-
Προσωπικά είμαι υπέρ του συνδυασμού φιλικής και τροχαίας όπου αυτό είναι δυνατό. Αρκετά χρήσιμη και η παρουσία κάποιου από την ασφαλιστική εταιρεία ο οποίος θα ταβήξει φωτογραφίες κλπ
-
Αυτό εννοείται! Χρειάζεται πάντα τηλέφωνο στην ασφαλιστική να στείλει άτομο για καταγραφή συμβάντος και να βγάλει φωτογραφίες. Ειδικά όταν δεν φταίτε και η ζημιά είναι μεγάλη.
-
Έχω πράσινη κάρτα αλλά μου είπαν ότι (για παράδειγμα) κλοπή στο εξωτερικό πληρώνει μόνο η Εθνική. Υπάρχει επέκταση και των άλλων καλύψεων στη πράσινη κάρτα; (εκτός προς τρίτους)
-
Καποιες εταιριες, μετα απο σχετικη πιεση και με χρεωση, σου δινουν επεκταση των καλυψεων που εχεις ηδη στο συμβολαιο σου, ειδικα αν εισαι καλος πελατης.
Αλλες παλι, δεν το συζητουν καθολου. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Καποιες εταιριες, μετα απο σχετικη πιεση και με χρεωση, σου δινουν επεκταση των καλυψεων που εχεις ηδη στο συμβολαιο σου, ειδικα αν εισαι καλος πελατης.
Αλλες παλι, δεν το συζητουν καθολου.Σωστά.
Να συμπληρώσω μόνο, πως ανάλογα την εταιρία, διαφοροποιούνται τα psi της πίεσης! -
Από ανοησία του ασφαλιστή μου ο οποίος δε με πληροφόρησε σωστά, έκανα το τρέχον εξάμηνο μικτή ασφάλιση στο Φοίνικα με απαλλαγή τα πρώτα 250 ευρώ. Επειδή στο συμβόλαιο έγραφε απαλλαγή 1% και δίπλα 250, αυτός μου χε πει και καλά ότι η απαλλαγή είναι το 1% της εκάστοτε κοστολογημένης ζημιάς. Σε πρόσφατο μικροατύχημα όπου είχα ζημιές 428 ευρώ πήρα ως αποζημίωση από την ασφαλιστική τα 178 ευρώ (=428-250). Μετά από τη σχετική γκρίνια στον ασφαλιστή μου σχετικά με την άγνοια του προιόντος που πουλάει κλπ και δεδομένου ότι είμαστε και συνάδελφοι (κάνει 2 δουλειές), μου είπε ότι θα μπορέσει να πάρει εν τέλει το σύνολο της ζημιάς δηλαδή και τα πρώτα 250 ευρώ αλλά για το σκοπό αυτό θα πρέπει να του κάνω εγώ μια εξουσιοδότηση στο όνομά του ότι δηλ. τον εξουσιοδοτώ να προβεί για λογαριασμό μου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή μου για το συγκεκριμένο ατύχημα...Εμένα αυτό σε πρώτη ανάγνωση κάπου δε με κολλάει. Έχω βέβαια ακούσει διάφορες ιστορίες για μαιμού δηλώσεις ασφαλιστών κλπ συναφή περιστατικά προκειμένου να πετύχουν αποζημίωση πελατών τους αλλά το συγκεκριμένο περισσότερο σε μούφα μου κάνει. Έχει ποτέ τύχει κάποιος από εδώ να διευθετήσει πληρωμή από ασφαλιστική με παρόμοια μεθόδευση;
-
Αν έχεις απαλλαγή 250 €, όντως τα πρώτα 250 € στην ζημιά τα επιβαρύνεσαι ο ίδιος. Για αυτό ανάλογα με την απαλλαγή που θα βάλεις, αναπροσαρμόζεται και το ασφάλιστρο στη μικτή.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
τον εξουσιοδοτώ να προβεί για λογαριασμό μου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή μου για το συγκεκριμένο ατύχημα...Εμένα αυτό σε πρώτη ανάγνωση κάπου δε με κολλάει.Τα πρωτα χρηματα τα πηρες με την ιδια μεθοδο ή κατευθειαν ο ιδιος;
Πραγματι, ειναι καπως αξιοπεριεργο αυτο...
Δεν μπορω ομως να φανταστω τι θελει να κανει...
Να κανει ψευδη δηλωση στο ονομα σου; Για ποια ζημια; Πως θα εγκριθει απο την εταιρια;Αν αποδεχεται οτι το λαθος ειναι δικο του, εχει ευθυνη, για την οποια πλεον καλυπτεται (συμφωνα με το νομο) απο ασφαλιστηριο επαγγελματικης αστικης ευθυνης. Βασει αυτου, μπορεις να πληρωθεις τη διαφορα απο το δικο του ασφαλιστηριο (δηλ. τα χρηματα θα δοθουν απο την εταιρια στην οποια εχει ασφαλιστει και οχι απο τη τσεπη του). Αν δεν εχει κανει ουτε αυτο, μακρυα και απο τον ιδιο και απο την εταιρια που τον αποδεχεται ως ασφαλιστη. Ειδικα αφου εχεις μικτη.
Στη θεση σου θα τον ρωτουσα και γιατι θελει την εξουσιοδοτηση και για το αλλο που σου γραφω. Η μαλακια ειναι δικη του, η ντροπη γιατι να ειναι δικη σου;
-
τον εξουσιοδοτώ να προβεί για λογαριασμό μου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή μου για το συγκεκριμένο ατύχημα...Εμένα αυτό σε πρώτη ανάγνωση κάπου δε με κολλάει.
Τα πρωτα χρηματα τα πηρες με την ιδια μεθοδο ή κατευθειαν ο ιδιος;
Να κανει ψευδη δηλωση στο ονομα σου; Για ποια ζημια; Πως θα εγκριθει απο την εταιρια;Αν αποδεχεται οτι το λαθος ειναι δικο του, εχει ευθυνη, για την οποια πλεον καλυπτεται (συμφωνα με το νομο) απο ασφαλιστηριο επαγγελματικης αστικης ευθυνης. Βασει αυτου, μπορεις να πληρωθεις τη διαφορα απο το δικο του ασφαλιστηριο (δηλ. τα χρηματα θα δοθουν απο την εταιρια στην οποια εχει ασφαλιστει και οχι απο τη τσεπη του). Αν δεν εχει κανει ουτε αυτο, μακρυα και απο τον ιδιο και απο την εταιρια που τον αποδεχεται ως ασφαλιστη. Ειδικα αφου εχεις μικτη.
Στη θεση σου θα τον ρωτουσα και γιατι θελει την εξουσιοδοτηση και για το αλλο που σου γραφω. Η μαλακια ειναι δικη του, η ντροπη γιατι να ειναι δικη σου;
Ελα ντε. Ζήτησε και εξουσιοδότηση... Όταν λέει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες τι εννοεί?
-
Ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση...
-
Interlife Ασφαλιστκή ,τι λέει από αξιοπιστία γιατι από τιμές είναι στα χαμηλά τιμολόγια και θέλω να βάλω 2 αυτοκίνητα... ,όποιος καρντάσης ξέρει κάτι παραπάνω ας ποστάρει...
-
τον εξουσιοδοτώ να προβεί για λογαριασμό μου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή μου για το συγκεκριμένο ατύχημα...Εμένα αυτό σε πρώτη ανάγνωση κάπου δε με κολλάει.
Τα πρωτα χρηματα τα πηρες με την ιδια μεθοδο ή κατευθειαν ο ιδιος;
Να κανει ψευδη δηλωση στο ονομα σου; Για ποια ζημια; Πως θα εγκριθει απο την εταιρια;Αν αποδεχεται οτι το λαθος ειναι δικο του, εχει ευθυνη, για την οποια πλεον καλυπτεται (συμφωνα με το νομο) απο ασφαλιστηριο επαγγελματικης αστικης ευθυνης. Βασει αυτου, μπορεις να πληρωθεις τη διαφορα απο το δικο του ασφαλιστηριο (δηλ. τα χρηματα θα δοθουν απο την εταιρια στην οποια εχει ασφαλιστει και οχι απο τη τσεπη του). Αν δεν εχει κανει ούτε αυτο, μακρυα και απο τον ιδιο και απο την εταιρια που τον αποδεχεται ως ασφαλιστη. Ειδικα αφου εχεις μικτη.
Τα πρώτα χρήματα τα εισέπραξα κανονικά (εγώ ο ίδιος). Σε ότι αφορά τυχόν θέμα εμπιστοσύνης προς το συγκεκριμένο άτομο σε σχέση με το ενδεχόμενο να μου κάνει εμένα κάποια λαδιά το θεωρώ μάλλον απίθανο δεδομένου ότι και τον γνωρίζω γύρω στα 5 χρόνια από το περιβάλλον της δουλειάς αλλά και δεδομένου ότι είμαι προιστάμενός του
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τα πρώτα χρήματα τα εισέπραξα κανονικά (εγώ ο ίδιος). Σε ότι αφορά τυχόν θέμα εμπιστοσύνης προς το συγκεκριμένο άτομο σε σχέση με το ενδεχόμενο να μου κάνει εμένα κάποια λαδιά το θεωρώ μάλλον απίθανο δεδομένου ότι και τον γνωρίζω γύρω στα 5 χρόνια από το περιβάλλον της δουλειάς αλλά και δεδομένου ότι είμαι προιστάμενός τουΕγω λαδιά προς την ασφαλιστικη εννοουσα (αν και, αν αυτο γινει εν αγνοια σου, ειναι και προς εσενα).
Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις ο ασφαλιστης ερχεται στην εταιρια, λεει 'παιδια εκανα μαλακια, παρακαλω να πληρωσουμε χαριστικα' και η εταιρια λεει ναι ή ου. Καθαρα κι ωραια.
Εξουσιοδοτησεις του πελατη στο ονομα του ασφαλιστη και 'απαραιτητες ενεργειες' ειναι λιγο ... γκουχ, γκουχ, παραγκο-καταστασεις.
Ρωτα τον στα ισα τι σκοπευει να κανει. Ειναι πολυ σημαντικοτερο να αξιολογησεις την αξιοπιστια ασφαλιστη-εταιριας απο το να κερδισεις 250 Ε και να μεινεις στο σκοταδι, ειδικα εφοσον εχεις μικτη, οποτε και θα πρεπει οπωσδηποτε να ξερεις οτι στη σοβαρη ζημια θα κοιμασαι ησυχος και οχι τον υπνο του δικαιου.
Και ζητα αμεσα ακυρωση και επανεκδοση του συμβολαιου χωρις ή με μικροτερη απαλλαγη (αν υπαρχει). Αλλωστε, αν το ποσο της απαλλαγης πληρωθει χαριστικα, αυτο **ισως **να το ζητησει και η ασφαλιστικη, εισπραττοντας πιθανως και την αναδρομικη διαφορα των ασφαλιστρων. -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Interlife Ασφαλιστκή ,τι λέει από αξιοπιστία γιατι από τιμές είναι στα χαμηλά τιμολόγια και θέλω να βάλω 2 αυτοκίνητα... ,όποιος καρντάσης ξέρει κάτι παραπάνω ας ποστάρει...Επανέρχομαι στο τρακάρισμα που είχα αναφερθεί παραπάνω. Το άλλο όχημα ήταν ασφαλισμένο στην Interlife. Δεν έχω παράπονο επικοινώνησαν μαζί μου μετά απο μια μέρα και έστειλαν πραγματογνώμονα την μεθεπόμενη. Επίσης δέχτηκαν τον εκ των υστέρων φιλικό διακονονισμό που πρότεινε η Ασπίς. Από όσο γνωρίζω είναι υγιής εταιρεια οικονομικά αλλά περισσότερα από αυτούς που
-
Γνωρίζεται τι γίνεται στην περίπτωση μεικτής ή έστω και απλής ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος και ο οδηγος να είναι μέλος της οικογενείας (αδερφός,υιος κλπ.) αλλά το όνομα του να μην αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο?
-
Σε παλαιότερο συμβόλαιο της μικτής του αδερφού μου έλεγε αν δεν κάνω λάθος ότι η ασφαλιστική σε μια τέτοια περίπτωση αποζημιώνει κατά 50% τις ίδιες ζημιές.
Φαντάζομαι ότι στους όρους του συμβολαίου σου θα αναφέρεται κάπου.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Interlife Ασφαλιστκή ,τι λέει από αξιοπιστία γιατι από τιμές είναι στα χαμηλά τιμολόγια και θέλω να βάλω 2 αυτοκίνητα... ,όποιος καρντάσης ξέρει κάτι παραπάνω ας ποστάρει...
Επανέρχομαι στο τρακάρισμα που είχα αναφερθεί παραπάνω. Το άλλο όχημα ήταν ασφαλισμένο στην Interlife. Δεν έχω παράπονο επικοινώνησαν μαζί μου μετά απο μια μέρα και έστειλαν πραγματογνώμονα την μεθεπόμενη. Επίσης δέχτηκαν τον εκ των υστέρων φιλικό διακονονισμό που πρότεινε η Ασπίς. Από όσο γνωρίζω είναι υγιής εταιρεια οικονομικά αλλά περισσότερα από αυτούς που
thanx ,ναι καλά λόγια έχω ακούσει και γω ,μάλλον εκει θα καταλήξω..
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Γνωρίζεται τι γίνεται στην περίπτωση μεικτής ή έστω και απλής ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος και ο οδηγος να είναι μέλος της οικογενείας (αδερφός,υιος κλπ.) αλλά το όνομα του να μην αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο?Μου συνέβη εμένα φέτος με το αυτοκίνητο της μάνας μου, απλά πήγα στα γραφεία της ασφαλιστικής και πλήρωσα το επασφάλιστρο με ένα μικρό πρόστιμο γύρω στα 200 κάτι πρέπει να βγήκε!
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Επανέρχομαι στο τρακάρισμα που είχα αναφερθεί παραπάνω. Το άλλο όχημα ήταν ασφαλισμένο στην Interlife. Δεν έχω παράπονο επικοινώνησαν μαζί μου μετά απο μια μέρα και έστειλαν πραγματογνώμονα την μεθεπόμενη. Επίσης δέχτηκαν τον εκ των υστέρων φιλικό διακονονισμό που πρότεινε η Ασπίς. Από όσο γνωρίζω είναι υγιής εταιρεια οικονομικά αλλά περισσότερα από αυτούς που
thanx ,ναι καλά λόγια έχω ακούσει και γω ,μάλλον εκει θα καταλήξω..
Στη συγκεκριμένη εταιρία ασφαλίζει τα αυτοκίνητα της και συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία...+1 από μένα...
-
Το επασφάλιστρο νεότητας οδηγού και διπλώματος καταργείται στην κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές).
Για να ακριβολογώ έχει καταργηθεί νομοθετικά, και οι εταιρίες προσαρμόζουν τις τιμολογήσεις τους.Θεωρώ πως από 1/1/2008 θα είναι όλες έτοιμες.
Να ελέγξετε τα ασφαλιστήρια που θα παραλάβετε το 2008, όσοι έχετε επασφάλιστρο...Το επασφάλιστρο στις ίδιες ζημιές οχήματος (μικτή) εξακολουθεί να ισχύει κανονικά.
Αυτά.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ