουμπί της μεταφοράς των χρημάτωνΑυτή είναι η καλύτερη λύση. Επίσης ο πωλητής μπορεί να έχει έτοιμη εξουσιοδότηση προς τον αγοραστή να μεταβιβάσει το όχημά του (που του τη δίνει με το που κατατίθενται τα χρήματα). Οπότε ο αγοραστής μπορεί να πάει και μόνος του στο ΚΕΠ να κάνει τη διαδικασία (καλά μαζί πάνε αλλά έχει την εξουσιοδότηση για εξασφάλιση).
-
Ερώτηση, μετά από 30 χρόνια γάμου πήρα τον σκύλο μου και την έκανα (τα παιδιά μου μεγάλα), μένω στο εξοχικό της μάνας μου στην Ν.Καλλικράτεια, είμαι εκπαιδευτικός σε σχολείο κοντά στην Περιφέρεια (Βότση) και καθημερινά κάνω το δρομολόγιο που είναι πάνε έλα 80 ΚΜ, με το mercedes sport coupe 230 (παλιό του 03) και με μεγάλη προσπάθεια είμαι στα 7,1 λίτρα/100 ΚΜ, σκέφτομαι λοιπόν για ένα παλιό και μικρό πετρελαίου smart, corsa, c1 κ.τ.λ να περιορίσω τα έξοδά μου, υπολογίζω να μείνω στην δουλειά 8-12 χρόνια ακόμη, σχολείο ή διαμονή και το mercedes δεν θέλω να αλλαξω, τα λίγα που έχω καβάντζα δεν φτάνουν τα 7000 Ε και πάνω των Ε5, αν πάρω Ε4 μπορώ:
1ον Να το μεταβιβάσω νόμιμα στο ονομά μου αν και φαίνεται ότι μένω Θεσσαλονίκη (διαζύγιο αργει, δεν δίνω μία)
2ον Μπορώ να μετακινούμαι μέχρι την είσοδο της πόλης και νόμιμα να το παρκάρω π.χ στην Βούλγαρη ή στην αερογέφυρα εκει στο αλατίνη.
3ον Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, -
Σκοπευω να πουλησω ενα αυτοκινητο για 2000 ευρω.Επειδη εχω αρκετα χρονια να ασχοληθω με μεταβιβασεις,εχει αλλαξει κατι σχετικα με την εξοφληση του απο τον αγοραστη?
Μπορει να με πληρωσει με μετρητα ή θα πρεπει να πληρωσει με τραπεζικη επιταγη?
Ρωταω γιατι ειχα ακουσει για καποιες αλλαγες στις συναλλαγες,ομως δε γνωριζω αν περιλαμβανεται και η αγορα αυτοκινητου σε αυτες. -
Ο χρήστης 250 ce έγραψε:
Σκοπευω να πουλησω ενα αυτοκινητο για 2000 ευρω.Επειδη εχω αρκετα χρονια να ασχοληθω με μεταβιβασεις,εχει αλλαξει κατι σχετικα με την εξοφληση του απο τον αγοραστη?
Μπορει να με πληρωσει με μετρητα ή θα πρεπει να πληρωσει με τραπεζικη επιταγη?
Ρωταω γιατι ειχα ακουσει για καποιες αλλαγες στις συναλλαγες,ομως δε γνωριζω αν περιλαμβανεται και η αγορα αυτοκινητου σε αυτες.Για την εξόφληση, εφόσον μιλάμε για το νόμιμο ποσό πρέπει να γίνει είτε με τραπεζική είτε με bank transfer, όπου και στα δύο πρέπει να αναγράφεται η πινακίδα του οχήματος. Αν θέλουμε, στα πεδία σχολίων προσθέτουμε και τα ονοματεπώνυμα αγοραστή και πωλητή.
Για το υπόλοιπο πλην του νόμιμου ποσού, αλλάζει χέρια με οποιοδήποτε τρόπο θέλουμε ΠΛΗΝ των ανωτέρω
-
Σε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, μπορείς να πληρώσεις και να πληρωθείς όπως γουστάρεις.
Αν μεσολαβεί έμπορος, αλλάζει το πράγμα. -
Ο χρήστης Anty έγραψε:
Σε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, μπορείς να πληρώσεις και να πληρωθείς όπως γουστάρεις.
Αν μεσολαβεί έμπορος, αλλάζει το πράγμα.Και μεταξύ ιδιωτών ισχύουν όσα έχει γράψει η Άσος παραπάνω.
Υπάρχει πλέον πλαφόν 500 ευρώ ακόμα και σε συναλλαγές ιδιωτών -
'Η' ? Και να πεις ότι δεν έχουμε γνωριστεί κιόλας...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν μεσολαβεί έμπορος, αλλάζει το πράγμα.Και μεταξύ ιδιωτών ισχύουν όσα έχει γράψει η Άσος παραπάνω.
Υπάρχει πλέον πλαφόν 500 ευρώ ακόμα και σε συναλλαγές ιδιωτώνΕπιμένω ότι δεν ισχύει κανείς περιορισμός μεταξύ ιδιωτών, ψάξ' το καλύτερα
-
Αν εμπλέκεται επιχείρηση ή επιτηδευματίας, πλέον δεν υπάρχει καν άλλη δυνατότητα, πλην της τραπέζης. Μεταξύ ιδιωτών μπορεί να γίνει με μετρητά, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να ανταλλαχθούν υπεύθυνες δηλώσεις με το κόστος του οχήματος. Οι οποίες βέβαια αποτελούσαν πειστήριο όταν οι δηλώσεις γίνονταν με χαρτί. Πλέον μέσω τραπέζης η συναλλαγή θα 'τραβιέται' αυτόματα στην δήλωση φόρου, οπότε ούτε υπεύθυνες δηλώσεις ούτε συμπλήρωση χρειάζεται. Και φυσικά πάντα έχουμε το πρόβλημα των CCs, που περιορίζει δραστικά την κίνηση ρευστού.
Όπως είπα και πιο πριν, αυτό αφορά το 'νόμιμο' ποσό
-
Και μέσω τράπεζας να γίνει πάλι χρειάζονται υπεύθυνες δηλώσεις γιατί αυτού του είδους οι συναλλαγές δεν εμπίπτουν σε αυτές που ενημερώνουν απευθείας τα κουτάκια της δήλωσης και πρέπει να συμπληρωθούν χειρόγραφα
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
'Η' ? Και να πεις ότι δεν έχουμε γνωριστεί κιόλας...Sorry
Να βράσω το tapatalk! -
Αγορά 500 ευρώ αυτοκινητο χρειαζόμαστε υπεύθυνη δήλωση αγοραστή πωλητή επικυρωμένη;
-
Δηλωσεις χρειαζονται, οχι απαραιτητα επικυρωμενες
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης