Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γιατί, μήπως γράφουν για άλλες παραβάσεις και πουθενά αλλού; Και στην Ελβετία που είμαι τώρα, και σε άλλες χώρες που έχω βρεθεί/ζήσει κάποιο διάστημα μόνο ζώνη και ταχύτητα έχω δει.
ΒΕΒΑΙΑ, εκεί αν περάσεις με κόκκινο θα σε γράψει η ψυχρή και αντικειμενική κάμερα, και όχι ο αετομάτης αστυνομικός, και δεν διανοείται κανείς να σε περάσει στην ουρά για το φανάρι (εκτός από κάποιον που είναι πασιφανές πως μπερδεύτηκε και προσπαθεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης...). Κανείς δεν έχει αυτοκίνητο που να ρυπαίνει, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο που να αντιλαμβάνεσαι με γυμνό μάτι, και η συμπεριφορά τους στους δρόμους είναι εν γένει και κατά κανόνα σωστή και με σεβασμό στους άλλους.
Το πρόβλημά μας είναι η οδηγική παιδεία. Έτυχα σε μποτιλιάρισμα στο Λουγκάνο (τα κοροϊδεύω, γιατί μποτιλιάρουν με 500-1000 αυτοκίνητα μόλις...), και όντας σε διασταύρωση με φανάρι, κάθε φορά που πρασίνιζε περνούσε ΕΝΑΣ από εμάς (δεν είχε χώρο) και από τους κάθετους ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Γιατί αλλιώς θα μας μπλόκαραν! (Έστω, αυτόν τον ένα ανά λεπτό που πέρναγε...) Και δεν κορνάρισε αυτόν τον πρώτο ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΝΕΙΣ!!!! Και σχεδόν πάντα την διάβαση των πεζών (ακόμα και αν είναι μεταξύ δύο φαναριών χωρίς φανάρι) την αφήνουν ελεύθερη για τους πεζούς, και αν πάει να την διασχίσει πεζός όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος και αυτοί πηγαίνουν με 50, ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ εντελώς να τον αφήσουν. Σαν να άναψε κόκκινο φανάρι!!!
Παιδεία λοιπόν, η οποία θα είναι από μικρή ηλικία (στο Λουγκάνο τα παιδιά 8 ετών περίπου τα βάζουν να κάθονται μαζί με σχολικό τροχονόμο της αστυνομίας όμως, και να κατευθύνουν αυτά την κίνηση...).
Αυτή η παιδεία θα ριζώσει μέσα μας είτε γίνουμε γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, πωλητές κ.ο.κ., είτε γίνουμε αστυνομικοί, και θα διέπει τις κινήσεις μας.(της επόμενης γενιάς τουλάχιστον...)
Lugano, από τις πόλεις με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισόδηματα στον κόσμο εάν θυμάμαι καλά. Παιδί, σε 2 και κάτι μέρες παραμονής είχα μετρήσει ~70 porsche, ~30 Jaguar, ~10 ferrari, 1 bugatti, 2 lamborghini, ενώ άπειρες mercedes/bmw.
προσωπικά την 1 φορά που χρειάστηκα καταγραφή ατυχήματος η τροχαία έφτασε σε 10'. Δυστυχώς χρειάζεται αυτή η τυπική καταγραφή εάν δεν υπάρχουν φιλικές δηλώσεις ατυχήματος ή συμφωνία στη συμπλήρωσή τους. That's how our system works...