-
delete
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Πολύ ωραία τα γράφει ο travelman αλλά αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερα για ένα μικρο (smart, aygo, iq κλπ), να τρακάρει με μια citroen c5 των 1600 κιλών ή με ένα subaru forester των 1450 κιλών (στο περίπου τα νούμερα);
Θα προτιμούσα να τρακάρω με την C5 παρά με το φόρεστερ. Καταρχάς δεν νομίζω να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά, ακόμα και έτσι όμως το φόρεστερ παραμένει φωτεινή εξαίρεση με το σχετικά χαμηλό του βάρος (ειδικά το προηγούμενο που ήταν εκτός του προηγούμενου ραβ το ελαφρύτερο δίλιτρο σουβ) αλλά και με το μπόξερ μοτέρ του που σχεδιάστηκε για να κρατάει το κέντρο βάρους χαμηλά.
Το έχω ποστάρει πλειστάκις το παρακάτω βίντεο αλλά πάντα είναι καλή η επανάληψη Δείτε στο 1:30 το πως ίδια αυτοκίνητα με διαφορετικό ύψος αναρτήσης όταν τρακάρουν πλαγιομετωπικά έχουν σημαντικές διαφορές στην προστασία των επιβατών τους πρός όφελος φυσικά του ψηλότερου. Το βίντεο με το τρακάρισμα μεταξύ του τζίπ και του χόντα είναι λίγο τραβηγμένο γιατί με τέτοιες ταχύτητες και αμάξια τόσο παλιά λογικό είναι να γίνεται τόσο μεγάλη ζημιά...
και μερικές φώτο από μία αναζήτηση με σουβ που καβάλησαν ΙΧ...
Και το καλύτερο...
Ακόμα καλύτερο ή με άλλη τιτλέζα 'Χαχαχαχαχα σε πάτησα βρωμοηλεκτρικό αυτοκίνητο και παραλίγο θα πατάγα και το βρωμουβριδικό των σχιστομάτηδων' (είμαι σίγουρος πως τέτοια σκέψη θα έκανε ΠΟΛΥΣ κόσμος στις ΗΠΑ μόλις έβλεπε αυτή τη φώτο)
-
Εξω τα πετρελαιοκίνητα από τις πόλεις
-
Έξω οι άνθρωποι από τις πόλεις.
ΥΓ. Ο πλυθησμός της Αττικής 'επιβαρύνει' την ατμόσφαιρα (με την αναπνοή του μόνο δηλαδή) με 1,25 δισεκατομμύρια τόνους CO2 το χρόνο.
-
Το νερό που το πας
Ευτυχώς δεν έχουμε αγελάδες για κατοικιδια -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έξω οι άνθρωποι από τις πόλεις.ΥΓ. Ο πλυθησμός της Αττικής 'επιβαρύνει' την ατμόσφαιρα (με την αναπνοή του μόνο δηλαδή) με 1,25 δισεκατομμύρια τόνους CO2 το χρόνο.
Xα..Χα...Σωστόοοςςςς!!!!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
αυτο σε πειραξε? (το πεζοδρομιο)
το θεμα ειναι οτι θα δεις suv στο κολωνακι και οχι μικρα αυτοκινητα μονο οπως θα πρεπεΤι θα πεί ''θα έπρεπε''.... υπάρχουν οδηγίες για το τι θα αγοράζει ο κάτοικος Κολονακίου?
προφανώς και έπρεπε...
όχι μόνο ο κάτοικός , αλλά και ο απλός επισκέπτης...Δηλαδή ενοχλεί η Χ5 και δεν ενοχλεί η 520 επειδή είναι 9 χιλιοστά πιό κοντή .
μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...
τα τζιποειδή δεν έχουν καμία θέση στο κέντρο της αθήνας...όποιος κατεβαίνει στο κέντρο με τζιπ είναι απλά μ@λ@κας...
πιάνουν 2 θέσεις , καβαλάνε ασύστολα πεζοδρόμια, ρυπαίνουν τραγικά κλπ... -
Όλα αυτά που λέτε είναι πολύ χαριτωμένα και πραγματικά διασκεδαστικά και χιουμοριστικά αλλά καταλάβετε ότι όταν μια τέτοια κουράδα είναι παρκαρισμένη σε γωνία, η ορατότητα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ (αν με ένα απλό αυτοκίνητο είναι περιορισμένη) και ο κίνδυνος ατυχήματος τεράστιος.
Δεν είμαι ιδεολογικά κατά των SUV αλλά θεωρώ κουτή και περιττή τη χρήση τους στο κέντρος της Αθήνας. Και μη μου πείτε ότι όποιος έχει SUV δεν έχει 2ο αυτοκίνητο ή δεν μπορεί να έχει ένα suzuki alto για τέτοιες μετακινήσεις. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...
τα τζιποειδή δεν έχουν καμία θέση στο κέντρο της αθήνας...όποιος κατεβαίνει στο κέντρο με τζιπ είναι απλά μ@λ@κας...
πιάνουν 2 θέσεις , καβαλάνε ασύστολα πεζοδρόμια, ρυπαίνουν τραγικά κλπ...αν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο να πας να το κοιτάξεις .
δεν πιάνουν παραπάνω χώρο από ότι ο μ.ο. των υπόλοιπων αυτοκινήτων?
το 2 σε πείραξε...
η χρήση suv στο κέντρο της αθήνας είναι απλά απαράδεχτη και δείχνει έλειψη παιδείας,... μην πω τίποτα βαρύτερο...
γιατί να πάρεις το suv σου στο κέντρο , ένα γ@μημένο μικρό δεν έχεις?? (δεν πάει επί προσωπικού) -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Όλα αυτά που λέτε είναι πολύ χαριτωμένα και πραγματικά διασκεδαστικά και χιουμοριστικά αλλά καταλάβετε ότι όταν μια τέτοια κουράδα είναι παρκαρισμένη σε γωνία, η ορατότητα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ (αν με ένα απλό αυτοκίνητο είναι περιορισμένη) και ο κίνδυνος ατυχήματος τεράστιος.
Δεν είμαι ιδεολογικά κατά των SUV αλλά θεωρώ κουτή και περιττή τη χρήση τους στο κέντρος της Αθήνας. Και μη μου πείτε ότι όποιος έχει SUV δεν έχει 2ο αυτοκίνητο ή δεν μπορεί να έχει ένα suzuki alto για τέτοιες μετακινήσεις.Εξάρτάται τι οδηγάς.....αν είμαι με το SUV είμαι μιά χαρά.Αν είμαι με την 430 τότε κουράδα είναι και το κάθε 316,Α4 κτλ διότι τα βρίσκω πολύ ψηλά και μου κόβουν την ορατότητα στις γωνίες.
οκ δεν καταλαβαίνεις, δεν έχει νόημα η συνέχεια...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
όταν μια τέτοια είναι παρκαρισμένη σε γωνία, η ορατότητα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΑπαγορεύεται να παρκάρεις στις γωνίες έτσι κι αλλιώς.
Ασχετο: στις γωνίες με ενοχλούν ιδιαίτερα τα αμάξια με φιμέ τζάμια. Και αυτοί που έρχονται από τον κύριο δρόμο χωρίς να ανάβουν τα φώτα τους.
-
Από ότι βλέπω έχει αρχίσει η πλάκα σε αυτό το θέμα, και μάλλον αργα θα προσθέσω ένα σχόλιο.
Προφανώς τα 'δικά μας' SUV είναι πιο συμμαζεμένα, αλλα και σε αυτη τη περίπτωση έχεις 300-400 παραπάνω κιλα που περιφερονται στην πόλη και καίει παραπάνω.
Το μεγαλύτερο πλάτος τους γινεται πρόβλημα αρκετες φορες στους δρόμους. Πρόβλημα είναι και κάτι κυρίες που τα έχουν για να παρκάρουν άφοβα και αλίμονο αν βρεθείς πίσω ή μπρος τους.
Πρόβλημα είναι και οι ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι είναι σε τανκ (μερικές φορες ειναι) και πάνε όπως νά 'ναι στο δρόμο, και οι άλλοι που τα είδαν SUV GTi, συμφωνα και με διαφημίσεις και που εύκολα λόγο βάρους χάνουν τον έλεγχο και ... όποιον πάρει ο χάρος.Προσωπικά θεωρώ ότι ο βασικώτερος λόγος που προκαλούν θέμα οδικής ασφάλειας είναι γιατι αν έχεις ένα μπροστά σου κόβει την καλή εποπτεία του δρόμου, ανάγκη νο.1 για την αποφυγή ατυχημάτων.
-
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι κατάλληλα για το κέντρο. Με τη διαφορά ότι το SUV μπορεί να είναι και επικίνδυνο για τους άλλους.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είμαι ιδεολογικά κατά των SUV αλλά θεωρώ κουτή και περιττή τη χρήση τους στο κέντρος της Αθήνας. Και μη μου πείτε ότι όποιος έχει SUV δεν έχει 2ο αυτοκίνητο ή δεν μπορεί να έχει ένα suzuki alto για τέτοιες μετακινήσεις.Εξάρτάται τι οδηγάς.....αν είμαι με το SUV είμαι μιά χαρά.Αν είμαι με την 430 τότε κουράδα είναι και το κάθε 316,Α4 κτλ διότι τα βρίσκω πολύ ψηλά και μου κόβουν την ορατότητα στις γωνίες.
Εσυ δεν εισαι ο μεσος ορος. Ποσες λαμπο, φεραρι κλπ κυκλοφορουν θεσσαλονικη? 100? ε τα υπολοιπα 1εκ ειναι τα νορμαλ αμαξια, που τα δυσκολευουν τα τζιπ στην ορατοττηα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το φθινόπωρο έρχεται το νέο Cayenne Hybride με ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις με τον 3λιτρο κομπρεσσεράτο της AUDI με 333 άλογα + 50 περίπου από τον ηλεκτροκινητήρα .Φυσικά με τα σημερινά δεδομένα χωρίς ΕΤΤ και για τους Αθηναίους ασυλία στον δακτύλιο .Θα πουληθούν κατά 100άδες.Ηδη οι παραγγελίες είναι στα ύψη......Αν όμως υπήρχε απαγόρευση της εισόδου στον δακτύλιο λόγω μεγέθους, τότε οι παραγγελίες θα ήταν πολύ λιγότερες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το φθινόπωρο έρχεται το νέο Cayenne Hybride με ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις με τον 3λιτρο κομπρεσσεράτο της AUDI με 333 άλογα + 50 περίπου από τον ηλεκτροκινητήρα .Φυσικά με τα σημερινά δεδομένα χωρίς ΕΤΤ και για τους Αθηναίους ασυλία στον δακτύλιο .Θα πουληθούν κατά 100άδες.Ηδη οι παραγγελίες είναι στα ύψη......
Αν όμως υπήρχε απαγόρευση της εισόδου στον δακτύλιο λόγω μεγέθους, τότε οι παραγγελίες θα ήταν πολύ λιγότερες.
- 333+50
-
Λογω ποιανου μεγεθους? Ξερεις ποσο μεγαλυτερο ειναι το Mondeo 2005 σε μηκος+πλατος (σε αυτα που εχει σημασια δηλαδη...) απο τα περισσοτερα SUV/ jeep κλπ?
-
σε μηκος+πλατος
Το ύψος είναι που κάνει τη διαφορά στις γωνίες...
Τα SUV μπορεί να είναι μια χαρά για σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλους δρόμους. Στα σοκάκια της Αθήνας που είναι για μουλάρια, είναι τραγικό να βλέπεις να στοιβάζονται τέτοιες μάζες. Εγώ δεν θα μίλαγα για απαγόρευση εισόδου αλλά πιο αυστηρά μέτρα σε ότι αφορά το παρκάρισμα. Έχω δει και 5αρα BMW παρκαρισμένη σε γωνία καθέτου στη Σόλωνος που ουσιαστικά σου απαγόρευε να στρίψεις...
Πέρα από το παρκάρισμα, τα ψηλά οχήματα (βλ SUV) είναι άκρως επικίνδυνα για παπιά κλπ δίκυκλα σε φανάρια που τα τελευταία έρχονται πρώτα στο φανάρι. Ειδικά αν παρεμβάλεται και ο παράγων κινητό+handsfree στη μέση και η κουβέντα έχει ενδιαφέρον... -
άστοχο τόπικ. Αν ένα σάβ είναι μια φορά επικίνδυνο για πεζό, τότε τα παπάκια είναι 100 φορές πιο επικίνδυνα. Έχετε περάσει ποτέ πεζοί από την Ομόνοια και να περάσετε απέναντι απ'το δρόμο; Περνάς κανονικά με 'γρηγόρη' και σου πετάγονται τα μηχανάκια σαν πύραυλοι.
Γενικά κανένα όχημα δεν είναι επικίνδυνο για άλλο όχημα ή πεζό. Οι οδηγοί είναι επικίνδυνοι, όχι τα οχήματα...
-
Το φθινόπωρο έρχεται το νέο Cayenne Hybride με ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις με τον 3λιτρο κομπρεσσεράτο της AUDI με 333 άλογα + 50 περίπου από τον ηλεκτροκινητήρα .Φυσικά με τα σημερινά δεδομένα χωρίς ΕΤΤ και για τους Αθηναίους ασυλία στον δακτύλιο .Θα πουληθούν κατά 100άδες.Ηδη οι παραγγελίες είναι στα ύψη......
Όταν τα έγραφα αυτά πριν από ένα χρόνο και άμα τη εμφανίσει του μοντέλου στα σαλόνια, κάποιοι λοιδωρούσαν, και εμένα και το αυτοκίνητο. Δεν θα πουλιέται από εδώ και πέρα (σχεδόν) τίποτα άλλο σε Καγιέν, όπως και σε Μερσεντές S. Μόνο υβριδικά.
Πάρτε και ένα δίστιχο εκ του συστάδην
Προσεχώς και σε Φερράρι
είναι πολλά τα λεφτά Άρη
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)