-
Φιλε night rider σε πρωτη φαση κοιτα το λαδι τι νουμερο ειναι ειναι και οχι τι μαρκα η μαρκα δεν παιζει και τοσο ρολο απλα τσεκαρε αν το λαδι τηρει τις προδιαγραφες του κατασκευαστη σε νουμερο και ποιοτητα.10-40 χρησιμοποιουν τα πιο παλαιας τεχνολογιας αμαξια και στην περιπτωση του fiat punto χρησιμοποιουσαν λαδια 10-40 μεχρι και το punto mk2 μετα ο κατασκευαστης προτεινει λαδι 5-40.Για το συγκεκριμενο αμαξι εγω σου προτεινω να βαζεις μονο λαδια selenia 5w-40.
-
φιλε μου ευχαριστω για την πληροφορια και το χρονο σου, τσεκαρα πριν λιγο και ειδα οτι ειχα βαλει ολες τις φορες τα selenia (10w-40).
οποτε καταλαβαινω οτι εχουμε θεμα με το αμαξι, καιει λαδι ενω δε θα πρεπε.
και απορω γιατι το θεωρουν φυσιολογικο στην αντιπροσωπια. -
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
φιλε μου ευχαριστω για την πληροφορια και το χρονο σου, τσεκαρα πριν λιγο και ειδα οτι ειχα βαλει ολες τις φορες τα selenia (10w-40).
οποτε καταλαβαινω οτι εχουμε θεμα με το αμαξι, καιει λαδι ενω δε θα πρεπε.
και απορω γιατι το θεωρουν φυσιολογικο στην αντιπροσωπια.Ολοι οσοι δεν εχουν προβλημα σου λενε οτι βαζουν 5-40 και εσυ βαζεις 10-40 και καταληγεις οτι φταιει το αμαξι;Δεν ειναι τα ιδια λαδια.
Μπορει οντως να φταιει η μηχανη που καιει λαδια,δεν ειναι και τραγικη η καταναλωση που εχεις παντως.
Δοκιμασε και τα λαδια που σου λενε απο πανω. -
Τοτε αλλαξε τα παλι συντομα και βαλε τα σωστα λαδια και θα δεις οτι θα εχεις αλλο αμαξι ως προς την λειτουργια του κινητηρα θα το δεις και μονος σου.Δοκιμασε καμποσα χιλιομετρα με τα 5-40 και αν εχει προβλημα το μοτερ θα στο δειξει μιας και το 5-40 θα το καιει πιο ευκολα απο το 10-40 επειδη ειναι πιο λεπτορευστο το λαδι.Αν και δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα γιατι εχεις λιγα χιλιομετρα οπως λες χωρις καταπιεσεις στο αμαξι απλα με το 10-40 ο κινητηρας υπεφερε λιγο μεχρι να ερθει στην κανονικη του θερμοκρασια.Επισης το 10-40 δεν εχει τα ιδια χημικα προσθετα με το 5-40 το οποιο ειναι κατα πολυ πιο ενισχυμενο σε αντοχη.
-
ok παιδια ευχαριστω, θα δοκιμασω τα 5-40 για μενα, δε μπορουσα να φανταστω οτι παιζει τοσο πολυ ρολο, νομιζα οτι ειναι μικρη η διαφορα με το 10-40.
οποτε στον t-jet μου 5w-40, να πω και στο φιλο μου με το ατμοσφαιρικο να τα δοκιμασει; -
καλησπερα παιδια
θα ηθελα να ρωτισω κατι,
ειμαι κατοχος g.p. και χτες εκανα μια σταση στο περιπτερο και εσβησα την μηχανη,μετα οταν πηγα να την αναψω και ξεκινησα κανονικα πηρα χαμπαρι οτι ηταν αναμενο το λαμπακι του abs
στο πρωτο φαναρι ανοιγοεκλεισα την μηχανη και το λαμπακι εσβησε μαζι με τα υπολειπα στο check.Δευτερη μερα σημερα και δεν μου εχει ξαναμεινει αναμενο..
να ανισυχισω η να το αφησω ετσι? -
Ο χρήστης Alkis_7 έγραψε:
καλησπερα παιδια
θα ηθελα να ρωτισω κατι,
ειμαι κατοχος g.p. και χτες εκανα μια σταση στο περιπτερο και εσβησα την μηχανη,μετα οταν πηγα να την αναψω και ξεκινησα κανονικα πηρα χαμπαρι οτι ηταν αναμενο το λαμπακι του abs
στο πρωτο φαναρι ανοιγοεκλεισα την μηχανη και το λαμπακι εσβησε μαζι με τα υπολειπα στο check.Δευτερη μερα σημερα και δεν μου εχει ξαναμεινει αναμενο..
να ανισυχισω η να το αφησω ετσι?εφοσον δε σε ενοχλει, μην το ενοχλεις...
Καποια τυχαια/εσφαλμένη ενδειξη ήταν και πάει... έτσι είναι τα Ιταλικά. -
...
-
Η Garrett GT 1438 του Punto EVO Multiair 135 μέχρι πόσα άλογα σηκώνει; Πλέον αυτή η έκδοση θα βγαίνει σε Punto 2012, μιας κι αυτό θα είναι πλέον το facelift αυτής της γενιάς (mk3) Punto. Τέρμα τα ονόματα 'Grande' και 'EVO'. Σκέτο Punto θα λέγεται.
-
Εδώ κ 9 μήνες έχω αγοράσει ένα grande punto 1.3d του 2006. του έχω κάνει 20000χλμ κ θέλω να του κάνω συντήρηση. Ως τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα, πέρα από κάποιες αναποδιες.
Επιγραμματικα λοιπόν.
Αλλαγή λαδιων κάθε πότε; τα άλλαξα στις 8000, απλά σε έναν γνωστό μου 'λαδα' μου είπε να βάλω 5-30 κ όχι 5-40 που λέει το μανιουαλ, έκανα μλκια;
Φίλτρο πετρελαίου;
Καδενα; μου έχουν πει κάτι για γλυστρες.
Αυτά έχουν θέμα με το τιμόνι, όπως τα παλιά;
Το grande έχει αισθητήρα dpf;
Κάποιες συμβουλές έχετε ν μου δώσετε; -
Λάδια-φίλτρο λαδιού να αλλάζεις ανά 10-15 χιλιάδες το πολύ. Και εννοείται θα βάζεις εκείνα που λέει το manual και όχι εκείνα που λέει ο καθένας. Πρόσεξε με τα 5-30 που έβαλες, γιατί αν είναι εκτός προδιαγραφών, ο κινητήρας στην θερμοκρασία λειτουργίας του, δουλεύει με λεπτότερο λάδι από ότι πρέπει!
Την καδενα να την τσεκάρεις γιατί έχουν κάποια θεματακια, καθώς έχουν γίνει κάποιες 'εκπτώσεις' στην αντοχή της. Βρες μάστορα να ελέγξει σε τι κατάσταση είναι.
Πιθανόν δεν έχεις καθόλου dpf, οπότε μην αγχώνεσαι.
Φίλτρο πετρελαίου στα χιλιόμετρα που ορίζει ο κατασκευαστής.
-
Ο χρήστης ksaplostra έγραψε:
Εδώ κ 9 μήνες έχω αγοράσει ένα grande punto 1.3d του 2006. του έχω κάνει 20000χλμ κ θέλω να του κάνω συντήρηση. Ως τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα, πέρα από κάποιες αναποδιες.
Επιγραμματικα λοιπόν.
Αλλαγή λαδιων κάθε πότε; τα άλλαξα στις 8000, απλά σε έναν γνωστό μου 'λαδα' μου είπε να βάλω 5-30 κ όχι 5-40 που λέει το μανιουαλ, έκανα μλκια;
Φίλτρο πετρελαίου;
Καδενα; μου έχουν πει κάτι για γλυστρες.
Αυτά έχουν θέμα με το τιμόνι, όπως τα παλιά;
Το grande έχει αισθητήρα dpf;
Κάποιες συμβουλές έχετε ν μου δώσετε;αν και καθυστερημενα, να σ πω οτι τα γκραντε δεν ειχαν θεμα με το τιμονι. Ελαχιστες περιπτωσεις στα πρωτα μοντελα, οπου στην συνεχεια διορθωθηκε. Απλα μην το δπυλευεις το city μιας και ειναι απ τα πρωτα μοντελα. Δεν χρειαζεται αλλωστε, ειναι ηδη ελαφρυ το τιμονι. Εγω σε κανενα απο τα δυο grande μου δεν εχω χρησιμοποιησει το city γιατι δεν χρειαζεται. Και κανενα απολυτως θεμα ουτε στο κλαμπ που ειμαι δεν εχω ακουσει για θεματα. Μονο το προηγουμενης γενιας πουντο ειχε, αλλα εχουν βγει καλα ανακατασκευασμενα μοτερ σε καλη τιμη χωρις θεματα πλεον.
Απλα να τονισω πως οταν λεμε θεμα χανεις την υποβοηθηση, δεν κειδωνει οπως πολλοι ελεγαν. Ειναι σαν να οδηγας μηχανικο τιμονι. Και αυτο μονο στα mk2 punto χρονολογιας 200-2005.
-
για κάποιο περίεργο λόγο,οταν η δεξαμενή καύσιμου παει στη μέση,μου ανάβει check,ελέγχω με το obd και μου βγάζει βλάβη p0401 που είναι για το EGR(το πηγα για καθάρισμα πριν κανα μήνα),οταν όμως γεμίσω,η βλάβη σβήνει...
Δοκίμασα να σβήσω την βλάβη απο τον εγκέφαλο αλλα μόλις πάει στη μέση,ξαναβγαίνει...
τι στο καλο γίνεται; Μήπως θέλω νεο EGR; -
Ενταξει μην δινεις σημασια.....φιατ ειναι αλλωστε
Κατι μαγικο εκαναν στα ηλεκτρολογικα του οι ιταλοι......... -
Τα ηλεκτρονικα του ειναι γερμανικα (bosch). Ελεος με την πιπιλα σε καθε ποστ...
Φιλε πηγαινε σε ηλεκτρολογο να δεις τι παιζει. Μπορει να ειναι ο ασθητηρας της σταθμης καυσιμου, φλοτερακι κλπ κλπ.... Και ως βλαβη ο εγκεφαλος το διαβαζει και στο εμφανιζει με τσεκ.
-
παιδιά το πουντο έφτασε 202.000,θέλει αλλαγή καδένας;
-
Παιδιά μια ερώτηση...
Έχω GP μοντέλο 2006 16v 95 hp και μου βγάζει esp unavailable , hill control unavailable...
Κάνοντας μια ανάζητηση είδα ότι που γράφουν πως είναι θέμα κάποιο αισθητήρα και σκέφτομαι να το πάω fiat να το τσεκάρουν...
Κάποιος με αντίστοιχο πρόβλημα και πόσο λετε να κοστίσει?? -
Καλησπερα!Ενδιαφέρομαι για ενα fiat grande punto.Τα λεφτα που μπορω να δωσω ειναι μεχρι 4000€.Δεν κανω πολλα χιλιομετρα καθημερινος οποτε δεν νομιζω να χρειαζεται πετρελαιο.Τι γνωμη εχετε για τα συγκεκριμενα Punto.Βγαζουν προβληματα?
-
Στα 9 χρόνια που το έχει ο αδερφός μου, του έχει βγάλει μόνο μια βλάβη. Είχε σπάσει το κολάρο του ψυγειου στους -3 βαθμούς πέρσι.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Στα 9 χρόνια που το έχει ο αδερφός μου, του έχει βγάλει μόνο μια βλάβη. Είχε σπάσει το κολάρο του ψυγειου στους -3 βαθμούς πέρσι.Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1
Κι εμένα στα περίπου 7 χρόνια που το είχε η αδερφή μου (Punto Evo 1.4 multiair) είχε βγάλει το ίδιο.Στα υπόλοιπα ήταν 'σκυλί' (ηλεκτρικά,μηχανολογικά ουδέν).
Fiat Grande Punto 2005