-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Λαδια+φιλτρο, γενικος ελεγχοσ + στη ραμπα, απο κατω , ελεγχοσ στο δρομο, και συμπληρωματα διαφορων υγρων, SELENIA κοκκινα (προτεινομενα απο εργοστασιο) 75 ευρω με το φπα-ολα μεσα + 2 καφεδες που ηπιαμε μεχρι να τελειωσει η δουλεια (ηταν αγκαζε οι 2 ραμπες, 'μου ειπε πηγαινε για καφε και ελα σε καμμια ωρα' να το παρεις). Μπορει να μην ακουγεται ακριβο αλλα αν σκεφτειτε οτι τα αλλαζω 'προληπτικα' καθε 5000 χλμ (1 φορα το χρονο, με το ζορι κανει 5000 χλμ), αντι 7500-10000, τοτε ειναι υπολογισιμο το κοστος. Δεν φταιει το συνεργειο, το ξερο μου το κεφαλι φταιει.
Φιατ barchetta 1.8 ΜΥ99 60000 χλμ.Στον Ομάδα πήγες;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Λαδια+φιλτρο, γενικος ελεγχοσ + στη ραμπα, απο κατω , ελεγχοσ στο δρομο, και συμπληρωματα διαφορων υγρων, SELENIA κοκκινα (προτεινομενα απο εργοστασιο) 75 ευρω με το φπα-ολα μεσα + 2 καφεδες που ηπιαμε μεχρι να τελειωσει η δουλεια (ηταν αγκαζε οι 2 ραμπες, 'μου ειπε πηγαινε για καφε και ελα σε καμμια ωρα' να το παρεις). Μπορει να μην ακουγεται ακριβο αλλα αν σκεφτειτε οτι τα αλλαζω 'προληπτικα' καθε 5000 χλμ (1 φορα το χρονο, με το ζορι κανει 5000 χλμ), αντι 7500-10000, τοτε ειναι υπολογισιμο το κοστος. Δεν φταιει το συνεργειο, το ξερο μου το κεφαλι φταιει.
Φιατ barchetta 1.8 ΜΥ99 60000 χλμ.Στον Ομάδα πήγες;
? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
A3 1.8T με 50.000 χλμ, 6 ετών κοντεύει.
Κάνω longlife service μέχρι τώρα. Πάνε 2 χρόνια από το προηγούμενο και μου έχει ανάψει η ένδειξη service στο ταμπλό (αν και υποψιάζομαι ότι δεν το ρυθμίζουν σωστα ως longlife στο service).
Μου λένε για αλλαγή φίλτρων, λαδιών κλπ (υποτίθεται το 'μεγάλο' service) 230 ευρώ.
Και άλλα 80 αν αποφασίσω για μπουζί που κανονικά θέλει στα 60.000 χλμ.
Λογική η τιμή ή να πάω σε μη εξουσιοδοτημένο;Αφού κάνεις longlife (και καλά κάνεις!) προτίμησε την αντιπροσωπεία. Υπάρχει πιθανότητα στο ανεξάρτητο να μη σου βάλουν εργοστασιακό ανταλλακτικό το οποίο ίσως να μην αντέξει τα παρατεταμένα διαστήματα σέρβις.
Δυστυχώς αυτές είναι οι τιμές σε αντιπροσωπία! Μπουζί μην αλλάξεις αφού δεν είναι απαραίτητο, θα σου κοστίσει όμως μια έξτρα επίσκεψη στο συνεργείο... Προσωπικά θα τα άλλαζα και τα μπουζί για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλα 2 χρόνια!Δε νομίζω οτι ισχύει αυτο.Αρχικα δε νομιζω οτι τα longlife φοράνε αλλο φίλτρο λαδιού για παράδειγμα. Αυτο βρίσκεται εύκολα από τον αριθμό πλαισίου,σε οποιοδηποτε σοβαρό κατάστημα με ανταλλακτικά.
Που θα ξέρεις τί θα σου βάλει ο ανεξάρτητος? Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι το longlife και πιθανότατα το φίλτρο λαδιού που βάζουν (που δεν είναι εργοστασιακό) δεν αντέχει για longlife service.
-
Yπάρχουν πάντως εκει έξω και OEM φίλτρα φτιαγμένα για longlife service απλά πρέπει να τα ψάξει κανείς.
-
τις mann είναι και τις αντιπροσωποιας άπλα έχει το λογότυπο του γκρουπ..ο κωδικός είναι ιδιος...η μονη διαφωρα ειναι στην τιμη που εκτως ειναι τουλαχιστων κατα 5 ευρω φθηνωτερο....παρεπιπτωντος εγω στο γκολφ θα αλλαξω εντος εβδομαδας μονος μου λαδια και φιλτρο...ειναι δυσκολοι καιροι για περιττα εξοδα ακου 230 η αντιπροσωποια
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Κάνω longlife service μέχρι τώρα. Πάνε 2 χρόνια από το προηγούμενο και μου έχει ανάψει η ένδειξη service στο ταμπλό (αν και υποψιάζομαι ότι δεν το ρυθμίζουν σωστα ως longlife στο service).
Μου λένε για αλλαγή φίλτρων, λαδιών κλπ (υποτίθεται το 'μεγάλο' service) 230 ευρώ.
Λογική η τιμή ή να πάω σε μη εξουσιοδοτημένο;Αφού κάνεις longlife (και καλά κάνεις!) προτίμησε την αντιπροσωπεία. Υπάρχει πιθανότητα στο ανεξάρτητο να μη σου βάλουν εργοστασιακό ανταλλακτικό το οποίο ίσως να μην αντέξει τα παρατεταμένα διαστήματα σέρβις.
Δυστυχώς αυτές είναι οι τιμές σε αντιπροσωπία! Μπουζί μην αλλάξεις αφού δεν είναι απαραίτητο, θα σου κοστίσει όμως μια έξτρα επίσκεψη στο συνεργείο... Προσωπικά θα τα άλλαζα και τα μπουζί για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλα 2 χρόνια!Δε νομίζω οτι ισχύει αυτο.Αρχικα δε νομιζω οτι τα longlife φοράνε αλλο φίλτρο λαδιού για παράδειγμα. Αυτο βρίσκεται εύκολα από τον αριθμό πλαισίου,σε οποιοδηποτε σοβαρό κατάστημα με ανταλλακτικά.
Που θα ξέρεις τί θα σου βάλει ο ανεξάρτητος? Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι το longlife και πιθανότατα το φίλτρο λαδιού που βάζουν (που δεν είναι εργοστασιακό) δεν αντέχει για longlife service.
Τσέκαρα τώρα το βιβλιαράκι σερβις. Γράφει σαφώς ότι το δικό μου θέλει μπουζί στα 90.000 χλμ ή στα 6 χρόνια. Τα μπουζί χαλάνε με τον καιρό; Εγώ που έχω 50.000 χλμ και 6 χρόνια να τα αλλάξω ή να περιμένω τα 90.000 χλμ;
Το βιβλιαράκι σερβις αναφέρει ότι στο longlife θέλει κάθε 30.000 χλμ λάδια, φίλτρο λαδιού και καμπίνας, και έλεγχο. Επίσης υγρά φρένων.
Η αντιπροσωπεία αναφέρει σαν πακέτο σερβις: αντικατάσταση λαδιών (10W-40 / 5W-30), φίλτρων λαδιού, καμπίνας και αέρος. http://www.audi.gr/gr/brand/el/service/ ... ainer=page και κουβέντα για υγρά φρένων.... Το φίλτρο αέρος που δεν το αναφέρει στο βιβλίο, θέλει άλλαγμα; -
θα αφησεις 30.000km τα ιδια λαδια?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
θα αφησεις 30.000km τα ιδια λαδια?δεν υπάρχει τέτοιο θέμα διότι δεν κάνω πάνω από 15.000 χλμ τη διετία (έχω άλλο αμάξι για μεσα στην πόλη).
Οπότε αλλάζοντας στα 2 χρόνια είμαι στα 15.000 χλμ -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Το φίλτρο αέρος που δεν το αναφέρει στο βιβλίο, θέλει άλλαγμα;ως φιλτρο αερος αναφερεις της καμπινας;
αν ναι, δεν εχει σχεση με τη λειτουργια του αυτοκινητου, αλλα με την υγιεινη της καμπινας και κατ'επεκταση την υγεια σου.
επισης δεν ειναι κατι δυσκολο, μπορεις να το αλλαξεις και μονος σου
-
Τα μπουζί να τα αλλάξεις λόγω 6ετίας. Ναι, παίζει ρόλο το πόσο έχουν μείνει στο αυτοκίνητο. Κανονικά πρέπει να σου αλλάζουν και υγρά φρένων. Επίσης στα περισσότερα αυτοκίνητα στη 2ετία αλλάζουν και όλα τα φίλτρα, καμπίνας συμπεριλαμβανομένης.
edit: Επίσης να παζαρέψεις την τιμή στην αντιπροσωπεία!
-
Tι εννοεις που θα ξερεις ,τι θα σου βάλει?Εκει δε θα εισαι να δεις το ανταλλακτικο?
-
Θα είσαι? Έστω ότι είσαι, έχεις τις γνώσεις να το καταλάβεις? Επιπλέον να μην ξεχνάμε ότι η αντιπροσωπεία δίνει εγγύηση 1 έτος υποχρεωτικά. Αν για παράδειγμα σου αλλάξουν ιμάντα και σπάσει στο χρόνο γιατί έγινε λάθος τοποθέτηση, σου πληρώνουν την επισκευή του κινητήρα.
Τον ιδιώτη πρέπει να τον εμπιστεύεσαι ή να είσαι από πάνω του (αν έχεις τις γνώσεις). Η αντιπροσωπεία αν κάνει μ@λ@κί@ θα σε αποζημιώσει, δε χρειάζεται ούτε να έχεις άγχος ούτε να είσαι από πάνω τους. -
Αμα δεν εισαι απο πάνω ,δικο σου προβλημα.Στο internet υπαρχουν τα παντα βεβαια.
Για παραδειγμα για το Α3 η Mann δινει μονο ένα φίλτρο.Αρα μάλλον και το longlife ιδιο με τα απλά φοράει.
https://www.mann-hummel.com/mf_prodkata ... subpage=02
Για λάδια δε μιλάμε?Ο ιμαντας που κολλαει? -
Τον έλεγχο με τον υπολογιστή μπορούν να τον κάνουν οι εκτός αντιπροσωπείας; Και τον αντίστοιχο μηδενισμό;
-
Ο μηδενισμός γίνεται και με συνδυασμό πλήκτρων, κάπου τον γράφει το manual σου
-
Θα είσαι? Έστω ότι είσαι, έχεις τις γνώσεις να το καταλάβεις? Επιπλέον να μην ξεχνάμε ότι η αντιπροσωπεία δίνει εγγύηση 1 έτος υποχρεωτικά. Αν για παράδειγμα σου αλλάξουν ιμάντα και σπάσει στο χρόνο γιατί έγινε λάθος τοποθέτηση, σου πληρώνουν την επισκευή του κινητήρα.
Τον ιδιώτη πρέπει να τον εμπιστεύεσαι ή να είσαι από πάνω του (αν έχεις τις γνώσεις). Η αντιπροσωπεία αν κάνει μ@λ@κί@ θα σε αποζημιώσει, δε χρειάζεται ούτε να έχεις άγχος ούτε να είσαι από πάνω τους.Σιιιιγουρααααα
-
Τα μπουζί να τα αλλάξεις λόγω 6ετίας. Ναι, παίζει ρόλο το πόσο έχουν μείνει στο αυτοκίνητο. Κανονικά πρέπει να σου αλλάζουν και υγρά φρένων. Επίσης στα περισσότερα αυτοκίνητα στη 2ετία αλλάζουν και όλα τα φίλτρα, καμπίνας συμπεριλαμβανομένης.edit: Επίσης να παζαρέψεις την τιμή στην αντιπροσωπεία!
Από που προκύπτει αυτό για τα μπουζι; ;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα μπουζί να τα αλλάξεις λόγω 6ετίας. Ναι, παίζει ρόλο το πόσο έχουν μείνει στο αυτοκίνητο. Κανονικά πρέπει να σου αλλάζουν και υγρά φρένων. Επίσης στα περισσότερα αυτοκίνητα στη 2ετία αλλάζουν και όλα τα φίλτρα, καμπίνας συμπεριλαμβανομένης.
Έλα ντε; Και αυτό με τα φίλτρα; Άλλος λόγος εκτός από το να γεμίζουν τα ταμεία και να αδειάζουν τα πορτοφόλια;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Έλα ντε; Και αυτό με τα φίλτρα; Άλλος λόγος εκτός από το να γεμίζουν τα ταμεία και να αδειάζουν τα πορτοφόλια;
σου λεει μια φορα καθε 2 χρονια τον βλεπουμε ας αλλαξουμε οτι λυνει και δενει..........
μ'αρεσει που αφηνουν τα ιδια λαδια για 2 χρονια και πιθανα 20-30Κ χλμ!!! -
Καποιος δεν ειχε γραψει εδω μεσα οτι στην αντιπροσωπεια του αλλαξαν τα Service απο longlife σε κανονικα?
Εμενα παντως και να ερχοταν longlife δε θα το εφαρμοζα.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?