-
ΟΚ παιδια.
Μεχρι τωρα, αυτο που κανετε, ειναι το εξης.
1)ΜΙΛΑΤΕ για περιπτωσεις που ο πεζος δεν εχει διαβαση. ΕΙΠΑ ΕΓΩ οτι δεν περναω απο σημεια με διαβαση?
2)Λετε οτι ο πεζος δεν εχει προτεραιοτητα
ΣΟΒΑΡΑ? εγω παντα οταν ειμαι στο οδοστρωμα (αρα ΗΔΗ περναω) ερχεται ο εξυπνος με 1000 και με περναει συριζα. (απο τον ΝΟΜΟ αφου τοσο σας αρεσει) ΠΡΕΠΕΙ να με αφησει μιας και ηδη ειμαι στο οδοστρωμα.
3)Το να καθεστε να λετε γιατι δεν βρισκουμε διαβαση, δεν οφελει. σας ειπα γιατι δεν βρισκετε νομιμη θεση να παρκαρετε?και τι μαθαμε!
1)Σε καθε φαναρι εχει διαβαση.
2) Σταματαμε να περασει κοσμος μονο οπου υπαρχει διαβαση... (αυτο να μαθαινετε στα παιδια σας, και θα προκοψουμε!)Η διαστρευλωση η δειγματολειπτικη-αποσπασματικη επιλογη των λογων του αλλου, για να πεισετε οτι εχετε δικιο, δεν σας τιμα καθολου...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
2) Σταματαμε να περασει κοσμος μονο οπου υπαρχει διαβαση... (αυτο να μαθαινετε στα παιδια σας, και θα προκοψουμε!)Συγνώμη, Spiros19, σε ποιούς μιλάς? Και, εάν κατάλαβα καλά, προτρέπεις κάποιους να μάθουν στα παιδιά τους να διασχίζουν τους δρόμους από όπου τους έλθει? Μάλλον είναι ο τρόπος που βρήκες για να ξεκληρίσεις τους άσπονδους φίλους σου. . . .
-
Εγώ πάντως δεν μπορώ να δεχθώ το να κυκλοφορώ στο δρόμο και να εναποθέτω την επιβίωσή μου στα χέρια κάποιου άλλου, ενώ εγώ ενεργώ σα να πάω γυρεύοντας να μου συμβεί ατύχημα. Επιτέλους, έχουμε ή δεν έχουμε και την ευθύνη των πράξεών μας;
-
Αν σας έλεγαν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου θα ήταν να βάλετε φωτιά στο αυτοκίνητό σας και να το κάψετε, χωρίς καμία αποζημίωση, θα το κάνατε;
Ρε φίλε πας καλά?! Άντε το πολύ πολύ να το κάνω αν είναι γνωστός μου.
-
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε απλές διασταυρώσεις όπου για τα αυτοκίνητα ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά, η προέκταση του πεζοδρομίου θεωρείται διάβαση? Σύμφωνα με τον καθηγητή οδήγησής μου το σωστό (νόμιμο) είναι οι πεζοί να διασχίζουν ένα δρόμο μόνο από τις προεκτάσεις του πεζοδρομίου του καθέτου δρόμου στον οποίο περπατούν.
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
Αν σας έλεγαν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου θα ήταν να βάλετε φωτιά στο αυτοκίνητό σας και να το κάψετε, χωρίς καμία αποζημίωση, θα το κάνατε;
Ρε φίλε πας καλά?! Άντε το πολύ πολύ να το κάνω αν είναι γνωστός μου.
Χτύπα το κεφάλι σου στο καπό και πες μου πιο από τα 2 θα πονέσει πιο πολύ. Θα σου κάνει καλό , ίσως και να συνέλθεις
-
ΟΚ παιδια.
Μεχρι τωρα, αυτο που κανετε, ειναι το εξης.
1)ΜΙΛΑΤΕ για περιπτωσεις που ο πεζος δεν εχει διαβαση. ΕΙΠΑ ΕΓΩ οτι δεν περναω απο σημεια με διαβαση?
2)Λετε οτι ο πεζος δεν εχει προτεραιοτητα
ΣΟΒΑΡΑ? εγω παντα οταν ειμαι στο οδοστρωμα (αρα ΗΔΗ περναω) ερχεται ο εξυπνος με 1000 και με περναει συριζα. (απο τον ΝΟΜΟ αφου τοσο σας αρεσει) ΠΡΕΠΕΙ να με αφησει μιας και ηδη ειμαι στο οδοστρωμα.
3)Το να καθεστε να λετε γιατι δεν βρισκουμε διαβαση, δεν οφελει. σας ειπα γιατι δεν βρισκετε νομιμη θεση να παρκαρετε?και τι μαθαμε!
1)Σε καθε φαναρι εχει διαβαση.
2) Σταματαμε να περασει κοσμος μονο οπου υπαρχει διαβαση... (αυτο να μαθαινετε στα παιδια σας, και θα προκοψουμε!)Η διαστρευλωση η δειγματολειπτικη-αποσπασματικη επιλογη των λογων του αλλου, για να πεισετε οτι εχετε δικιο, δεν σας τιμα καθολου...
-
Ειπαμε, νομιζαμε (σχεδον ολοι μας...) οτι αυτο εννοουσες. Οποτε μαλλον δνε το εξεφρασες σωστα, πραγμα για το οποιο δεν φταιμε εμεις.
-
Ο ΚΟΚ λεει οτι ο πεζος, σε ΠΟΛΛΕΣ περιπτωσεις ΔΕΝ εχει προτεραιοτητα. Σου ξαναλεω διαβασε τον ΚΟΚ να το δεις μονος σου.
Οταν εισαι ηδη στο δρομο, ΕΧΕΙΣ προτεραιοτητα, δεν ειπα ποτε το αντιθετο. Αλλα στον δρομο εισαι για να περασεις απεναντι (γρηγορα και καθετα οπως οριζει ο ΚΟΚ) και οχι γιατι εκει περπατας και οχι στο πεζοδρομιο (κοινως κοβεις βολτες...) -
Οταν εχεις απαιτηση να ειναι οι οδηγοι νομιμοι, τοτε φυσικα και θα σου ζητησουν οι οδηγοι να εισαι και εσυ νομιμος και να βρεις διαβαση να περασεις. Αμα δεν το κανεις το δικο σου κεφαλι θα φας. Και αυτο ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα στην συζητηση, φυσικα και εχει σχεση το αν θα ψαξεις να βρεις διαβαση, ακριβως οση σχεση εχει και το αν θα σταματησει ενας οδηγος στην διαβαση.
Ποτε θα καταλαβεις οτι ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να περασεις απο διαβαση και ΟΧΙ απο οπου θες εσυ? Το τι θα ηθελες να ισχυει δεν εχει καμμια σημασια. Και εγω θα ηθελα να εχω απολυτη προτεραιοτητα για να μην κολλαω στην κινηση, και ολοι οι δρομοι να ειναι εντελως γυαλι (για ευνοητους λογους ) αλλα δεν γινεται...
1β) Ναι, σε καθε φαναρι εχει διαβαση. Σε αυτα που δεν εχει, εχει στον καθετο δρομο και πρεπει να κανεις τον κυκλο. Επισης, σε αυτα που δεν εχει, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ πρεπει να περνας πεζος απο εκει...
2β) Δηλαδη εσυ νομιζεις οτι η σωστη παιδεια ειναι να μαθουμε στα παιδια μας να περνανε τον δρομο εκτος διαβασεων, κοινως οπου τους καπνισει? Ενταξει, ασε μας εμας να τα μαθουμε λαθος, αλλα οταν θα σου φερουν το παιδι σου κομματια επειδη το πατησε κανα φορτηγο γιατι πηγε να περασει τον δρομο απο εκει που του κατεβηκε και μαλιστα ΟΤΑΝ του κατεβηκε, εχοντας την απαιτηση να σταματησουν ολοι για εκεινον (ξνοοτροπια που ΕΣΥ θα του εχεις μαθει), αντε πες οτι επρεπε να σταματησει ακομα και αν δεν ειχε διαβαση... (φυσικα το απευχομαι, συμβουλη ειναι αυτο και οχι 'απειλη', μην το παρεις στραβα, δεν θελω ποτε να γινει κατι τετοιο).
Οσο για την διαστρευλωση, δεν φταιμε εμεις που δεν εκφραστηκες σωστα και καταλαβαμε λαθος. Παντως αυτα που γραφεις στο 1) εινα ιαντιθετα με αυτα που γραφεις στο 2β). Λες οτι δεν παιρνας απο σημεια χωρις διαβαση (με πολλα μαλιστα) και μετα λες οτι δεν θα προκοψουμε αμα μαθαινουμε στα παιδια μας να περνανε μονο απο διαβασεις. Τελικα τι κανεις ?
Nickolas δεν καταλαβα τι εννοεις? Κανα προχειρο σχεδιαγραμμα στο Paint μπορεις να κανεις?
-
-
Επειδη ειναι αρκετες οι πιθανες επισυναψεις που θα επρεπε να κανω,απαντω στα περισσοτερα απο τα αναφερομενα θεματα και παρατηρησεις,νηφαλια και χωρις ιχνος ειρωνειας.
Πρεπει ομως να αναφερω οτι αισθανομαι λιγο θιγμενος απο παρατηρησεις του τθπου¨|αντε διαβαστε τον ΚΟΚ,δε στα μαθανε καλα,κλπ'
Αν προσεβαλλα κανενα ζητω συγνωμη,συζητηση κανουμε.Η σχεση πεζων και αυτοκινητων μεσα στον αστικο ιστο αφορα τον ΚΟΚ στο επιπεδο της διασαφηνισης των νομικων δικαιωματων των χρηστων του αστικου οδικου δικτυου.
Δηλαδη οσο σε προστατευει ο νομος απο το να με φτυσει καποιος περαστικος στη μουρη αλλο τοσο με προστατευει ο ΚΟΚ μεσα στη πολη απο τα αυτοκινητα.
Το κλειδι δε νομιζω οτι ειναι στο ποιος θα δειρει τον αλλο στα δικαστηρια,αλλα στο αν τελικα θελουμε μια πολη που βαζει σε μια γυαλα τα αυτοκινητα και σε μια αλλαη τους πεζους.??
Θελουμε μια υπογειοποιημενη κυκλοφορια των αυτοκινητων ή οχι??
Θελουμε το κεντρο της πολεις κομματιασμενο απο τις λεωφορους??
Για να μη πολυλογω,το ερωτημα ειναι** Θελουμε ευκολη προσβαση στη πολη με το αυτοκινητο ή θελουμε μια πολη ελκυστικη για περπατημα...**Επισης το οτι καποιος πηδαει τα καγκελα της Κηφισιας δε το κανει γιατι ειναι επιδοξος αυτοχειρας,το κανει γιατι εχει αναγκη να περασει το δρομο,οπως δεν απορριπτουμε τη ζητηση των οδηγων για μεγαλους δρομους ταχειας κυκλοφοριας (Αττικη οδος κλπ)ετσι πρεπει να σκεφτουμε οτι ο εισβολεας στην αστικη ζωη δεν ειναι ο πεζος αλλα το αυτοκινητο,και αυτο ειναι που πρεπει να υποχωρησει τουλαχιστον στα πολεοδομικα κεντρα.
Η προτεραιοτητα στο πεζο ειναι θεμα ποιοτητας ζωης,κουλτουρας **κ οχι προβλημα του ΚΟΚ **οπως ακριβως και το αν με φτυσει καποιος στο δρομο ή πεταξω τα σκουπιδια απο το μπαλκονι.Κλεινοντας αξιζει να αναφερθει οτι για αυτο το θεμα 'Ευρωπαϊκες τασεις στις ααστικες μετακινησεις' ειχε γινει ενα συνεδριο στη Κοπενχαγη,οπου συγκεντρωθηκαν εκπροσωπει απο περισσοτερες απο 60 ευρωπαϊκες πολεις.(Μελη του δυκτιου Car Free Cities)Απο αυτο το συνεδριο ερχεται η διακυρηξη της Κοπενχαγης,**προς μια πολιτισμενη κινητικοτητα **
Επισης εχει ψηφιστει η χαρτα για τα δικαιωματα του Πεζου απο το Ευρωπαϊκο κοινοβουλιο(Το '88 μαλλον)
Υπαρχει βεβαια η απαραιτητη βιβλιογραφια για τη παραπανω επιχειρηματολογια στη διαθεση οποιου τη ζητησει.
-
Nickolas δεν καταλαβα τι εννοεις? Κανα προχειρο σχεδιαγραμμα στο Paint μπορεις να κανεις?
Έκανα...αλλά πώς το ανεβάζω???
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Επισης το οτι καποιος πηδαει τα καγκελα της Κηφισιας δε το κανει γιατι ειναι επιδοξος αυτοχειρας,το κανει γιατι εχει αναγκη να περασει το δρομο,οπως δεν απορριπτουμε τη ζητηση των οδηγων για μεγαλους δρομους ταχειας κυκλοφοριας (Αττικη οδος κλπ)ετσι πρεπει να σκεφτουμε οτι ο εισβολεας στην αστικη ζωη δεν ειναι ο πεζος αλλα το αυτοκινητο,και αυτο ειναι που πρεπει να υποχωρησει τουλαχιστον στα πολεοδομικα κεντρα.Η Κηφισίας έχει ανα τακτά διαστήματα υπόγειες και υπέργειες διαβάσεις ωστε να περνάνε οι πεζοί με ασφάλεια, και δική τους, και των αυτοκινήτων. Όποιος περνάει απ'όπου του καπνίσει, αυτόχειρας ίσως δεν είναι, αλλά μεγάλο ζωντόβολο σίγουρα.
Επίσης δε νομίζω οτι υπάρχει ζήτημα 'εισβολής' έτσι όπως το θέτεις. Μία πόλη μπορεί να είναι φιλική και στα αυτοκίνητα και στους πεζούς.
Η προτεραιοτητα στο πεζο ειναι θεμα ποιοτητας ζωης,κουλτουρας **κ οχι προβλημα του ΚΟΚ **οπως ακριβως και το αν με φτυσει καποιος στο δρομο ή πεταξω τα σκουπιδια απο το μπαλκονι.
Οι περιπτώσεις οπου ο πεζός έχει προτεραιότητα είναι ξεκάθαρα οριοθετημένες απο τον ΚΟΚ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη δική του ζωή και τις ζωές των χρηστών του δρόμου. Η κουλτούρα και η ποιότητα ζωής δέν καταλαβαίνω τι σχέση έχει.
-
Παρτε μια διστρευλωση να με θυμαστε.
Το τι θα σου αρεσε εσενα να ισχυει ποσως με νοιαζει.
ΓΙατι εμενα με νοιαζει? Μαθε να κανεις διαλογο.
Φιλαρακι μαλλον εσυ εχεις κατεβει απο καποιο χωριο
Οχι εσυ εχεις κατεβει απο σταμνοχωρι.
Σε θλιβουν οσοι διαφωνουν μαζι σου
Ειπα ποτε κατι τετοιο?
νοοτροπια που απ'οτι δειχνεις, συμμεριζεσαι. Μεχρι να σε πατησει καποιος
Ευχαριστω, δε θα παρω, καλλιτερα να πατησει εσενα.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ
ΣΟυ εδωσα ποτε δικαιωμα?
θα τσακιστεις να πας στην διαβαση για να περασεις
Να Τσακιστεις εσυ να μιλας καλλιτερα.
εσυ βαριεσαι να κουνηθεις
ΕΣΥ βαριεσαι να κουνηθεις. Με ξερεις απο χτες?
Ελπιζω να το απολαυσατε.... Δεν ειναι κατι δυσκολο!
***ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ! *** (το νεο σλογκαν μας.)ΥΓ. ΦΑΝΑΡΙ χωρις διαβαση. ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΥΔΕΝ. (ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΥΚΛΟ) [/i]
-
Όλοι στην τσίτα είσαστε τελευταία......που να σφίξουν και οι ζέστες
-
οχι μονο αυτο, αλλα περνουμε απαντησεις και σαν του κεισι... ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ? ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ?
ΑΝ οχι, στα χωρια σας.
Ωραια λογικη. να περπατησει ο πεζος 100 μετρα μεχρι την επομενη ΔΙΑΒΑΣΗ για να μην σταματησετε εσεις..θα καψετε 3 σταγονες βενζινης η θα λιωσετε 3 πικο απο τα τακακια σας....mallon gia melothanato se kobw kai esena megale an skeftesai etsi.....kai stin teliki;esy tha eisai o xamenos!!!esy tha trabiesai sta nosokomeia kai odigos an den einai methysmenos,den etrexe kai exei ola ta xartia entaksi den tha pathei tipota apolutos!!!
exeis balei pote lama na deis tin gluka;
molis tin baleis den nomizw na ksanaperaseis ton dromo apo ekei pou den prepei,kai apo ekei poy prepei tha koitakseis kai kamia 20ari forew prvta!
ante giati ta peira sto kranio twra. -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
allon gia melothanato se kobw kai esena megale an skeftesai etsi.....kai stin teliki;esy tha eisai o xamenos!!!esy tha trabiesai sta nosokomeia kai odigos an den einai methysmenos,den etrexe kai exei ola ta xartia entaksi den tha pathei tipota apolutos!!!
exeis balei pote lama na deis tin gluka;
molis tin baleis den nomizw na ksanaperaseis ton dromo apo ekei pou den prepei,kai apo ekei poy prepei tha koitakseis kai kamia 20ari forew prvta!
ante giati ta peira sto kranio twra.ΧΑΙΡΕ Ο ΚΑΙΣΣΑΡ!!!! ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!!!
Με κανατε και γελασα.
Υγ. Α! και γραφε ελληνικα! Γιατι θα τα παρει κανενας στο κρανιο, και δεν θα ειναι και κουραδομαγκας...
-
Προσπαθεις επιτηδες να σπασεις τα νευρα ολων, με το να φασκεις και αντιφασκεις οπου σε βολευει. Την μια λες δεν περνας και την αλλη φωναζεις για το 'δικαιωμα' των πεζων να περνανε απο οπου τους βολευει...
Οσο για την διαστρευλωση, εσυ την εκανες, εγω ποτε. Εγω ανεφερα ολα οσα ειπες με quote ολοκληρου του κειμενου σου.
Στην τελικη περνα απο οπου θες, αλλα οταν θα σε πατησουν δεν θα παρεις δεκαρα τσακιστη και φυσικα πολλοι θα γελανε μαζι σου. Αντε και καλη τυχη. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Προσπαθεις επιτηδες να σπασεις τα νευρα ολων, με το να φασκεις και αντιφασκεις οπου σε βολευει. Την μια λες δεν περνας και την αλλη φωναζεις για το 'δικαιωμα' των πεζων να περνανε απο οπου τους βολευει...
Οσο για την διαστρευλωση, εσυ την εκανες, εγω ποτε. Εγω ανεφερα ολα οσα ειπες με quote ολοκληρου του κειμενου σου.
Στην τελικη περνα απο οπου θες, αλλα οταν θα σε πατησουν δεν θα παρεις δεκαρα τσακιστη και φυσικα πολλοι θα γελανε μαζι σου. Αντε και καλη τυχη.Εσυ το ΣΥΜΠΑΙΡΑΝΕΣ οτι εννουσα εκτος διαβασης εξαρχης, Και αντι να ρωτησεις, εκανες επιθεση, με επιθετα ειρωνικα του στυλ μεγαλε, και αλλα τετοια...
και τωρα, ενω εχεις καταλαβει το λαθος σου, αυτο που κανεις ειναι να λες θα με πατησουν και θα παρω δεκαρα τσακιστη (λες και θελω να με πατησουν για να παρω λεφτα, η μηπως το συμπαιρανες μονος σου και αυτο) και οτι θα γελανε μαζι μου...
Ωραιο επιπεδο διαλογου και πολιτισμου εδειξες απο την αρχη... Συγχαρητηρια. -
Εγω ομως επειδη περπαταω πολυ, και δεν παιρνω το αμαξι για ενα χιλιομετρο, εχω οδηγηθει στο συμπερασμα οτι οι οδηγοι ειναι πολυ πιο ζωντοβολα αποτι οι πεζοι (να μην πω τιποτα πιο χοντρο! )
1)Οι πεζοι περπατανε στο 80% των περιπτωσεων στο δρομο γιατι το πεζοδρομιο εχει Α)Μηχανακια Β)αμαξια Γ) σκατα Δ) ροχαλες
2)Οι οδηγοι δεν σταματανε ΠΟΤΕ να περασει ο πεζος. Αφου εχεις κοκκινο σε 100 μετρα, σταματα γαμω το ξεσταυρι μου να περασουμε. Δε ξερω ποσοι εχετε δοκιμασει να περασετε ας πουμε τη διαβαση στο καρφουρ αμπελοκηπων... τραγικη κατασταση. Εχω αρχισει να σκεφτομαι λυσεις οπως πετρες, προκες, σιδερογροθιες, και αλλα τετοια.... επισης απο το φορουμ μου εχει ερθει το παρακατω... Υγρο φρενων σε νεροπιστολο... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ!Οπως βλεπεις, μια χαρα σου μιλησα....
Το επιπεδο διαλογου απο την αρχη, εσυ το εδειξες. -
Το πρωτο ποστ, ειναι γενικο, και δεν αναφερεται σε καποιον συγκεκιμενα, και προφανως οχι σε εσενα... αν θες, ηταν λαθος το τονισμενο που εχεις, και αυτο γιατι το ποστ εγινε σε βρασμο ψυχης, αμεσως μετα απο διαπληκτισμο με γελοιο οδηγο μινι βαν ο οποιος οντας σταματημενος ξεκινησε οταν ημουνα στη διαβαση...
Αλλα αφου προσεβληθεις, μαλλον λερωμενη την εχεις τη φωλιιτσα σου...
ΥΓ. Το ποιος ξεκινησε, δινει το δικαιωμα να πεσεις στο επιπεδο μου? μαλλον απο το 10 που ηταν το επιπεδο, εγω το εριξα στο 5... εσυ ομως, ΑΡΠΑΞΕΣ την ευκαιρια, (προφανως αλλο που δεν ηθελες) και το εφτασες στο -10 με προσωπικους πλεον χαρακτηρισμους, και καταρες! (να σε πατησει αμαξι και να παρεις δεκαρα τσακιστη...)
Ομως αφου ΨΟΦΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, Ας δουμε το πρωτο ποστ μου...
2)Οι οδηγοι δεν σταματανε ΠΟΤΕ να περασει ο πεζος. Αφου εχεις κοκκινο σε 100 μετρα, σταματα γαμω το ξεσταυρι μου να περασουμε. Δε ξερω ποσοι εχετε δοκιμασει να περασετε ας πουμε τη διαβαση στο καρφουρ αμπελοκηπων... τραγικη κατασταση. Εχω αρχισει να σκεφτομαι λυσεις οπως πετρες, προκες, σιδερογροθιες, και αλλα τετοια....
Απο αυτο, εσεις καταλαβαινετε να περασουμε ΟΧΙ απο διαβαση... Οκ... εχετε δικιο
-
ΥΓ. ΦΑΝΑΡΙ χωρις διαβαση. ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΥΔΕΝ. (ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΥΚΛΟ) [/i]
Έλα μωρέ, σιγά, ξεχάσανε εκεί πέρα να ζωγραφίσουνε δύο - τρείς γραμμούλες στο δρόμο κι εσύ αμέσως να το κάνεις θέμα. . . .
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επισης το οτι καποιος πηδαει τα καγκελα της Κηφισιας δε το κανει γιατι ειναι επιδοξος αυτοχειρας,το κανει γιατι εχει αναγκη να περασει το δρομο,οπως δεν απορριπτουμε τη ζητηση των οδηγων για μεγαλους δρομους ταχειας κυκλοφοριας (Αττικη οδος κλπ)ετσι πρεπει να σκεφτουμε οτι ο εισβολεας στην αστικη ζωη δεν ειναι ο πεζος αλλα το αυτοκινητο,και αυτο ειναι που πρεπει να υποχωρησει τουλαχιστον στα πολεοδομικα κεντρα.
Η Κηφισίας έχει ανα τακτά διαστήματα υπόγειες και υπέργειες διαβάσεις ωστε να περνάνε οι πεζοί με ασφάλεια, και δική τους, και των αυτοκινήτων. Όποιος περνάει απ'όπου του καπνίσει, αυτόχειρας ίσως δεν είναι, αλλά μεγάλο ζωντόβολο σίγουρα.
Επίσης δε νομίζω οτι υπάρχει ζήτημα 'εισβολής' έτσι όπως το θέτεις. Μία πόλη μπορεί να είναι φιλική και στα αυτοκίνητα και στους πεζούς.
Η προτεραιοτητα στο πεζο ειναι θεμα ποιοτητας ζωης,κουλτουρας **κ οχι προβλημα του ΚΟΚ **οπως ακριβως και το αν με φτυσει καποιος στο δρομο ή πεταξω τα σκουπιδια απο το μπαλκονι.
Οι περιπτώσεις οπου ο πεζός έχει προτεραιότητα είναι ξεκάθαρα οριοθετημένες απο τον ΚΟΚ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη δική του ζωή και τις ζωές των χρηστών του δρόμου. Η κουλτούρα και η ποιότητα ζωής δέν καταλαβαίνω τι σχέση έχει.
Δηλαδη δεν εχει σχεση η ποιοτητα ζωης με το να ψαχνεις για διαβαση καθε 200m,ή τη γειτονια σου να διασχιζει ενας πολυβουος αυτοκινητοδρομος,δεν ειναι θεμα ποιοτητας ζωης και αντιστροφα να εισαι σε υπογειο αυτοκινητοδρομο και μποτιλιαρισμενος...εχεις αναρωτηθει αν καποιος στους Αμπελοκηπους χρειαζεται τη Κηφισιας(το φορτο, το πλατος του οδοστρωματος κλπ) ή ποσο δυσκολη ειναι η προσπελαση στο τερμα Αμπελοκηπων,μετρα το πλατος της Μεσογειον στο σημειο που εχει μονοδρομηθει και ειναι χωρις διαζωμα στη μεση,αν δε το ξανασκεφτεις 10 φορες μεχρι να περασεις...
Το αυτοκινητο δεν ειναι φιλικο ως προς τη πολη κι ουτε εχω ξαναδιαβασει προβληματισμο για το αν η πολη πρεπει να γινει φιλικη απεναντι στο αυτοκινητο...(πως κανοντας την Αθηνα Ντητροιτ ή Λος Αντζελες???)
Και τελικα αν εγω μενω στο κεντρο,και μπορω να κανω τις δουλειες μου με τα ποδια ή το ποδηλατο,θελω να εχω τη προτεραιοτητα στη μετακινηση μου,κι οχι ο μεγαλογιατρος που μενei στη Κηφησια ή Αγ. Στεφανο με τους λυκους και κατεβαινει τη Β.Σοφιας με το Lexus,X5,Range Rover για ψιλου πηδημα(βεβαια αφου δεν εχει ουτε σινεμα ουτε βιβλιοθηκη ουτε καν σουπερ μαρκετ στη γειτονια του)και να εχει απαιτηση να παρκαρει
Μηπως αυτα ειναι ζητηματα του ΚΟΚ??Υ.Γ.Εχεις περασει υπογεια διαβαση στη Κηφισιας,(3-4 ειναι νομιζω)?
Ειλικρινα σου αρεσε?Θα ηθελες να περπατας υπογεια για να μην ενοχλεις??
Σου αρεσει να περπατας με οπτικο πεδιο ορισμενο απο 2 ντουβαρια κι απο πανω τον Αυτοκινητοδρομο?
Αν ναι τοτε ας υπογειοποιησουμε τη Κηφισιας κι οχι τους πεζους,να δεις τι ωραια που ειναι να τρως καυσαεριο σε σηραγγα 2-3χλμ και να πηγαινεις με 10χλμ/ωρα,και μη γελας γιατι εχει γινει κι αυτο αλλου.
Μηπως κι αυτο ειναι θεμα του ΚΟΚ?
Παντα φιλικα
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ