-
Ερώτηση¨
Ποιος κινδυνεύει περισσότερα από σύγκρουση αυτοκινήτου με πεζό? Προφανώς ο πεζόςΩραία , εγώ τότε σαν πεζός γιατί να αφήσω την τύχη της ζωής μου στον κάθε τυχαίο που υπάρχει στον δρόμο και οδηγεί ένα αυτοκίνητο, ποιος έχει να χάσει** ΕΓΩ **, άρα προσέχω στον δρόμο και τελείωσε.
Σίγουρα υπάρχουν και οδηγοί που το παίζουν βασιλιάδες τον δρόμων και κυρίως τον διαβάσεων ,σταματώντας πάνω σε αυτές ή δεν σταματούν σε πορτοκαλί βελάκι, εχω πλακωθεί πολλές φορές με τετοια ζωντόβολα , αλλά υπάρχουν και άλλοι τόσοι πεζοί που περπατούν στο δρόμο σαν τα πρόβατα χωρίς να κοιτούν γύρω τους -
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Παιδιά συγγνώμη, απλά έχω την αίσθηση ότι μας ξεφεύγει λίγο ότι ο πεζός ενδέχεται να κινδυνεύσει άμεσα από το αυτοκίνητο, το αντίστροφο συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.Δεν είναι ακριβώς έτσι. Υποθέτεις ότι ένας οδηγός για να αποφύγει σύγκρουση με πεζό απλά θα φρενάρει. Αν όμως είναι σωστός θα προσπαθήσει με ελιγμούς να αποφύγει τον πεζό, ακόμα και αν χρειαστεί να ρίξει το αυτοκίνητό του σε κάποιο άλλο εμπόδιο. Αλλά ακόμα και το φρενάρισμα πανικού με ένα αυτοκίνητο χωρίς ABS μπορεί να προκαλέσει εκτροπή του αυτοκινήτου και κατ'επέκταση να σκοτώσει τον οδηγό του, αρκεί να χρειαστεί να γίνει πάνω σε στροφή ή αν υπάρχει λακούβα στο δρόμο.
Όταν ήμουν μικρός είχε σκοτωθεί ένας νεαρός όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει ηλικιωμένο ζευγάρι που διέσχισε την Θησέως (κεντρική λεωφόρο) χωρίς καν να κοιτάξει αν έρχεται αυτοκίνητο τύλιξε το αυτοκίνητό του γύρω από μια κολώνα.
-
Κώστα, τους ηλικιωμένους εκείνους που δεν κοίταξαν καν πριν κατεβούν στο δρόμο κι έγιναν αιτία να σκοτωθεί το παλικάρι, τους έκαναν τίποτα; Τους έγινε καμία μήνυση; Τους την είπε κανένας;
Η... 'Έλα τώρα, παππούς είναι, μην τα βάζουμε μαζί του';
Αυτή η βλακεία που διαβάζω εδώ μέσα, ότι δηλαδή ο πεζός κινδυνεύει να πάθει περισσότερα απ'ό,τι ο οδηγός που έχει τόση λαμαρίνα γύρω του, πρέπει να σταματήσει επιτέλους.
Κυκλοφορείς στο δρόμο, άρα έχεις ευθύνη για τη ζωή σου και τη ζωή των άλλων, είτε είσαι πεζός είτε δικυκλιστής είτε οδηγός αυτοκινήτου. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δεν θα σκοτωθεί ο οδηγός για να αποφύγει τον πεζό που κατέβηκε στο δρόμο χωρίς να κοιτάξει, ούτε ο πεζός επειδή ο οδηγός δεν καταλαβαίνει από διαβάσεις και φανάρια.
Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό ή αρνούνται να το καταλάβουν απλά δεν έχουν τίποτα μέσα στο κεφάλι τους.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κώστα, τους ηλικιωμένους εκείνους που δεν κοίταξαν καν πριν κατεβούν στο δρόμο κι έγιναν αιτία να σκοτωθεί το παλικάρι, τους έκαναν τίποτα; Τους έγινε καμία μήνυση; Τους την είπε κανένας;Δεν ξέρω, το συμβάν έγινε τέλη δεκαετίας 70, οπότε πολύ αμφιβάλλω να έγινε κάτι τέτοιο αφού τότε 'πάντα έφταιγε ο οδηγός'.
Δεν θα σκοτωθεί ο οδηγός για να αποφύγει τον πεζό που κατέβηκε στο δρόμο χωρίς να κοιτάξει, ούτε ο πεζός επειδή ο οδηγός δεν καταλαβαίνει από διαβάσεις και φανάρια.
Σοβαρά τώρα εννοείς ότι δεν θα κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγεις να σκοτώσεις άνθρωπο, έστω κι αν αυτός έχει κάνει λάθος;! Τότε σου συνιστώ να πας να μείνεις στην Αγγλία γιατί απ'όσο ξέρω οι άγγλοι είναι οι μόνοι που συμπεριφέρονται τόσο τυπολατρικά και αναίσθητα στους πεζούς!
Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο dihnekes και ο Spiros19 λένε αυτά που λένε όπως τα λένε!
-
Φυσικά και θα κάνω ό,τι περνά απ'το χέρι μου για να μην τον χτυπήσω, αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσει επιτέλους η νοοτροπία 'εγώ θα περάσω κι εσύ ρίξε το κάρο σου όπου να'ναι για να μη με πατήσεις'.
Ξέρεις, ίσως τελικά να έχουν δίκιο στην Αγγλία που δεν δέχονται με τίποτα τη νοοτροπία αυτή.
Σκέψου τώρα το ενδεχόμενο ένας πεζός, λόγω απροσεξίας, να αναγκάσει οδηγό να πάθει ατύχημα και να έχει μέσα και επιβάτες και να σκοτωθούν οδηγός και επιβάτες.
Αυτό κανένας δεν το σκέφτεται, έτσι; Πάντα ο οδηγός φταίει. Ε, ο kacey έχει απόλυτο δίκιο. Θες να επιβιώσεις κύριε; Φρόντισε να δώσεις στον εαυτό σου τις πιθανότητες επιβίωσης και μην βάζεις επάνω μου περισσότερο φορτίο ευθύνης από αυτό που μου αναλογεί λόγω λογικής και νόμων.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ηλίθιους που παρατάνε τα ζώα τους στο δρόμο μόλις τα βαρεθούν.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κώστα, τους ηλικιωμένους εκείνους που δεν κοίταξαν καν πριν κατεβούν στο δρόμο κι έγιναν αιτία να σκοτωθεί το παλικάρι, τους έκαναν τίποτα; Τους έγινε καμία μήνυση; Τους την είπε κανένας;
Δεν ξέρω, το συμβάν έγινε τέλη δεκαετίας 70, οπότε πολύ αμφιβάλλω να έγινε κάτι τέτοιο αφού τότε 'πάντα έφταιγε ο οδηγός'.
Δεν θα σκοτωθεί ο οδηγός για να αποφύγει τον πεζό που κατέβηκε στο δρόμο χωρίς να κοιτάξει, ούτε ο πεζός επειδή ο οδηγός δεν καταλαβαίνει από διαβάσεις και φανάρια.
Σοβαρά τώρα εννοείς ότι δεν θα κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγεις να σκοτώσεις άνθρωπο, έστω κι αν αυτός έχει κάνει λάθος;! Τότε σου συνιστώ να πας να μείνεις στην Αγγλία γιατί απ'όσο ξέρω οι άγγλοι είναι οι μόνοι που συμπεριφέρονται τόσο τυπολατρικά και αναίσθητα στους πεζούς!
Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο dihnekes και ο Spiros19 λένε αυτά που λένε όπως τα λένε!
αυτα που λετε.τα θελετε και τα λετε η σας ξευγευγουν??
οδηγας μηχανακι,εντος οριων ταχητητας και σου πεταγεται ενας πεζος απο το πουθενα επειδη δεν σε ειδε.υπαρχει περιπτωση να μην πεσει ο μηχανοβιος?μαλλον θα πεσει και θα παθει μεγαλυτεη ζημια απο τον πεζο!!
ποιος θα πληρωσει για την ζημια του μηχανοβιου?για τις σωματικες βλαβες που για μια μαλακια του πεζου θα πληρωνει για μια ζωη?
ολοι γνωριζουμε οτι το μηχανακι με το παραμικρο μπορει να χασει τον ελενχο και να πεσει κατω,ακομα και χωρις να χτυπησει τον πεζο!!!
μαλλον μερικοι δεν γνωριζουν οτι στην γερμανια ολοι οι πεζοι ειναι ασφαλισμενοι και γινει ατυχημα πεζου με αυτοκινητο και φταιει ο πεζος αποζημιωνεται εξ ολοκληρου!!!!ναι κυριοι!
δεν μπορουν οι πεζοι να περνανε τον δρομο απο οπου γουσταρουν λεσ και οι οδηγοι ειναι σουπερμαν και μπορουν να ακινητοποιησουν το οχημα σε 0 μετρα!!
αν ειναι δυνατον να ακουω τετοια πραγματα απο νεουσ ανθρωπους.με λυπει ιδιαιτερα το γεγοσ αυτο,που υποτηθεται εχουν κυκλοφοριακη αγωγη καλυτερη απο τους παππουδες.
ο αδελφος μου χτυπησε το 2001 μια γιαγια στης 9 το πρωι στα λιμανακια με διπλη γραμμη στο δρομο και μπαριερες.
πολαπλα καταγματα η γιαγια,αχρηστο το αμαξι του αδελφου μου.
απο το φρεναρισμα βρηκε η τροχαια οτι πηγαινε με 90κμ με οριο 50.
αλλη ελληνικη πατεντα και αυτη να βρισκεις με ποσο πας απο το φρεναρισμα!!!!δηλαδη αν εχειςφαρδια/στενα λαστιχα,φθηνα/ακριβα αμορτισερ,βαρυ/ελαφρυ αμαξι,πηγαινεισ και με διαφορετικη ταχυτητα με βασει το φρεναρισμα!!!αν ειναι δυνατον!
μεχρι τωρα εχουν γινει 4 δικαστηρια,η γιαγια πηρε καποια λεφτα,περιπου 3εκ δραχμες,αλλα ταλαιπωρηται ακομα και τωρα με τα κοκαλα της.
αν το παρουμε και εγωιστηκα αφου και εσεις μιλατε εγωιστηκα (απο οπου θελω θα περναω κλπ)ποιος επαθε την μεγαλυτερη ζημια? -
Αυτό κανένας δεν το σκέφτεται, έτσι; Πάντα ο οδηγός φταίει. Ε, ο kacey έχει απόλυτο δίκιο. Θες να επιβιώσεις κύριε; Φρόντισε να δώσεις στον εαυτό σου τις πιθανότητες επιβίωσης και μην βάζεις επάνω μου περισσότερο φορτίο ευθύνης από αυτό που μου αναλογεί λόγω λογικής και νόμων.
Από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα με το μυαλό σου, και κάνεις τα πάντα για να με δικαιώσεις, με κάθε post σου.
Την επόμενη φορά που θα κυκλοφορείς 'μεταξύ Χανίων και Λάρισσας', επειδή εκεί έχει πολύ νερό και αρκετά σκυλόψαρα, φρόντισε να λάβεις τα μέτρα σου για να αυξήσεις τις πιθανότητες επιβίωσής σου.
Α, ναι, αυτό θα μπορούσε να είναι ad hominem επίθεση, αν μπορούσες να χαρακτηριστείς άνθρωπος με αυτά που λες.
(εντάξει mod, σβήσε το τώρα )
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όταν ήμουν μικρός είχε σκοτωθεί ένας νεαρός όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει ηλικιωμένο ζευγάρι που διέσχισε την Θησέως (κεντρική λεωφόρο) χωρίς καν να κοιτάξει αν έρχεται αυτοκίνητο τύλιξε το αυτοκίνητό του γύρω από μια κολώνα.
Kyan, όσο συναισθηματικά φορτισμένη και να είναι αυτή η εικόνα και όσο και αν λυπάμαι ειλικρινά για μια ζωή που χάθηκε (πόσο μάλλον νέου ανθρώπου), θα πρέπει να παρατηρήσω κάτι:
**Για να το τύλιξε γύρω από κολώνα, με πόσα πήγαινε; **
Προφανώς ο νεκρός δεν κατηγορείται, το λέω απλά για να δούμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και ο οδηγός και ο πεζός οφείλουν να προσέχουν και είναι παντελώς γελοίος ο 'πόλεμος', εκτός αν κάποιος από εσάς δεν έχει πόδια και μετακινείται παντού με αυτοκίνητο. Ο χαζός οδηγός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και επικίνδυνος πεζός και το αντίστροφο.
-
alfa 156, σε παρακαλώ την επόμενη φορά που θα απαντήσεις σε δικό μου post, ειδικά αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υστερικές κραυγές και δασκαλίστικη γλώσσα να φροντίσεις να διαβάσεις προηγούμενα post μου στο ίδιο θέμα, μπας και διαπιστώσεις ότι τελικά έχω την ίδια άποψη με σένα και δεν γίνεις πάλι ρεζίλι!
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
**Για να το τύλιξε γύρω από κολώνα, με πόσα πήγαινε; **Το όριο στη Θησέως αν θυμάμαι καλά είναι 70, με στρογγυλή πινακίδα της τροχαίας, ώστε να μην ισχύει το διάχυτο στην πόλη όριο των 50. Δεν είμαι σίγουρος πως η πινακίδα υπήρχε και τότε αλλά αν πήγαινε με 70 Κυριακή στις 7 η ώρα το πρωί νομίζω πως δεν μπορούμε με τίποτα να τον κατηγορήσουμε.
Και είναι απολύτως εφικτό να τυλίξεις ένα αυτοκίνητο (30ετίας μην ξεχνάμε) γύρω από κολώνα με 70 χαω, αρκεί να εκτραπεί αμέσως μετά από τσαρούχωμα του φρένου.
Προφανώς ο νεκρός δεν κατηγορείται, το λέω απλά για να δούμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και ο οδηγός και ο πεζός οφείλουν να προσέχουν και είναι παντελώς γελοίος ο 'πόλεμος', εκτός αν κάποιος από εσάς δεν έχει πόδια και μετακινείται παντού με αυτοκίνητο. Ο χαζός οδηγός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και επικίνδυνος πεζός και το αντίστροφο.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Γι'αυτούς που δεν έχουν κοινή λογική υπάρχουν και (θα έπρεπε να) εφαρμόζονται οι νόμοι.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
μαλλον μερικοι δεν γνωριζουν οτι στην γερμανια ολοι οι πεζοι ειναι ασφαλισμενοι και γινει ατυχημα πεζου με αυτοκινητο και φταιει ο πεζος αποζημιωνεται εξ ολοκληρου!!!!ναι κυριοι!
!!Είσαι βέβαιος γι αυτό που λες? Αυτό σημαίνει ότι κάθε Γερμανός άνω των 2 ετών έχει ασφάλεια που καλύπτει βλάβες που προξένησε από υπαιτιότητά του ως πεζός σε τροχοφόρο όχημα...Άντε να δεχτώ ότι υπερβάλλεις φριχτά και δεν εννοείς το 'όλοι' όπως το εννοώ εγώ αλλά θέλεις να πεις ίσως το 80%: γι αυτό τουλάχιστον είσαι σίγουρος? ότι δηλ το 80% των Γερμανών έχει τέτοια ασφάλεια...Εννοείς ότι υπάρχει νομοθεσία που υποχρεώνει κάθε εν δυνάμει πεζό άνθρωπο (ή μήπως και κατοικίδιο ζώο) να έχει τέτοια ασφάλιση? Η οι Γερμανοί παίρνουν μόνοι τους την πρωτοβουλία και συνάπτουν τέτοιου είδους ασφαλιστήρια συμβόλαια μαζικά...Αν τέλος εννοείς ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες που το έχουν κάνει και αυτό το λες 'όλοι' τότε απλά μιλάμε με διαφορετικό τρόπο την ελληνική...
Εννοείται ότι δεν γνωρίζω τίποτα θετικά για τα παραπάνω θέμα και γι αυτό ζητάω διευκρινίσεις... -
Εγώ το επαναλαμβάνω: Ο καθένας έχει την προσωπική ευθύνη των ενεργειών του στο δρόμο. ΚΑΙ ο πεζός. Και δεν φταίω σε τίποτα να σκοτωθώ εγώ ή να σκοτώσω κάποιον άλλον αν κάποιος άλλος (πεζός ή εποχούμενος) είναι ηλίθιος και πεταχτεί στο ένα μέτρο μπροστά μου (προφανώς χωρίς να κοιτάξει) 'για να μην περπατήσει λίγα μέτρα παραπέρα'.
Ευτυχώς που πλέον έχουν αρχίσει και οι δικαστικές αρχές να ξεφεύγουν από τη νοοτροπία 'για όλα φταίει ο οδηγός'.
-
Για σκεφτειτε κατι αλλο...
Προφανως ο πεζος κινδυνευει περισσοτερο, ΟΤΑΝ τον χτυπησει το αυτοκινητο.ΑΛΛΑ αφου ολοι οι ανθρωποι θα κανουν τα παντα για να αποφυγουν τον πεζο ωστε να μην τον χτυπησουν, τοτε για πειτε μου, ποιος κινδυνευει περισσοτερο οταν ενας πεζος διαλεγει να περασει τον δρομο οπου/οταν του κατεβει? Εγω λεω μαλλον ο οδηγος, αφου το πιθανοτερο ειναι, αφου θα κανει τα αδυνατα δυνατα για να μην πεσει στον πεζο, μαλλον θα πεσει καπου αλλου...(προσοχη μιλαω για την περιπτωση οπου τελικα ΔΕΝ θα χτυπηθει ο πεζος).
Δηλαδη, εστω πεζος που αποφασιζει, εκει που περπαταει στο πεζοδρομιο, να περασει τον δρομο (επειδη πιστευει, οπως καποιοι εδω μεσα, οτι θα επρεπε να εχει προτεραιοτητα παντου και παντα) και περναει εκει και τοτε. Το αυτοκινητο που ερχετε, αφου παντα θα προσπαθησει να αποφυγει τον πεζο ανεξαρτητως κοστους, θα καρφωθει καπου αλλου. Ποιος κινδυνευει περισσοτερο?Επισης, στην περιπτωση που τελικα χτυπηθει ο πεζος, σημαινει οτι ο οδηγος εκανε οτι μπορουσε για να τον αποφυγει και παρ'ολα αυτα δεν το καταφερε. Οπου εκει φταιει ή ο οδηγος (επειδη πηγαινε γρηγορα, δεν σταματησε σε διαβαση κλπ κλπ) οποτε πληρωνει ο οδηγος, ή φταιει ο πεζος που κατεβηκε στον δρομο εκει που (ή οταν) δεν επρεπε. Σε αυτη την περιπτωση, θα πληρωσει ο πεζος???
Αν χτυπησω εγω πεζο, παω στο δικαστηριο και αθωωθω, δεν σημαινει οτι τελικα δεν ημουν υπαιτιος για το ατυχημα? Αφου ομως δεν ημουν υπαιτιος για το ατυχημα, τοτε δεν ειναι τελικα ο πεζος υπαιτιος? Το ατυχημα δεν 'ετυχε', καποιος εκανε μλκια και εγινε, και αφου αυτος δεν ημουν εγω, τοτε μαλλον ειναι ο πεζος (εκτος αν πχ καποιος τον εσπρωξε μπροστα μου...). Σε αυτη την περιπτωση, γιατι κυριοι μου να μην με αποζημειωση ο πεζος για την ζημι απου επαθα? Γιατι να εχει το ατιμωρητο? Ειναι δηλαδη ενα απο τα κακα της ζωης, το να μπορει καποιος να σου καταστρεψει το αυτοκινητο απο δικια του μλκια, και αφου χτυπησε (προσοχη, απο ΔΙΚΙΑ του μλκια) και να μην σε αποζημειωση? Υπαγεται δηλαδη στην λογικη shit happens?
Προσοχη, προφανως και με νοιαζει οτι χτυπησε καποιος ανθρωπος, αλλα το οτι εγινε αυτο, γιατι να πρεπει να με αναγκαζει εμενα να μην νοιαστω ΚΑΙ για την υλικη μου ζημια και φυσικα να απαιτησω να μου τη φτιαξουν (ξαναλεω ΑΜΑ θεωρηθει οτι υπαιτειος ηταν τελικα ο πεζος)? -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το όριο στη Θησέως αν θυμάμαι καλά είναι 70, με στρογγυλή πινακίδα της τροχαίας, ώστε να μην ισχύει το διάχυτο στην πόλη όριο των 50. Δεν είμαι σίγουρος πως η πινακίδα υπήρχε και τότε αλλά αν πήγαινε με 70 Κυριακή στις 7 η ώρα το πρωί νομίζω πως δεν μπορούμε με τίποτα να τον κατηγορήσουμε.Και είναι απολύτως εφικτό να τυλίξεις ένα αυτοκίνητο (30ετίας μην ξεχνάμε) γύρω από κολώνα με 70 χαω, αρκεί να εκτραπεί αμέσως μετά από τσαρούχωμα του φρένου.
Αν το όριο στη Θησέως ήταν 70km τη δεκαετία του '70, τότε κάποιος κρατικοδίαιτος αρουραίος θα πρέπει να πάει φυλακή.
Το ίδιο ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί αν του είχε πεταχτεί μηχανάκι, άλλο αυτοκίνητο ή σκύλος. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί η τραγωδία.
Ξανατονίζω ότι η μεγαλύτερη συγκριτικά ευθύνη του οδηγού προσδιορίζεται από την δυνατότητά του να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη. Γι'αυτό και η προσοχή του οφείλει να είναι τεταμένη, σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
-
kacey, τι το ψάχνεις, αφού όσοι το λέμε αυτό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
-
Το ίδιο ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί αν του είχε πεταχτεί μηχανάκι, άλλο αυτοκίνητο ή σκύλος. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί η τραγωδία.Υπάρχει μια βασική διαφορά: Τα σημεία από τα οποία μπορεί να σου πεταχτεί μηχανάκι ή αυτοκίνητο είναι συγκεκριμένα (διασταυρώσεις) και μπορείς κάπως να φυλαχθείς ενώ ένας πεζός μπορεί να σου πεταχτεί από οπουδήποτε και να σε αιφνιδιάσει τελείως.
Ξανατονίζω ότι η μεγαλύτερη συγκριτικά ευθύνη του οδηγού προσδιορίζεται από την δυνατότητά του να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη. Γι'αυτό και η προσοχή του οφείλει να είναι τεταμένη, σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με τη λέξη 'ευθύνη'. Αν εννοείς 'υπαιτιότητα', κατά τη γνώμη μου ένας πεζός που προκαλεί το θάνατο ενός εποχούμενου (όπως στο παράδειγμά μου) έχει την ίδια ακριβώς υπαιτιότητα με τον εποχούμενο που σκοτώνει έναν πεζό.
Κατ'επέκταση, όπως αντιμετωπίζουμε έναν οδηγό που δεν σέβεται τους πεζούς και ενδέχεται να προκαλέσει το θάνατο ενός πεζού έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε έναν πεζό που δε σέβεται τους εποχούμενους και ομοίως ενδέχεται να προκαλέσει θανατηφόρο.
-
kacey, τι το ψάχνεις, αφού όσοι το λέμε αυτό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...Αρχίζεις σιγά σιγά και αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου στην τροφική αλυσίδα skullone. Και χαίρομαι που το κάνεις με χαρά.
Φτάνει σε παρακαλώ!
-
Αρχίζεις σιγά σιγά και αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου στην τροφική αλυσίδα skullone. Και χαίρομαι που το κάνεις με χαρά.
ΟΚ δεν είμαι mod, αλλά σαν πολύ δεν το χοντραίνεις;
-
Δυο περιπτώσεις προς διευκρίνειση.
- Διάβαση πεζων, σταματάω, απο πίσω έρχετε πατημένος με μηχανή δεν προλαβένει τα φρένα πεύτει πάνω μου με φώρα απο τον πανικό το αυτοκίνητό μου και λογο ορμής αλλα και λογο τρομάρας πάει μπροστά και χτιπάει τον πέζο, ο αναβατης της μοτοσικλέτας νεκρός. Ποιός πληρώνει ποιόν και πώς ξεπερνάω εγώ την ψυχική οδύνη?
- Πεζός που πετιέται σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας , οχι απο διάβασει και το κτυπάει ο μπροστινός μου και στην συνεχεια εγω, κινούμαστε ολοι μ ε 50χλμ/ώρα, ο πεζος μας αφήνει επι τόπου και το μπροστινο αυτοκίνητο την κάνει. Πινακιδες δεν της έχω δει λόγο του πανικού ή λογο του πανικου που έπαθα δεν τις θυμάμε. Ποιός πλερώνει?
- Ο πεζός αν και λέει πως φταει για το ατύχημα, λογικά θα πρέπει να με αποζημιώσει, ανόμως δεν εχει περιουσία κινητή-ακίνητη-μετροιτά, θα τον χώσουν μέσα? Και στη τελική, ποιός θα πλειρώσει το κατεστραμένο αυτοκίνητο? Αν αυτοκίνητο με ταχύτητα 40χλμ/ώρα,πεύτει πάνω σε κινητό ή ακινητο στόχο, όπως και να πέσει (πλάγια-μούρι κ.ο.κ) η ζημία του θα είναι πανω απο 1000€.
Ειπάρχουν πςεριπτώσεις, θα τι ξέρει καλήτερα απο όλους μας ο koutsan, όπου δεν βρίσκεις άκρη. πχ Ελειπής συματοδότηση ποιός φταίει? Κακοτεχνία στον δρόμο? Μόνο ο τραυματισμένος πεζός? (στην περίπτωση που ο πεζός έχει κάποιο σωματικό-διανοητικό πρόβλημα.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΑΛΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ.
-
Πίν κάτι μήνες η τροχαία είχε βγεί στούς δρόμους και έκοβψε κάποιες κλήσεις σε πεζούς που παρανομούσαν, έλα που και αυτό ξεχάστικε γρήγορα και τωρα πάλι τη φυλάνε πίσω απο τους θάμνους.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ