-
Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης με επιστροφή χρημάτων;
Ίσως αν κατατεθούν οι πινακίδες; (εξ αποστάσεως virtual κατάθεση)
-
Όχι απλά ζητάς διακοπή συμβολαίου , 2 φορές το έκανα επειδή πήρα καλύτερη προσφορά ( από anytime σε hellas direct και τουμπαλι ) και μία όταν πούλησα το φοκους , χωρίς να χάσω ούτε 1 ευρό !Μάλιστα στη τελευταία περίπτωση 3 μήνες πριν την πώληση είχα κάνει 12μηνο συμβόλαιο με 12 δόσεις με πάγια εντολή μου επέστρεψαν το ποσό κανονικά!
έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα , υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός στις on line εταιρείες .Κοιτάνε να κλέψουν πελάτες από τους άλλους και όχι να κρατήσουν τους δικούς τους , τρανό παράδειγμα η HD 5% έκπτωση στους υπάρχον πελάτες 15% έκπτωση στους άλλους λες και αν είσαι υπάρχον πελάτης τους κάθεσαι στο σβέρκο !
Τώρα σε άλλες εταιρείες που 'παρεμβάλλεται' ασφαλιστής και δεν θέλει να χάσει το ποσοστό του θα θέλει να σε αποτρέψει να φύγεις !
-
Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης με επιστροφή χρημάτων;
Ίσως αν κατατεθούν οι πινακίδες; (εξ αποστάσεως virtual κατάθεση)
NAI, στην περίπτωση μου σίγουρα,το έκανα.Πούλησα τα οχήματα ,στο ένα δε μόλις είχα ανανεώσει την ετήσια ασφάλεια προ μηνός.Τους κατέθεσα τα δικαιολογητικά + μια υπεύθυνη δήλωση από ΚΕΠ ότι πουλήθηκε στον τάδε.Τους έδωσα και αριθμό λογαριασμού και σε 2 μέρες είδα τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο υπόλοιπο να επιστρέφονται.Όλα αυτά μέσα από την insurancemarket η οποία ήταν και ο μεσάζων της υπόθεσης.
ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ.....
-
Η HD μου κράτησε πέρυσι διαχειριστικά έξοδα, για τη διακοπή του συμβολαίου που είχα στο passat. Νομίζω γύρω στα 30-40€. Ενώ πριν 2 χρόνια στο jeep όχι.
Μάλλον έτσι αποφεύγουν πλέον την διακοπή και επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίου. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ασχολείται να τρέχει για να αλλάξει εταιρεία για λίγα €. Είχε γίνει συνήθεια για τις 2 μεγάλες on-line ασφάλειες, να τους πηγαίνουν 1-1. 1 χρόνο στη μία και ένα χρόνο στην άλλη. Πέρυσι δε στην black friday που έβαλε η HD 30% έκπτωση έγινε πανικός. Αυτά πάνε να μαζέψουν.
-
Πολύ σωστά Kyr80 1-1 πάνε σχεδόν όλοι σε αυτές τις 2 , ίσως να άλλαξε πολιτική η anytime γιατί πέρυσι στο black friday έταζε και έκπτωση στην επόμενη ανανέωση !
-
Νταξ anytime δεν ξαναπάω ποτέ, μετά την πουστι@ με την πεθερά. Δηλαδή έρχεται ο πραγματογνώμονας, του λέω με χτύπησε η πεθερά μου. 'κανένα πρόβλημα'. Πάω- το φτιάχνω- πληρώνω. Δίνω τα χαρτιά και παίρνω τα @@ μου. Τους λέω να το βάλουμε στη δική μου μικτή τότε(με την απαλλαγή που είχα). 'Δε γίνεται γιατί σας το χτύπησε άλλος'.....
Ok, νομικά είναι καλυμενοι. Ηθικό δεν είναι.
-
Πολλές ασφαλιστικές δεν καλύπτουν (ενώ νομικά νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι, δεν ξέρω πως γίνεται) σε περίπτωση που έχει γίνει με συγγενή, ότι και καλά είναι 'απάτη'. Πάντως εμένα η Anytime με κάλυψε 100% στην Μίτο που μου έσπασαν την κλειδαριά (κόστος €500 περίπου!!!) σε αντίθεση με την ίδια ζημιά στο Κούγκα και την HD που είχε απαλλαγή €70. Και η HD πλέον έχει γίνει πολύ ακριβή.
-
Μα έβαλα δικηγόρο, και μας έστειλαν το σημείο από τους όρους του συμβολαίου, που το αναγράφει ξεκάθαρα...Τουλάχιστον τους πήρα 5 φράγκα από την νομική προστασία. Δεν τα πήρα εγώ, αλλά έτσι για το γαμώτο. Και μετά από κανένα δίμηνο.
Εντωμεταξύ είναι και μλκες..... Γιατί τους έκοψα 3 μικτές, εκ των οποίων η μια ήταν βαρβάτη. Η αποζημίωση για το ατύχημα, ήταν περίπου όσο το ετήσιο κόστος από τις ασφάλειες. Και μετά με έπαιρναν τηλέφωνο, γιατί τις διέκοψα. Τον επόμενο χρόνο ξανά τηλέφωνο, 'και να δούμε μήπως μπορούμε να δούμε ξανά το θέμα της αποζημείωσης'. Μιλάμε για σαΐνια.
Και πλήρωσα τα πάντα όλα με το ΦΠΑ, γιατί είχε κοπεί τιμολόγιο από το συνεργείο. Αλλιώς θα είχα δώσει κανένα 400ρι λιγότερο. Θα είχα κόψει και την επισκευή ντεμέκ συντήρηση του Η/Ζ που έχουμε, και θα ήμασταν κούκλοι. Δηλαδή αν ο υπάλληλός τους, που μου είπε ότι θα αποζημειωθώ, μου έριχνε άκυρο από την αρχή. Τότε ούτε θα γκρίνιαζα. Θα τα βόλευα κάπως ή θα έκανα ίσως και τοπική επισκευή.
-
Γενικά βλέπω η HD θέλει να κοντράρει πολύ την anytime και ρίχνει τιμές αλλά βάζει πολλές απαλλαγές !
-
Εν τω μεταξύ είναι και μλκες..... Γιατί τους έκοψα 3 μικτές, εκ των οποίων η μια ήταν βαρβάτη. Η αποζημίωση για το ατύχημα, ήταν περίπου όσο το ετήσιο κόστος από τις ασφάλειες.
Κι εγώ έκοψα την Generali όταν δεν δέχτηκαν να μου πληρώσουν αυτά που ζητούσα για την κλοπή του CR-V (δηλαδή όσο είχαν οι φθηνότερες αγγελίες με τα ίδια αυτοκίνητα), αλλά δεν φάνηκαν να συγκινούνται...
-
kyr80 wrote:
Εν τω μεταξύ είναι και μλκες..... Γιατί τους έκοψα 3 μικτές, εκ των οποίων η μια ήταν βαρβάτη. Η αποζημίωση για το ατύχημα, ήταν περίπου όσο το ετήσιο κόστος από τις ασφάλειες.
Κι εγώ έκοψα την Generali όταν δεν δέχτηκαν να μου πληρώσουν αυτά που ζητούσα για την κλοπή του CR-V (δηλαδή όσο είχαν οι φθηνότερες αγγελίες με τα ίδια αυτοκίνητα), αλλά δεν φάνηκαν να συγκινούνται...
Όταν έκανες την ασφάλεια πόσο ήταν το ασφαλιζομενο ποσό που είχες δηλώσει? Συνήθως οι 'εξυπηρετικοί' ασφαλιστές βάζουν το κατώτερο για να μας παρουσιάσουν την ποιο 'φτηνή' ασφάλεια και να τους προτιμήσουμε!
-
Ήταν ασφαλισμένο για 15000, στις αγγελίες έπαιζαν στα 11, θα ήμουν ευχαριστημένος με 10, μου έδιναν 7 και τελικά πήρα 8.
-
Ήταν ασφαλισμένο για 15000, στις αγγελίες έπαιζαν στα 11, θα ήμουν ευχαριστημένος με 10, μου έδιναν 7 και τελικά πήρα 8.
Ναι αλλά με τι δικαιολογία? Από την στιγμή που μια χαρά έπαιρναν τα λεφτά... αυτά δεν μπορώ!
Δοκίμασες να ρωτήσεις κάποιο δικηγόρο?
-
Και είπε ότι αφού φας μερικά χρόνια στα δικαστήρια με κόστος αντίστοιχο της διαφοράς χρημάτων που θα πάρεις τελικά, δεν αξίζει.
-
Και είπε ότι αφού φας μερικά χρόνια στα δικαστήρια με κόστος αντίστοιχο της διαφοράς χρημάτων που θα πάρεις τελικά, δεν αξίζει.
Μάλιστα , σαν άσχετος με τα δικαστήρια τα έξοδα της δίκης δεν τα πληρώνουν αυτοί στο τέλος ( εάν χάσουν)αφού στην τελική αυτοί δεν εξυπηρέτησαν το συμβόλαιο , σαν ποινή ενα πράγμα . Μπά ε? στα όνειρα μου ?
-
Το σημαντικότερο είναι ότι τη στιγμή που θα θες τα χρήματα, για να παρεις νέο αυτοκίνητο, παίρνεις τα @@ σου. Εκεί πατάνε.
Αλλιώς αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της νομικής προστασίας... Στο τέλος θα πάρεις τα λεφτά σου, και ο δικηγόρος θα έχει πληρωθεί από την ασφάλεια. Σε πόσα χρόνια όμως; Και εδώ έχει να κάνει με την αξιπιστία της εταιρίας. Δηλαδή η Ιντερσαλόνικα 2 φορές μου έβγαλε το λάδι. Και τη δεύτερη, κινδύνευσα με το νταηλίκι να εισπράξω την επιταγή, σχεδόν 6.000€. Άλλος θα το έκανε μόκο, και θα περίμενε 6 μήνες να εισπράξει. Και ίσως να ήταν η πιο ψύχραιμη κίνηση. Αλλά είχα τόσα νεύρα με το Σαρακάκη που έκανε 4 μήνες να φέρει μια πόρτα. Που ξέχασε τις 2 από τις 3 ζάντες και πολλά ακόμα, που το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιταγή 6μήνου....
-
Αρχικά ΟΛΕΣ οι ασφαλιστικές κάνουν νερά όταν πρόκειται να πληρώσουν υψηλές αποζημιώσεις +10000 ευρώ και καμία δεν εξαιρείται.
Kyr80 η νομική προστασία ισχύει όταν είναι εκτός συμβολαίου με την ασφαλιστική (π.χ. DAS, ARAG) γιατί δεν θα πάνε ενάντια στις εταιρείες που τις ταΐζουν για ένα συμβόλαιο κλοπής/ατυχήματος 15-20 χιλιάδων ευρώ. Κατα τ' άλλα όπως το έγραψες εσύ καίγεσαι για τα λεφτά άμεσα και αυτοί σε τρενάρουν μήνες - χρόνια.
Yem τα έξοδα της δίκης συνήθως τα πληρώνει ο 'ηττημένος' (300-700 ευρώ) αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου επιμερίζονται (π.χ. 70% - 30%).
Tgd έπρεπε να βρεις ποια ήταν η μέση τιμή του Honda CRV της χρονολογίας σου στις στήλες του Car.gr την εβδομάδα της κλοπής και να το εκτυπώσεις με print screen. https://www.car.gr/classifieds/cars/prices/. Μετά να εκτυπώσεις όλες τις αγγελίες του ίδιου έτους με το δικό σου Ι.Χ. Αν υπήρχε υπερασφάλιση στα 15000 ευρώ τότε πλήρωνες τζάμπα παραπάνω λεφτά στο ασφάλιστρο και απλά θα σε αποζημίωναν μικρότερο ποσό + επιστροφή της διαφοράς του συμβολαίου π.χ. 50-70 ευρώ. Αν το αμάξι είχε πραγματική εμπορική αξία γύρω στα 11000 ευρώ τότε έπρεπε **1) **να ζητήσεις γραπτή απάντηση/αιτιολογία από το τμήμα αιτιάσεων της ασφαλιστικής https://www.generali.gr/el/complaints/ για το μειωμένο ποσό και 2) να στείλεις email στην Τράπεζα Της Ελλάδος https://www.bankofgreece.gr/trapeza/dioikisi-domi/organogramma/dieythynsh-epopteias-idiwtikhs-asfalishs που ασκεί εποπτεία με όλα τα στοιχεία του συμβολαίου, τα αποδεικτικά που στοιχειοθετούν την εμπορική αξία του οχήματος και την απάντηση της εταιρείας. Μετά ή θα τα βρίσκατε εξωδικαστικά ή στα δικαστήρια.
-
επικοινώνησα με ΑΧΑ για τη διακοπή συμβολαίου, απάντησαν το εξής:
'Για να προχωρήσουμε στην ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το αυτοκίνητό σας παρακαλώ όπως μας προσκομίσετε σχετική βεβαίωση ακινησίας, τα χρήματα που θα επιστραφούν από την ακύρωση θα είναι αναλογικά και θα αντιστοιχούν στα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.'
υποθέτω τώρα μπαίνω και κάνω virtual κατάθεση πινακίδων (με πληρωμένα τα τέλη) και σε πόσο διάστημα μπορώ να τις ξαναπάρω; που μπαίνουμε; το έχει κάνει κάποιος;
Η βεβαίωση ακινησίας δίνεται απ' το gov.gr η με άλλη διαδικασία;
και το σημαντικότερο: γίνονται όλα εξ' αποστάσεως;
-
@piliourits Έχεις δίκιο για την AXA , πήρα τηλέφωνο και ρώτησα και μου απάντησαν ότι τα ψηφιακά ασφαλιστήρια δεν ακυρώνονται για να πας σε ανταγωνιστή , ακυρώνονται μόνο τα ασφαλιστήρια που γίνονται σε συνεργάτη - ασφαλιστή !Πατάτα !
@tesa54 έτσι όπως τα λες έχει ποιο πολύ λογική ! Ειδικά τώρα με τον covid άντε να βρεις σειρά στα δικαστήρια ... για ηλεκτροκίνητο θα πας κατευθείαν !
-
επικοινώνησα με ΑΧΑ για τη διακοπή συμβολαίου, απάντησαν το εξής:
'Για να προχωρήσουμε στην ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το αυτοκίνητό σας παρακαλώ όπως μας προσκομίσετε σχετική βεβαίωση ακινησίας, τα χρήματα που θα επιστραφούν από την ακύρωση θα είναι αναλογικά και θα αντιστοιχούν στα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.'
υποθέτω τώρα μπαίνω και κάνω virtual κατάθεση πινακίδων (με πληρωμένα τα τέλη) και σε πόσο διάστημα μπορώ να τις ξαναπάρω; που μπαίνουμε; το έχει κάνει κάποιος;
Η βεβαίωση ακινησίας δίνεται απ' το gov.gr η με άλλη διαδικασία;
και το σημαντικότερο: γίνονται όλα εξ' αποστάσεως;
Παίδες, θέλω να με καθοδηγήσει όποιος έχει κάνει ή γνωρίζει τη διαδικασία.
Ενδιαφέρομαι να κάνω τη virtual κατάθεση πινακίδων, για να διακόψω το τρέχον ετήσιο συμβόλαιο (έτσι κι αλλιώς, το αμάξι έκανε 1000χλμ το καλοκαίρι, κι από τότε το κάνουν μόνο μια βόλτα που και που για τη μπαταρία και να κινούνται τα υγρά του κλπ.)
Μετά τη διακοπή του τρέχοντος συμβολαίου, θα κάνω Μικτή ασφάλιση σε άλλη εταιρεία, που μου βγαίνει γύρω στα 60€ ακριβότερα (μόνο) και θα 'πάρω' πάλι άμεσα virtual τις πινακίδες.
Τα τέλη κυκλοφορίας 2021 είναι ήδη πληρωμένα.
- τη'Βεβαίωση Ακινησίας' που θέλει η ασφαλιστική για τη διακοπή, θα την τυπώσω στο παρακάτω site:
Δήλωση ακινησίας οχήματος ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ) - Gov.gr (www.gov.gr)
μετά τη συμπλήρωση όλων των στοιχείων, ή έχει άλλη γραφειοκρατική διαδικασία για να πάρω 'Βεβαίωση Ακινησίας' ;
-
Είναι κάτι που γίνεται μέσα σε μια-δυο μέρες; (το να έχω πάλι τις πινακίδες μετά την κατάθεση;)
-
Σαν προυπόθεση θέλει 'κλειστό περιφραγμένο χώρο στάθμευσης'... ένα περιφραγμένο οικόπεδο της οικογένειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση; Αν είναι θέμα κανα δυο ημερών όλη η υπόθεση και δεν κινήσω το αμάξι στο χώρο που θα δηλώσω, υπάρχει κάποιος πραγματικός έλεγχος; (τα τέλη είναι ήδη πληρωμένα).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ