-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
@cavallino
Θα μας τρελάνεις με αυτά που γράφεις για τα SUV και δυστυχώς γράφεις και σεντόνια για να τα στηρίξεις.
Κοινωνιολογικές μελέτες έχουν γίνει για τους κατόχους SUV και μας δείχνουν αυτά που λέει πάνω-κάτω ο Professeur.
Σε κάποια φάση θα στις παραθέσω, αν εξακολουθείς να επιμένεις.Η υλιστική θεώρηση των πραγμάτων (και εν προκειμένω της Ιστορίας) που έχουν υιοθετήσει πολλοί συμπατριώτες μας, 'μπάζει' από παντού, και επιφυλάσσομαι να σας παραθέσω κάμποσα ιστορικά παραδείγματα που την καταρρίπτουν...
Δουλειές με φούντες, θα πήξει η μο@να μας στη μελέτη με τόση επιστήμη να ρέει στο forum.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
@cavallino
Θα μας τρελάνεις με αυτά που γράφεις για τα SUV και δυστυχώς γράφεις και σεντόνια για να τα στηρίξεις.
Κοινωνιολογικές μελέτες έχουν γίνει για τους κατόχους SUV και μας δείχνουν αυτά που λέει πάνω-κάτω ο Professeur.
Σε κάποια φάση θα στις παραθέσω, αν εξακολουθείς να επιμένεις.Cosmopolitan;
Δώσε γνώση στο λαό!
-
@cavallino
+1Αλλά να μπει φρένο στο μέγεθος των 'πολυτελών φορτηγών'.
-
Προσωπικα εχω και suv (ενα Χ5 ) και ενα μικρο (στο ματι ) ΕΝΑ ΜΙΝΙ που στα ματια μου φανταζει και ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσα να εχω ( δεν το αλλαζω ουτε με την GT3 3.8 ....... χωρις πλακα !!!!!!!! ).
Τα οδηγουμε και τα δυο η γυναικα μου και εγω ..... και ο καυγας μας ειναι παντα ποιος θα παρει το ΜΙΝΙ αφου κανεις μας δεν αισθανεται ανετα να κυκλοφορει στην Αθηνα η να παει στη δουλεια του με το Χ5 ενω νιοθει και αυτη και εγω ......μακραν ποιο μουρατοι μεσα στο ΜΙΝΙ που ειναι και πιο παιχνιδιαρικο και σαφως πιο κοντα και στην κουλτουρα και στο στυλ μας .Θα μου πεις και το χοντρο τι τον πηρες? Τον πηραμε γιατι θελουμε να παμε και καμια εκδρομη με τον μπεμπενιο παρεα που θελει να κουβαλησεις χιλια-δυο πραγματα αν λειψεις απο την Αθηνα πανω απο 2 μερες και γιατι εχει και 4κινηση που σε ενα χιονακι θα παει πιο καλα απο ενα 2κινητο κλπ κλπ . Μου αρεσαν πολυ και τα Audi τα 4κινητα (ειδικα τα station wagon) αλλα μετα απο 2 wv audi που ειχα και μ αυτα που τραβηξα απο τα συνεργεια τους ........μαλλον ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αλλα και να κατεληγα εκει τελικα .....θα εκαιγα λιγοτερα η θα επιανα λιγοτερο χωρο ? . Οπως και να χει ενα μεγαλο αυτοκινητο θα το χρειαζομασταν , τι θα παιρναμε? Μαλλον ενα πολυμορφικο ? Και 4κινητο ? Η renault ειχε τη λυση (που κατα τη γνωμη μου ειναι και ασχημο)αλλα και αυτο δε θα εκαιγε τη μανα του και τον πατερα του πηγαινοντας και πιο αργα? Ετσι αγορασα τον χοντρο για τον οποιο δε μετανιωσα καθολου, ειναι τιμιοτατος και μας παει παντου ξεκουραστα και απροβληματιστα, το αν μ αρεσει να κυκλοφορω μαζι του? ...... ναι μ αρεσει γιατι ειναι ξεκουραστος ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΨΗΛΑ Η ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .........ισα ισα που ο χοντρος εχει φιμε(για μην ξερουν ποιος ειναι ο καραβλαχος ) και το ΜΙΝΙ τιποτα για να με βλεπουν
Τελος απλα υπαρχουμε και καποιοι που τα παιρνουμε απλα γιατι ειναι εξυπηρετικα οχι γιατι μας εκφραζουν. -
Έκαστος στο είδος του, αν θες να βγεις εθνική σε μεγάλο ταξίδι ή να πας σε καρόδρομο ή να βάλεις μέσα πέντε άτομα και να είναι άνετα, τσακώνεσαι ποιός ΔΕΝ θα πάρει το μίνι.
-
@ Pai Mei, με όλο το σεβασμό ο τρόπος που απορρίπτεις τη γνώμη των άλλων (ζητώντας μελέτες π.χ.) είναι απόλυτος. Ότι ακριβώς κατηγορείς δηλαδή στο λόγο του Δήμου. Δε βρίσκω καμία διαφορά. Προφανώς, από τα γραφόμενα σου, φαίνεται ότι ζούμε σε άλλη χώρα.
@ Nozomi, αν οι έρευνες που αναφέρεις (οι οποίες όντως έχουν γίνει αλλά σίγα μη καθίσω να ψάξω για να παραθέσω διδακτορικά και μελέτες για κάτι τόσο προφανές, ειδικά στο Τζατζικιστάν που ζούμε) δεν έχουν στατιστικό δείγμα τουλάχιστον 5.5 δισεκατομμυρίων ατόμων μην κάνεις τον κόπο να παραθέσεις τίποτα. Για μένα αρκεί μια βόλτα στους ελληνικούς δρόμους, λίγο διάβασμα σε φόρουμ ΒΜW, Mercedes και λίγο ανοικτά μάτια και μυαλό βέβαια. Αλλά είπαμε. Εδώ απορρίπτονται όλα. Ειδικά ότι δεν μας αρέσει ή απλά διαφέρει λίγο από τα γούστα μας.
@ koutsan, πολύ καλή ατάκα, αν και ειρωνική.
@ Cavalino, όπως έγραψα και στον Pai Mei, αν και μιλάμε την ίδια γλώσσα μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα. Οι φίλοι/γνωστοί/συγγενείς σου είναι προφανώς όλοι συνειδητοποιημένοι αγοραστές. Πέρα όμως από τα σουβ για τα οποία ειλικρινά και τόσα που έγραψα είναι μεγάλη η χάρη τους για τέτοια 'άνευ σοβαρής ουσίας' αυτοκίνητα ειλικρινά αν βάζουμε το οποιοδήποτε αυτοκίνητο (δε πα να ναι η Μπρερα, η GTO ή το Τράμπαντ) δίπλα στη Γλυπτική, την Ποίηση, τη Λογοτεχνία, σόρυ κιόλας αλλά είναι σα να συγκρίνουμε ημιυπόγειο 24 τ.μέτρων με το Μπανγκιχαμ ! Και εγώ έχω αγαπήσει αυτοκίνητα αλλά δεν έκανα και έτσι. Ειδικά όταν ¨σκαπέτησα' τα 20-25 μου.
Τέλος, μπορεί εσύ να βαριέσαι να εκφράσεις τις διαφωνίες για να με πείσεις αλλά από την άλλη και εγώ βαριέμαι (αφόρητα κιόλας) να διευκρινίζω τις μη κατανοηθείσες προηγούμενες διευκρινήσεις μου για αυτό και δεν το ξανακάνω καθώς οι διαφωνίες σου εκφράζονται για αρκετά διαφορετικές απόψεις από αυτές που έγραψα εγώ! Και μάλιστα και εσύ, όπως και ο Pai Mei, είναι προφανές ότι γράφετε τις προσωπικές σας απόψεις χωρίς κάποια τεκμηρίωση επιστημονική (που ήταν και η αρχική σας αντίδραση για το κείμενο του Δήμου). Προφανώς είσαι στα μεσαία, είμαι στα βραχέα (ή και το ανάποδο, δεν έχει σημασία). Ας μείνουμε εκεί λοιπόν.@cooperS_JCW, μια χαρά την ακούω τη προσέγγιση σου. Η ταπεινή μου άποψη όμως είναι όμως ότι δε συναντάται συχνά. Άλλωστε όπως είπα και το επαναλαμβάνω εντελώς χιουμοριστικά, ζω σε άλλη χώρα!
Υ.Γ. : τελικά, σιγά σιγά πείθομαι και εγώ. Τα suv είναι και γ@μω τα αυτοκίνητα. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να μου τύχει είτε ως οδηγός (έχω μάλιστα και Γ' κατηγορίας, μπορώ να τα 'πάω') ή ως επιβάτης !
-
Ξέχασα, πριν. Μιας και το θρεντ εξελίσσεται σε φλέιμ (άνευ αιτίας, τολμώ να πω) και επειδή εγώ το έφτιαξα παρακαλώ κάποιον μοντ (εφόσον το επιτρέπουν οι κανονισμοί) να το κλειδώσει. Δεν έχει πια καμία ουσία. Ας θεωρήσουμε μάλιστα για την οικονομία της συζήτησης ότι εγώ είμαι ο ολότελα 'λάθος' (και ο Δήμου μαζί με μένα φυσικά )
-
εγω εχω κληρονομησει μια σημαντικη ακινητη περιουσια απο τον πατερα μου που μου εξασφαλιζει ενα μεσαιο - καλο εισοδημα.Αλλα φαινεται οτι οι καιροι δεν ειναι για τετοιες καταστασεις και σε συνδυασμο οτι δεν προκειται να κανω οικογενεια μαλλον θα πρεπει να ξεφορτωθω μερος της και να την επενδυσω (Gallardo, Zr1 κτλ)
Παντως δεν ξερω αν ειναι ρατσισμος αλλα αμα κυκλοφορουσα με μια f430 θα απαιτουσα πολυ σεβασμο, οπως εγω επιδεικνυω σε αναλογες ελαχιστες περιπτωσεις.(αλλα επειδη υπαρχουν πολλοι καφροι θα κυκλοφορουσα ελαχιστα εντος αστικου ιστου) -
...αμα κυκλοφορουσα με μια f430 θα απαιτουσα πολυ σεβασμο...
Aπό ποιούς και ως προς τι?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...αμα κυκλοφορουσα με μια f430 θα απαιτουσα πολυ σεβασμο...
Aπό ποιούς και ως προς τι?
δεν εχει τι και πως. οποιος νιωθει το ιδιο καταλαβαινει. Δε μιλαμε για ακραια πραγματα.
καποτε σε φαση προετοιμασιας αγωνων στο γυμαστηριο και αφου περιμενα να κανω παγκο την ωρα που πηγα να βαλω κιλα ηρθε ενας τσιχλας πιτσιρικας να κανει κι αυτος, Με ειδε, τον κοιταξα και αποχωρησε. Πρεπει να υπαρχει μια ιεραρχια πως να το κανουμε. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
ειλικρινά αν βάζουμε το οποιοδήποτε αυτοκίνητο (δε πα να ναι η Μπρερα, η GTO ή το Τράμπαντ) δίπλα στη Γλυπτική, την Ποίηση, τη Λογοτεχνία, σόρυ κιόλας αλλά είναι σα να συγκρίνουμε ημιυπόγειο 24 τ.μέτρων με το Μπανγκιχαμ !Άστο εδώ ρε φίλε, μην το ζορίζεις άλλο... Γελάει ο κόσμος. Διάβασε κανά βιβλίο άμα δεν ξέρεις για τι μιλάς...
Τέχνη δεν είναι μόνο η λογοτεχνία. -
@ Pai Mei, με όλο το σεβασμό ο τρόπος που απορρίπτεις τη γνώμη των άλλων (ζητώντας μελέτες π.χ.) είναι απόλυτος. Ότι ακριβώς κατηγορείς δηλαδή στο λόγο του Δήμου. Δε βρίσκω καμία διαφορά. Προφανώς, από τα γραφόμενα σου, φαίνεται ότι ζούμε σε άλλη χώρα.Δεν θυμάμαι να ζήτησα καμία μελέτη, ούτε θα προσπαθήσω να σχετικοποιήσω την απόρριψη για την γνώμη των άλλων, για να φανώ ευγενικότερος (θα πρόκειται περί πλασματικής ευγένειας). Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω την ξεκάθαρη άποψη ότι ο Δήμου γράφει μαλακίες και εξήγησα το γιατί, με αρκετά εύληπτο τρόπο ώστε να το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, χωρίς να κάτσω να πιάσω την κάθε του λέξη, μία-μία, γιατί θα έγραφα μέχρι μεθαύριο.
Μια άποψη -δημοσιευμένη σε μη επιστημονικό μέσο- δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει επιστημονική τεκμηρίωση για να μην απορριφθεί, αρκεί να διαθέτει λογική. Και εφόσον ο ΝΔ βίασε μετά σοδομισμού κάθε έννοια λογικής με το συγκεκριμένο κείμενό του, δεν γίνεται να το αφήσουμε ασχολίαστο -αν και αυτό θα του άξιζε περισσότερο.
Τέλος, ούτε flame βλέπω, ούτε τίποτα, και δεν βλέπω τον λόγο να κλειδωθεί το τόπικ που άνοιξες. Κανείς δεν είναι σε θέση να προδιαγράψει την εξέλιξη μιας συζήτησης και τις εκάστοτε παρεκβάσεις της από την υποθετική πορεία που είχε ενδεχομένως στο μυαλό του αυτός που την άνοιξε.
-
@cavalino, το ειδικό βάρος της χλεύης εξαρτάται πάντοτε από το ποιόν του εκστομίζοντα αυτήν.
EΔΩ λέει ότι είναι τέχνη ΚΑΙ η κομμωτική. Μα φυσικά, πως και δεν είναι. Όλα τέχνη είναι εδώ που τα λέμε.
Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα.@Pai Mei, απορρίπτεις κάτι με βάση τη λογική. Μου ακούγεται αρκετά σωστό αρχικά. ΑΛΛΑ ποιος ορίζει αυτή τη λογική? Υπάρχει αντικειμενική λογική ή μήπως ο καθένας μας την ορίζει όπως του αρέσει? Και όπως έχω γράψει άπειρες φορές μέχρι τώρα, πως και γιατί να απορρίψω (έστω εγώ μόνο) μία άποψη (έστω εντελώς υποκειμενική και βασισμένη σε μία μόνο παρατήρηση ενός παράφρονα συγγραφέα ) όταν την βλέπω να υλοποιείται στην πράξη πολύ συχνά? Εσύ, ο cavalino και μάλλον όλο το υπόλοιπο φόρουμ πλην κανά δύο εξαιρέσεων θεωρείτε ότι είναι λανθασμένη, ότι πάσχει στην τεκμηρίωση και στην λογική της. Γιατί λοιπόν να είναι λάθος η άποψη του Δήμου και σωστή η χ άλλη όταν ΚΑΙ οι δύο είναι υποκειμενικές ? Εκεί είναι η βασική μου διαφωνία, και όχι αν τα σουβ είναι καλά ή κακά οχήματα.
Το ζήτημα του κλειδώματος τέλος έχει να κάνει με το ότι διέκρινα μια αναίτια περιρρέουσα γραπτή επιθετικότητα την οποία και δεν θέλω να συνεχίσω. Το να τσακώνομαι αν τα σουβ είναι καλά ή κακά, χρήσιμα ή άχρηστα, πραγματικά το θεωρώ ανούσια σπατάλη χρόνου και φαιάς ουσίας, όχι τώρα συγκεκριμένα αλλά εδώ και χρόνια. Είναι η δική μου 'λογική' !
-
@Pai Mei, απορρίπτεις κάτι με βάση τη λογική. Μου ακούγεται αρκετά σωστό αρχικά. ΑΛΛΑ ποιος ορίζει αυτή τη λογική? Υπάρχει αντικειμενική λογική ή μήπως ο καθένας μας την ορίζει όπως του αρέσει?
Όχι αγαπητέ μου, δεν την ορίζει ο καθένας όπως του κ@βλώσει, είναι βασισμένη σε επιστημολογική έρευνα εκατοντάδων χρόνων, από του Αριστοτέλη και δώθε.
Εξήγησα με όσο πιο απλά λόγια μπορούσα σε προηγούμενα ποστ τι είναι αυτό που κάνει την συλλογιστική του ΝΔ εξοργιστική για κάποιον που έχει κατανοήσει το πώς δουλεύει σωστά η επαγωγή.
Θα δώσω όμως και μερικά πιο χειροπιαστά παραδείγματα, σχετικά με το τι ΔΕΝ συνιστά λογική σκέψη, βάσει κανόνων, όχι της δικής μου αυθαίρετης σκέψης που δεν είχα τι να κάνω σήμερα και είπα να βγάλω την χολή μου εναντίον του Δήμου.Παράδειγμα πρώτο:
ειλικρινά αν βάζουμε το οποιοδήποτε αυτοκίνητο (δε πα να ναι η Μπρερα, η GTO ή το Τράμπαντ) δίπλα στη Γλυπτική, την Ποίηση, τη Λογοτεχνία
Εντελώς απερίσκεπτα (ή και κατόπιν σκέψης, ίσως αυτό να είναι χειρότερο, αλλά δεν μας απασχολεί), αποφάσισες να συγκρίνεις ετεροειδή μεταξύ τους προϊόντα του ανθρώπινου πνεύματος, προσδίδοντας a priori αισθητικές αξίες στην εκάστοτε κατηγορία, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ότι, πρώτον, κατά βάσιν δεν συγκρίνονται καν μεταξύ τους και ότι, δεύτερον, μεταξύ των στοιχείων του εκάστοτε συνόλου υπάρχουν τερατώδεις ποιοτικές διαφορές.
Παράδειγμα δεύτερο:
Γενικότερα θεωρώ ότι τα κείμενα ποτέ δεν παλιωνουν, απλά κάποια αναφέρονται σε άλλη εποχή. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα τα οποία σαπίζουν και δη τα ιταλικά οπως γνωρίζει ο κόσμος όλος αλλά και όσοι Ιταλοί ΔΕΝ ψωνίζουν ιταλικά, που δεν είναι και λίγοι αν κρίνω από το ότι έχουν αρχίσει να πουλάνε τις μάρκες τους στους γερμανούς σιγά σιγά!
Ούτε εξηγήθηκε ποτέ τι είναι αυτό που κάνει το σύνολο της κατηγορίας (κείμενα γενικώς) να διαθέτει εγγενώς τέτοια ανοσία στην φθαρτότητα, ούτε βγάλαμε ποτέ καμία άκρη για το πως συνδέεται το δεύτερο και το τρίτο μέρος της περιόδου, με το πρώτο. Δηλαδή η λογική είναι η εξής: Κείμενα---->άφθαρτα στο χρόνο, Αυτοκίνητα Ιταλικά---->σαπίζουν, Ιταλοί πουλάνε μάρκες σε Γερμανούς (ούτε καν αυτό συμβαίνει προς το παρόν) = Ιταλοί δεν ψωνίζουν Κείμενα = ανώτερη μορφή πνεύματος από ιταλικά αυτοκίνητα.
Παράδειγμα τρίτο:
Μου φάνηκε για να πω και την αλήθεια, παράταιρο να βλέπω ένα μάτσο σίδερα, γυαλιά, πλαστικό και δέρμα έστω όμορφα σχηματισμένα να χαρακτηρίζονται 'κλασικό'
Γνωρίζεις την έννοια του κλασικού στην τέχνη; Δεν είναι κάτι ρευστό, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Παράδειγμα τέταρτο:
από φίλους, γνωστούς, συγγενείς και γείτονες που γνωρίζετε τι ποσοστό αντιπροσωπεύει τη νοοτροπία που περιγράφει ο Δήμου? Μόνο σε μένα είναι η πλειοψηφία, το τζιπ να ικανοποιεί την ανάγκη τόνωσης του κάθε 'εγώ' και καμία άλλη ?!?! Για κοίτα κάτι συμπτώσεις
Ακριβώς, όπως το είπες, αν και θα έπρεπε να αποβάλλεις τον ειρωνικό τόνο. Είναι μια απλή σύμπτωση. Και μάλιστα πολύ γενναιόδωρα θα την αποκαλέσουμε σύμπτωση, γιατί δεν έχει καν αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο δείγμα από τον τεράστιο αυτόν δειγματικό χώρο φέρει όντως τις ιδιότητες που του αποδίδονται. Προσπαθείτε να ερμηνεύσετε 5-10 συμπεριφορές που είδατε, κατόχων suv, αποδίδοντάς τες με πάσα βεβαιότητα σε αναπλήρωση, σε ελλειμματική αυτοεκτίμηση κ.λπ., και ξαναρωτάω ποιά είναι τα διαγνωστικά κριτήρια για μια τέτοια ερμηνεία;
Και συνεχίζουμε:
Η μέση Αθηναία τότε είχε όνειρο και λέρωνε το βρακί της με το Σουζούκι Βιτάρα το δίπορτο. Τώρα το λερώνει με το Τιγκουαν που άκουσε ότι είναι και 1400 και πληρώνει και λιγότερο φόρο. Ο μέσος αντιπρόσωπος της μπουρζουαζίας συνεχίζει να ονειρεύεται το Καγιένι
Ποιά είναι η μέση Αθηναία και ποιός ο μέσος αντιπρόσωπος; Και πώς εσύ γνωρίζεις τι όνειρα έχει ο καθένας τους; Επειδή το έγραψε ο Καββαθάς ή ο Δήμου; Επειδή κάποιος γνωστός σου αντιπρόσωπος θέλει να πάρει Cayenne; Επειδή γνώρισες κάποιες που 'λέρωσαν το βρακί τους' μέσα σε κάποιο Tiguan; Μήπως είχαν περίοδο; Απλά ερωτήματα σου θέτω, για να καταλάβω από προέρχονται τέτοιες βαρύγδουπες ερμηνείες, και ούτε σου ζητώ να μου παραθέσεις έρευνες, η δική σου συλλογιστική είναι αυτή που θέλει διερεύνηση.
Και ένα ακόμα του ποιητή:
Μη μου πείτε πως υπάρχουν και μερικοί που πάνε στο χώμα. Οι στατιστικές δίνουν λιγότερο από 10%.
Ποιές είναι αυτές οι στατιστικές ρε Δήμου; (Δεν περιμένεις απάντηση φυσικά, είναι η κλασσική ροπή του δημ/φισκου προς το εύκολο παπατζηλίκι). Αλλά και ΕΤΣΙ να είναι, η λογική του ποιά είναι ουσιαστικά, ότι αυτοί που ξεπερνούν το 10% είναι πνευματικά και ψυχικά υγιείς και όσοι πέσουν κάτω από το 10% (χρησιμοποιήσης του suv στο χώμα θυμίζω), είναι οι ελλειμματικοί. Αν εσένα σου φαίνεται λογικό το να καθορίζεται το ψυχικο γίγνεσθαι το καθενός ανάλογα με τα χιλιόμετρα που γράφει στο χώμα ή ανάλογα με την συχνότητα με την οποία εξαντλεί τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του (βάλε και σκάφους, υπολογιστή, ο,τιδήποτε), σαφώς περιττεύει οποιαδήποτε άλλη λέξη επί του θέματος.
-
Ενδιαφέρον θέμα, μολονότι έχει ξεφυγει από την αρχική πρόθεση αυτού που το άνοιξε...
Περι λογικής.. PaiΜei καλά όλα αυτά, αλλά εξήγησε μου το παρακάτω.
Τα λογής SUV διαθέτουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία τα διαφοροποιουν απο τα υπόλοιπα επιβατικά ΙΧ (αυξημένο ύψος κλπ). Καλά ως εδώ?
Για να τα διαθέτουν αυτά λοιπόν, υποτίθεται οτι ο κατασκευαστής τα έχει προσδώσει για να διευκολυνει μια κάποια χρήση. Και ο αγοραστής με τη σειρά του τα αγοράζει κυρίως για να τα εκμεταλλευτεί σε αυτή. Αλλιώς ας έπαιρνε ο,τι άλλο....Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Ποια είναι η χρήση που εξυπηρετουν αυτά τα χαρακτηριστικά περισσοτερο απο αυτά των λοιπών ΙΧ? Εδώ ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του. Ωστόσο, η προφανής είναι μία. Μόνο αν θέλει κάποιος να κρυφτεί πίσω απο το δαχτυλάκι του, θα πει το παρκάρισμα στο πεζοδρομιο του Κολωνακίου (και κάθε Κολωνακίου), είτε οτιδήποτε παρόμοιο. Αυτό είναι μέσες άκρες που λέει ο ΝΔ και -αν κατάλαβα καλά- και ο proffeseur.
Και στην τελική δε χρειάζεται να έχει κανενας 'επιδημιολογικές' μελέτες για να μπορεί να βγάζει συμπεράσματα απο έναν ευρύ κοινωνικό περίγυρο....Στη συζήτηση περι τέχνης δε θα μπω, γιατί ξεφεύγει εντελώς του θέματος.
@mike: Στον ίδιο δρόμο κυκλοφορούμε, του ίδιου κράτους πολίτες είμαστε κλπ. Τι ιεραρχίες λες?
Το μόνο που θα σου δινα είναι προτεραιότητα, και αυτή αν τη δικαιούσαι. Γι'αυτο πρόσεξε που θα την κυκλοφορείς
(θα είχες δίκιο μόνο αν αναφερόσουν σε σεβασμό όσον αφορά στην προσοχή του αλλου στην ιδιοκτησία σου)edited για τα συντακτικά λαθη
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Ποια είναι η χρήση που εξυπηρετουν αυτά τα χαρακτηριστικά περισσοτερο απο αυτά των λοιπών ΙΧ? Εδώ ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του. Ωστόσο, η προφανής είναι μία. Μόνο αν θέλει κάποιος να κρυφτεί πίσω απο το δαχτυλάκι του, θα πει το παρκάρισμα στο πεζοδρομιο του Κολωνακίου (και κάθε Κολωνακίου), ούτε σε οτιδήποτε παρόμοιο.
Υπάρχουν μερικές κρίσιμες παράμετροι που πρέπει να αντιληφθούμε:
Κατά πρώτον, δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να εξαντλεί με μια ορισμένη συχνότητα τις εκάστοτε ξεχωριστές ιδιότητες του αυτοκινήτου του, επειδή απλώς το επέλεξε. Ούτε η απόκλιση από κάποια ορισμένη 'συχνότητα αξιοποίησης' τον καθιστά παθολογική περίπτωση. Γιατί το προτίμησε; Ίσως για το 0,01% του χρόνου που πραγματικά θα το αξιοποιήσει, ίσως γιατί απλώς γουστάρει το σχήμα του, ίσως γιατί του δίνει ψευδαίσθηση ασφαλείας, ίσως γιατί είναι μόδα, ίσως γιατί στο σπίτι του χιονίζει μια φορά το χρόνο και αποκλείεται, ίσως γιατί του αρέσει το ψηλό κάθισμα, ίσως γιατί πραγματικά το χρειάζεται. Όλοι αυτοί οι λόγοι μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστά ή να συνυπάρχουν, σε καμία όμως περίπτωση, το να μην εξαντλείς στο έπακρο τις δυνατότητές του δεν συνεπάγεται ότι είσαι κόμπλας.
Πόσοι δηλαδή από εσάς εξαντλείτε τα αυτοκίνητά σας, ό,τι έχει ο καθένας, και για τι διάστημα του χρόνου;
Αλλά και να διακρίνεις μαλακισμένη συμπεριφορά στο τιμόνι, θα πρέπει να κάνεις πρώτα διαφοροδιάγνωση από άλλες καταστάσεις που έχουν παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν βγάλεις την περισπούδαστη ετυμηγορία σου. Μπορείς να κάνεις διαφοροδιάγνωση από το διπλάνο αυτοκίνητο; Case closed.
Τέλος, επειδή το urban legen με τα suv στο κολωνάκι -και στο κάθε κολωνάκι- έχει τεράστια απήχηση, να πω μόνο ότι στο πρώτο, το real κολωνάκι, στο οποίο εργάζομαι και μετακινούμαι με αυτοκίνητο τα τελευταία 5 χρόνια, δεν θα δεις ούτε κατά διάνοια suv ανεβασμένο στο πεζοδρόμιο. Κατά πρώτον γιατί δεν υπάρχει χώρος στο πεζοδρόμιο για να το ανεβάσεις, κατά δεύτερον γιατί μπορείς να παρκάρεις μια χαρά και στον δρόμο, κατά τρίτον γιατί η δημοτική αστυνομία κόβει κώλους για πλάκα.
-
αυτο σε πειραξε? (το πεζοδρομιο)
το θεμα ειναι οτι θα δεις suv στο κολωνακι και οχι μικρα αυτοκινητα μονο οπως θα πρεπε -
To SUV είναι status και κοινωνικά σωστό.
Έτσι το βλέπουν πολλοί και γι αυτό τα αγοράζουν.Πάρτε λοιπόν, ΟΛΟΙ τηλέφωνα τους βουλευτές σας ώστε:
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΤΑ SUV ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣΟυστ, τεράστια φορτηγά πολυτελείας, εχθρικά προς τους άλλους χρήστες του δρόμου.
ΟΥΣΤ. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
κατά τρίτον γιατί η δημοτική αστυνομία κόβει κώλους για πλάκα.Οι γνώστες παίρνουν τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας και τις κάνουν χαρτί υγείας (στην καλύτερη περίπτωση).
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ενδιαφέρον θέμα, μολονότι έχει ξεφυγει από την αρχική πρόθεση αυτού που το άνοιξε...Περι λογικής.. PaiΜei καλά όλα αυτά, αλλά εξήγησε μου το παρακάτω.
Τα λογής SUV διαθέτουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία τα διαφοροποιουν απο τα υπόλοιπα επιβατικά ΙΧ (αυξημένο ύψος κλπ). Καλά ως εδώ?
Για να τα διαθέτουν αυτά λοιπόν, υποτίθεται οτι ο κατασκευαστής τα έχει προσδώσει για να διευκολυνει μια κάποια χρήση. Και ο αγοραστής με τη σειρά του τα αγοράζει κυρίως για να τα εκμεταλλευτεί σε αυτή. Αλλιώς ας έπαιρνε ο,τι άλλο....Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Ποια είναι η χρήση που εξυπηρετουν αυτά τα χαρακτηριστικά περισσοτερο απο αυτά των λοιπών ΙΧ? Εδώ ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του. Ωστόσο, η προφανής είναι μία. Μόνο αν θέλει κάποιος να κρυφτεί πίσω απο το δαχτυλάκι του, θα πει το παρκάρισμα στο πεζοδρομιο του Κολωνακίου (και κάθε Κολωνακίου), είτε οτιδήποτε παρόμοιο. Αυτό είναι μέσες άκρες που λέει ο ΝΔ και -αν κατάλαβα καλά- και ο proffeseur.
Και στην τελική δε χρειάζεται να έχει κανενας 'επιδημιολογικές' μελέτες για να μπορεί να βγάζει συμπεράσματα απο έναν ευρύ κοινωνικό περίγυρο....Στη συζήτηση περι τέχνης δε θα μπω, γιατί ξεφεύγει εντελώς του θέματος.
@mike: Στον ίδιο δρόμο κυκλοφορούμε, του ίδιου κράτους πολίτες είμαστε κλπ. Τι ιεραρχίες λες?
Το μόνο που θα σου δινα είναι προτεραιότητα, και αυτή αν τη δικαιούσαι. Γι'αυτο πρόσεξε που θα την κυκλοφορείς
(θα είχες δίκιο μόνο αν αναφερόσουν σε σεβασμό όσον αφορά στην προσοχή του αλλου στην ιδιοκτησία σου)edited για τα συντακτικά λαθη
Μα ειναι πολυ απλη η απαντηση. Η ενδειξη (και κυριως επιδειξη) ογκου-ισχυος (οχι ps.. ) και μεγαλυτερου βεβαια υψους απο τα αλλα 'ποταπα' οχηματα ωστε να ελεγχουμε καλυτερα την κινηση σε δρομους, να προλαβαινουμε την επομενη κενη θεση και να κανουμε καταληψη αυτης γρηγορα-αμεσα εξοντωνοντας τον αντιπαλο...εεε τον αλλο οδηγο ηθελα να πω...Πως ειναι οι καθε λογης 'σφιχτες' ενα πραγμα , τουμπανιασμενοι απο γυμναστηρια(?) και διαφορα σκευασματα, τυποι οι οποιοι εχουν πρωταρχικο σκοπο να δειχνουν τρομαχτικοι και απειλητικοι με την παρουσια τους, ανα πασα στιγμη.
Αλλα νομιζω εχουμε πιασει μια 'ακρη' και την εχουμε 'τραβηξει' απο το κυριως θεμα.Δυστυχως δεν ειμαι λεφτας και μπρουκλης...
Αν ημουν ομως θα αυτοσυγκεντρωνομουν στο να ΞΕΖΟΥΜΙΣΩ την ζωη ΚΑΝΟΝΤΑΣ πολλα περισσοτερα πραγματα που μπορει να προσφερει το πολυ χρημα, προσπαθοντας παραλληλα
να μην δειχνω προς τα εξω ποσο 'γεματος' ειμαι απο ζωη, σε υλικο επιπεδο, και να μην αφηνομαι στο να αισθανομαι 'ανωτερος' απο αλλους. Αυτο θα με οδηγουσε πολυ συντομα σε βαρετο τροπο ζωης, στεροντας μου ευτυχισμενες στιγμες. Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος...
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)