επικοινώνησα με ΑΧΑ για τη διακοπή συμβολαίου, απάντησαν το εξής:
'Για να προχωρήσουμε στην ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το αυτοκίνητό σας παρακαλώ όπως μας προσκομίσετε σχετική βεβαίωση ακινησίας, τα χρήματα που θα επιστραφούν από την ακύρωση θα είναι αναλογικά και θα αντιστοιχούν στα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.'
υποθέτω τώρα μπαίνω και κάνω virtual κατάθεση πινακίδων (με πληρωμένα τα τέλη) και σε πόσο διάστημα μπορώ να τις ξαναπάρω; που μπαίνουμε; το έχει κάνει κάποιος;
Η βεβαίωση ακινησίας δίνεται απ' το gov.gr η με άλλη διαδικασία;
και το σημαντικότερο: γίνονται όλα εξ' αποστάσεως;
Παίδες, θέλω να με καθοδηγήσει όποιος έχει κάνει ή γνωρίζει τη διαδικασία.
Ενδιαφέρομαι να κάνω τη virtual κατάθεση πινακίδων, για να διακόψω το τρέχον ετήσιο συμβόλαιο (έτσι κι αλλιώς, το αμάξι έκανε 1000χλμ το καλοκαίρι, κι από τότε το κάνουν μόνο μια βόλτα που και που για τη μπαταρία και να κινούνται τα υγρά του κλπ.)
Μετά τη διακοπή του τρέχοντος συμβολαίου, θα κάνω Μικτή ασφάλιση σε άλλη εταιρεία, που μου βγαίνει γύρω στα 60€ ακριβότερα (μόνο) και θα 'πάρω' πάλι άμεσα virtual τις πινακίδες.
Τα τέλη κυκλοφορίας 2021 είναι ήδη πληρωμένα.
- τη'Βεβαίωση Ακινησίας' που θέλει η ασφαλιστική για τη διακοπή, θα την τυπώσω στο παρακάτω site:
Δήλωση ακινησίας οχήματος ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ) - Gov.gr (www.gov.gr)
μετά τη συμπλήρωση όλων των στοιχείων, ή έχει άλλη γραφειοκρατική διαδικασία για να πάρω 'Βεβαίωση Ακινησίας' ;
-
Είναι κάτι που γίνεται μέσα σε μια-δυο μέρες; (το να έχω πάλι τις πινακίδες μετά την κατάθεση;)
-
Σαν προυπόθεση θέλει 'κλειστό περιφραγμένο χώρο στάθμευσης'... ένα περιφραγμένο οικόπεδο της οικογένειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση; Αν είναι θέμα κανα δυο ημερών όλη η υπόθεση και δεν κινήσω το αμάξι στο χώρο που θα δηλώσω, υπάρχει κάποιος πραγματικός έλεγχος; (τα τέλη είναι ήδη πληρωμένα).