-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το παραφλού συνήθως θέλει αλλαγή κάθε 2 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Αναφέρεται σε Leon I, οπότε άσχετα με το ότι έχει μόλις 15000 χλμ, μπορεί να είναι κάποιων ετών.Αντίστοιχα και τα υγρά φρένων, τα μεν dot 4 θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο, τα δε dot 3 θέλουν αλλαγή κάθε δύο χρόνια.
Kalo κανει βεβαια η αλλαγη σε αυτα τα διαστηματα αλλα θεωρω πιο οικονομικο να αλλαζεις αυτα τα υγρα πιο αργα,καθε 4 χρονια
Βεβαια ο κατασκευαστης,σε ορισμενες μαρκες, δεν προβλεπει αλλαγη στο παραφλου,εφοσον δεν εχει διαρροες,ως κλειστο κυκλωμα -
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό το φιλική τιμή που κάνουν όλοι οι παγαπόντηδες, δηλαδή αν ήταν εχθρική πόσο παραπάνω θα ήταν ? Αφού οι τιμές ήδη είναι σαν να σου έχουν το πιστόλι στον κρόταφο, και βέβαια εννοώ κυρίως για το κόστος των ανταλλακτικών. πχ αυτό που θα αναφέρω έγινε πρίν από χρόνια όταν ακόμα είχαμε τις δραχμούλες μας, αλλά αναλογικά ισχύει το ίδιο, ίσως είναι και χειρότερα τα πράγματα σήμερα.
Μπροστινοί δίσκοι σε Ρενώ 21 η ΜΑΒΑ τους είχε 18.500 δρχ, φίλος που έκανε παράλληλη εισαγωγή σε ανταλλακτικά Ρενώ είχε κοστολόγιο τους ίδιους δίσκους Ισπανικούς 2.500 δρχ, και στους Brembo 4.150. Πόσο παραπάνω έπρεπε να πωλούνται ρε γαμώτο ?
Δεν μπορεί για μοτέρ με κόφτη στις 7100 να δίνει το εργοστάσιο 120.000 χλμ για αντικατάσταση ιμάντα χρονισμού γιατί θέλει πολύ ξήλωμα επειδή είναι μικρό το μηχανοστάσιο, και για το επόμενο μοντέλο που στροφάρει 600 σαλ λιγότερες να λέει αλλαγή στις 60.000 χλμ και μαζί αλλαγή εντατήρων και αντλία νερού που όλα αυτά στην αντιπροσωπεία πιάνουν το 800άρι €. Ο ίδιος ιμάντας είναι, της gates, που σημειωτέον εγώ τον άφησα 150.000 χλμ και όταν τον έβγαλα λυπήθηκα που τον πέταξα, σε τέτοια καλή κατάσταση ήταν, έλεος πιά με το χέρι στην τσέπη μας του κάθε μακρυχέρη, μας τα πέρνουν ανερυθρίαστα πιά, σε λίγο θα χρεώνουν και τις ανάσες των μαστόρων.
-
καλά τώρα έπιασες το σέρβις της Ρενό...ένα πονεμένο κεφάλαιο...που έδιωξε πολλούς πελάτες.
όχι ότι δεν γίνονται κ στους άλλους (στους περισσότερους) αλλά αυτοί το έκαναν επιστήμη.
έχω παιδί που δουλεύει σε εξουσιοδοτημένο της Ρενό...μου έχει πει πράγματα που ούτε απέξω δεν θέλω να περάσω.
πλέον δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Το παραφλού συνήθως θέλει αλλαγή κάθε 2 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Αναφέρεται σε Leon I, οπότε άσχετα με το ότι έχει μόλις 15000 χλμ, μπορεί να είναι κάποιων ετών.
Αντίστοιχα και τα υγρά φρένων, τα μεν dot 4 θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο, τα δε dot 3 θέλουν αλλαγή κάθε δύο χρόνια.
Kalo κανει βεβαια η αλλαγη σε αυτα τα διαστηματα αλλα θεωρω πιο οικονομικο να αλλαζεις αυτα τα υγρα πιο αργα,καθε 4 χρονια
Μα τα παραπάνω υγρά έχουν κόστος κάτω από 10 ευρώ το καθένα οπότε για ποιά οικονομία μιλάμε;
Εγώ θα έλεγα αλλαγή κάθε καλοκαίρι για να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις τους καύσωνες όσο καλύτερα προετοιμασμένος μπορείς. -
Για μια αλλαγη υγρων φρενων και αντιψυκτικου, ποσο μπορει να μου παει?
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
αφήστε τα ΣΥΝΗΘΩΣ...ότι γράφει το βιβλιαράκι θα κάνετε είτε το πηγαίνετε στην αντιπροσωπεία είτε έξω.κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί που το κατασκεύασαν, νομίζω;
Συμφωνώ απόλυτα, με την παράμετρο πως και έσυ και ό κάθε ένας από εμάς έχει ψάξει λίγο παραπάνω το δικό του αμάξι. π.χ Το συγκεκριμένο paraflu που χρησιμοποίησα εγώ θέλει αραίωση όπως αναγράφει η Valvoline στο site της. Στο συνεργείο όμως δεν το γνώριζαν και το έβαζαν ή μπορεί και να συνεχίζουν να το βάζουν όπως είναι. Ήταν όμως ανοιχτοί στο να ακούσουν και να δουν αυτό που τους ανέφερα.
Dot 4 υγρά κάθε 2 χρόνια και Dot 5 κάθε ένα. Dot 3 δεν υπάρχει λόγος μια και τα όρια τους είναι πολύ μικρότερα από τα 4 και μόνο σε πολύ παλιά αμάξια ίσως να χρειάζονται. Προσοχή τα 5 απαιτούν σωληνάκια - μαρκούτσια υψηλής πιέσεως. Τα απλά δεν...
Για το κύριο εκεί ψηλά στην Πρωτοπαπαδάκη τι να πω? Υπάρχει στην οικογένεια ένα Toledo του 1992 και για κάμποσα χρόνια πήγαινε εκεί για service. Σημείωση πως το αμάξι έχει μόλις 102.000 χλμ. Ποτέ μα ποτέ κανένας δεν είπε στον πατέρα μου πως τα λάδια άσχετα αν δεν κάνεις χιλιόμετρα χριάζονται αλλαγή κάθε εξάμηνο ή χρονο, τουλάχιστον, ανάλογα αν χρησιμοποιείς συνθετικά ή ημισυνθετικά. Προτάσεις όμως για αλλαγή λαδιών κάθε 2500 χλμ είχε!!! Σαφώς και δεν τους άκουσε! Ούτε στο 124 δεν αλλάζαμε κάθε 2500χλμ!!! Τα λάδια τώρα... τηγανόλαδα Divinol 20W-50! Έλεος!!! Τη στιγμή που στο manual ακόμη και 30 επέτρεπε! Φανταστείται 20 λάδι το χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες!!!Όταν κάποια χρονιά χρησιμοποίησα εγώ το Toledo μέχρι να αποφασίσω να πάρω το Leon και αλλάξα λάδια με ημι 10-40 τα ρούφηξε!!! Πως να έκανε διαφορετικά! Ευτυχώς τώρα έχει σχεδόν στρώσει! Εκείνο το διάστημα είχα πάντα πρόβλημα με φρένα. Κάθε 2 βδομάδες εξαέρωση! Μέχρι και τρόμπα μου έλεγαν να αλλάξω. Λύση: ένα μικρό σωληνάκι στο χώρο της μηχανής! Υψηλής πιέσεως ή κάπως έτσι! Κόστος 7,4€!!! Να του χαίρεται τους μηχανικούς του ο Κ. Μακρής! Θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμη και όχι μόνο για συνεργεία Seat αλλά και για Opel και Toyota κτλ.. Απλά θεωρώ υποχρέωση μας να ενημερωνόμαστε ώστε να μην μας πιάνουν κοροϊδα και να μην παίζουν με τη τσέπη και την ασφάλειά μας! -
Ποιος θεωρεί λογικό ότι ένα τυπικό service σε ένα απλό αμάξι κοστίζει μισό εκατομμύριο δραχμές ?
(γιατι με το euto μου φαινεται ότι έχει χαθεί η μπάλα δυστυχώς).Και ότι έκανε η αντιπροσωπεία της SEAT τοκανουν και άλλοι δυστυχώς και αν δεν τρίξεις τα δόντια σε κάποιους αυτη η κατάσταση θα χειροτερεύει δυστυχώς.
BTW. στο Corolla μου το service των 75Κ κόστισε λίγο λιγότερο από 200 euro.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Για μια αλλαγη υγρων φρενων και αντιψυκτικου, ποσο μπορει να μου παει?Εννοείς τα εργατικά;
Η αλλαγή του αντιψυκτικού είναι πανεύκολη μιας και απλά ανοίγεις μια τάπα, αδειάζει και μετά το ξαναγεμίζεις.
Η αλλαγή των υγρών των φρένων θέλει λίγη δουλειά περισσότερη μιας και χρειάζεται μια χ διαδικασία για να αφαιρεθεί ο αέρας από το κύκλωμα των φρένων.Και για τα δύο μαζί πάντως τα εργατικά δε νομίζω να πάνε πάνω από 25-30
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η αλλαγή του αντιψυκτικού είναι πανεύκολη μιας και απλά ανοίγεις μια τάπα, αδειάζει και μετά το ξαναγεμίζεις.
Δεν είναι τόσο απλό.
Σε κάποια αυτοκίνητα η τάπα του ψυγείου που λες δεν ειναι στο χαμηλότερο σημείο, και υπάρχει πχ μία βίδα στο μπλοκ της μηχανής που πρέπει να λύσεις (ΤΟΥΟΤΑ).
Επίσης, η συμπλήρωση ψυκτικού στα citroen είναι πιο πολύπλοκη( ειδικό εργαλείο για να βάλεις νερό, ειδική διαδικασία εξαέρωσης) -
Αλλαγή δίσκο-πλατό, βάσης σασμάν, βαλβολίνες στο Lancia Y. Κόστος 335
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε κάποια αυτοκίνητα η τάπα του ψυγείου που λες δεν ειναι στο χαμηλότερο σημείο, και υπάρχει πχ μία βίδα στο μπλοκ της μηχανής που πρέπει να λύσεις (ΤΟΥΟΤΑ).Σε όλα τα αμάξια ισχύει αυτό. Δεν είναι πιο χαμηλά η τρύπα του μπλοκ (στο σιβικ μου είναι δίπλα στο φίλτρο λαδιού) αλλά δεν αδειάζει εντελώς το μπλοκ μόνο από το ψυγείο.
Δεν την έχω ανοίξει ποτέ γιατί είναι μπελάς (και γιατί τώρα μπορεί να είναι πολύ σκουριασμένη)
όμως το ξεπλένω καλά το σύστημα ψύξης κάθε φορά που αλλάζω αντιπηκτικό. -
Είναι και επικίνδυνη βίδα, τουλάχιστον στο δικό μου... Κινδυνεύεις να την χαλάσεις, αν δοκιμάσεις να την ξεβιδώσεις κρύα (ή ζεστή )
-
300 ευρώ για service 30,000 χιλιομέτρων στον Παπρά Θηβών.
150 ευρώ για το ίδιο service σε άλλο εξουσιοδοτημένο Mitsubishi στην Αθήνα πάλι έκανε φίλος με το ίδιο αυτοκίνητο.
Το φυσάω και δεν κρυώνει ακόμη...
Θέλει ψάξιμο λοιπόν και το πάθημα - μάθημα. -
Πήγα σήμερα στην Toyota Γιαννίτσας για να βγάλω κάρτα ελέγχου καυσαεριών και να φέρω μπρος-πίσω τα ελαστικά αφού συμπλήρωσαν 13000χλμ και έναν χρόνο ζωής. Τελικά πλήρωσα:
8,87 ευρώ για την ΚΕΚ
13,97 ευρώ για ζυγοστάθμιση των τροχών
1,8 ευρώ για αλλαγή μιας καμμένης λάμπας stop (το πρόσεξαν μόνοι τους)Σύνολο 24,64 ευρώ
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
150 ευρώ για το ίδιο service σε άλλο εξουσιοδοτημένο Mitsubishi στην Αθήνα πάλι έκανε φίλος με το ίδιο αυτοκίνητο.
Θέλει ψάξιμο λοιπόν και το πάθημα - μάθημα.Πες και ποια είναι η φθηνή αντιπροσωπεία!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Θέλει ψάξιμο λοιπόν και το πάθημα - μάθημα.Πες και ποια είναι η φθηνή αντιπροσωπεία!
Σίγουρα δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση?
Έχεις PM -
Σερβις saxo 120.000 χλμ, σύνολο 330 ευρώ
Λάδια, φίλτρα αέρα, λαδιού και βενζίνης, ιμάντας εκκεντροφόρου, τεντωτήρας, λουρί δυναμό, διακόπτης φλας, τακάκια, υγρά φρένων.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Σίγουρα δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση?
Έχεις PMΔεν είχα δει το post!
Aν αναφέρεις απλά τί εργασίες έγιναν και κόστος, γιατί να είναι διαφήμιση?
Ενημέρωση είναι! -
Το χει η μοίρα μου κάθε φορά που ανεβαίνω στην πατρίδα (Γιάννενα) να προκύπτει και κάτι για φτιάξιμο...
Αυτή τη φορά την είδα την....λυπητερή να έρχεται με το που μπήκα στην πόλη, αφού από το πίσω μέρος της Υ ακουγόταν θόρυβος πολύς, θόρυβος κύλισης.
Επειδή έχω εξασκήσει παλαιόθεν το σπορ της ρουλεμανοφαγίας, κατάλαβα πως υπέπεσα ξανά στην ίδια ακόλαστη συνήθεια και παρέδωσα το αυτοκίνητο στον bro γιατί εγώ τότε δούλευα (είναι ωραίο τα εκτός έδρας σου να είναι ..στην πόλη καταγωγής σου, έχεις σπιτικό φαγητό και κρεβάτι μη ξενοδοχειακό! ).
Ο φίλος συνεργειάς διέγνωσε πως και τα 2 πίσω ρουλεμάν θέλαν αλλαγή, οπότε άρχισε να ψάχνει...
Το χαζό ήταν πως μου είπε πως ψάχνει για το σωστό ρουλεμάν λόγω ABS , αλλά εγώ ΔΕΝ έχω ABS αλλά έχω μετατροπή σε πίσω δισκόφρενα και κάπου υπήρχαν και οι sensors του ABS! Κοινώς δεν είχε καμία αξία...Ζώο κι εγώ , δεν το σκέφτηκα να του πω ότι μπερδεύτηκε, ζώο κι αυτός, αντί να δει πως οι σένσορες είναι στον...αέρα, πληρώσαμε τα ρουλεμάν 100
-
[quote='HighFidelity']πήγα σε ένα με ανταλλακτικά Fiat-Lancia και πήρα την σωστή Magnetti-Marelli κλειστού τύπου, με μάτι για να βλέπεις την κατάστασή της, για το αυτοκίνητό μου, στα 50Α (κανονικά θέλει 48Α, ενώ η προηγούμενη είχε 44Α, γι' αυτό και πιθανόν τα έπαιξε σε 3 χρόνια μόλις....).
Κόστος, 90
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?