-
Eλλαδα και αυτή φροντίζουν τα περαιτέρω
Sent from Corsair's brick
-
Μπορει οποιος γνωριζει να μου κανει μια ανακεφαλαιωση για το ποιες ασφαλιστικες καλυπτουν κουκουλα καμπριο? Αλλα να τη καλυπτουν πληρως, δηλαδη και σε τρακαρισμα, και σε βανδαλισμο, κλοπη κλπ, εστω και με μια απαλλαγη.
-
Μόλις επιβεβαιώθηκε από Hellas Direct ότι στο εξωτερικό καλύπτει μόνο αστική ευθύνη. Οι υπόλοιπες καλύψεις (μικτή, κλοπή, κλπ) δεν καλύπτονται και δε δύναται να καλυφθούν ούτε με επασφάλιστρο!
Στην ΕΘΝΙΚΗ, αν θυμάμαι καλά, υπήρχε κάλυψη κλοπής (τουλάχιστον) στο εξωτερικό....Με βλέπω να την κάνω πρόωρα (τον 12ο λήγει το έτος ασφάλισης) για άλλη ασφαλιστική.
Γνωρίζουμε κάποια που να καλύπτει κλοπή στο εξωτερικό;
-
Με πήραν από Anytime-Interamerican για να μου υπενθυμίσουν πως τέλη του μηνός ανανεώνεται το ετήσιο συμβόλαιο που έχω για την Ducati μου (Multistrada DS 1000, 04'). H τιμή είναι λίγο κάτω από 200€, με τις βασικές καλύψεις + οδική βοήθεια (χρησιμότατη, μια φορά με άφησε η μπαταρία και ήρθαν αμέσως! ).
Έψαξα τις online και καμία δεν είναι ουσιαστικά φθηνότερη, ενώ κάποιες είναι πολύ ακριβότερες. Μόνον η Interlife έχει καλύτερες τιμές, αλλά είναι μικρή εταιρεία και δεν θέλω κάτι τέτοιο.Έχει να προτείνει κανένας κάποια εναλλακτική; Οι περισσότερες εταιρείες δεν θέλουν ν' ασφαλίζουν μοτοσυκλέτες οπότε δεν έχουν και πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, πχ η Hellas Direct δεν ασφαλίζει απ' ό,τι είδα...
Εντάξει δεν καίγομαι κιόλας, δεν περιμένω να πέσει η τιμή ιδιαίτερα, απλώς ας το ψάξω λίγο.
Φχαριστώ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
πουλάω την Ducati μου (Multistrada DS 1000, 04'). H τιμή είναι λίγο κάτω από 200€,
ΦχαριστώΣου δίνω ένα πενηντάρικο να σε απαλλάξω
-
Τι να το κάνεις ρε το ιταλιάνικο; Θα σε αφήνει συνέχεια!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
H Εθνική καλύπτει, η Μινέττα καλύπτει (μόνο Ευρωπαϊκή Ένωση) και κάποιες άλλες καλύπτουν με επασφάλιστρο.
-
@HF: Υδρόγειος?
Μπορώ να σου πω και λεπτομέρειες αν θες... -
Ακούω!
-
Αν είσαι στη ζώνη 4, τότε δεν σε συμφέρει... Πάει κάτι λιγότερα απο 250€ τον χρόνο με οδική...
Δύσκολα θα βρεις κάτι φθηνότερο απο anytime (λογικό)... -
Ε, εντάξει, μένω εκεί λοιπόν. Μόνον η Interlife την ανταγωνίζεται, οι άλλες είναι μακριά.
-
Έχω το εξής μπλέξιμο: Προ μηνός με τράκαραν και αποδέχθηκαν την ευθύνη. Συμπληρώθηκε έντυπο φιλικού διακανονισμού, η εταιρεία του άλλου οδηγού έδωσε το ΟΚ, κι η δική μου ασφαλιστική (Εθνική) έδωσε έγκριση να επισκευαστεί το αυτοκίνητό μου. Προηγήθηκε πραγματογνωμοσύνη σε συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική φανοποιείο (του επίσημου εισαγωγέα), στο οποίο και παρέδωσα μετά την τελική έγκριση το αυτοκίνητο για επισκευή. Όντας σε συνεργασία οι δύο εταιρείες, τα οικονομικά θεωρητικά τακτοποιούνται μεταξύ τους χωρίς να εμπλακώ. Κι ενώ όλα βαίναν καλώς και σήμερα θα ήταν έτοιμο το αυτοκίνητο, τσουπ με καλούν από το φανοποιείο να με ενημερώσουν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο €60 που πρέπει να καλύψω εγώ λόγω παλαιότητας στα ανταλλακτικά. Κοινώς, όχι μόνο νταβατζιλίκι περί παλαιότητας, αλλά με ενημέρωσαν και κατόπιν εορτής
Στο μεταξύ, η Εθνική μου απέστειλε SMS μόλις ενέκρινε την επισκευή αναφέροντας:
Η ευθύνη για τη ζημιά σας, έχει γίνει δεκτή από πλευράς του οδηγού του άλλου οχήματος. Επιλέξτε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς. Αλλιώς, όταν ολοκληρωθεί η επισκευή και εφόσον η ζημιά είναι μέχρι €6500 στείλτε μας πρωτότυπα τιμολόγια, αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας και έντυπο πληρωμής αποζημίωσης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, το τηλεφωνικό κέντρο ή τον ασφαλιστή σας.
Καμία αναφορά ότι θα κληθώ να πληρώσω. Μόνο ότι θα αναλάβουν εκείνοι τα πάντα.
Ταυτόχρονα, με τον υπεύθυνο φανοποιείου μίλησα από κοντά (1) αφού παρέλαβα το αυτοκίνητο από την πραγματογνωμοσύνη, και (2) όταν το παρέδωσα για επισκευή. Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί του 3-4 φορές (μετά την πραγματογνωμοσύνη, μετά την έγκριση της επισκευής, κτλ) και δεν ανέφερε ούτε μία φορά κάτι περί παλαιότητας και δικού μου κόστους, παρόλο που έγινε συζήτηση ως προς τις εργασίες/ανταλλακτικά που θα απαιτηθούν.
Πραγματικά τα έχω πάρει πολύ! Ήδη απέστειλα email στον εισαγωγέα δηλώνοντας την άρνησή μου να πληρώσω το ποσό καθότι δε μου δηλώθηκε ποτέ προ της επισκευής. Κι αργότερα θα στείλω email και στην Εθνική αρνούμενος την παλαιότητα ως έννοια αφού δεν προβλέπεται πουθενά. Οι όροι του συμβολαίου δεν αναφέρουν κάτι σχετικό, δεν ενημερώθηκα για κάτι σχετικό και γενικότερα είναι απαράδεκτο ως τακτική.
Υ.Γ.: Το αυτοκίνητο είναι ένα TypeR του 2007
-
Η hellas direct σε ποια εταιρία σε ασφαλίζει;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η hellas direct σε ποια εταιρία σε ασφαλίζει;Στην Hellas Direct....
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχω το εξής μπλέξιμο: Προ μηνός με τράκαραν και αποδέχθηκαν την ευθύνη. Συμπληρώθηκε έντυπο φιλικού διακανονισμού, η εταιρεία του άλλου οδηγού έδωσε το ΟΚ, κι η δική μου ασφαλιστική (Εθνική) έδωσε έγκριση να επισκευαστεί το αυτοκίνητό μου. Προηγήθηκε πραγματογνωμοσύνη σε συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική φανοποιείο (του επίσημου εισαγωγέα), στο οποίο και παρέδωσα μετά την τελική έγκριση το αυτοκίνητο για επισκευή. Όντας σε συνεργασία οι δύο εταιρείες, τα οικονομικά θεωρητικά τακτοποιούνται μεταξύ τους χωρίς να εμπλακώ. Κι ενώ όλα βαίναν καλώς και σήμερα θα ήταν έτοιμο το αυτοκίνητο, τσουπ με καλούν από το φανοποιείο να με ενημερώσουν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο €60 που πρέπει να καλύψω εγώ λόγω παλαιότητας στα ανταλλακτικά. Κοινώς, όχι μόνο νταβατζιλίκι περί παλαιότητας, αλλά με ενημέρωσαν και κατόπιν εορτήςΣτο μεταξύ, η Εθνική μου απέστειλε SMS μόλις ενέκρινε την επισκευή αναφέροντας:
Η ευθύνη για τη ζημιά σας, έχει γίνει δεκτή από πλευράς του οδηγού του άλλου οχήματος. Επιλέξτε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς. Αλλιώς, όταν ολοκληρωθεί η επισκευή και εφόσον η ζημιά είναι μέχρι €6500 στείλτε μας πρωτότυπα τιμολόγια, αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας και έντυπο πληρωμής αποζημίωσης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, το τηλεφωνικό κέντρο ή τον ασφαλιστή σας.
Καμία αναφορά ότι θα κληθώ να πληρώσω. Μόνο ότι θα αναλάβουν εκείνοι τα πάντα.
Ταυτόχρονα, με τον υπεύθυνο φανοποιείου μίλησα από κοντά (1) αφού παρέλαβα το αυτοκίνητο από την πραγματογνωμοσύνη, και (2) όταν το παρέδωσα για επισκευή. Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί του 3-4 φορές (μετά την πραγματογνωμοσύνη, μετά την έγκριση της επισκευής, κτλ) και δεν ανέφερε ούτε μία φορά κάτι περί παλαιότητας και δικού μου κόστους, παρόλο που έγινε συζήτηση ως προς τις εργασίες/ανταλλακτικά που θα απαιτηθούν.
Πραγματικά τα έχω πάρει πολύ! Ήδη απέστειλα email στον εισαγωγέα δηλώνοντας την άρνησή μου να πληρώσω το ποσό καθότι δε μου δηλώθηκε ποτέ προ της επισκευής. Κι αργότερα θα στείλω email και στην Εθνική αρνούμενος την παλαιότητα ως έννοια αφού δεν προβλέπεται πουθενά. Οι όροι του συμβολαίου δεν αναφέρουν κάτι σχετικό, δεν ενημερώθηκα για κάτι σχετικό και γενικότερα είναι απαράδεκτο ως τακτική.
Υ.Γ.: Το αυτοκίνητο είναι ένα TypeR του 2007
Τελικά από το φανοποιείο αποδέχθηκαν ότι κακώς δεν ενημερώθηκα εξ αρχής, και δε μου ζήτησαν τα λεφτά της παλαιότητας! Επίσης, έχω στείλει email στην Εθνική Ασφαλιστική ενημερώνοντας ότι δεν αποδέχομαι όρο παλαιότητας εφόσον δεν αναγράφεται στους όρους του συμβολαίου. Ζήτησα να με ενημερώσουν σε περίπτωση που διαφωνούν με τη μη-αποδοχή μου, κι ότι σε περίπτωση μη απάντησής τους αυτομάτως τεκμαίρεται ότι αποδέχονται τη δήλωσή μου αυτή. Προφανώς και δεν έλαβα καμία απάντηση. Απάντηση έλαβα μόνο από το Συνήγορο του Πελάτη της Εθνικής στον οποίο είχα προωθήσει την αρχική μου δήλωση περί μη αποδοχής της μη κάλυψης του 10% για το παραπάνω τροχαίο λόγω παλαιότητας.
Αγαπητέ κύριε ΧΥΖ,
Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με το Γραφείο του «Συνηγόρου του Πελάτη» της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σε απάντηση του από ΧΧ/ΥΥ/2014 ηλεκτρονικού μηνύματός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σκοπός του Γραφείου μας είναι η εξεύρεση λύσεων που είναι αποδεκτές τόσο από τον πελάτη όσο και την Εταιρεία, σε ζητήματα που δεν κατέστη δυνατόν να επιλυθούν κατά την εξέτασή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διερεύνηση οποιουδήποτε αιτήματος είναι η ύπαρξη της επίσημης τοποθέτησης της Εταιρείας επί του θέματος.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει αρχικά να αναμείνετε την απάντηση του αρμόδιου χώρου όπου έχετε ήδη υποβάλει το αίτημά σας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Βέβαια, δεν έλαβα ποτέ καμία απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία...
-
συνηγορος του πελατη της Εθνικης ασφαλιστικης?
-
Ανανέωση της ασφάλειας και βλέπω οτι η ενιταιμ και η κάθε ενιταιμ είναι σαφώς φθηνότερη από 6μηνιαία που έχω στην ευρωπαϊκή πίστη.
Η ασφαλίστριά μου αρχίζει τα γνωστά... 'και δεν θα σε αφήσω να πας σε ένα στεγνό κομπιούτερ', 'και εδώ έχουμε πραγματική ανθρώπινη σχέση' κλπ κλπ
Το ξέρω οτι αρχίζει τις παπάτζες... Δεν είχα ποτέ ατύχημα για να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, και μια φορά που χρειάστηκε (σε αντιδικία ) ήταν μάλλον αρνητική να 'κάνει και λίγο τα στραβά μάτια'...
το θέμα είναι... έχει κανείς εμπειρία από ενιταιμ? αξίζει? βρέθηκε κανείς σε δύσκολη θέση, γιατί όταν δεν έχεις ατυχήματα ή όταν φταίει κατάφωρα ο άλλος κανείς δεν έχει θέμα, το κακό αρχίζει όταν μπλέκει η κατάσταση
-
Είναι όπως το είπες. Αν 'φαίνεται' ο φταίχτης και αποδεχθεί να κάνει δήλωση, δύσκολα θα 'χεις πρόβλημα. Αν μπλεχτεί το πράγμα, τότε μπορεί να έχεις λίγο τρέξιμο... Δύο περιπτώσεις γνωστών μου, αυτό δείχνουν.
Βέβαια ανάλογα με τον ασφαλιστή που συνεργάζεσαι, μπορεί να μην σου προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα. -
Πού τις βρίσκετε αυτές τις τιμές της Anytime? Εγώ και τηλεφωνικώς που πήρα προσφορά αλλά και από το ίντερνετ,ζητούσαν για τις ίδιες ακριβώς καλύψεις με την Allianz 360 ευρώ αντί 240 που πληρώνω τώρα .Εν τω μεταξύ αν τύχει κάτι χοντρό μπλέκεις μεταξύ anytime και interamerican---->συνεννόηση μπουζούκι.Ψάξτε λίγο στο ίντερνετ,για απλή υπόθεση θες να μιλήσεις με το διακανονιστή και πρέπει να τηλεφωνείς στην 1η για να σε συνδέουν με τη 2η (έχει τύχει και σε γνωστό).
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ανανέωση της ασφάλειας και βλέπω οτι η ενιταιμ και η κάθε ενιταιμ είναι σαφώς φθηνότερη από 6μηνιαία που έχω στην ευρωπαϊκή πίστη.Η ασφαλίστριά μου αρχίζει τα γνωστά... 'και δεν θα σε αφήσω να πας σε ένα στεγνό κομπιούτερ', 'και εδώ έχουμε πραγματική ανθρώπινη σχέση' κλπ κλπ
Το ξέρω οτι αρχίζει τις παπάτζες... Δεν είχα ποτέ ατύχημα για να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, και μια φορά που χρειάστηκε (σε αντιδικία ) ήταν μάλλον αρνητική να 'κάνει και λίγο τα στραβά μάτια'...
το θέμα είναι... έχει κανείς εμπειρία από ενιταιμ? αξίζει? βρέθηκε κανείς σε δύσκολη θέση, γιατί όταν δεν έχεις ατυχήματα ή όταν φταίει κατάφωρα ο άλλος κανείς δεν έχει θέμα, το κακό αρχίζει όταν μπλέκει η κατάσταση
Για μένα αξίζει η προσωπική σχέση με τον ασφαλιστή και το διαπιστώνω περισσότερο από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Λόγω προβλημάτων οικογενειακών/υγείας δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ και με μια υπόθεση ατυχήματος με υλικές που είχα πριν λίγο καιρό. Ο ασφαλιστής μου (φιλικό πρόσωπο και μέλος του φόρουμ) έτρεξε, ρώτησε, κίνησε τις διαδικασίες, πίεσε την άλλη ασφαλιστική, μόνο το αυτοκίνητο που δε μου έφτιαξε! Αν είχα μείνει στην προηγούμενη ασφαλίστρια (η οποία ανήκει στους ευρύτερους συγγενείς από τη μεριά του μακαρίτη του πατέρα μου και το αυτοκίνητο ασφαλιζόταν στο γραφείο της από όταν αγοράστηκε καινούριο το 1994) το φιατάκι ακόμα τρακαρισμένο θα ήταν κι εγώ ακόμα θα έψαχνα να βρω άκρη με τον άλλο εμπλεκόμενο...
Για την ιστορία, είμαι στο Φοίνικα κι έχω μείνει ευχαριστημένος από την εταιρεία όσον αφορά τις καλύψεις των ζημιών που είχα κατά καιρούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ