-
Sirion 1.3 με χειροκίνητο
Φοβερό μοτέρ, θυμίζει Swift GTi, αλλά είναι μόνο για ευθείες με τα λάστιχα που έχει
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εγω εχω το καινουργιο πολο και εχω πιασει 205κμ (εννοειτε κοντερατα). Για 0-100 παντος δεν εχω μετρησει. Την πεμπτη που μας περασε στα γνωστα μερη τα εστησα με ενα ραλλακι 1300 με δυο ατομα και εγω μονος μου. Με περασα ουτε ενα φτερο και μετα που σταματησαμε μου ειπε οτι ειχε βαλει εξατμισει και φιλτροχοανη. Και ο τυπος δεν με πιστευε οτι το πολακι μου ειναι μαμα, μου λεει φιλε σιγουρα εχεις βαλει προγραμματακι. Στο τελος μου λεει ναι αλλα εμεις ημασταν δυο και εσυ ενας. Εγω βεβαια του λεω οτι το πολο ειναι 1000+ κιλα και το δικο του τουλαχιστον 150 κιλα λιγοτερο. εε εφυγε μετα.. (μαλλον στον εξατμισα θα πηγαινε... )
Μάλλον πατάτα του είχε βάλει στην εξάτμιση. Ή ήταν εντελώς κουλός
Ειχε GRoup N εξατμισει οποτε μαλλον καμια μπανανα θα ειχε βαλει... Παντος χαρηκα πολυ γιατι περιμενα μεγαλυτερη διαφορα απο ενα φτερο οσο κουλος και αν ειναι ο αλλος. Το αμαξι του στην αρχη σπινιαρε πολυ ενω εγω ημουν μπροστα για 5-6 μετρα φορωντας λαστιχο 205. Στην δευτερα με εφτασε και με περασε ενα φτερο και μολις βαλαμε 3 και 4η η διαφορα δεν αλλαζε με τιποτα!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Εγω εχω το καινουργιο πολο και εχω πιασει 205κμ (εννοειτε κοντερατα). Για 0-100 παντος δεν εχω μετρησει. Την πεμπτη που μας περασε στα γνωστα μερη τα εστησα με ενα ραλλακι 1300 με δυο ατομα και εγω μονος μου. Με περασα ουτε ενα φτερο και μετα που σταματησαμε μου ειπε οτι ειχε βαλει εξατμισει και φιλτροχοανη. Και ο τυπος δεν με πιστευε οτι το πολακι μου ειναι μαμα, μου λεει φιλε σιγουρα εχεις βαλει προγραμματακι. Στο τελος μου λεει ναι αλλα εμεις ημασταν δυο και εσυ ενας. Εγω βεβαια του λεω οτι το πολο ειναι 1000+ κιλα και το δικο του τουλαχιστον 150 κιλα λιγοτερο. εε εφυγε μετα.. (μαλλον στον εξατμισα θα πηγαινε... )
Μάλλον πατάτα του είχε βάλει στην εξάτμιση. Ή ήταν εντελώς κουλός
Ειχε GRoup N εξατμισει οποτε μαλλον καμια μπανανα θα ειχε βαλει... Παντος χαρηκα πολυ γιατι περιμενα μεγαλυτερη διαφορα απο ενα φτερο οσο κουλος και αν ειναι ο αλλος. Το αμαξι του στην αρχη σπινιαρε πολυ ενω εγω ημουν μπροστα για 5-6 μετρα φορωντας λαστιχο 205. Στην δευτερα με εφτασε και με περασε ενα φτερο και μολις βαλαμε 3 και 4η η διαφορα δεν αλλαζε με τιποτα!
αυτο δεν πρεπει να σε χαροποιει τοσο... σπινιαρε επειδη ηταν κουλος προφανως, και γιαυτο δε σε περασε τοσο πολυ...
-
Συμφωνοι, αλλα οπως εγραψα σε 3η-4η η διαφορα δεν αλλαξε καθολου. Δηλαδη απο τα 80-90 μεχρι τα 140-150 πηγαιναμε τα ιδια. Γι'αυτο 'χαιρομαι'.. Αυτος στην αρχη πρεπει να το εφτασε 6000στροφες και να αφησε τον συμπλεκτη με τη μια. Ετσι ακουστηκε. Οπως και να εχει κουλος ξεκουλος εγω περιμενα ΠΟΛΥ μεγαλυτερη διαφορα την οποια πιστευω την καταλαβαινεις σε μια 'κοντρα' οσο χαλια και το παει ο αλλος.
-
Νομίζω ότι σε ρεπρίζ,και ίσως και 0-100,το Μίκρα 1400 είναι το ταχύτερο (δεν έχω τα τεύχη μπροστά μου).
Αν τον ενδιαφέρει ταχύτητα και στροφές.το Clio 1.4 16v,αποτελεί την καλύτερη λύση στα 1400άρια -
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Συμφωνοι, αλλα οπως εγραψα σε 3η-4η η διαφορα δεν αλλαξε καθολου. Δηλαδη απο τα 80-90 μεχρι τα 140-150 πηγαιναμε τα ιδια. Γι'αυτο 'χαιρομαι'.. Αυτος στην αρχη πρεπει να το εφτασε 6000στροφες και να αφησε τον συμπλεκτη με τη μια. Ετσι ακουστηκε. Οπως και να εχει κουλος ξεκουλος εγω περιμενα ΠΟΛΥ μεγαλυτερη διαφορα την οποια πιστευω την καταλαβαινεις σε μια 'κοντρα' οσο χαλια και το παει ο αλλος.συμφωνοι τοτε. Ειμαι απο τους πρωτους που υποστηριζουν οτι τα σημερινα αμαξια, (οπως και το πολο 101ΗΡ ) δεν υπολοιπονται σε επιδοσεις σε αριθμους, αλλα κυριως σε Αισθηση.
-
Fiat Punto GT!
Μακράν το γρηγορότερο!
136 ίππους στις 5.610σαλ και 242Νm στις (μόλις) 3.690 σ.α.λ
0-100 Κm/h σε 8,2sec
0-1000m σε 29,5sec
Tελική Ταχύτητα 204Κm/h
60-100 Κm/h (4η) σε 7,3sec
80-120 Κm/h (5η) σε 11,5sec -
Ο χρήστης topmar έγραψε:
Fiat Punto GT!Μακράν το γρηγορότερο!
χμ...το Uno Turbo ήταν γρηγορότερο
Σπύρος
-
Πολύ στον αέρα είναι η συζήτηση...Μιλάμε για ατμοσφαιρικά ή για turbo....?
Μιλάμε για 2000 μοντ και άνω ή οτιδήποτε?
Μάλλον γενικά και αόριστα ε?Δεν μπορώ να αποφασίσω και τελικά δεν θα το κάνω για 0,5 ή για 1 sec στα 0-100 ή για 10-15 χλμ τελικής.....
Ολα καλά είναι...
-
προφανώς φίλε Θάνο κάνουμε και λίγο πλακίτσα, αφού τόσο το Πούντο που είπε ο φίλος όσο και το Ούνο που είπαεγώ δεν πωλούνται πια...
εγώ πάντως θα επιμείνω, αν θες κάτι γρήγορο σ'αυτή την κατηγορία κάνε συμβιβασμό στα κυβικά και πάρε το Ignis 1,5 Sport, ή το Yaris 1,5 TS, γρήγορα και στριφτερά είναι...Επίσης και το Sirion με τα 100 άλογα γρήγορο είναι, είναι και 4κίνητο, αλλά αξίζει μόνο με το χειροκίνητο σασμάν.
Σπύρος
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Sirion 1.3 με χειροκίνητοΦοβερό μοτέρ, θυμίζει Swift GTi,
Εννοείς εντελώς ψόφιο από το ρελαντί μέχρι τις 4.500 στροφές και τρελαμένο από εκεί μέχρι τον κόφτη στις 8.500?
-
ε, φάσμα 4k στροφών δεν είναι αρκετό να κάνεις 'τη δουλειά σου'?
Σπύρος
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Sirion 1.3 με χειροκίνητο
Φοβερό μοτέρ, θυμίζει Swift GTi,
Εννοείς εντελώς ψόφιο από το ρελαντί μέχρι τις 4.500 στροφές και τρελαμένο από εκεί μέχρι τον κόφτη στις 8.500?
Θυμίζει έγραψα κι εννοώ σε αριθμούς
παρόλο που είναι υψηλόστροφο του Sirion, έχει και ροπή χαμηλά. Σκέψου ότι το αυτόματο έχει 4 ταχύτητες μόνο, έβαζα 4η στα 30 κι έφτανε άνετα τα 165 -δεν πήγαινε άλλο λόγω τετρακίνησης. Το χειροκίνητο -ήταν και δικίνητο- είναι πιο γρήγορο προφανώς, αλλά το Steershift είναι όλα τα λεφτά
-
Εγώ παιδιά έχω rover 214 του '93, εκείνο με τα 103 άλογα
Το μοτέρ πολύ δυνατό, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονταν όταν το ρύθμισαν:
Πολύ μακριές σχέσεις, κοιμάται κάτω από τις 3000σαλ ενώ δείχνει να ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να το ζορίζεις στα ψηλάΣυμπεριφέρεται σαν ένα 1000άρι TURBO που αργεί να ανοίξει...
Η μόνη δικαιολογία τους είναι η οικονομία της βενζίνης;
Honda σου λένε μετά
Για τις στροφές δεν συζητώ, το αμάξι αρμενίζει
ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΩ εκτός αν ΔΕΝ έχω φάει πριν και να φοράω μαγιώ!!Σε ευθεία πάντως ρίχνει σε almera 1.5 98hp σχετικά εύκολα
Πάει για πούλημα τώρα αν ενδιαφέρεστε σφυρίξτε...
-
Βρε παιδία τώρα που λέμε και για τα παλιά…
Για δείτε πως πάει το Citroen AX Lemans και μετά τα ξανά λέμε.Κάποιος εδώ μέσα ξέρει καλύτερα…
-
Eπαναφέρω αυτό το παλιό θέμα επειδή παραμένει επίκαιρο και το κυριότερο θα μας θυμίσει την εποχή που τα 1,4άρια και 1,2άρια μετρούσαν μικρές ιπποδυνάμεις σε σχέση με σήμερα.
Αν αναρωτηθούμε σήμερα για το ποιό είναι το γρηγορότερο 14άρι ,τι θα λέγατε?
Γρηγορότερο όχι σε τελική μόνο αλλά σε όλους τους τομείς της ταχύτητας.Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρονταν και τα ατμοσφαιρικά σύνολα .
Εγώ θεωρώ το grande pundo abarth ess ως την κορυφή των 1,4.Αυτό γιατι οι ρεπρίζ του ξεπερνούν καθε προσδοκία.,80-110 σε 2,8.0-160 σε 17 δεύτερα ,100-140 σε 5,7.Μετρημένα και χωρίς ζόρια. -
Φαντάζομαι ότι το ταχύτερο είναι το Polo GTi, με την Mito QV πολύ κοντά.
-
Άμπαρθ 695 Τριμπιούτο Φερράρι?
-
-
Kαι μια τελική απο ess νορμάλ....πάντα!
Youtube Video
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ 14ΟΟΑΡΙ?