-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γιατί, μήπως γράφουν για άλλες παραβάσεις και πουθενά αλλού; Και στην Ελβετία που είμαι τώρα, και σε άλλες χώρες που έχω βρεθεί/ζήσει κάποιο διάστημα μόνο ζώνη και ταχύτητα έχω δει.
ΒΕΒΑΙΑ, εκεί αν περάσεις με κόκκινο θα σε γράψει η ψυχρή και αντικειμενική κάμερα, και όχι ο αετομάτης αστυνομικός, και δεν διανοείται κανείς να σε περάσει στην ουρά για το φανάρι (εκτός από κάποιον που είναι πασιφανές πως μπερδεύτηκε και προσπαθεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης...). Κανείς δεν έχει αυτοκίνητο που να ρυπαίνει, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο που να αντιλαμβάνεσαι με γυμνό μάτι, και η συμπεριφορά τους στους δρόμους είναι εν γένει και κατά κανόνα σωστή και με σεβασμό στους άλλους.
Το πρόβλημά μας είναι η οδηγική παιδεία. Έτυχα σε μποτιλιάρισμα στο Λουγκάνο (τα κοροϊδεύω, γιατί μποτιλιάρουν με 500-1000 αυτοκίνητα μόλις...), και όντας σε διασταύρωση με φανάρι, κάθε φορά που πρασίνιζε περνούσε ΕΝΑΣ από εμάς (δεν είχε χώρο) και από τους κάθετους ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Γιατί αλλιώς θα μας μπλόκαραν! (Έστω, αυτόν τον ένα ανά λεπτό που πέρναγε...) Και δεν κορνάρισε αυτόν τον πρώτο ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΝΕΙΣ!!!! Και σχεδόν πάντα την διάβαση των πεζών (ακόμα και αν είναι μεταξύ δύο φαναριών χωρίς φανάρι) την αφήνουν ελεύθερη για τους πεζούς, και αν πάει να την διασχίσει πεζός όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος και αυτοί πηγαίνουν με 50, ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ εντελώς να τον αφήσουν. Σαν να άναψε κόκκινο φανάρι!!!
Παιδεία λοιπόν, η οποία θα είναι από μικρή ηλικία (στο Λουγκάνο τα παιδιά 8 ετών περίπου τα βάζουν να κάθονται μαζί με σχολικό τροχονόμο της αστυνομίας όμως, και να κατευθύνουν αυτά την κίνηση...).
Αυτή η παιδεία θα ριζώσει μέσα μας είτε γίνουμε γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, πωλητές κ.ο.κ., είτε γίνουμε αστυνομικοί, και θα διέπει τις κινήσεις μας.(της επόμενης γενιάς τουλάχιστον...)Lugano, από τις πόλεις με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισόδηματα στον κόσμο εάν θυμάμαι καλά. Παιδί, σε 2 και κάτι μέρες παραμονής είχα μετρήσει ~70 porsche, ~30 Jaguar, ~10 ferrari, 1 bugatti, 2 lamborghini, ενώ άπειρες mercedes/bmw.
προσωπικά την 1 φορά που χρειάστηκα καταγραφή ατυχήματος η τροχαία έφτασε σε 10'. Δυστυχώς χρειάζεται αυτή η τυπική καταγραφή εάν δεν υπάρχουν φιλικές δηλώσεις ατυχήματος ή συμφωνία στη συμπλήρωσή τους. That's how our system works...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πριν απο λιγες μερες ο αδερφος μου εκανε σε ενα παρκαρισμα ενα βαθουλωμα στο πισω μερος, οποτε λεω μηπως ριξω το κοστος στον ταξιτζη γιατι του αξιζει για την κακια και την 'κουτοπονηρια' του! Αλλωστε ο αστυνομικος που κατεγραψε το συμβαν δεν εγραψε λεπτομερειες, παρα μονο οτι 'επεσε πανω μου', δεν περιεγραφε ζημιες!! Ποια ειναι η γνωμη σας;Κανένα έλεος σε ταξιτζήδες! Πλάκα κάνεις τώρα;
Ακόμη και εάν δεν είχε κάνει όσα λες ότι έκανε, και μόνο επειδή είναι ταξιτζής πρέπει να ζητήσεις αλλαγή προφυλακτήρα.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Πριν απο λιγες μερες ο αδερφος μου εκανε σε ενα παρκαρισμα ενα βαθουλωμα στο πισω μερος, οποτε λεω μηπως ριξω το κοστος στον ταξιτζη γιατι του αξιζει για την κακια και την 'κουτοπονηρια' του! Αλλωστε ο αστυνομικος που κατεγραψε το συμβαν δεν εγραψε λεπτομερειες, παρα μονο οτι 'επεσε πανω μου', δεν περιεγραφε ζημιες!! Ποια ειναι η γνωμη σας;
Κανένα έλεος σε ταξιτζήδες! Πλάκα κάνεις τώρα;
Ακόμη και εάν δεν είχε κάνει όσα λες ότι έκανε, και μόνο επειδή είναι ταξιτζής πρέπει να ζητήσεις αλλαγή προφυλακτήρα.
εννοειται....
-
Επειδή είναι ταξιτζής δηλαδή πρέπει να τον μαμήσουμε;
Εφόσον σου χτύπησε τον ίδιο προφυλακτήρα,μπορείς να προσπαθήσεις τον αλλάξεις χρεώνοντας την ασφάλεια του ταρίφα, κάτι που θα τον χρέωνες ούτως η άλλως,αλλά οι απατεωνιές δεν τιμάνε κανέναν μας. -
σημερα επισκευθηκα το τμημα τροχαιας Περιστεριου το οποιο ειναι τελικα αρμοδιο για την περιοχη που εγινε το τροχαιο [στην Π.Παλλη λιγα μετρα πριν ανεβεις στην γεφυρα του Ταυρου για να βγεις στην Πειραιως] αφου με ενημερωσε ο ενας εκ των αλλων οπου τελικα παρεμεινε μεχρι τις 11 παρα που ηρθε επιτελους η τροχαια μετα απο τετραωρη καθυστερηση να παω να παρω αντιγραφο του συμβαντος.
σε σχετικη ερωτηση απο τον αστυνομικο επειδη δεν παρεμεινα στον τοπο του συμβαντος απαντησα οτι μετα απο 3μιση ωρες αναμονη εξαντληθηκε η υπομονη μου και εφυγα........τοτε αυτος εκπληκτος μου λεει......''μα καλα στις 9+20 πηραμε την ειδοποιηση..........''
ναι αλλα εμεις στις 6μιση τρακαραμε [του απαντω] και αμεσως ειδοποιησαμε το 100.
οποτε εκεινος κουνωντας το κεφαλι του αρκεστηκε να μου πει οτι η συγκεκριμενη περιοχη ειναι πανω στα ορια αρμοδιοτητων και αλλων τμηματων και ετσι δημιουργηθηκε καποια συγχυση!!!!!!!!
που να εβλεπε την δικη μου εκεινο το βραδυ!!!!!!!!!!!!!!!!
σημ. σε ενα απο τα πολλα τηλεφωνα μας εκεινο το βραδυ προς τα κεντρικα της τροχαιας αθηνων ο αξ.υπηρεσιας μας ειπε οτι ''αρμοδιο ειναι μαλλον το τμημα Καλλιθεας.........''
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.
-
Φανταστείτε δηλαδή να είχαν εμπλακεί σε ένα τέτοιο μικροατύχημα, τίποτα Βρετανοί δημοσιογράφοι (που έχουν τώρα τελευταία όλο τον καλό το λόγο έχουν για τη χώρα μας), και να είχαν υποστεί όλα αυτά...
Για γέλια και για κλάματα είμαστε...
-
πολλες διαφορετικες υπηρεσιες κατα καιρους αντιμετωπιζουν αναλογα προβληματα συγχυσης αρμοδιοτητων και για το ποιος ειναι υπευθυνος για που.......ομως οταν αυτο συμβαινει στην ιδια υπηρεσια και μαλιστα στην αστυνομια τοτε τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα και καλο θα ηταν για να μην φοβομαστε οτι καποιοι θα προβαλουν αυτες τις αδυναμιες για να μας ''χτυπησουν'' να φροντισουν οι αρμοδιοι [τρομαρα τους] να σημαζεψουν λιγο μερικα ασημαζευτα!!!!!!!
παρεπιπτωντος θυμηθηκα σχετικο περιστατικο που μου ειχε συμβει προ τριετιας.
ειμαι στην παραλιακη Ποσειδωνος δεξια με την μοτο και παω ηρεμα και χαλαρα.....ξαφνικα μαυρη mercedes με γερμανικες πινακιδες απο αριστερα με κλεινει επικινδυνα και μολις μετα βιας ''γλειφω'' το κρασπεδο και κραταω την ισορροπια μου.
ακολουθει κυνηγητο οπου βλεποντας με απο τον καθρεπτη του κανει ελιγμους για να μην παω διπλα του μαλιστα καποια στιγμη καθως ειμαι πισω του φρεναρει αποτομα για να πεσω πισω του. αφου τον φτανω σε κοκκινο φαναρι και ειμαι διπλα του εκεινος κανει δεξια για να με ριξει και τοτε εγω αμυνομενος αρχιζω να τον κλωτσαω [ειχα και ωραιες μποτες με στρογγυλη σκληρη μυτη] κανοντας του την δεξια πορτα και φτερο για τον φαναρτζη.
στην συνεχεια αφου τον προσπερναω βλεπω δυο τροχαιους σε ενα φαναρι και τους ζηταω να τον σταματησουν οπως και εγινε και τους ζηταω να τον συλλαβουν για επικινδυνη οδηγηση κλπ κλπ που μου εκανε.
αυτοι μου λενε οτι δεν ειναι αρμοδιοι και οτι πρεπει να ερθει η αμεση δραση την οποια και ειδοποιουν.......αφου αυτη ερχεται παρ'οτι εγω δηλωνω οτι θελω να διωχθει και να συλληφθει μου λενε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα παρα μονο να αλλαξουν τα στοιχεια μας και να παω να υποβαλω μηνυση στο οικειο τμημα του Π.Φαληρου.
φευγει λοιπον ο γερμαναρας ο οποιος ηταν 60αρης γιατρος και οδηγουσε διχως αυριο και οποιον παρει ο χαρος ενω μπροστα στους αστυνομικους ηταν σαν μικρη παρθενα και εγω παω στο τμημα.
εκει ο αξ.υπηρεσιας μου λεει οτι αρμοδια ειναι η τροχαια Καλλιθεας και παω εκει οπου μιλαω με τον διοικητη απ'ευθειας ο οποιος μου λεει οτι η αμεση δραση επρεπε να τον συλλαβει επι τοπου και να παει αυτοφωρο [ειχα και μαρτυρα που σταματησε μονος του αφου ειχε παρακολουθησει το σκηνικο απο την αρχη και μαλιστα μου ειπε οτι του ηρθε να τον παρει μαζι του με το φορτηγο που οδηγουσε βλεποντας τον με αυτα που εκανε στο δρομο] και οτι εφ'οσον δεν υπηρξε τροχαιο συμβαν δεν εχει αρμοδιοτητα και πρεπει να ξαναπαω στο Π.Φαληρο να κανω εκει την μυνηση
μετα απο αυτο πηγα στο σπιτι μου απογοητευμενος με μονη την ικανοποιηση των αποτυπωματων της μποτας μου στις λαμαρινες του αυτοκινητου του...........αχ και να ειχαν τα ιδια αποτυπωματα και τα πισινα του παρ'ολιγον δολοφονου μου!!!!!!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
σημερα επισκευθηκα το τμημα τροχαιας Περιστεριου το οποιο ειναι τελικα αρμοδιο για την περιοχη που εγινε το τροχαιο [στην Π.Παλλη λιγα μετρα πριν ανεβεις στην γεφυρα του Ταυρου για να βγεις στην Πειραιως] αφου με ενημερωσε ο ενας εκ των αλλων οπου τελικα παρεμεινε μεχρι τις 11 παρα που ηρθε επιτελους η τροχαια μετα απο τετραωρη καθυστερηση να παω να παρω αντιγραφο του συμβαντος.σε σχετικη ερωτηση απο τον αστυνομικο επειδη δεν παρεμεινα στον τοπο του συμβαντος απαντησα οτι μετα απο 3μιση ωρες αναμονη εξαντληθηκε η υπομονη μου και εφυγα........τοτε αυτος εκπληκτος μου λεει......''μα καλα στις 9+20 πηραμε την ειδοποιηση..........''
ναι αλλα εμεις στις 6μιση τρακαραμε [του απαντω] και αμεσως ειδοποιησαμε το 100.
οποτε εκεινος κουνωντας το κεφαλι του αρκεστηκε να μου πει οτι η συγκεκριμενη περιοχη ειναι πανω στα ορια αρμοδιοτητων και αλλων τμηματων και ετσι δημιουργηθηκε καποια συγχυση!!!!!!!!
που να εβλεπε την δικη μου εκεινο το βραδυ!!!!!!!!!!!!!!!!
σημ. σε ενα απο τα πολλα τηλεφωνα μας εκεινο το βραδυ προς τα κεντρικα της τροχαιας αθηνων ο αξ.υπηρεσιας μας ειπε οτι ''αρμοδιο ειναι μαλλον το τμημα Καλλιθεας.........''
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.
Παλι καλα που δεν σε τρεχανε για εγκαταλειψη ατυχηματος...
Η κοπελα που εχουμε στο μαγαζι μας, δικαστηκε για εγκαταλειψη τοπου ατυχηματος. Τι ειχε κανει? Ειχε γλυστρισει και πεσει με το μηχανακι μονη της, και σηκωθηκε, πηγε σε ενα γιατρο και μετα σπιτι της. Και καποιος αστυνομικος που ηταν εκει της εκανε μυνηση για εγκαταλειψη ατυχηματος (στο οποιο δεν ειχε εμπλακει κανενας μα κανενας αλλος)...Επισης να πω οτι πολλες ασφαλιστικες σου δημιουργουν προβληματα αμα δεν εχεις φωναξει την αστυνομια να κανει καταγραφη του συμβαντος. Το γνωριζω γιατι σε ενα τρακαρισμα που ειχα κανει μονος μου (χωρις να εμπλεκεται κανενας αλλος) οταν πηγα να ζητησω απο ζημειωση (ειχα μεικτη) μου ελεγαν οτι αφου δεν φωναξα την τροχαια να καταγραψει το συμβαν δεν μπορουσαν να ξερουν τι ειχε γινει, και μου εσπασαν τα νευρα στο περιμενε μεχρι που τους ειπα το πολυ απλο επιχειρημα οτι αφου ειναι μεικτη, οτι και να ειχα κανει, οπως και να ειχε γινει το ατυχημα, με πληρωνουν.
Για αυτο η τροχαια χρειαζεται ακομα και στις απλες υλικες ζημιες, γιατι μερικες (συνηθως οι μικροτερες) ασφαλειες σου δημιουργουν προβλημα για τα παντα, ακομα και για αυτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και καποιος αστυνομικος που ηταν εκει της εκανε μυνηση για εγκαταλειψη ατυχηματος (στο οποιο δεν ειχε εμπλακει κανενας μα κανενας αλλος)...Για να καταλάβω... Πώς μπορείς να εγκαταλείψεις το ατύχημα? Εγώ ήξερα ότι για εγκατάλειψη θύματος βρίσκεις το μπελά σου, και στην προκειμένη περίπτωση η κοπέλα πήρε το θύμα (δηλαδή τον εαυτό της) μαζί της και το πήγε στο γιατρό!
Πραγματικά όμως, αναρωτιέμαι ώρες ώρες για την ύπαρξη στοιχειώδους ευφυίας γύρω μου... Και σαφώς αναφέρομαι στον εν λόγω αστυνομικό (και πολλούς άλλους...)
-
Ο ΚΟΚ στο αρθρο 43 λεει οτι σε περιπτωση ατυχηματος οπου επηλθε τραυματισμος η θανατος, υποχρεουται ο οποιοσδηποτε εμπλεκεται στο ατυχημα (δηλαδη ακομα και αυτος που επεσε μονος του με το μηχανακι....) >Να ειδoπoιήσει την πλησιέστερη Aστυνoμική Aρxή και να παραμείνει στoν τόπo τoυ ατυxήματoς μέxρι την άφιξή της, εκτός αν είναι αναγκαία η απoμάκρυνσή τoυ για την ειδoπoίηση της Aστυνoμίας ή για την περίθαλψη των τραυματιών ή τoυ ίδιoυ. Kαι στην περίπτωση αυτήν o oδηγός υπoxρεoύται να αναγγείλει τo ατύxημα στην Aστυνoμική Aρxή τo ταxύτερo δυνατόν.
Οπως καταλαβαινεις, αντε βγαλε ακρη. μπορουσε να φυγει για να παει στον γιατρο, αλλα μετα επρεπε να παει στην Τροχαια για να δηλωσει οτι 'κοιταξτε, επεσα μονη μου, και μετα σηκωθηκα και πηγα στον γιατρο'...
Φυσικα στο δικαστηριο γελαγαν ολοι με τον μπατσο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φυσικα στο δικαστηριο γελαγαν ολοι με τον μπατσο...Πάλι καλά που δεν βρήκε το μπελά της περισσότερο η κοπελιά...
Τελικά ένα επιπλέον πρόβλημα των αρχών γενικώς, εκτός της αδιαφορίας, (ίσως δε μεγαλύτερο) είναι ο λανθασμένα στοχεύων υπερβάλλοντας ζήλος...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φυσικα στο δικαστηριο γελαγαν ολοι με τον μπατσο...Κανονικά θα έπρεπε να τον τιμωρήσουν που απασχόλησε τη δικαιοσύνη χωρίς λόγο...
Τελικά η κοπέλα καταδικάστηκε;
-
Την απαντηση την εχεις γραψει μονος σου στο post σου (το quote μου)
ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!![ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ]