-
Για να δούμε, πόσοι είναι οι φίλοι των δίτροχων στο φόρουμ?
Ξεκινάω... Εχω μια YAMAHA 750 SUPER-TENERE. Παλιότερα είχα και ένα HONDA XR-250 Baja. Γλυκοκοιτάω τη SUZUKI 650 V-STROM.
Πιστεύω ότι οι ON-OFF μοτοσικλετες είναι ιδανικές για την Ελλάδα, τόσο σε ταξίδια όσο και σε κίνηση στην πόλη, λόγω ψηλής θέσης οδήγησης και ελέγχου της κατάστασης μπροστά.
Για το Ακρόπολις είναι λίγο δύσκολες λόγω μεγάλου βάρους ειδικά αν είσαι δικάβαλος. -
Ξεκινάω... Εχω μια YAMAHA 750 SUPER-TENERE. Παλιότερα είχα και ένα HONDA XR-250 Baja. Γλυκοκοιτάω τη SUZUKI 650 V-STROM.
Πιστεύω ότι οι ON-OFF μοτοσικλετες είναι ιδανικές για την Ελλάδα, τόσο σε ταξίδια όσο και σε κίνηση στην πόλη, λόγω ψηλής θέσης οδήγησης και ελέγχου της κατάστασης μπροστά.
Για το Ακρόπολις είναι λίγο δύσκολες λόγω μεγάλου βάρους ειδικά αν είσαι δικάβαλος. -
Εχω ένα Yamaha Fazer 600 του 99. Στρητάδικο αλλά πολύ καλό (και, εκτός μιας σαπισμένης εξάτμισης που αλλάχθηκε εντός εγγύησης, δεν μου έχει κάνει τσικ μετά από 45000 χλμ.)
Αν το άλλαζα μάλλον θα έπαιρνα κανένα TDM 900 αλλά αυτή την εποχή λέω να πάρω αυτοκίνητο Ψάχνω όμως κανένα scooter για την καλή μου...
-
Είχα τα περισσότερα παπάκια της Χόντα (4), από το 6V του 83 μέχρι ένα 100αρι 9 ετών που έχω τώρα. Το 88-89 είχα και ένα XL250.
Δεν είμαι πλέον ο φανατικός των 2 τροχών και το χρησιμοποιώ μόνο για μετακίνηση και δουλειές μέσα στην πόλη. Έχει κάνει κοντά 30.000 χιλ και, όπως ξέρετε, δεν σπάει δεν χαλάει!! Θέλει μόνο βενζίνη (αν και αυτή ξεχνάω πότε βάζω), ούτε καν λάδια (μόνο συμπλήρωμα). Είναι πραγματικό εργαλείο! -
Εγώ κυκλοφορώ (σπίτι-δουλειά) με ένα KAWASAKI KLE 250 πολύ οικονομικό με αρκετά καλή συμπεριφορά ιδιαίτερα στη άσφαλτο. Παλιά είχα ένα GILLERA RUNNER 180 που ήταν πολύ καλό για scooter αλλά έκαιγε σαν το PUNTO μου (GT)….
Σίγουρα οι ON-OFFείναι η καλύτερη επιλογή για τους δρόμους μας αλλά και τα SUPERMOTARD ιδανικά για την πόλη αν και λίγο κουραστικά αφού σχεδόν όλα είναι μονοκύλινδρα …
Πολύ καλό το SUZUKI 650 V-STROM . -
Στην Αθηνα κυκλοφορώ με παπι χρονια τώρα λογο πρακτικοτητας!! και εχω αλλαξει αρκετα τα οποια ηταν σε γενικες γραμμες καλα, τωρα εχω suzuki, εκτος απο ενα yamaha διχρονο που ειχα και μαρτυρησα, εκαιγε τα αντερα του, τι ειναι αυτα τα διχρονα ασυμφορα και βρωμιαρικα..
Απο μηχανες γενικα εχω οδηγηση παρα πολλες μιας και ο αδερφος μου εχει κολλημα μα αυτες και καθε 6 μηνες αλλαζει μηχανη!!!!!
και καθε ειδους απο YZ 250 εως VF1000
ειδικα το YZ 250 στην πιστα της Aρτας ηταν απολαυση αλλα με πονεσαν τα χερια!!!!
Αυτό που μου εκανε εντυπωση ηταν το XR, τρομερη ροπη αλλα απολιτιστο!! τωρα εχει ενα DOMINATOR 650 , αλλα νομιζω οτι το εχει πανω απο 6 μηνες επομενως... παμε γι'αλλα.... -
Στην Αθήνα ένα Χόντα C70, δηλαδή το Παπάκι.
Στο νησί ένα Simson S51, ναι το παλιό Ανατολικογερμανικό δίχρονο... -
εγώ... είχα ένα KLE400 που πέρασα πολύ καλά μαζι του σε ταξίδια αλλά και καθημερινά. μέχρι και τακουνατα λαστιχα του ειχα βαλει.
-
piaggio ciao , C 50 GLX , VESPA 125, XT 200, DR250 ,DR 350, XTZ 660, DR350 S - ΤΕΛΟΣ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΤΑΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ '' ΟΝ ΗΟLD''.
-
Εγω έχω ενα Honda CB400 Superfour και είμαι πολύ ευχαριστημένος
καμαρώστε την :
-
Ένα Piaggio Liberty 150, μία Africa του '94 (την πουλάω, ενδιαφέρεται κανείς;) και μία Busa...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Στο νησί ένα Simson S51, ναι το παλιό Ανατολικογερμανικό δίχρονο...τι μου θυμισες!!!!!!!!1
ενα τετοιο ειχε ο πατερας μου αρχες του 80 και με εβαζε πιτσιρικά πανω στο ντεποζιτο και με πηγαινε βολτα...... -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Στο νησί ένα Simson S51, ναι το παλιό Ανατολικογερμανικό δίχρονο...
ενα τετοιο ειχε ο πατερας μου αρχες του 80 και με εβαζε πιτσιρικά πανω στο ντεποζιτο και με πηγαινε βολτα...
Ο πεθερός μου κυκλοφορεί ακόμα στη Δραπετσώνα με Simson S51B στα 76 του...
εναλλακτικά με το τριτάχυτο Garelli του...
εξαρτάται από το πιο θα πάρει μπρος... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Στο νησί ένα Simson S51, ναι το παλιό Ανατολικογερμανικό δίχρονο...
ενα τετοιο ειχε ο πατερας μου αρχες του 80 και με εβαζε πιτσιρικά πανω στο ντεποζιτο και με πηγαινε βολτα...
Ο πεθερός μου κυκλοφορεί ακόμα στη Δραπετσώνα με Simson S51B στα 76 του...
εναλλακτικά με το τριτάχυτο Garelli του...
εξαρτάται από το πιο θα πάρει μπρος...Και μένα μου θύμησες πολλά. Ήταν το δεύτερο μηχανάκι που είχα μετά από ένα αυτόματο EUROΡINO (έτσι λεγόταν νομίζω) στα 12 μου χρόνια. Από τότε πάντα υπάρχει μηχανάκι έξω από το σπίτι κυρίως σκούτερ ή παπάκι εκτός από τον τελευταίο χρόνο που λόγο χρυσοδάχτυλων λαμόγιων και επικείμενων εξόδων γέννας έμεινα μόνο με το αμάξι. Όχι για πολύ πιστεύω.
-
Ο μπαμπάς έχει μια Hornet 600 '03 και μια CM200T. Τη δεύτερη την καβαλάω κι εγώ καμιά φορά να μάθω πέντε πράματα μέχρι να φτάσουν τα ρημαδιασμένα τα 21...
Η πρώτη μου μηχανή θέλω να είναι μικρή και παιχνιδιάρικη. Μου άρεσε το Cityfly (πάντα για honda μιλάμε) αλλά τώρα που δεν βγαίνει άλλο την προσοχή μου έχει τραβήξει το Van-Van της Suzuki.
-
Μια Βέσπα LABRETA του μπαμπά ήταν η πρώτη επαφή.
Ενα GARELLI αυτόματο 50αρι το φοιτητικό.
ME μια ΗONDA CM200T κάναμε 200.000 χλμ τα πιο πολλά ταξίδια.
Μετά γεννήθηκαν τα παιδιά πήραμε 'αναγκαστικά' αυτοκίνητο.
Τώρα ένα YAMAHA SEROW 225CC είναι το μέσο μεταφοράς μέσα στην Αθήνα(και μας θυμίζει τα νιάτα μας).
Γλυκοκοιτάζω τα μεγάλα on-off αλλά τα θεωρώ υπερβολή για χρήση μέσα στην πόλη.
Ισως κάποτε να πάρω ένα... -
Εχω μια virago του 1993 250. Είναι ίσως η μόνη virago στα χανια που αρνείται να ισιώσει. Πλάκα στην πλάκα λίγο το γυαλί λίγο η ζέστη πραγματικά δεν αντέχει κανείς στον πειρασμό!
Είναι μαούνα όμως και βαρετή. Άσε που στα 120 μπαίνει κόφτης.
Θέλω TDM 900 ή αν δεν ζητάω πολλά κανα CBR 600RR... Χανιά- Ρεθυμνο σε 17' για φαντάσου για φαντάσου... Δεν είναι κακό!
Δώστε γκαζια στο λαό!! -
Μιας και το έφερε η κουβέντα για μηχανάκια κτλ. έχω αγανακτήσει πλέον με την κίνηση και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω κανα δίκυκλο να κάνω την δουλειά μου. Μήπως κανένας σχετικότερος μπορεί να βοηθήσει;
Τί θέλω:
-
Κάτι που να μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια δύο άτομα μέσα στην κίνηση χωρίς να χρειάζεται να κάνεις πετάλι στις ανηφόρες. Γύρω στα 150cc λοιπόν είναι αρκετά;
-
Σίγουρα τετράχρονο, δεν μπορώ ούτε το θόρυβο αλλά ούτε και τη βρώμα της 'φριτέζας'. Αν είναι και υδρόψυκτο για να μην ψήνεται στην κίνηση, ακόμα καλύτερα.
-
Μεγάλες ρόδες 16' βασικό πλεονέκτημα, εδώ οι λακκούβες και τα χαντάκια έχουν αρχίσει να καταπίνουν ολόκληρα αυτοκίνητα, φαντάσου με τα μηχανάκια τί μπορείς να πάθεις...
-
Ευκολοοδήγητο και αξιόπιστο. Παπιά απορρίπτονται, είχα πριν απο μερικά χρόνια ένα Crypton το οποίο με είχε απογοητεύσει. Ήταν σαν να καβαλάω σανίδα, κρέμαγε συνέχεια το μοτεράκι του και για να αναστηθεί ήθελε αλλαγή μπουζί - λάδια κάθε 15 μέρες.
Με βάση τα παραπάνω, ζαχαρώνω το Honda SH150 και το Piaggio Beverly 250. Το δεύτερο μάλλον υπάγεται σε άλλη κατηγορία, μεγαλύτερο σε κυβισμό και διαστάσεις, πιθανώς δύσχρηστο στην πυκνή κίνηση. Είναι και πιο ακριβό, οπότε πιο κοντά στο Honda με βλέπω.
Είναι κανείς που έχει συγκεκριμένη άποψη ή εμπειρία απο τα δύο αυτά μηχανάκια; Καμμιά άλλη πρόταση ίσως;
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Πάνος -
-
Ειχα ενα KLE 500 που εκανα αρκετα ωραια ταξιδια με πανεληνιες κλπ. αλλα καποιοι σκεφτηκαν οτι δεν μου χρειαζεται και μου την εκλεψαν Φανταζομαι οτι τωρα θα χει γινει κοματακια ή θα βοσκαει καπου στα Τιρανα.Γενικα παντως την ευχαριστηθηκα.Τωρα κυκλοφωρω με ενα eliseo100 στην πολη σε αναμονη για το ποτε θα παρω το v-strom 650.
ΤΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ?