-
Ναι ; , κάπου το έχω ξαναδιαβάσει αλλά αν γίνει κάτι σοβαρό δε θα ήθελα να τραβιέμαι συν το ότι περίμενα μεγαλύτερη συνέπεια από μια μεγάλη εταιρία.
Πάντως κάθε εμπόδιο για καλό που λένε , μπήκα στο site της interamerican και μπορώ να το ασφαλίσω on-line με έκπτωση -15% . Μου βγαίνει φθηνότερα 30e και έχω δωρεάν οδική βοήθεια. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ναι ; , κάπου το έχω ξαναδιαβάσει αλλά αν γίνει κάτι σοβαρό δε θα ήθελα να τραβιέμαι συν το ότι περίμενα μεγαλύτερη συνέπεια από μια μεγάλη εταιρία.Ναι, ισχύει και μιλάω από οικογενειακή εμπειρία.
Η ασφαλιστική αρχικά αρνήθηκε να πληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε ο αδερφός μου στο άλλο αυτοκίνητο επικαλούμενη ότι το ασφάλιστρο είχε λήξει πριν από 27 ημέρες (ο ασφαλιστής μας ήταν κλέφτης και δεν το είχε ανανεώσει παρότι μας είχε δώσει προσωρινό σήμα). Τη ζημιά στον άλλο την πλήρωσε ο πατέρας μου, κυνηγήσαμε δικαστικά την ασφαλιστική με καλό δικηγόρο και αντί να πάμε σε δίκη η ασφαλιστική προτίμησε τελικά συμβιβασμό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάρουμε περισσότερα λεφτά απ' ότι ήταν η ζημιά, οπότε και βγήκαμε και κερδισμένοι. -
Αν τρακάρω με τον πατέρα μου (και το δικό μου το αμάξι είναι στο όνομά του), δικαιούμαι αποζημίωσης αν ευθύνεται εκείνος;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν τρακάρω με τον πατέρα μου (και το δικό μου το αμάξι είναι στο όνομά του), δικαιούμαι αποζημίωσης αν ευθύνεται εκείνος;Όχι, αν ο βαθμός συγγένειας των εμπλεκομένων σε ένα ατύχημα είναι μέχρι ενός βαθμού (δε θυμάμαι ποιού ακριβώς) η ασφαλιστική δεν αποζημιώνει. Υπάρχει φυσικά στους του συμβολαίου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν τρακάρω με τον πατέρα μου (και το δικό μου το αμάξι είναι στο όνομά του), δικαιούμαι αποζημίωσης αν ευθύνεται εκείνος;Δύο αυτοκίνητα με ζημιά από το ίδιο ατύχημα στο ίδιο όνομα, είναι λίγο ύποπτο. Η ασφαλιστική μπορεί να επικαλεστεί δόλο και να αρνηθεί να σου καλύψει τη ζημιά.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θα περιμένω έως αύριο και μετά θα στείλω mail στα κεντρικά . Αν δεν πάρω σοβαρή απάντηση μέσα σε 24 ώρες ,θα πάω αλλού.
Η εταιρεία είναι η allianzΗ ασφάλεια ισχύει και για 1 μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, ακόμα και αν δεν ανανεώσεις.
Σωστό αυτό, αλλά να ξέρετε αυτό ισχύει ΜΟΝΟ ως προς τις ασφαλιστικές. Η αστυνομία αυτό ΔΕΝ το δέχεται. Αν δεν έχετε μαζί το ειδικό σήμα (και να αναγράφει ημερομηνία που να ισχύει), οποιοσδήποτε αστυνομικός σας σταματήσει σας κόβει κλήση και σας παίρνει επιτόπου τις πινακίδες.
mousatos ζήτα από την ασφαλιστική να σου περάσει με fax την πρώτη σελίδα του συμβολαίου (που φαίνονται τα στοιχεία κατόχου, αυτοκινήτου και η νέα ημερομηνία έναρξης και λήξης). Τουλάχιστον να έχεις αυτό μαζί στο αυτοκίνητο, μέχρι να λάβεις και τα πρωτότυπα.
-
Δηλαδή σε μια ενδεχόμενη καραμπόλα, τον πούλο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δηλαδή σε μια ενδεχόμενη καραμπόλα, τον πούλο.Εξαρτάται βέβαια και από το συμβάν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εξαρτάται βέβαια και από το συμβάν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα...
Θα επαναλάβω αυτό που είπα πριν και αύριο θα παραθέσω και το επίμαχο άρθρο, ότι δηλαδή βάση του συμβολαίου η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει σε περίπτωση ατυχήματος μεταξύ αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν μέχρι ένα βαθμό συγγένειας (τον οποίο και δε θυμάμαι). Σίγουρα όμως πιάνει γονείς-παιδιά και φυσικά πιάνει αυτοκίνητα που ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εξαρτάται βέβαια και από το συμβάν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα...
Θα επαναλάβω αυτό που είπα πριν και αύριο θα παραθέσω και το επίμαχο άρθρο, ότι δηλαδή βάση του συμβολαίου η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει σε περίπτωση ατυχήματος μεταξύ αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν μέχρι ένα βαθμό συγγένειας (τον οποίο και δε θυμάμαι). Σίγουρα όμως πιάνει γονείς-παιδιά και φυσικά πιάνει αυτοκίνητα που ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!
Αν μιλάμε για επιβαίνοντες καλύπτονται κανονικά (πλην του οδηγού και του ιδιοκτήτη του οχήματος ή εκείνου στο όνομα του οποίου είναι το ασφαλιστήριο). Σε ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων που ανήκουν σε άτομα με συγγένεια (ή στο ίδιο άτομο), είναι λίγακι σύνθετο και πρέπει να συνεκτιμηθούν όλες οι παράμετροι κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Εκεί ναι η ασφαλιστική δεν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις **υλικές **ζημιές (έχει υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης μόνο για σωματικές βλάβες ή θάνατο).
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο.Κ. δεν είναι υποχρεωμένη με την προϋπόθεση (όπως είπε και κάποιος από πάνω) να επικαλεστεί ενδεχόμενο δόλο.
Πχ αν πάω εγώ με τον πατέρα μου μπρος-πίσω και εμπλακούμε σε καραμπόλα και πέσω εγώ πάνω στο πατέρα μου (δηλαδή ο πίσω μου σε μένα και ο πατέρας μου στο μπροστινό του κ.ο.κ), θες να μου πεις ότι μπορεί να επικαλεστεί δόλο?Κάποια στιγμή που συζητούσαμε με το ασφαλιστή μας (φίλος του πατέρα μου και ήταν σε ένα τραπέζι), είπε ότι μπορεί η εταιρία να επικαλεστεί δόλο σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι ύποπτες αλλά και πάλι θα το σκεφτούν σοβαρά για να επικαλεστούν τα ψιλά γράμματα, μιας και ξέρουν μπορεί να χάσουν πελάτη έτσι, τη στιγμή που γι'αυτούς είναι απλά ένα ακόμα τρακάρισμα.(δε λέμε να το κάνει κάποιος συνέχεια αλλά να του συμβεί πχ 1 φορά)
Παράδειγμα τρακαρίσματος που μπορεί (για την ασφαλιστική να έχει δόλο):
πέφτω εγώ πάνω στον πατέρα μου και τρακάρουμε μόνο μεταξύ μας ή τον τρακάρω εγώ, ενώ ο πατέρας μου είναι σταθμευμένος.
Αλλά και πάλι **έχει σημασία τι προφίλ έχεις ως προς την ασφαλιστική σου.
**
Προσωπικά δεν είχα ποτέ την τύχη να ακούσω αυτή την δικαιολογία, ενώ ενεπλάκηκα σε περίεργο τρακάρισμα. Συγκεκριμένα οδηγούσα το Volvo S60 του θείου μου (αδερφός της μάνας μου) και το έριξα καταλάθος πάνω στην πόρτα ενός ZX που ήταν κι αυτό στο όνομα του θείου μου. (εγώ με το S60 είμαι στο ίσιωμα και το άλλο αμάξι στην κατηφόρα με αποτέλεσμα το πόρτπαγκάζ να 'εκρυβε' το ΖΧ). Ο θείος μου έκανε δήλωση στον εαυτό του και η ασφαλιστική τον κάλυψε μια χαρά χωρίς προβλήματα. Φυσικά την ζημιά του S60 θα την πλήρωνα εγώ αλλά (Ευτυχώς για μένα ) είχε μόνο χρώμα που έφυγε με αλοιφή και μικτή ασφάλεια. -
Κάβουρας αν εμπλακείς σε καραμπόλα και σε χτυπήσει άλλος από πίσω και εσύ πέσεις με τη σειρά σου στο αυτοκίνητο του πατέρα σου που είναι μπροστά από εσένα, σε μια καραμπόλα συνήθως υπαίτιος είναι ο τελευταίος. Δηλαδή θα αποζημιωθείτε κανονικά και δεν παίζει ρόλο το ότι αφορά 2 αυτοκίνητα που ανήκουν στο ίδιο άτομο, καθώς το ατύχημα δεν θα έχει προκληθεί με δική σας υπαιτιότητα.
Αλλά και το άλλο περιστατικό που ανέφερες με τα 2 αυτοκίνητα του θείου σου που αποζημιώθηκε κανονικά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Οι ασφαλιστικές όταν πρόκειται για πελάτη που δεν τις απασχολεί συνέχεια με ζημιές κτλ, σπάνια θα αρνηθούν να τον αποζημιώσουν (πρέπει να συντρέχει σπουδαίος λόγος). Απλά σε αυτή την περίπτωση που συζητάμε έχουν την δυνατότητα να αρνηθούν αποζημιώση (αν κρίνουν από τις συνθήκες ότι υπάρχει δόλος ή οτιδήποτε άλλο). Δεν σημαίνει απαραίτητα όμως πως πράττουν και έτσι.
-
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ήρθε, τηλεφώνησαν από την allianz σήμερα το πρώί. Οπότε παραμένω εκεί αφού δε μου αρέσουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής , ούτε και θα γίνω πλουσιότερος με 30e.
Από του χρόνου όμως θα κοιτάξω από νωρίς και σοβαρά την προσφορά της interamerican. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κάβουρας αν εμπλακείς σε καραμπόλα και σε χτυπήσει άλλος από πίσω και εσύ πέσεις με τη σειρά σου στο αυτοκίνητο του πατέρα σου που είναι μπροστά από εσένα, σε μια καραμπόλα συνήθως υπαίτιος είναι ο τελευταίος. Δηλαδή θα αποζημιωθείτε κανονικάΌχι, ο τελευταίος φταίει ΜΟΝΟ για τον προτελευταίο.
Ο προτελευταίος όφειλε να έχει απόσταση από τον μπροστινό του
και κακως έπεσε πάνω του οπότε ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ κλπ κλπ κλπ για
όλους τους προπορευόμενους.Ξέρετε ότι η απόσταση ασφαλείας π.χ στον περιφερειακό είναι 70μ ?
-
Αν τα αμαξια ειναι σταματημενα φταιει ο τελευταιος αν ειναι εν κινηση ο πισω φταιει για τον εμπρος.
-
Σε αμαξι παλαιοτερο της εξαετιας δεν μπορεις να κανει μικτη ασφαλεια;Αυτο ακουσα σημερα σε ασφαλιστικό γραφειο.
-
Ε; Μια χαρα γίνεται από όσο ξέρω από τις δικές μου ασφαλιστικές.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε αμαξι παλαιοτερο της εξαετιας δεν μπορεις να κανει μικτη ασφαλεια;Αυτο ακουσα σημερα σε ασφαλιστικό γραφειο.Το αυτοκίνητο του bro έχει μικτή η οποία ανανεώθηκε στα 6,5 χρόνια...
-
Kαι εμενα παραξενο μου φανηκε.Μηπως επειδη ειναι επαγγελματικο το αμαξι;
-
Βέβαια δεν πολυσυμφέρει αλλά ναι γίνεται
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ