-
Σιγά ρε άνθρωπε, 65 χρονών είναι! Tον έβγαλες εσύ Μαθουσάλα..η εμπειρία πολλές φορές παρέχει καλύτερες λύσεις και απαντήσεις.
Δεν έχω άλογο στην κούρσα σας, αλλά οι τεχνολογικές γνώσεις αποκτούνται σε όλες τις ηλικίες, η εμπειρία, όχι, μην τα εκμηδενίζουμε όλα, και περνάμε και σε ρατσιστικά παραληρηματα.
Ο ένας είναι γέρος, ο άλλος χοντρός, η άλλη γυναίκα, εντάξει, χαλαρώστε με τους χαρακτηρισμούς. Να κρίνετε για το ποιόν της γνώμης, όχι της ιδιαιτερότητας και χαρακτηριστικών.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, για να είμαστε μέσα στην κουβέντα.
Έψαξα πολλές ασφαλιστικές εταιρείες και όλες οι μικτές ασφάλειες η τιμή τους εξαρτιόταν άμεσα από την απαλλαγή.Ο Φάνης μας είπε ότι βρήκε με 514 ευρώ,δεν συγκράτησα πόση ήταν η απαλλαγή, εγώ με μικρή απαλλαγή 250 ευρώ, βρήκα με 540 ευρώ.Εννοείται με όλες τις καλύψεις,όχι να βγάζω το ένα ή το άλλο και να έχω μικτή πετσοκομμένη..!!Υποθέτω πως αν ζητούσα με ΠΛΗΡΗ απαλλαγή,όπως όταν πήγα να νοικιάσω αυτοκίνητο και μου είπαν σχεδόν τα διπλά, το τίμημα θα ήταν περίπου στα 650-700 ευρώ,αν εύρισκα.Οι εταιρείες χρησιμοποιούν και καλά κάνουν διάφορα τεχνάσματα πάντα προς όφελος τους,είτε οικονομικό,είτε μαρκετίστηκα, τα οποία ίσως να τα βρούμε μπροστά μας όταν και εάν τύχει η στραβή,που έχουν να κάνουν με το best value.Για παράδειγμα περνάει κάποιος σου σπάει ένα φανάρι για πλάκα και αν κάνει 5-6 κατοστάρικα πληρώνεις κι εσύ ανάλογα.Aν είχες απαλλαγή 500 ευρώ, TΖΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ μικτή...!!!Θα μπορούσα να βρώ μία μικτή κάτω από 400 ευρώ ,αλλά θα είχε μόνο τον τίτλο ΜΙΚΤΗ.Να λες έχω μικτή με 6-7 απαλλαγές με διάφορα ποσά τι νόημα έχει..?? Η συγκεκριμμένη του φίλου μας με τα 365 ευρώ αν θυμάμαι καλά ήταν χωρίς 2-3 καλύψεις, τις οποίες μόλις έβαλα, το ποσό πήγε στα 420 φυσικά με απαλλαγή 500 που δεν ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,όρος της εταιρείας...!!! Και φυσικά με αρκετές άλλες ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, οι περισσότερες στα 300 ευρώ, πλην κρυστάλλων που σου έβαζε όρο ή να πας σε δικό τους συνεργείο, ή 25% να πληρώσεις κι εδώ απαλλαγή.Αν έσπαγε ένα μπροστινό παρμπρίζ του corolla σου δεν θα ήθελες να βάλεις αυτό που πληροί τις πλήρεις προδιαγραφές αυτού που είχες..?? ...!!! Κάπως έτσι,όταν έσπασε το μπροστινό μου τζάμι στο Πεζώ 307 στέισον και αναγκάστηκα να πάω σε συνεργαζόμενο τότε,δεν θα πω ποιοι ήταν,πάντως πολύ γνωστοί και πολυδιαφημιζόμενοι, κυριολεκτικά ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ....!!! Την άλλη μέρα χωρίς να πούνε λέξη μου το ΞΑΝΑΑΛΛΑΞΑΝ γιατί ήξεραν ότι έβαλαν φθηνιάρικο,είχαν τη φωλιά χεσ.....που λέει ο λαός και φυσικά ούτε αυτό δεν είχε καμμία σχέση με το αυθεντικό που χρησιμοποιούσε η Πεζώ εργοστασιακά.Τρίτη φορά δεν ξαναπήγα,αλλά είχα μάθει πλέον τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ...!!!Τις οποίες ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ εάν επέτρεπαν να βγάλεις από αυτήν την εταιρεία που λέγαμε με τα 365 ευρώ της μικτής αυτής δεν ξέρω πόσο θα γινόταν το ποσόν...!!!
Η γνώμη μου λοιπόν μετά από αυτό το ψάξιμο είναι πως δεν γίνεται να βρούμε μικτή ασφάλεια επί της ουσίας και όχι κατά τίτλον , με λιγότερο από 550-600 ευρώ για το corolla μας...!!!
Αυτή ήταν και η διαφωνία μας,στο ότι, ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ...!!! Ναι μπορείς να έχεις ένα χαρτί που να γράφει επάνω μικτή, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ, σε περίπτωση ατυχίας κ.λ.π..με τον τρόπο που νόμιζες,ή αλλιώς το παίζεις....!!!Αν όμως είναι να το παίξω θα πάω στην πιο φθηνή με τα 150 ευρώ το χρόνο και ο Θεός βοηθός,απλά οι πιθανότητες αλλάζουν.....Προσωπικά προτιμώ ένα καλό λουκέτο τιμονιού να φαίνεται καλά και την πιο φθηνή ασφάλεια...!! Συνήθως όταν δεν βαριέσαι εσύ,βαριέται και σε αποφεύγει ο κλέφτης ψάχνοντας ένα πιο εύκολο στόχο.Και πάντα όταν τα κλειδώματα είναι διαφορετικά,δηλαδή έχει και ένα απλό μηχανικό μηχανισμό τον προβληματίζεις περισσότερο τον κλέφτη.
Και για να χαλαρώσουμε και λίγο μια και μιλήσαμε για ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΕΣ, αρουραίοι μας κατέστρεψαν καλώδια από το slk και γέμισα πλέον και το corolla με σακουλάκια με ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ, σε μια προσπάθεια να μην ξανασυμβεί.Τα πουλάνε στα σούπερ μάρκετ σε πλαστική συσκευασία.Αυτά τα δήθεν απωθητικά για ζώα που πλήρωσα ακριβά δεν έκαναν δουλειά.Έχετε το στο μυαλό σας κι αυτό.
Σε ευχαριστώ για τη θέση που πήρες,είναι μια στήριξη για την τρίτη ηλικία, απλά θα πω ότι η ενασχόληση μου με τα κομπιούτερ είναι από την εποχή της Amiga, του Amstrad,του commodore, των επεξεργαστών 8086 κ.λ.π...αν σας λένε κάτι όλα αυτά.
Στα δε φόρουμ έμπαινα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν αυτά,δεν θυμάμαι ακριβώς πριν 40 χρόνια περίπου, πάντα προσπαθώντας να λειτουργήσω με την λογική και την φιλοσοφία που υπέδειξε ο Φάνης.......όχι βέβαια με απόλυτη προσήλωση και επιτυχία συνεχώς,αλλά άνθρωποι είμαστε και έχουμε όλοι ατέλειες....
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
-
Μια και κατέληξε διαμάχη... κι εγώ το καλοκαίρι έπρεπε να κάνω ασφάλεια για να παραλάβω καινούριο αμάξι. Επειδή δεν γουστάρω τα πάρε-δώσε με τους μάγκες της αντιπροσωπείας, δεν αποδέχτηκα την ασφάλιση 'δώρο' και εναλλακτικά πήρα τελικά μια μεγαλύτερη έκπτωση και ασφαλίστηκα μόνος μου. Λόγω απόστασης το ανέθεσα σε ένα φίλο, πρώην συνάδελφο, που ασχολείται πλέον με την ασφάλιση.
Για παρόμοιο ποσό μου έκανε ένα συμβόλαιο που καλύπτει τα πάντα εκτός από 'Μικτή', με χορταστικά ποσά αναλυτικά και χωρίς πολλές γκρίζες ζώνες και περίεργους όρους με 306 ευρώ το χρόνο, μπορεί να κάνω λάθος στα ψιλά, που έχει κι επιπλέον εκπτώσεις στη συνέχεια ανάλογα τη χρήση, σε καλή ασφαλιστική την ΑΧΑ (απ' την οποία έχουμε αποζημιωθεί σε άλλες χρήσεις και τη θεωρούμε μία απ' τις αξιοπρεπείς εταιρείες απ' την οποία είναι δυνατόν να πάρεις λεφτά χωρίς να σου βγάλουν το λάδι).
Τώρα που διάβαζα όσα γράφατε, έψαξα κι εγώ τη διαφορά με τις μικτές. Αν θελήσω να κάνω στην ίδια εταιρεία Μικτή με τις ίδιες πλήρεις καλύψεις, το ποσό υπερδιπλασιάζεται στις online προσφορές και ξεπερνά τα 800€. Υπάρχουν όμως άλλες εταιρείες όπου με επιπλέον 150€ μπορείς να έχεις Μικτή. Δεν είναι και μεγάλη η διαφορά και αναρωτήθηκα γιατί να μην το κάνω. Και τάχθηκα με την άποψη του Kyr στην αρχή. Βέβαια μιλάμε για +50% κόστος.
Όταν όμως ψάξεις λεπτομερώς τους όρους (εννοείται όχι τα ψιλά γράμματα, αυτά δεν είναι διαθέσιμα) που αναγράφονται στην ιστοσελίδα με τις προσφορές, αλλάζει το πράγμα. Μία επιλογή κατ' αρχήν να γίνεις πελάτης σε εταιρείες αρκετά αμφίβολης αξιοπιστίας και κεφαλαιοποίησης με κάπως γελοίες απαλλαγές (χιλιάρικο) και όρους της πλάκας, που ψάχνουν κορόιδα.
Άλλη επιλογή να παω σε πολυδιαφημισμένη εταιρεία που ποντάρει στο online, που δεν έχει γραφεία στη πόλη μου και θα βασίζομαι στην εξ' αποστάσεως εξυπηρέτηση. Επίσης, όταν προσθέσεις 'τα πάντα' και διαβάσεις τους όρους, θα δεις πως κατά περίπτωση μπορεί να αυξάνεται η απαλλαγή ή να είναι αρκετά πιο περιορισμένα τα ποσά αποζημίωσης ανάλογα τη βλάβη.
Οπότε σε δεύτερη ανάγνωση αρχίζω να συμφωνώ με τον Τέρυ πως είναι οικονομικά εφικτό να έχεις ένα χαρτί που θα γράφει 'Μικτή', με σχεδόν διπλό κόστος και μεγάλη ποιοτική διαφορά στους επί μέρους όρους.
Μόνη ωφέλεια, είναι η περίπτωση 'ολικής καταστροφής' του αυτοκίνητου, αν και εφόσον η ασφαλιστική εταιρεία, όταν έρθει εκείνη η ώρα, το χαρακτηρίσει ως τέτοιο και δεχτεί να αποζημιώσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ασφαλισμένο ποσό. Μιλάμε όμως για υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης.
Αν και στα νιάτα μου έπεσα σε τέτοια υποπερίπτωση, θεωρώ δύσκολο πλέον να 'βγάλει τα λεφτά της' μια Μικτή ασφάλιση σε αξιοπρεπή εταιρεία (επίσης αυθαίρετος χαρακτηρισμός) και θεωρώ τελείως πεταμένα λεφτά τη Μικτή σε μικρές εταιρείες που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια, μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα έτσι και κάτσεις να διαβάσεις τα ψιλά γράμματα. Γιατί όταν κάνεις Μικτή, είσαι εσύ αυτός που θα τρέχει και θα το φυσάει χωρίς να κρυώνει...
-
H AXA είναι κορυφαία εταιρία, και θα πάω σε αυτήν για την ασφάλεια υγείας που έχω τώρα στην ΝΝ. Για το corolla, μου έβγαινε υπερδιπλάσιο ποσό από την HD. Με απαλλαγή 600€ αντί 500€ και ασφαλιζόμενο 17500€. Έγραψα ότι και τα 20500 που ντεμέκ δίνει η HD, δεν είναι πραγματικό νούμερο γιατί η αξία του είναι αυτή της ΑΧΑ στην καλύτερη περίπτωση.
Εφόσον κάποιους μήνες το αυτοκίνητο δεν είναι στο γκαράζ, θεωρώ απαραίτητη την ασφάλεια κλοπής και ζημιών σε περίπτωση κλοπής, για να μην σε νοιάζει τι θα γίνει. Η ανανέωση της δωρεάν για το πρώτο έτος της toyota κόστιζε 315€, για μεσαίες καλύψεις, Οπότε επέλεξα την HD με 365€, που καλύπτει τα πάντα με κάποιες απαλλαγές. Προφανώς σε μια κλοπή ή ένα μεγάλο ατύχημα είσαι χαμένος ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Και ολική να βγει, θα μου δώσουν 17000€(γιατί γίνεται παζάρι) και θα πρέπει να βάλω αλλο ένα τάληρο, για να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο. Άλλο τάληρο και άλλο 20φεύγα.
Περί απαλλαγών τώρα. Ο περισσότερος κόσμος δε θα κωλώσει σε ένα μικροατύχημα του 500ρικου. Θα το φτιάξει και τελειώνει. Τη μικτή την κάνεις για τη χοντρή ζημιά. Γιατί σε ένα καινούριο αυτοκίνητο με φώτα led και αισθητήρες, αν τρακάρεις μπροστά και ανοίξουν οι αερόσακοι έφυγες στο 10ρικό ζημιά. Καμιά ασφαλιστική δεν έχει μηδενική απαλλαγή στο ιντερνετ γιατί το ποσό που ζητάει είνα δυσφήμιση για την εταιρεία. Και δεν υπάρχει λόγος να δίνεις 3-4 κατοστάρικα παραπάνω το χρόνο για να κατεβάσεις την απαλλαγή στα 200€. Στην ουσία έχεις προπληρώσει την μικρότερη απαλλαγή ΑΝ θα γίνει ατύχημα. Να στο πω και αλλίως. ΑΝ υπήρχε απαλλαγή 1000ρικό με ασφάλιστρο σημαντικά χαμηλότερο(και όχι 15€) θα την προτιμούσα.
Ασφαλιστικές τώρα... Επώνυμες vs φθηνές. Ρώτησα όσους συνεργάτες και φίλους έχω για την HD, και δεν είχε κανείς θέμα με τις αποζημιώσεις. Με την Ιντερσαλονικα δεν ξαναμπλέκω, ούτε με Ιντεραμέρικαν. Δυστυχώς έχω εμπλακεί σε αρκετά ατυχήματα, ένα με υπαιτιότητά μου. Με την ιντερσαλόνικα έχω γράψει παλαιότερα τι είχε γίνει. Μου έδωσαν επιταγή 6μήνου, που την κάρφωσα την επόμενη στιγμή στην τράπεζα και απαίτησα, πληρωμή ή σφράγισμα. Εκεί πρέπει να είσαι διατεθειμένος και να μαλώσεις και ίσως να χάσεις και λεφτά. Ιντεραμέρικαν μου είχε καρφώσει η πεθερά τον προφυλακτήρα με το δικό της(πραγματικό ατύχημα και όχι μαϊμού). Έρχεται πραγματογνώμονας, το τσεκάρει και εγκρίνει. Πάει το αμάξι συνεργείο, φτιάχνεται, και μετά λένε δεν αποζημιώνουν γιατί υπάρχει βαθμός συγγένειας 1ου βαθμού.... Και ούτε με την δική μου μικτή σε αυτούς, γιατί λέει σε τράκαρε άλλος.... Δηλαδή το θέατρο του παραλόγου....
Οι ασφαλιστικές λοιπόν είναι εταιρείες με σκοπό το κέρδος. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που θυμάμαι, προσπάθησαν να μου κόψουν χρήματα ή να μη με αποζημειώσουν. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ασφαλιστείς. Όπως έχω ασφάλεια αστικής ευθύνης για την εταιρεία, ασφάλεια υγείας για την οικογένεια, έτσι και η ασφάλεια του αυτοκινήτου.. Επιλέγεις το αντίτιμο που θέλεις να δώσεις για τις αντίστοιχες παροχές.
-
Πάει το αμάξι συνεργείο, φτιάχνεται, και μετά λένε δεν αποζημιώνουν γιατί υπάρχει βαθμός συγγένειας 1ου βαθμού.....
Τρόμπες και άσχετοι ή -το πιο πιθανό- κουτοπόνηροι!
Ιατρικά και νομικά, 1ου βαθμού είναι γονείς,αδέρφια και παιδιά.Ως εκεί. Δεν είναι οι παππούδες και τα ξαδερφια και είναι η πεθερά?
Αλλά κάτι τέτοιους είναι να 'χεις όρεξη και χρόνο να τους 'τρέξεις' και να τους ξεσκίσεις όσο δεν παίρνει...
-
Ίσα ίσα, η πεθερά θα έπρεπε να είναι η πρώτη ύποπτη σε περίπτωση εγκατάλειψης του τόπου ατυχήματος!
Κι όμως για το Αστικό Δίκαιο νομίζω ισχύουν τα παρακάτω.
Δηλαδή η Πεθερά σου είναι πρώτου βαθμού εξ' αγχιστείας, ενώ η γιαγιά σου και η αδερφή σου είναι δευτέρου εξ' αίματος!
Είναι δελεαστικές οι τιμές κάποιων ασφαλιστικών για, έστω αμφιβόλου τύπου μικτή. Αλλά όταν βλέπουμε κόστος 'πολύ καλό για να είναι αληθινό' σημαίνει πως θα δούμε μεγάλο λάκο στη φάβα όταν έρθει η ώρα... πάντως σε κάθε περίπτωση, αργά ή γρήγορα, κάτι θα πάρεις... ό,τι συζητάμε εδώ πάντως καλό έιναι, να ενημερωνόμαστε.
-
H Hellas Direct Πάντως, για το δικό μου αμάξι, θέλει λιγότερο από 100€ ετησίως για να γίνει Μικτή, σε σύγκριση με το Πλήρες εκτός Μικτής της ΑΧΑ. Δελεαστικό. Τί λάκους να προσέξω αν το αποφασίσω, Κύρ; Απαλλαγή βάζω 500€ ή 1.200€ δεν αλλάζει τίποτα...
-
kyr80 wrote:
Πάει το αμάξι συνεργείο, φτιάχνεται, και μετά λένε δεν αποζημιώνουν γιατί υπάρχει βαθμός συγγένειας 1ου βαθμού.....
Τρόμπες και άσχετοι ή -το πιο πιθανό- κουτοπόνηροι!
Ιατρικά και νομικά, 1ου βαθμού είναι γονείς,αδέρφια και παιδιά.Ως εκεί. Δεν είναι οι παππούδες και τα ξαδερφια και είναι η πεθερά?
Αλλά κάτι τέτοιους είναι να 'χεις όρεξη και χρόνο να τους 'τρέξεις' και να τους ξεσκίσεις όσο δεν παίρνει...
KAI ΟΜΩΣ Η ΠΕΘΕΡΑ ΕΙΝΑΙ συγγενής Α΄ βαθμού, όσο τρελλό κι αν σου φαίνεται....!!!!
-
H Hellas Direct Πάντως, για το δικό μου αμάξι, θέλει λιγότερο από 100€ ετησίως για να γίνει Μικτή, σε σύγκριση με το Πλήρες εκτός Μικτής της ΑΧΑ. Δελεαστικό. Τί λάκους να προσέξω αν το αποφασίσω, Κύρ; Απαλλαγή βάζω 500€ ή 1.200€ δεν αλλάζει τίποτα...
Δεν έχει λάκο κατά τη γνώμη μου. Προμηθευτής και φίλος έχει όλο του το στόλο στην HD. Αποζημίωση μέσα σε μια εβδομάδα σε ότι του έχει τύχει. Μειονεκτήματα ότι δεν υπάρχει η προσωπική σχέση με τον ασφαλιστή, που μπορεί να βοηθήσει κάποιες στιγμές. Δηλαδή στο θέμα με την πεθερά μου, θα μας συμβούλευε να το 'σκηνοθετήσουμε' με κάποιον άλλο, ώστε να αποζημιωθώ. Απαλλαγή βάζεις ότι νομίζεις ότι αξίζει. Αν το ποσό της διαφοράς είναι μικρό, τότε βάλε αντίστοιχα τη μικρή απαλλαγή. Με τις μικρές ασφαλιστικές υπάρχει κίνδυνος να κλείσει, οπότε τότε σε καλύπτει μόνο την αστική ευθύνη το ταμείο των ασφαλιστικών. Και αν θες οτιδήποτε πέραν αυτής, πρέπει να κάνεις νέα, και χάνεις τα λεφτά που έδωσες. Πάντως η HD μεγάλωσε αρκετά και λογικά δεν έχει τέτοιο θέμα. Εδώ η Ιντερσαλόνικα που όλο ακούμε ότι κλείνει, δεν κουνιέται φύλο. Δεν πληρώνεις μεγάλα γραφεία, προμήθεια σε ασφαλιστή κλπ. Ο ασφαλιστής που έχω στο μαγαζί μου και στο ξενοδοχείο της συζύγου, δεν με έχει πείσει γιατί να μην επιλέξω μια on-line ασφάλεια. Σημείωση ότι πήρα τα αυτοκίνητα όλης της οικογένειας από εκεί(7), μετά το σκηνικό με την Ιντερσαλόνικα. Που ντεμέκ θα βοηθούσε να αποζημιωθώ γρήγορα.
Η πεθερά νομικά είναι σαν τη μάνα μας. Είναι πιο κοντινός βαθμός συγγένειας από τα αδέρφια.
-
@Piliourits στην Hellas Direct μπορείς να βάλεις έναν εκπτωτικό κωδικό από το myPractiker ( -15%) !
Σε ότι αφορά τις 'μικρές online ασφαλιστικές' αν μιλάμε για την anytime είναι θυγαρτρική της Interamerican η οποία καλύπτει άμεσα της ζημιές ( 3 φορές σε επαγγελματικό χώρο που κάηκαν μοτέρ & ταμειακή λόγο τάσης μου τα κάλυψε σε 7 μέρες) , επίσης τώρα που έκανα την μικτή την έκανα μέσο ασφαλίστριας , οπότε θα έχω και μία συμβουλή εάν χρειαστεί !
Δεν λέω αν συμφέρει ή όχι , αλλά νομίζω για την πρώτη 2ετία θα την κρατήσω αφού μου δίνει 'κλειδωμένη' αξία για 2 χρόνια και έκπτωση στην επόμενη ετήσια ανανέωση (10% ή 20%) οπότε και η διαφορά με την απλή ετήσια θα είναι ακόμα μικρότερη !
Έχεις δει κάτι πολύ κακό στο ασφαλιστήριο για μικτή της anytime για να έχω και εγώ το νου μου?
Εγώ εκτός από τις 2 διαφορετικές απαλλαγές που είδα και την ολική κάλυψη για τζάμια μόνο σε συνεργαζόμενο με αυτούς εγκαταστάτη δεν έχω εντοπίσει κάτι τραγικό ! -
@Piliourits στην Hellas Direct μπορείς να βάλεις έναν εκπτωτικό κωδικό από το myPractiker ( -15%) !
Καποιο λαθος κανεις . Δεν βλεπω να ισχυουν. Σκετο 'practiker' σου δινει μονο 5% εκπτωση
-
Παλιά σου έδινε 10% ή 15%. Τώρα μόνο 5%
-
Μηπως εχει δικιο τελικα ο Yem ?
-
Πριν 2-3 εβδομάδες το δοκίμασα και πήρα τα @@ μου....
-
Στις 12 του μήνα το δοκίμασα και μια χαρά τον πήρε τον κωδικό , δεν προχώρησα ακόμα στην αγορά αλλά δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα !
υ.γ1: Έχω κάνα 4μηνο τον κωδικό
υ.γ2: Η προσφορά είναι για μια Aclass με αξία 32κ μου μυρίζει μλκία
-
Κανεις εγγραφη στο mypraktiker και σου δινει τον κωδικο για - 15% δηλαδη?
-
Κανεις εγγραφη στο mypraktiker και σου δινει τον κωδικο για - 15% δηλαδη?
Ναι κάπως έτσι το θυμάμαι !Γενναία έκπτωση
-
Το 15% αφορά αν κάνεις νέο συμβόλαιο (ήτε νέου αυτοκινήτου ήτε αλλαγή από άλλη ασφαληστική) και το 5% αν ανανεώσεις το συμβόλαιο που ήδη έχεις στην HD.
-
Το 15% αφορά αν κάνεις νέο συμβόλαιο (ήτε νέου αυτοκινήτου ήτε αλλαγή από άλλη ασφαληστική) και το 5% αν ανανεώσεις το συμβόλαιο που ήδη έχεις στην HD.
Τότε κάνε ακύρωση του παλιού συμβολαίου και νέα αίτηση για καινούριο συμβόλαιο και έτσι θα πάρεις -15% έκπτωση !
Σχεδόν σε όλα τα online συμβόλαια δεν υπάρχει ποινή για διακοπή συμβολαίου , απλά θέλει προσοχή γιατί π.χ. στην anytime η έναρξη κάλυψης του συμβολαίου θέλει 48 ώρες από την πληρωμή και την διαδικασία φωτογράφισης ( γίνετε on line με το κινητό) οπότε το αυτοκίνητο θα είναι ανασφάλιστο για αυτό το διάστημα , μπορείς όμως να το ασφαλίσεις με απλή και μετά να κάνεις αίτηση για μικτή ( βέβαια εδώ δεν ξέρω αν μας δώσει την έκπτωση στην διαφορά τιμής)
-
ΜΟΥ ΗΡΘΕ απάντηση από hellas Direct
465 ευρώ με ΑΠΑΛΛΑΓΗ 500 ευρώ..!!! 440 χωρίς οδική που μας δίνει δωρεάν η Τογιότα.
Επίσης έχει και άλλες απαλλαγές, 300 ευρώ για φυσικά φαινόμενα, 300 ευρώ για κακόβουλες πράξεις, 75 ευρώ για μερική κλοπή, 25% για τα τζάμια αν δεν πας σε δικό τους συνεργείο........αυτά.
Ποσό ασφάλισης ενός αυτοκινήτου corolla 1,8 HB εξαμήνου active plus 20500 ευρώ. ΤΟΣΟ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ....!!! Το ποσό αξίας του αυτοκινήτου βγαίνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ βάσει έκδοσης εξοπλισμού και ημερομηνίας της άδειας, από την εταιρεία...!!! Aυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο...!!!
Σε άλλη εταιρεία που δοκίμασα μέσω της insurancemarket ήταν 540 ευρώ με απαλλαγή 250 ευρώ,αλλά ήταν και η μοναδική απαλλαγή...!!!
Εννοείται ότι η τιμή επηρεάζεται και από το σύνολο των καλύψεων,ημία έχει 17 και η άλλη 32 καλύψεις...!!!
ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ....
Προσωπικά μόλις τελειώσει ο ένας χρόνος που μου έδωσαν σαν δώρο από την Τογιότα, Ατλαντική νομίζω τη λένε, ένα πλήρες συμβόλαιο με πολλές καλύψεις και κόστος 330 ευρώ,θα πάω σε ένα εντελώς απλό με 130-140 ευρώ,με ασφάλιση εκτός από τα υποχρεωτικά επιπλέον ,νομική προστασία,τζάμια χωρίς απαλλαγή εννοείται,ζημιές από ανασφάλιστο και προσωπικό ατύχημα και θα οδηγώ προσεκτικά όπως 47 χρόνια τώρα που δεν έχω προκαλέσει ποτέ ατύχημα ελπίζοντας να το πάω έτσι μέχρι το τέλος....παρότι κάποιοι πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος στα 65 του είναι ήδη για τον Καιάδα......
Το μόνο μείον ότι μας έχουν κλεισμένους σαν τα ποντίκια στη φάκα εδώ και 14 μήνες σχεδόν, με ένα καλοκαιρινό διάλειμμα και δεν μπορεί κανείς μας να χαρεί το καινούργιο του αυτοκίνητο...Από 15 Σεπτεμβρίου που το πήρα είναι με 1800 χλμ. ΜΟΝΟ ...!!!
-
Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ wrote:
Τότε κάνε ακύρωση του παλιού συμβολαίου και νέα αίτηση για καινούριο συμβόλαιο και έτσι θα πάρεις -15% έκπτωση !
Σχεδόν σε όλα τα online συμβόλαια δεν υπάρχει ποινή για διακοπή συμβολαίου , απλά θέλει προσοχή γιατί π.χ. στην anytime η έναρξη κάλυψης του συμβολαίου θέλει 48 ώρες από την πληρωμή και την διαδικασία φωτογράφισης ( γίνετε on line με το κινητό) οπότε το αυτοκίνητο θα είναι ανασφάλιστο για αυτό το διάστημα , μπορείς όμως να το ασφαλίσεις με απλή και μετά να κάνεις αίτηση για μικτή ( βέβαια εδώ δεν ξέρω αν μας δώσει την έκπτωση στην διαφορά τιμής)
ΟΤΑΝ ΑΚΥΡΩΣΑ, δύο συμβόλαια αυτοκινήτου και μοτό μου ζήτησαν και το γιατί και να υποβάλλω τα δικαιολογητικά πως τα πούλησα.Δεν ξέρω εάν ισχύει μόνο για τον λόγο που ανέφερα.Διακοπή έκανα και εγώ και μόλις τους έστειλα τα δικαιολογητικά ακύρωσης ,δηλαδή χαρτί μεταβίβασης αλλά και το καινούργιο συμβόλαιο του νέου ιδιοκτήτη, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ακύρωσαν το συμβόλαιο και έβαλαν το υπόλοιπο των χρημάτων στο λογαριασμό.Τώρα εάν μπορείς να ακυρώνεις συμβόλαια έτσι απλά χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο δεν ξέρω εάν γίνεται,εφόσον φυσικά κάνεις κάποιο άλλο χωρίς να ζητάς πίσω χρήματα.....στην ίδια πάντα εταιρεία.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ