-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ένα ρουμανικό Santa Fe. Άκρως εντυπωσιακό.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συνάντησα πρόσφατα ένα στον δρόμο και στην αρχή από μακριά το πέρασα για kuga. Απόρησα όμως γιατί ενώ το kuga μου αρέσει αυτό το kuga κάτι είχε που με χάλαγε. Όταν πλησίασε είδα πως δεν ήταν kuga. [emoji38]
Σχεδιαστικά είναι πίσω πλέον. Έχει προχωρήσει αρκετά η εμφάνιση των νέων SUVs.
Σε εμάς βέβαια μας 'εντυπωσιάζει' γιατί δεν πρόλαβε να κάνει καριέρα εδώ. -
Hyundai atos + Getz 1100 φοράνε τον ίδιο κινητηρα?
-
Ο χρήστης Mr.copen έγραψε:
Hyundai atos + Getz 1100 φοράνε τον ίδιο κινητηρα?Ναι......υπάρχουν όμως ατος και στα 1000cc
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ναι......υπάρχουν όμως ατος και στα 1000cc
Λες για τα πρώτης γενιάς atos?το ξέρω είναι χιλιάρικο μετά όμως και το δεύτερης και ειδικά το Τρίτης στο οποίο αναφέρομαι εγώ μετά το 2004 δηλαδή δεν είναι όλα 1100?κοιτάει φίλος να πάρει ένα από τα 2 getz 2007 και ένα atos του 2005 έχει δει αλλά και τα λένε 1100 και έχουν 135 αντί 120 τέλη κυκλοφορίας...
-
Ο χρήστης Mr.copen έγραψε:
Ναι......υπάρχουν όμως ατος και στα 1000cc
Λες για τα πρώτης γενιάς atos?το ξέρω είναι χιλιάρικο μετά όμως και το δεύτερης και ειδικά το Τρίτης στο οποίο αναφέρομαι εγώ μετά το 2004 δηλαδή δεν είναι όλα 1100?κοιτάει φίλος να πάρει ένα από τα 2 getz 2007 και ένα atos του 2005 έχει δει αλλά και τα λένε 1100 και έχουν 135 αντί 120 τέλη κυκλοφορίας...
Οι 2 πρώτες γενιές είχαν 1.000 κ.εκ.
Η τρίτη γενιά πήγε στα 1.100(1086 για την ακρίβεια) και ναι είναι το ίδιο με το getz εκείνης της εποχής. Τέτοιο atos (μοντ '04) έιχα για δεύτερο αμάξι για 8 περίπου χρόνια. Γι' αυτό που είναι φτιαγμένο να κάνει, είναι αστέρι. -
Γεια σας, και καλώς σας βρήκα κιόλας όντας νέος στο forum!
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Είμαι 23ων και δεν έχω πολύ πείρα πάνω σε αυτοκίνητα, επειδή πάντα ήμουν 'της μηχανής'
Για να μην σας κουράζω πρόσφατα μου δώθηκε η ευκαιρία και πήρα την απόφαση να αγοράσω κάτι μικρό και οικονομικό, και σχετικά φθηνό ώστε να μην υπάρχει μεγάλη κατανάλωση και να είναι και εύκολο στην οδήγηση.
Αυτό που βρήκα και έκανα τα χαρτιά εδώ και 3 μέρες είναι ένα hyundai getz κοντά στα 3μιση χιλιάρικα.
Το αυτοκίνητο είναι του 2005 μοντέλο 1,100cc
Το θέμα μου είναι ότι το εσωτερικό του δεν ήταν όπως το περίμενα..
Googlαρωντας το βρήκα Getz του '05 τα οποία είναι έτσι (όπως το δικό μου):
και Getz πάλι του ** '05** τα οποία είναι πιο όμορφα και είναι έτσι:
Η ερώτηση είναι , το 2ο προφανές και είναι πιο όμορφο, τι διαφορά έχει με το πρώτο;
και αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής εσωτερικού, πόσο θα κοστίσει πάνω , κάτω* Ευχαριστώ Προκαταβολικά*
-
Το μόνο που μπορείς και αξίζει να κάνεις είναι να βάλεις ενα σετ καλύμματα στα καθίσματα για να αλλαξεις το σχέδιο. Όσον αφορά το ασημένιο χρωμα στο κεντρικό ταμπλό θα μπορουσες να το ντυσεις με ενα μαύρο αυτοκόλλητο 3m η και κάποιο άλλο χρώμα
-
Δες εδώ:
https://www.netcarshow.com/hyundai/2005-getz/
https://www.netcarshow.com/hyundai/2006-getz/Το πάνω που δεν σου αρέσει είναι του 2005.
Το κάτω είναι το facelift του 2006.Το facelift :
'A facelift for the 2006 model year saw the Getz receive a 4 cylinder 1.5 litre diesel option, upgraded dash and interior facia and trim, new front and rear styling, and driver and front passenger air bags and also side airbags as standard.' -
Την περιπτωση αλλαγης ταμπλω μη τη σκεφτεσαι καν.
Αν δε σου αρεσει ειναι καλυτερα να το ακυρωσεις αμεσα και να ψαξεις για αλλο (με 3-4 χιλιαρικα βρισκεις αμετρητα μεταχειρισμενα) παρα να βρεθεις με κατι που σε χαλαει και 6 μηνες μετα να ψαχνεσαι να το δωσεις.
-
το εσωτερικο αλλαζει αναλογα με τη χρονολογια κ την εκδοση εξοπλισμου
-
Από ότι ακούω για να σου φτιάξουν το μοτέρ του καλοριφέρ για να ξηλώσουν μέρος του ταμπλό θέλουν 70 με 100 εργατικά. Για ολόκληρο ταμπλό, χώρια την τιμή αγοράς του, βάλε ηλεκτρολογικά και περαστικά. Δεν ξέρω για τιμη ταμπλό αλλά για ηλεκτρολογικά και περαστικά ένα 300άρι δεν θα σου ζητήσουν;
-
Εδώ πάμε για αλλαγή λαδιών και τρέμουμε μην κάνουν καμιά ζημιά οι μηχανικοί φωστήρες και εδώ συζητάμε για αλλαγή ταμπλό;
Και χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Σόρυ αλλά όποιος πάει να το κάνει αυτό, μάλλον είναι ολίγον βιτσιόζος... -
Η δεύτερη φωτογραφία είναι το facelift που κυκλοφόρησε. Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι αυτές που βλέπεις ενώ στο εξωτερικό μέρος, άλλαξε η σχεδίαση των μπροστινών και πίσω φαναριών, και των προβολέων ομίχλης. Επίσης στο facelift καταργήθηκε ο κινητήρας 1,3 που αντικατάσταθηκε με έναν νέο 1,4.
Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές. Αν σε χαλάει η εμφάνιση είναι χίλιες φορές προτιμότερο να ακυρώσεις την αγορά αν έχεις τη δυνατότητα και να ψάξεις είτε κάποιο facelift ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εδώ πάμε για αλλαγή λαδιών και τρέμουμε μην κάνουν καμιά ζημιά οι μηχανικοί φωστήρες και εδώ συζητάμε για αλλαγή ταμπλό;
Και χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Σόρυ αλλά όποιος πάει να το κάνει αυτό, μάλλον είναι ολίγον βιτσιόζος...Έτσι είναι. Να πεις ότι έχει γίνει ζημία και πρέπει να ξηλωθεί τότε εντάξει. Αλλά αν είναι λειτουργικό, να μπεις σε περιπέτειες; Στην Ελλάδα αν κάνει ο μάστορας παπαριά δεν την παραδέχεται εύκολα. Όταν μπει το νέο ταμπλό ο ηλεκτρολόγος αν κάνει καμιά βλακεία και δεν λειτουργεί κάποια ένδειξη τι κάνεις; Ξήλωμα ξανά που το πληρώνεις εσύ. Το ταμπλό θέλει προσοχή όταν το επανατοποθετείς γιατί μετά μπορεί να τρίζει παραπάνω από πριν. Αν έτριζε πριν.
-
Φίλος που ήταν υπεύθυνος φανοποιείου για αρκετά χρόνια σε εξουσιοδοτημένα της BMW, της Ford και της Nissan τώρα έχει ανοίξει δικό του φανοποιείο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω πάει σε όλα τα συνεργεία που έχει δουλέψει και μου έχει φτιάξει και δικά μου αυτοκίνητα.Έχω δει από κοντά δεκάδες 'επεμβάσεις' σε αυτοκίνητα πανάκριβα αλλά και απλά εμπορικά.
Από αυτά που έχω δει στα αυτοκίνητα που φτιάχνουν έχω φρικάρει. Μαστοράντζα εντελώς και κοπτοραπτική...
Ας θεωρήσουμε 'φυσιολογικό' ότι η τεχνογνωσία είναι στο μηδέν αφού οι περισσότεροι έχουν μάθει τη δουλειά πάνω στη δουλειά και εμπειρικά. Στην Ελλάδα ζούμε.Το κορυφαίο όμως είναι η έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων.
π.χ. άντε και με κάποιο τρόπο, τράβα-τράβα στο έβγαλαν το ταμπλό
...άντε και πάνε να σου βάλουν το άλλο ταμπλό. Μέχρι εδώ Ok.Περιμένετε τα συνεργεία στη Ελλάδα να έχουν στοκ από σωστά περιφερειακά ανταλλακτικά;
π.χ. κλιπάκια; βίδες; δεματικά; καλώδια; μονωτικά; ταινίες; μηχανήματα και εργαλεία συναρμολόγησης;Είναι σαν να πηγαίνουμε για εγχείρηση έναν άνθρωπο σε ένα χασάπικο...
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να τον πάμε για εγχείρηση χωρίς να έχει πρόβλημα υγείας.
Παρανοϊκό... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλος που ήταν υπεύθυνος φανοποιείου για αρκετά χρόνια σε εξουσιοδοτημένα της BMW, της Ford και της Nissan τώρα έχει ανοίξει δικό του φανοποιείο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω πάει σε όλα τα συνεργεία που έχει δουλέψει και μου έχει φτιάξει και δικά μου αυτοκίνητα.Έχω δει από κοντά δεκάδες 'επεμβάσεις' σε αυτοκίνητα πανάκριβα αλλά και απλά εμπορικά.Από αυτά που έχω δει στα αυτοκίνητα που φτιάχνουν έχω φρικάρει. Μαστοράντζα εντελώς και κοπτοραπτική...
Ας θεωρήσουμε 'φυσιολογικό' ότι η τεχνογνωσία είναι στο μηδέν αφού οι περισσότεροι έχουν μάθει τη δουλειά πάνω στη δουλειά και εμπειρικά. Στην Ελλάδα ζούμε.Το κορυφαίο όμως είναι η έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων.
...άντε και πάνε να σου βάλουν το άλλο ταμπλό. Μέχρι εδώ Ok.Περιμένετε τα συνεργεία στη Ελλάδα να έχουν στοκ από σωστά περιφερειακά ανταλλακτικά;
π.χ. κλιπάκια; βίδες; δεματικά; καλώδια; μονωτικά; ταινίες; μηχανήματα και εργαλεία συναρμολόγησης;Είναι σαν να πηγαίνουμε για εγχείρηση έναν άνθρωπο σε ένα χασάπικο...
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να τον πάμε για εγχείρηση χωρίς να έχει πρόβλημα υγείας.
Παρανοϊκό...Όπως πάντα υπερβολικός! και εγώ είμαι ενάντια στην αλλαγή ταμπλό για θέμα γούστου.......ας βρει στην τελική ένα μεταγενέστερο μοντέλο.
Υπάρχει σχολή φανοποιων ;;;;όπου δεν μαθαίνεις τη δουλειά δίπλα σε κάποιον παλιότερο;;;; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλος που ήταν υπεύθυνος φανοποιείου για αρκετά χρόνια σε εξουσιοδοτημένα της BMW, της Ford και της Nissan τώρα έχει ανοίξει δικό του φανοποιείο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω πάει σε όλα τα συνεργεία που έχει δουλέψει και μου έχει φτιάξει και δικά μου αυτοκίνητα.Έχω δει από κοντά δεκάδες 'επεμβάσεις' σε αυτοκίνητα πανάκριβα αλλά και απλά εμπορικά.Από αυτά που έχω δει στα αυτοκίνητα που φτιάχνουν έχω φρικάρει. Μαστοράντζα εντελώς και κοπτοραπτική...
π.χ. κλιπάκια; βίδες; δεματικά; καλώδια; μονωτικά; ταινίες; μηχανήματα και εργαλεία συναρμολόγησης;
Είναι σαν να πηγαίνουμε για εγχείρηση έναν άνθρωπο σε ένα χασάπικο...
Παρανοϊκό...΄
Πέφτει πατέντα μετά και δεν το παίρνεις χαμπάρι. -
Φιλε αν οντως ψηθεις να το κανεις μπορω να σε στειλω, αλλα στη Πατρα
Οπως σ ολα τα πραγματα υπαρχουν καλοι και κακοι.
Ε αυτος δε κολλωνει πουθενα και το κανει με μερακι. Εκανε μετατροπη zx 1.4 με τροπετο xsara 2.0 και εβαζε και το ταμπλω του xsara ΚΑΙ δεν ετριζε και τιποτα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Φιλε αν οντως ψηθεις να το κανεις μπορω να σε στειλω, αλλα στη Πατρα[emoji38]
Οπως σ ολα τα πραγματα υπαρχουν καλοι και κακοι.
Ε αυτος δε κολλωνει πουθενα και το κανει με μερακι. Εκανε μετατροπη zx 1.4 με τροπετο xsara 2.0 και εβαζε και το ταμπλω του xsara ΚΑΙ δεν ετριζε και τιποτα.[emoji38]Αν θέλεις στείλε μου πμ τον τεχνικό που λες.. Ίσως φανεί χρήσιμος στο μέλλον
-
Πμ εσταλη.
HYUNDAI FORUM