-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
τα σερβις για το i20 Hyundai 1400 diesel εως τα 100000 χλμ, κατα μεσω ορο ποσο κοστιζουν?εχει κανεις γνωση της καταστασης?και κατι ακομη, απο ανταλακτικα ειναι οπως λενε σχετικα φτηνα?οτι ειπε ο panos3 για τα ανταλλακτικα,
στο σερβις αντιπροσωπειας, εσυ εισαι η ντοματα
-
η πενταετια καλυπτει ολο τ αμαξι η μετα τα 3 χρονια μονο κινητηρα και σασμαν?γιατι αν ειναι ετσι καθεσαι μεχρι τα 3 χρονια και μετα γεια σας!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
τα σερβις για το i20 Hyundai 1400 diesel εως τα 100000 χλμ, κατα μεσω ορο ποσο κοστιζουν?εχει κανεις γνωση της καταστασης?και κατι ακομη, απο ανταλακτικα ειναι οπως λενε σχετικα φτηνα?
οτι ειπε ο panos3 για τα ανταλλακτικα,
στο σερβις αντιπροσωπειας, εσυ εισαι η ντοματα
εισαι παλιος της hyundai απο οτι καταλαβα...σκεφτομαι να παρω το i20 diesel 1400 πως το βλεπεις?θα ηθελα την αποψη σου(σερβις-ανταλακτικα-οικονομικο)ή και οποιος αλλος γνωριζει!
-
Δεν εχω την παραμικρη ιδεα. Αλλο το χρεπι που εχω εγω βασισμενο σε τεχνολογια δεκαετιας '90, αλλο το i30, χασμα υπαρχει αναμεσα τους και ειναι και πετρελαιο αυτο που θες. Ισως να ειχες καλυτερη πληροφορηση στο 'Κατασκευαστες και μοντελα' τοπικο του forum, εκει ρωτα.
Για το ποσο κοστιζουν τα σερβις, ενα τηλεφωνακι στην αντιπροσωπεια, δε θα εκανε κακο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ελα μεταξυ μας ,το αμαξι οκ ηταν για φαγητο πηγες..
Τα λαδια απο Κετσελιδη ή γενικα απο Φρατζή?Ε, στον συγκεκριμένο το καφεδάκι και τα διάφορα σφολιατοειδή μπινελίκια είναι εκ των ουκ άνευ...
Τα λάδια από Auto Proto (τον έχω ξαναπροτείνει για τη χαμηλή του τιμή στο συγκεκριμένο λάδι, για τα άλλα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη), τα έχει πάει στα 20 ευρώ πλέον από 18 αλλά επειδή δεν τα είχε στο κατάστημα στο Ηράκλειο και με έβαλε να πάω στο άλλο στη Μεταμόρφωση μου έκοψε το δίφραγκο αφήνοντάς μου τα στην παλιά τους τιμή. Το φίλτρο από τον ίδιο, το είχε διαθέσιμο. -
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
τα σερβις για το i20 Hyundai 1400 diesel εως τα 100000 χλμ, κατα μεσω ορο ποσο κοστιζουν?εχει κανεις γνωση της καταστασης?και κατι ακομη, απο ανταλακτικα ειναι οπως λενε σχετικα φτηνα?
γενικα τα ανταλλακτικα ειναι φτηνα...ομως τα σερβις της αντιπροσωπειας κοβουν κ@λους το ξερω απο την πενταετης εγγυηση του accent.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος και δεν έχεις καμία υποχρέωση να το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Πολλές αντιπροσωπείες ποντάρουν στην άγνοια/φόβο του πελάτη και λένε ότι και καλά δεν θα ισχύσει η εγγύηση εάν πάθει κάτι το αυτοκίνητο.
Άσε που τη διαφορά των χρημάτων που παίρνουν (οι περισσότερες αν όχι όλες οι αντιπροσωπείες) και ζημιά να βγάλει τα λεφτά τα έχεις ήδη δώσει. -
Καλησπέρα σε όλους
Oil service στο μωρό μου BMW F25 20d auto (Νέα X3)
Το σέρβις έγινε στον Σπανό στη Συγγρού γιατί είναι κοντά στη δουλεία μου.
Εργασία 24 Ευρώ
Λάδια Castrol edge 5-30 6l 100,62 Euro. Στο ebay US 14l +21l=90,72$ Στο ebay UK 6*13,95=83,7 pounds 99,9 Euro
Ροδέλλα κάρτερ 0,29 Ευρώ
Φίλτρο λαδιού 17,58 Ευρώ
Φίλτρο κλίμα 50,63 Ευρώ. Αυτό πάει πακέτο με το oil service
Σύνολο 237,53 με ΦΠΑ.Δεν το θεωρώ άσχημο
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Εργασία 24 Ευρώ
Λάδια Castrol edge 5-30 6l 100,62 Euro. Στο ebay US 14l +21l=90,72$ Στο ebay UK 6*13,95=83,7 pounds 99,9 Euro
Ροδέλλα κάρτερ 0,29 Ευρώ
Φίλτρο λαδιού 17,58 Ευρώ
240 ευρω για λαδια φιλτρο & φιλτρο κλιμα..
Απο τι ποσο και πανω θεωρεις ασχημο ενα απλο λιπαντικο σερβις? -
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Το σέρβις έγινε στον Σπανό στη Συγγρού γιατί είναι κοντά στη δουλεία μου.Δεν το θεωρώ άσχημο
Πληκτρολόγιο λανθάνον, αλήθεια λέγει (για όλους μας...)
Όντας δούλοι, λίγες (ή καμία) επιλογές έχομεν... -
Δηλαδή 187 ευρω για λαδια &φιλτρο .
-
Λαδια+φιλτρο, γενικος ελεγχοσ + στη ραμπα, απο κατω , ελεγχοσ στο δρομο, και συμπληρωματα διαφορων υγρων, SELENIA κοκκινα (προτεινομενα απο εργοστασιο) 75 ευρω με το φπα-ολα μεσα + 2 καφεδες που ηπιαμε μεχρι να τελειωσει η δουλεια (ηταν αγκαζε οι 2 ραμπες, 'μου ειπε πηγαινε για καφε και ελα σε καμμια ωρα' να το παρεις). Μπορει να μην ακουγεται ακριβο αλλα αν σκεφτειτε οτι τα αλλαζω 'προληπτικα' καθε 5000 χλμ (1 φορα το χρονο, με το ζορι κανει 5000 χλμ), αντι 7500-10000, τοτε ειναι υπολογισιμο το κοστος. Δεν φταιει το συνεργειο, το ξερο μου το κεφαλι φταιει.
Φιατ barchetta 1.8 ΜΥ99 60000 χλμ. -
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Εργασία 24 Ευρώ
Ροδέλλα κάρτερ 0,29 Ευρώ
Φίλτρο λαδιού 17,58 Ευρώ
Μπάμπη 24€ εργασία την ώρα (μη μου πεις ότι έκανε παραπάνω διότι αν το έκανε έγινε επίτηδες) δηλ. αναλογικά 192 τη μέρα. Για εφοπλιστή καλά είναι. Τόσα όμως παίρνουν αρκετοί. Τα ίδια έδινα εγώ σε 318i προ 20 χρόνια περίπου.
Ο τύπος έβγαλε αρκετά από την πώληση λαδιού μια που τα ίδια μπορούσες να τα βρεις με 65€ περίπου. (να μη σου πω και για το λάδι που σου αφαίρεσε το οποίο το πουλάει και αυτό)
Τη ροδέλα μην είσαι σίγουρος ότι την άλλαξε άσχετα με το τι λέει ο κατασκευαστής. Εάν δεν είχε σφιχτεί πολύ την προηγούμενη φορά, μπορεί και να έβαλε την ίδια.
Για το φίλτρο του λαδιού που γράφεις και εκεί έχει περίπου 50% κέρδος.
Του κλιματιστικού τώρα άνετα το βρίσκεις με 30€ άρα αποκόμισε και από εκεί περί τα 20€. Ότι πάει με το oil service που γράφεις αν θέλεις το πιστεύεις. Aυτό ελέγχεται (δεν αντικαθίσταται απαραίτητα) στο inspection και όχι στο oil servive.
Αν αθροίσεις τις διαφορές θα δείς ότι έβγαλε όχι 29 αλλά πάνω από 100€ δηλ.800€ το 8κτάωρο πάντα αναλογικά και όχι απόλυτα.
Και για να κάνω το συνήγορο του διαόλου υπάρχει πάντα το ΝAI ΜΕΝ ΑΛΛΑ!!
Πρέπει να πληρωθούν οι εργάτες το αφεντικό το κωλοΙΚΑ το κωλοΟΑΕΕ τη κωλοΕΦΟΡΙΑ το ενοίκιο, φθορές, νερό, ρεύμα, μέρος του εξοπλισμού και το κωλόχαρτο της τουαλέτας.
Αν εσένα σου περισσεύουν να βοηθάς το συγκεκριμένο συνεργείο στο οποίο πιστεύω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, πολύ καλά το κάνεις. Διαφορετικά μπορείς να πάς σε οποιοδήποτε άλλο, αλλά και μόνος σου μπορείς να κάνεις αρκετά και προπαντός διαβάζοντας το βιβλιαράκι του, το οποίο λέει τι πρέπει να αλλαχτεί και πότε. Το τελευταίο το χρειάζεσαι πας δε πας σε μάστορα έτσι ώστε να ξέρεις τι πρέπει να αλλαχτεί και να αλλαχτεί επειδή το λέει ο κατασκευαστής και όχι ο «μάστορας».
Και μη ξεχνάς: το δίκιο το έχει αυτός που πληρώνει, δηλ.εσύ.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Και μη ξεχνάς: το δίκιο το έχει αυτός που πληρώνει, δηλ.εσύ.Ποιο δικιο φιλε μου? Που ζεις στη δεκαετια του 50 οπου υπηρχε και ''φιλοτιμο''?
Ο συνεργειατζης θα σου πει ''εγω τοσα χρεωνω, αν σ αρεσει, αλλιως πηγαινε αλλου''....και το πιθανοτερο ειναι να στο πει και τσαμπουκαλεμενα. Αν δε το συνεχισεις, εχεις πολλες πιθανοτητες να φυγεις με καμμια ''ψιλη'' (καθοτι τα λοιπα μαστορια θα τρεξουν να υπερασπιστουν τον αφεντη τους)Γνωστα εδω και χρονια αυτα...δεν βγαζεις ακρη
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Και μη ξεχνάς: το δίκιο το έχει αυτός που πληρώνει, δηλ.εσύ.
Ποιο δικιο φιλε μου? Που ζεις στη δεκαετια του 50 οπου υπηρχε και ''φιλοτιμο''?
Ο συνεργειατζης θα σου πει ''εγω τοσα χρεωνω, αν σ αρεσει, αλλιως πηγαινε αλλου''....και το πιθανοτερο ειναι να στο πει και τσαμπουκαλεμενα. Αν δε το συνεχισεις, εχεις πολλες πιθανοτητες να φυγεις με καμμια ''ψιλη'' (καθοτι τα λοιπα μαστορια θα τρεξουν να υπερασπιστουν τον αφεντη τους)Γνωστα εδω και χρονια αυτα...δεν βγαζεις ακρη
Αυτό ακριβώς εννοώ. Αν ξεκινήσει τις μαγκιές φεύγει και πάει αλλού. Και μη μου πεις ότι σήμερα οι μαστόροι διώχνουν πελατεία διότι δεν θα το πιστέψω. Όσο για την ψιλή, αν έχεις κατάστημα (επειδή έχω στο λέω) δεν σε παίρνει να κάνεις το παραμικρό διότι την επόμενη μέρα θα είναι καπνιστό, τουλάχιστο στα μέρη μου.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δηλαδή 187 ευρω για λαδια &φιλτρο .Ο Θεος να μας φυλαει...
-
Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να συγκρινονται τα εξουσιδοτημένα με ένα τυχαίο συνεργείο γιατι υπόκεινται σε περιορισμούς από την μαμά εταιρέια
Πρέπει να χρεώνει στάνταρ εργατοώρα,με κόστος ανάλογο), να βάζειμόνο γνήσια όπου το brand name ωφελέι και την μαμα, και να κάνει αλλαγές σε πράγματα βάσει λίστας γα την εγγύηση
Στην περίπτωησ αυτή, το λάδια είναι πολύ (6 κιλά) κια το φίλτρο κλιμά τσιμπημένο (μάλλον ενεργού άνθρακα)
Κατά τα άλλα οι τιμές σε σχέση με άλλα μοντέλα δείχνει ΟΚ (για αντιπροσωπεία με τον ΦΠΑ κομπλέ ΒΑΣΙΚΟ) -
A3 1.8T με 50.000 χλμ, 6 ετών κοντεύει.
Κάνω longlife service μέχρι τώρα. Πάνε 2 χρόνια από το προηγούμενο και μου έχει ανάψει η ένδειξη service στο ταμπλό (αν και υποψιάζομαι ότι δεν το ρυθμίζουν σωστα ως longlife στο service).
Μου λένε για αλλαγή φίλτρων, λαδιών κλπ (υποτίθεται το 'μεγάλο' service) 230 ευρώ.
Και άλλα 80 αν αποφασίσω για μπουζί που κανονικά θέλει στα 60.000 χλμ.
Λογική η τιμή ή να πάω σε μη εξουσιοδοτημένο; -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Κάνω longlife service μέχρι τώρα. Πάνε 2 χρόνια από το προηγούμενο και μου έχει ανάψει η ένδειξη service στο ταμπλό (αν και υποψιάζομαι ότι δεν το ρυθμίζουν σωστα ως longlife στο service).
Μου λένε για αλλαγή φίλτρων, λαδιών κλπ (υποτίθεται το 'μεγάλο' service) 230 ευρώ.
Λογική η τιμή ή να πάω σε μη εξουσιοδοτημένο;Αφού κάνεις longlife (και καλά κάνεις!) προτίμησε την αντιπροσωπεία. Υπάρχει πιθανότητα στο ανεξάρτητο να μη σου βάλουν εργοστασιακό ανταλλακτικό το οποίο ίσως να μην αντέξει τα παρατεταμένα διαστήματα σέρβις.
Δυστυχώς αυτές είναι οι τιμές σε αντιπροσωπία! Μπουζί μην αλλάξεις αφού δεν είναι απαραίτητο, θα σου κοστίσει όμως μια έξτρα επίσκεψη στο συνεργείο... Προσωπικά θα τα άλλαζα και τα μπουζί για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλα 2 χρόνια! -
Mπορειτε να βρειτε στο εμποριο γνησια ανταλλακτικα και λιπαντικα για το αυτοκινητο σας. Καντε μια ερευνα αγορας. Σε μερικα πραγματα, δεν λεω, ειναι φθηνοτερη η αντιπροσωπεια!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Λογική η τιμή ή να πάω σε μη εξουσιοδοτημένο;Αφού κάνεις longlife (και καλά κάνεις!) προτίμησε την αντιπροσωπεία. Υπάρχει πιθανότητα στο ανεξάρτητο να μη σου βάλουν εργοστασιακό ανταλλακτικό το οποίο ίσως να μην αντέξει τα παρατεταμένα διαστήματα σέρβις.
Δυστυχώς αυτές είναι οι τιμές σε αντιπροσωπία! Μπουζί μην αλλάξεις αφού δεν είναι απαραίτητο, θα σου κοστίσει όμως μια έξτρα επίσκεψη στο συνεργείο... Προσωπικά θα τα άλλαζα και τα μπουζί για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλα 2 χρόνια!Δε νομίζω οτι ισχύει αυτο.Αρχικα δε νομιζω οτι τα longlife φοράνε αλλο φίλτρο λαδιού για παράδειγμα. Αυτο βρίσκεται εύκολα από τον αριθμό πλαισίου,σε οποιοδηποτε σοβαρό κατάστημα με ανταλλακτικά.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?