-
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέα στο φόρουμ και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας. Πέρασα τις εξετάσεις για το δίπλωμα 27 απριλίου αν θυμάμαι καλά, όμως μέχρι τώρα το δίπλωμα δεν έχει βγει γιατί έλειπε ένα χαρτί (βασικά είμαι ξένη και κατέθεσα στο φάκελο την άδεια παραμονής που έληξε, γιατί ξεκίνησα τα μαθήματα ένα χρόνο πριν και μετά για κάποιους λόγους τα σταμάτησα, και τελικά σε ένα χρόνο τα τελειωσα. Όμως δεν σκέφτηκα να προσθέσω την βεβαίωση νόμιμης παραμονής μου στην χωρα, και το βρηκαμε σε δυο εβδομάδες). Δηλαδή τώρα δεν έχω στα χερια μου ακόμα το δίπλωμα. Πήρα ένα αμάξι και βεβαια πρέπει να το ασφαλίσω. Όμως, κάποιοι μου λένε ότι γίνετε χωρίς δίπλωμα, κάποιοι μου λένε όχι. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί δεν θέλω να μπλέξω με τους ασφαλιστές που σου λένε πολλά όμως μετά ισχύουνε αυτά?.... Έχω ψάξει λιγάκι στο φόρουμ εδώ, όμως τελικά δεν βγάζω άκρη.. Τι λέτε καλύτερα να περιμένω το δίπλωμα?
Συγγνώμη για το μεγάλο post και ευχαριστω εκ των προτερων -
Ο χρήστης Reinaki έγραψε:
...... τώρα δεν έχω στα χερια μου ακόμα το δίπλωμα. Πήρα ένα αμάξι και βεβαια πρέπει να το ασφαλίσω.ι λέτε καλύτερα να περιμένω το δίπλωμα?
Συγγνώμη για το μεγάλο post και ευχαριστω εκ των προτερωνΑπαραίτητα δικαιολογητικά για την ασφάλιση οχήματος :
Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
Δίπλωμα οδήγησης κατόχου αυτοκινήτου
Α.Φ.Μ. / Δ.Ο.Υ.
Φωτοτυπία προηγούμενου ασφαλιστικού συμβολαίου ( εάν υπάρχει )
Τιμολόγιο αγοράς ( Για καινούργια αυτοκίνητα )Επομένως, υπομονή να έρθει στα χέρια σου το δίπλωμα. Καλορίζικο το αυτοκίνητο, και -αν τόχεις ήδη στο δρόμο- καλή τύχη!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
αν τόχεις ήδη στο δρόμο- καλή τύχη!Στον απέναντι Δημήτρη μου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αν τόχεις ήδη στο δρόμο- καλή τύχη!
Στον απέναντι Δημήτρη μου...
Αυτό, αφού πάρει το δίπλωμα και μετά!!!
Πρός το παρόν ισχύει για τον απέναντι, αν το πήρε και αυτός σήμερα, ή αν είναι .... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...... τώρα δεν έχω στα χερια μου ακόμα το δίπλωμα. Πήρα ένα αμάξι και βεβαια πρέπει να το ασφαλίσω.ι λέτε καλύτερα να περιμένω το δίπλωμα?
Συγγνώμη για το μεγάλο post και ευχαριστω εκ των προτερωνΑπαραίτητα δικαιολογητικά για την ασφάλιση οχήματος :
Α.Φ.Μ. / Δ.Ο.Υ.
Τιμολόγιο αγοράς ( Για καινούργια αυτοκίνητα )Επομένως, υπομονή να έρθει στα χέρια σου το δίπλωμα. Καλορίζικο το αυτοκίνητο, και -αν τόχεις ήδη στο δρόμο- καλή τύχη!
dbekos Σε ευχαριστω πολύ . ανυπομονώ να ξεκινήσω με το αμάξι, γιατί έχω και ένα μωράκι που θέλει να πάει στο γιατρό, σε κανένα μαγαζί, για μπανάκι...και το αμάξι το έχουμε..όμως μέχρι τώρα είναι διακοσμητικό
Λες να μην μπλέξω και να περιμένω..Ναι αυτό θα κάνω
Και άλλη μια ερώτηση, είμαι άσχετη με τις ασφαλιστικές εταιρίες, ούτε δικό μου ασφαλιστή έχω..ποια εταιρία λέτε να κοιτάξω? -
Και άλλη μια ερώτηση, είμαι άσχετη με τις ασφαλιστικές εταιρίες, ούτε δικό μου ασφαλιστή έχω..ποια εταιρία λέτε να κοιτάξω?
Ψάξε στο διαδίκτυο , τηλεφώνησε, ρώτησε και αποφάσισε!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και άλλη μια ερώτηση, είμαι άσχετη με τις ασφαλιστικές εταιρίες, ούτε δικό μου ασφαλιστή έχω..ποια εταιρία λέτε να κοιτάξω?
Ψάξε στο διαδίκτυο, τηλεφώνησε, ρώτησε και αποφάσισε!
dbekos Ευχαριστώ για το link. Ψάχνοντας βγήκα σε ένα site insurancemarket. Κάτι έχω διαβάσει εδώ ότι δίνει καλές τιμές, κατά ποσο όμως είναι αξιόπιστο αυτό το site? Μου βγάζει μια εταιρία interlife ασφαλιστική, καλή είναι, λέτε δεν θα κλείσει ?
-
Themis123 or Reinaki...
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Themis123 or Reinaki...Συγγνώμη όμως κανεις λάθος, εγώ δεν είμαι 'σπαμμερ' , και πραγματικά σας ρωτάω για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Δεν κατάλαβα πρώτα τι εννοούσες, μετά όμως είδα ότι αυτός έλεγε για το interlife. Απλά εγώ βρήκα αυτή την προσφορα στο insurancemarket. Δεν έχω καμια σχέση με αυτους. Αν έχετε να μου προτείνεται κάτι αλλο θα ήμουνα πολύ ευχαριστημένη, γιατί όπως έγραψα πιο πάνω, δεν ξέρω από ασφαλιστικές. Ας πούμε βλέπω άλλη μια πρόταση της Eurobank..δεν σημαίνει ότι είμαι 'σπαμμερ' τις eurobank όμως.
Και έχω άλλη μια ερώτηση, υπάρχουνε 3 είδους πακέτα, βασικό,πυρός/κλοπή και μικτή. Για μικτή δεν το βλέπω, πάει ψιλά η τιμή του για μένα, για τα αλλα δυο τι θα λέγατε, καλύτερα το δεύτερο? Βεβαια λογικά ναι , καλύτερα, όμως απαραίτητο είναι στην πραγματικότητα? Συγγνώμη για πολλές ερωτήσεις -
Α.Φ.Μ. / Δ.Ο.Υ.
dbekos Σε ευχαριστω πολύ . ανυπομονώ να ξεκινήσω με το αμάξι, γιατί έχω και ένα μωράκι που θέλει να πάει στο γιατρό, σε κανένα μαγαζί, για μπανάκι...και το αμάξι το έχουμε..όμως μέχρι τώρα είναι διακοσμητικό
Λες να μην μπλέξω και να περιμένω..Ναι αυτό θα κάνω
Και άλλη μια ερώτηση, είμαι άσχετη με τις ασφαλιστικές εταιρίες, ούτε δικό μου ασφαλιστή έχω..ποια εταιρία λέτε να κοιτάξω?Φίλε dbekos, το δίπλωμα οδήγησης κατόχου αυτοκινήτου είναι σχετικό.
Και τι εννοώ, το αμάξι που οδηγάω ανήκει στην γυναίκα μου(η άδεια κυκλοφοορίας είναι στο όνομα της συζύγου), η οποία δεν έχει δίπλωμα. Πουθενά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν βλέπω το όνομά μου. Απλά όταν έκανε την ασφάλεια έδωσε το δικό μου δίπλωμα, μιας και εγώ είμαι αυτός που οδηγώ. Δεν είδα πουθενά την ασφαλιστική να παραπονιέται για αυτό. -
Η απάντηση που έδωσα ήταν για την περίπτωση που ο ασφαλιζόμενος δεν διαθέτει δίπλωμα και δεν αναφέρθηκαν άλλα ενδεχόμενα.
Πάντως συμβαίνει και αυτό που σωστά αναφέρεις: Μπορεί να ασφαλιστεί ο κάτοχος χωρίς δίπλωμα, αν δηλώσει ότι θα την οδηγεί άτομο με δίπλωμα. Ανάλογα όμως την πολιτική της ασφαλιστικής εταιρείας, είναι λίαν πιθανό να πρέπει να κατονομασθεί και να προσκομίσει το δίπλωμά του. -
Themis123 or Reinaki...
Συγγνώμη όμως κανεις λάθος, εγώ δεν είμαι 'σπαμμερ' , και πραγματικά σας ρωτάω για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Δεν κατάλαβα πρώτα τι εννοούσες, μετά όμως είδα ότι αυτός έλεγε για το interlife. Απλά εγώ βρήκα αυτή την προσφορα στο insurancemarket. Δεν έχω καμια σχέση με αυτους. Αν έχετε να μου προτείνεται κάτι αλλο θα ήμουνα πολύ ευχαριστημένη, γιατί όπως έγραψα πιο πάνω, δεν ξέρω από ασφαλιστικές. Ας πούμε βλέπω άλλη μια πρόταση της Eurobank..δεν σημαίνει ότι είμαι 'σπαμμερ' τις eurobank όμως.
Και έχω άλλη μια ερώτηση, υπάρχουνε 3 είδους πακέτα, βασικό,πυρός/κλοπή και μικτή. Για μικτή δεν το βλέπω, πάει ψιλά η τιμή του για μένα, για τα αλλα δυο τι θα λέγατε, καλύτερα το δεύτερο? Βεβαια λογικά ναι , καλύτερα, όμως απαραίτητο είναι στην πραγματικότητα? Συγγνώμη για πολλές ερωτήσειςΠάει ψηλά η μικτή στην Interlife;......Δε νομίζω....
-
@ Reinaki
Αν δεν ξέρεις τίποτα για ασφάλειες , καλά θα ήταν να βρεις ένα επαγγελματία σε που αντιπροσωπεύει μία ή περισσότερες εταιρείες και αποφάσισε να αγοράσεις συμβόλαιο και καλύψεις από καλή , γνωστή , μεγάλη εταιρεία ( Πολυεθνική ... δεν είναι κακό !!! ) , να είναι εισηγμένη , να εφαρμόζει Διεθνή λογιστικά πρότυπα , κλπ. ... και ρώτησε τον να μάθεις , όλα όσα πρέπει και θέλεις .
Όταν με τον καιρό αποκτήσεις εμπειρία ... γνώση ... και καταλάβεις πώς λειτουργεί το σύστημα , τότε 'μετά φόβου γνώσης' κάνεις μόνη σου μία αυτασφάλιση μέσω Internet ...Λίγα euro Διαφοράς ίσως χωρίσουν την καταστροφή από την σωτηρία ... αξίζει να παίξεις ?
-
Με μια μικρή έρευνα που έκανα, βλέπω ότι για την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου, μου έχουν δώσει όλοι που πήρα (anytime, intersalonica, chartis, interasco) ακριβώς τις ίδιες προσφορές (διαφορές μαξ 5ε). Λειτουργεί ο ανταγωνισμός!
-
Τελικά σήμερα πήρα το διπλωμα και τώρα θα ψάξουμε για κάποια ασφάλεια να ξεκινήσω την οδήγηση
-
2 ερωτησεις
- ιδιοκτητης ιχ επιβατικου πεθανε, αδεια οδηγησης και ασφαλεια ειναι στο ονομα του ακομα
χρειαζεται να το οδηγω καποιες φορες . Υπαρχει προβλημα με την ασφαλεια?
- η ασφαλεια θα ληξει προτου γινει η μεταβιβαση του αυτοκινητου. μπορει να γινει ασφαλιση στο ονομα μου με το δικο μου διπλωμα? και τι δικαιολογιτικα θα χρειαστουν?
παρακαλω οσοι πραγματικα γνωριζουν.
και για να ειναι πιο σαφες , θειος πεθανε , θεια μονη στο χωριο . για δουλειες της αλλα και να κινηται που και που το αμαξι
το κινω καμμια φορα , απλα σε περιπτωση χτυπα ξυλο μηπως βρεθω ασχημα μπλεγμενος?ευχαριστω.
-
Aναδημοσίευση από σημερινές (8/6/2012) ειδήσεις
*Να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα μέσω διασταύρωσης των οχημάτων τα οποία πληρώνουν τέλη με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών την Εφορία, επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο χάνειαυτή τη στιγμή τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από το φόρο του 10% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν τώρα 2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα, εκ των συνολικά 5 εκατομμυρίων.
Για τη λύση του προβλήματος με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, πλέον της Τράπεζας της Ελλάδας, συστάθηκε ειδική επιτροπή, η οποία κατέληξε σε ένα πλάνο δράσης.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα καταχωρηθούν όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα με βάση τα τέλη κυκλοφορίας που εκδίδουν κάθε χρόνο οι Εφορίες (στοιχεία ΚΕΠΥΟ). Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρίες θα ενημερώνουν την ηλεκτρονική βάση με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδουν.
Μέσω άμεσης διασταύρωσης θα εντοπίζονται όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια και εάν ο ιδιοκτήτης δε συμμορφωθεί σε εύλογο διάστημα, η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
Για να μπει σε εφαρμογή η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα χρειάζεται υπουργική απόφαση ή νομοθετική ρύθμιση, κάτι που θα γίνει πιθανότατα το φθινόπωρο, από τη νέα κυβέρνηση.*
**Και ερωτώ. Ποιά είναι η παράβαση όταν δεν κυκλοφορεί το αυτοκίνητο και μένει παρκαρισμένο (με τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα) αλλά ανασφάλιστο. Π.χ. έχω ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το παρκάρω πυλωτή, πληρώνω κανονικά τέλη και το κυκλοφορώ μόνον καλοκαίρι χρονικο διάστημα κατά το οποίο πληρώνω την ασφάλεια. Που είναι η παρανομία;
Με άλλα λόγια: μόνον η κυκλοφορία ανασφάλιστου αποτελεί παρανομία όχι η απλή ύπαρξή του ως παρκαρισμένου/ακινητοποιημένου αλλά με πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.Προφανώς δεν υπερασπίζομαι όσους ανεύθυνους κυκλοφορούν ανασφάλιστοι αλλά να μην τα θέλουν όλα οι ασφαλιστικές. Να κάνουν προγράμματα μικρής διάρκειας ασφάλισης για οχήματα που για διάφορους λόγους κυκλοφορούν λίγο καιρό και επιτέλους να προσαρμόσουν τα ασφάλιστρα ανάλογα με το ιστορικό του οδηγού. Δεν μπορεί ένας με 30 χρονια ΛΕΥΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΗΜΙΩΝ να έχει ίδιο bonus/malus με έναν που οδηγεί πέντε χρόνια.
** -
Ο χρήστης otso έγραψε:
2 ερωτησεις- ιδιοκτητης ιχ επιβατικου πεθανε, αδεια οδηγησης και ασφαλεια ειναι στο ονομα του ακομα
χρειαζεται να το οδηγω καποιες φορες . Υπαρχει προβλημα με την ασφαλεια?
- η ασφαλεια θα ληξει προτου γινει η μεταβιβαση του αυτοκινητου. μπορει να γινει ασφαλιση στο ονομα μου με το δικο μου διπλωμα? και τι δικαιολογιτικα θα χρειαστουν?
παρακαλω οσοι πραγματικα γνωριζουν.
και για να ειναι πιο σαφες , θειος πεθανε , θεια μονη στο χωριο . για δουλειες της αλλα και να κινηται που και που το αμαξι
το κινω καμμια φορα , απλα σε περιπτωση χτυπα ξυλο μηπως βρεθω ασχημα μπλεγμενος?ευχαριστω.
η ασφαλεια καλυπτει τον ιδιοκτητη και τους αμεσους συγγενεις....γυναικα παιδια....
πρεπει η θεια ως κληρονομος να σε ορισει ως συνδικαιουχο οδηγο..η ασφαλεια θα εξακολουθει να ειναι στο ονομα της...δεν εχει τοσο σημασια απο την στιγμη που δεν οδηγαει (ετσι καταλαβα)
αν θες μεταβιβαση σε ενα ΚΕΠ και καθαρισες... -
Παιδιά, στην anytime πώς πληρώνετε; Γίνεται να πληρώσεις με προπληρωμένη κάρτα; ή χρειάζεται υποχρεωτικά πιστωτική, από την οποία στο τέλος του εξαμήνου στα ξαναπαίρνουν χωρίς να σε ρωτήσουν; Όποιος ξέρει ας απαντήσει. Θέλω να το βάλω σε 20 μέρες που τελειώνει η ασφάλεια.
-
Ο ανταγωνισμός ρίχνει χαμηλά τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων
Στα επίπεδα του 2005 οδηγούνται οι τιμές στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, καθώς οι εταιρείες προχωρούν η μία μετά την άλλη σε εκπτώσεις στα βασικά τιμολόγια σε συνδυασμό με πρόσθετες παροχές, όπως η οδική βοήθεια ή συμπληρωματικές καλύψεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, ο ανταγωνισμός έχει συμπιέσει τις τιμές στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς το μέσο ασφάλιστρο για ένα Ι.Χ. δέκα ίππων διαμορφώνεται για την Αθήνα στα 180 ευρώ το εξάμηνο, ενώ στην περιφέρεια οι τιμές έχουν συμπιεστεί ακόμη και κάτω από τα 150 ευρώ το εξάμηνο.
http://www.inews.gr/24/o-antagonismos-r ... initon.htm
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ