-
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
Ας ρίξουμε λίγο λάδι στη φωτιά, γιατί έχει αδρανήσει το παρόν θέμα. Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν και η αναζήτηση 'χορηγών' των δώρων κορυφώνεται, σας παραθέτω το δικό μου 'δώρο' στο γνωστότατο 'φαρμακείο' στο Γαλάτσι.
Πήγα λοιπόν, το Ιμπιζάκι μου (2003 μοντέλο) για σέρβις 60.000 χλμ. Κόστος (τελικές τιμές με ΦΠΑ):- Ιμάντες (εκκεντροφόρου, δυναμό, ρουλεμάν, βάση τεντωτήρα): 264 ευρώ
2)μπουζί, λάδια, φίλτρα λαδιού-βενζίνης, αναλώσιμα, υγρό πλυστικής, φίλτρο αέρος, υγρό καθαρισμού λίπανσης, φίλτρο 151 ευρώ
3)μπαταρία bosch 93 ευρώ
4)Τακάκια-δισκόπλακες (εμπρός), 185 ευρώ
5)Αμορτισέρ (σπόρ) βάση, ελατήρια (μπρος-πίσω) 182 ευρώ
6)Συνεμπλόκ (κούπρα) 17 ευρώ
Σύνολο ανταλλακτικών 891,9 ευρώ
Σύνολο κόστους εργατικών (με ΦΠΑ) 593,1Γενικό Σύνολο 1.485 ευρώ
Πληρωτέο (χωρίς απόδειξη εργατικών=γλύτωσα τον ΦΠΑ) 891,9+498,4=1.390,3 ευρώ.Στην υγειά μου (και της γυναίκας μου, αφού ως νέα οδηγός το κληρονομεί πλέον...)
- αφου ηξερες οτι ειναι φαρμακειο γιατι το πηγες εκει?
- οταν προκειται να κανουμε τοσες πολλες εργασιες (δεν ηταν απλο σερβις με βαση οτι αλλαξες), ρωταμε το κοστος σε 2-3 συνεργεια και μετα παμε...
- Ιμάντες (εκκεντροφόρου, δυναμό, ρουλεμάν, βάση τεντωτήρα): 264 ευρώ
-
Για το σέρβις ρώτησα. Οι διαφορές δεν ήταν σημαντικές (κηφισιά, κέντρο, χαϊδάρι). Αυτό που δεν ήξερα (και περιμένω να μου πείτε αν γνωρίζετε) είναι:
α)κάποιον καλό τεχνικό Σέατ κοντά στην Πεύκη
β)από που να αγοράζω τα ανταλλακτικά για το σέρβις σε καλές τιμές
...διότι φαρμακείο ξανά δεν πάω τον @#$^@#$ του να βαράει κάτω ο Κος Μακρής.... -
*Ο χρήστης *ΔΙΟΝΥΣΗΣ ** έγραψε:
Ας ρίξουμε λίγο λάδι στη φωτιά, γιατί έχει αδρανήσει το παρόν θέμα. Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν και η αναζήτηση 'χορηγών' των δώρων κορυφώνεται, σας παραθέτω το δικό μου 'δώρο' στο γνωστότατο 'φαρμακείο' στο Γαλάτσι.
Πήγα λοιπόν, το Ιμπιζάκι μου (2003 μοντέλο) για σέρβις 60.000 χλμ. Κόστος (τελικές τιμές με ΦΠΑ):- Ιμάντες (εκκεντροφόρου, δυναμό, ρουλεμάν, βάση τεντωτήρα): 264 ευρώ
2)μπουζί, λάδια, φίλτρα λαδιού-βενζίνης, αναλώσιμα, υγρό πλυστικής, φίλτρο αέρος, υγρό καθαρισμού λίπανσης, φίλτρο 151 ευρώ
3)μπαταρία bosch 93 ευρώ
4)Τακάκια-δισκόπλακες (εμπρός), 185 ευρώ
5)Αμορτισέρ (σπόρ) βάση, ελατήρια (μπρος-πίσω) 182 ευρώ
6)Συνεμπλόκ (κούπρα) 17 ευρώ
Σύνολο ανταλλακτικών 891,9 ευρώ
Σύνολο κόστους εργατικών (με ΦΠΑ) 593,1Γενικό Σύνολο 1.485 ευρώ
Πληρωτέο (χωρίς απόδειξη εργατικών=γλύτωσα τον ΦΠΑ) 891,9+498,4=1.390,3 ευρώ.Στην υγειά μου (και της γυναίκας μου, αφού ως νέα οδηγός το κληρονομεί πλέον...)
Ποιός σε έπιασε τόσο πολύ κορόιδο?
Βγάλε το όνομα του στην φόρα να τον μήν πλησιάζουμε ούτε στο χιλιόμετρο. - Ιμάντες (εκκεντροφόρου, δυναμό, ρουλεμάν, βάση τεντωτήρα): 264 ευρώ
-
Μια χαρά βγήκε το αυτοκίνητο
Αν εξαιρέσουμε την παροχή υπηρεσιών που είναι λίγο ανεβασμένη αλλά για τα δεδομένα της Αθήνας μάλλον νορμαλ,τότε το ποσό είναι κανονικό.
Ουτε ακριβά ούτε φθηνά,τόσο έπρεπε να βγεί. -
Aν είναι κανονικά,τότε να μην ξανακούσω από κανένα για την εργατοώρα διαφόρων επιστημονικών ομάδων που μπαίνουν κατά καιρούς στο στόχο....
Τα έχουμε 'παίξει' μου φαίνεται ή έχουμε εξευτελίσει τόσο πολύ τα χρήματα,ώστε το μηνιάτικο ενός οικογενειάρχη ιατρού Επιμελητή Β σε νοσοκομείο, να θεωρείται ως φυσιολογικό ποσό χρέωσης, για τακτικό σέρβις με μιας ημέρας (και αν) δουλειά σε συνεργείο λαικής μάρκας...
-
Και η γνωστή ιστορία με τα φτηνά σερβις στο γνωστό φαρμακείο συνεχίζεται.....
Στο ερώτημα για φτηνό συνεργείο SEAT δεν εχει δωθεί ποτέ απάντηση (τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ - εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι) μια και ως παλαιός κάτοχος είχα κάνει την ερώτηση (και όχι μόνο εγώ).
ΔΙΟΝΥΣΗ τουλάχιστον έχει 'καινούργιο' αυτοκίνητο η γυναίκα σου και δεν θα έχεις το άγχος μην σου πάρει το CIVIC ( )
-
...και επιπλέον tsilis, να βλέπω τις γελοιοδέστατες διαφημίσεις με το σκίουρο ή το hot dog να λένε 'αλήθεια λέω' (για τις χαμηλές τιμές) και να υπονοούν 'θα τη ματσακωνάρεις τη βάρκα, θα λυγίσεις τη λυγαριά, θα κρεμώσεις το γαλακτομπούρεκο, αλλά κατά τ'άλλα το αυτοκίνητο κοστίζει μόνο 9κ ευρώ...' (κι αν το βρεις γιατί έχει περιορισμένο αριθμό στη μάντρα....
@Asep, το συνεργείο είναι ένα και βρίσκεται στο Γαλάτσι ψηλά (Πρωτοπαπαδάκη) και έχει επανηλειμμένα βραβευθεί ως το καλύτερο σε after sales εξυπηρέτηση (...των μετόχων της Technocar)!!!!
-
Πόση ώρα έμεινε το αμάξι μέσα;
-
Στο Κόρσα twinport MY2004 πρόσφατα έκανα το μεγάλο σέρβις στα 65.000χλμ.
Κόστος περίπου 200-220 ευρώ περιλαμβανομένης 20% έκπτωσης (νομίζω ήταν 20% στην εργασία και 10% στα ανταλακτικά)
Αλλάχτηκαν τα προβλεπόμενα (φίλτρα, λάδια, μπουζί κλπ.) + καθαρισμός πεταλούδιας γκαζιού που ζήτησα εγώ.Επιπλέον αλλάχθηκε ρουλεμάν δεξιού τροχού και ζαμφόρ (είχε στραβώσει κάποιο εξάρτημά του, λογικά το άλλαξαν ολόκληρο) με συνολικό κόστος 160 ευρώ με την ίδια έκπτωση. Μάλλον είναι κατάλοιπο μιας σύγκρουσης που είχα και που δεν είχε δει ο φανοποιός . Όλα αυτά την επόμενη μέρα...δεν είχαν οι ίδιοι το ανταλλακτικό.
ΥΓ. Η εργατοώρα ήταν κάπου στα 40+ ευρώ και εντύπωση μου έκανε ακόμα και η αναγραφή ξεχωριστής χρέωσης για το χρόνο που χρειάστηκε ο μηχανικός να πάρει τα ανταλλακτικά από την αποθήκη!
-
Kαθήστε ρε παιδιά,σε αντιπροσωπεία δεν πήγε το αμάξι?
Πόσο θέλατε να βγεί?
Δεν τα γνωρίζει ο πελάτης πριν πάει?
Επιλογή του είναι,θα πληρώσει.
Πως θα γίνει δηλ? -
To αμάξι έμεινε 1,5 μέρες μέσα. Δεν έχει να κάνει με το κόστος τόσο, διότι ο προϊστάμενος τεχνικών μου είχε πει οτι μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά σε μία μέρα (απλά εγώ τον καθυστέρησα για τα αμορτισέρ & σινεμπλοκ διότι έπρεπε να εξηγήσω στη νέα οδηγό και σύζυγό μου τη σκοπιμότητα ή μη της δαπάνης, γιατί αυτή θα το οδηγεί από εδώ και εμπρός...)
@ Lippi, για να καταλάβεις πόσο προσπαθώ να προφυλλάξω το Civic, της είπα ότι μέχρι και σπορ αναρτήσεις έβαλα στο ιμπιζάκι για να κρατάει καλά στο δρόμο, να μη σου πω και καλύτερα από το civic (και όντως τώρα το ιμπιζάκι πάει τρένο αν το συγκρίνω με τα μαμίσια αμορτισέρ και σινεμπλοκ που είχα μέχρι χτες..... )
-
Για τον φίλο παραπάνω και εγώ θα πω πως μεγάλο σέρβις+αμορτισέρ+φρένα+μπαταρία (δλδ τα πάντα εκτός από λάστιχα να είναι καινούργια) αναμενόμενο είναι το χιλιάρικο.
Θα έλεγα πως η τιμή είναι τσιμπημένη κατά 30%, το οποίο είναι πολύ αλλά λιγότερο από όσο νομίζει κανείς όταν πρωτοακούει την τιμή του σέρβις.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για τον φίλο παραπάνω και εγώ θα πω πως μεγάλο σέρβις+αμορτισέρ+φρένα+μπαταρία (δλδ τα πάντα εκτός από λάστιχα να είναι καινούργια) αναμενόμενο είναι το χιλιάρικο.Θα έλεγα πως η τιμή είναι τσιμπημένη κατά 30%, το οποίο είναι πολύ αλλά λιγότερο από όσο νομίζει κανείς όταν πρωτοακούει την τιμή του σέρβις.
Εδώ ακριβως στεκόμαστε λοιπόν...
Ειναι αντιπροσωπεία και είναι αριβότερη??
Είχα γράψει παλαιότερα (βαριέμαι να ψάχνω τώρα):
Καρέντα + GolfGTI mk5 = 25 ευρώ κόστος μικρού σέρβις (Σύνολο 140κάτι: 100 ευρώ λάδια(5λτ συνθετικά), 15 ευρώ διάφορα ζουμιά και παρελκόμενα και 25 ευρώ εργατικά). και αυτό κάθε 15000χλμ και ΑΝ θέλεις.
Μάλλον κάπως την έχει δεί η SEAT (και δεν είναι μόνο στο Γαλάτσι αυτή η κατάσταση) και νομίζει ότι το IBIZA είναι A-CLASS!!!!Χώρια ότι ο χρόνος αντικατάστασης ανταλλακτικών (πχ ιμάντες) είναι μικρότερος όχι μόνο από άλλες μάρκες (πχ βλ PEUGEOT), αλλά και από τον ίδιο τον όμιλο με τους ίδιους κινητήρες. (Να μην πω για τα διαστήματα σέρβις στα TOLEDO-IBIZA όπου τα αντίστοιχα VW-AUDI έχουν τα διπλάσια διαστήματα!!! )
-
Αμάξι Seat Leon 1 FR. Χλμ 15.000. Αγορά των ανταλακτικών από εμένα.
- 5lt Motul 8100 X-Cess 5-40
- Φίλτο λαδιού
- Φίλτρο Αέρα
- Φίλτρο Βενζίνης
- Φίλτρο καμπίνας (το ακριβό και καλά ενεργού άνθρακα)
- Μπουζί NGK Platinum
- Υγρά φρένων Ferrodo
5lt Paraflu Valvoline Extreme G12 + Απιονισμένο νεράκι για τη μίξη - Υαλοκαθαριστήρες (Μπρος Πίσω)
Σύνολο: 210€
Σέρβις σε πολύ γνωστό παλιό πρώην αντιπρόσωπο της Seat και γνωστο βελτιωτή Group Vag προς Μεταμόρφωση μεριά κόστος 60€
Ά και κάρτα καυσαερίων πόσο έχει 10€?
Γενικό σύνολο λοιπόν 280€!
Νομίζω μιά χαρα βγήκε...
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Αμάξι Seat Leon 1 FR. Χλμ 15.000. Αγορά των ανταλακτικών από εμένα.- 5lt Motul 8100 X-Cess 5-40
- Φίλτο λαδιού
- Φίλτρο Αέρα
- Φίλτρο Βενζίνης
- Μπουζί NGK Platinum
- Υγρά φρένων Ferrodo
5lt Paraflu Valvoline Extreme G12 + Απιονισμένο νεράκι για τη μίξη - Υαλοκαθαριστήρες (Μπρος Πίσω)
Σέρβις σε πολύ γνωστό παλιό πρώην αντιπρόσωπο της Seat και γνωστο βελτιωτή Group Vag προς Μεταμόρφωση μεριά κόστος 60€
Νομίζω μιά χαρα βγήκε...
Στα 15.000 γιατι αλλαξες υγρα φρενων,μπουζι και φιλτρο αερος και παραφλου?
Πολυ σχολαστικη συντηρηση έκανες θα ελεγα.Μπραβο σου -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Αμάξι Seat Leon 1 FR. Χλμ 15.000. Αγορά των ανταλακτικών από εμένα.
- 5lt Motul 8100 X-Cess 5-40
- Φίλτο λαδιού
- Φίλτρο Αέρα
- Φίλτρο Βενζίνης
- Μπουζί NGK Platinum
- Υγρά φρένων Ferrodo
Νομίζω μιά χαρα βγήκε...
Στα 15.000 γιατι αλλαξες υγρα φρενων,μπουζι και φιλτρο αερος και παραφλου?
Πολυ σχολαστικη συντηρηση έκανες θα ελεγα.Μπραβο σουΈχεις δίκιο! 30.000 χλμ...Έπιασε τα 2 χρόνια! Γεράματα βλέπεις τα έχουμε χάσει λίγο...!
-
Το παραφλού συνήθως θέλει αλλαγή κάθε 2 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Αναφέρεται σε Leon I, οπότε άσχετα με το ότι έχει μόλις 15000 χλμ, μπορεί να είναι κάποιων ετών.
Αντίστοιχα και τα υγρά φρένων, τα μεν dot 4 θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο, τα δε dot 3 θέλουν αλλαγή κάθε δύο χρόνια.
-
και εγώ στο μπουλέκο πάω στη μεταμόρφωση. Ενδεικτικά να αναφέρω για ίμπιζα 1,4 16ν: σέρβις 170 ευρώ, αλλαγή σινεμπλόκ με κούπρα 120-130ευρώ.
Στο μακρή είχα δώσει 650ευρώ για μεγάλο σέρβις (με ιμάντες+μπροστά τακάκια).Φιλική τιμή και καλά, χωρίς να μου αλλάξουν φίλτρα aircondition. Kαι με πρόταση για επόμενη αλλαγή λαδιών μετά από 4000-4500 χιλιόμετρα
Σε σεατ δεν ξαναπατάω από τότε που μου ζήτησαν 160ευρώ για μπαταρία. -
αφήστε τα ΣΥΝΗΘΩΣ...ότι γράφει το βιβλιαράκι θα κάνετε είτε το πηγαίνετε στην αντιπροσωπεία είτε έξω.
κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί που το κατασκεύασαν, νομίζω;
-
Eμείς ξέρουμε καλύτερα ΡΕ.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?