-
Κυκλοφορούν κατι περίεργα για INTERSALONICA
γνωρίζει κάποιος κάτι -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
τελικα ποιος την πληρωνει;Ο ιδιοκτητης;Ο οδηγος;Και οι δυο μαζι;Ξεκίνησαν οι δικηγόροι!!!!! Νομίζω ότι έχει μεγάλη ευθύνη ο ιδιοκτήτης της επιχείρισης!!!!
Και μιας και το έφερε η κουβέντα... αν μου κλέψουν το car ως ιδιοκτήτης για τι είμαι καλυμμένος σε περίπτωση τροχαίου από τον κλέφτη???
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα ήθελα να αναφέρω ότι επαγγελματικό αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με 1 νεκρό. ο υπάλληλος που οδηγούσε δεν είχε επαγγελματικό δίπλωμα εν ισχύ και ηαασφαλιστική τον άφησε ξεκρέμαστο τον ιδιοκτήτηΕπαγγελματικο θες να πεις αμαξι πανω απο 3,5 τονους μικτο?
Γιατι επαγγελματικο ειναι και ενα φιεστα,κορσα κλπ Βαν τα οποια δεν θες επαγγελματικο διπλωμα, όπως αλλωστε και τα τρανσιτ ας πουμε μεχρι 3,5 τονους το οδηγει οποιος θελει.Αν ειναι πανω απο 3,5 τονους τοτε μαλλον την φουτσισε.
-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Σε έναν μήνα περίπου λίγη η ασφάλεια μου και πάω για καινούρια 6μηνη. Στην ασφαλιστική που είμαι ήδη μου ήρθε η ανανέωση στα 520
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Είμαι υπέρ της μικτής ακόμη και για σχετικά φτηνά αυτοκίνητα και φυσικά όχι για τις γρατσουνιές αλλά για την περίπτωση ενός σοβαρού τρακαρίσματος.Εξηγούμαι:
α) κοιμάσαι ήσυχος (τι θα γίνει αν μου το χτυπήσουν παρκαρισμένο;)
β) σε περίπτωση που προκαλέσεις ατύχημα δεν μπαίνεις στην ψυχοφθόρο διαδικασία 'ιμιτασιόν ή μεταχειρισμένο' αλλά βάζεις πάνω τα original ανταλλακτικά και, ίσως, καλύπτεις και καμμιά φθορά από προηγούμενα 'ακουμπηματάκια'
γ) αν στο κλέψουν και το τρακάρουν είσαι καλυμένος.Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μικτή στην ακριβότερη εταιρία, υπάρχουν και μικρότερες για τις οποίες δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι κακό.
Με όλο το σεβασμό, νομίζω πως ο φίλος κάπου κάνει λάθος. Και εξηγούμαι:
Η μικτή καλύπτει τις Ίδιες Ζημίες. Αυτό σημαίνει ζημιές που γίνονται με δική μας υπαιτιότητα. Αν κάποιος άγνωστος, πχ τη νύχτα που έχουμε παρκαρισμένο το αμάξι μας, το χτυπήσει κι εξαφανιστεί κι εμείς δηλώσουμε το συμβάν έτσι όπως έγινε, δεν πρόκειται για δική μας υπαιτιότητα αλλά για του αγνώστου που μας χτύπησε και σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική όπου κάναμε τη μικτή ασφάλιση δε θα μας αποζημιώσει. Μόνο αν δηλώσουμε εικονικά ότι εμείς πχ χτυπήσαμε από δική μας αμέλεια σε κάποιο εμπόδιο πχ και κάναμε ζημιά στο αμάξι μας, θα μας αποζημιώσουν λόγω μικτής. Είναι νομίζω πολύ σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό. Η μικτή θα μας πληρώσει για δηλώσεις ατυχημάτων στις οποίες φαίνεται η δική μας υπαιτιότητα και δεν καλύπτει τις περιπτώσεις ζημιών όπου απλά ο υπαίτιος είναι άγνωστος γιατί πχ δεν ήμασταν παρόντες κατά το συμβάν στο αμάξι μας. Επίσης για το θέμα των ορίτζιναλ ανταλλακτικών, και πάλι νομίζω πως εξαρτάται από την παλαιότητα του αυτοκινήτου. Λογικά σε αυτοκίνητα άνω 5ετίας και με μικτή υπάρχει απομείωση της αξίας ανταλλακτικών που πληρώνουν για επισκευή από τρακάρισμα.
Τέλος, σχετικά με την κλοπή που αναφέρει ο φίλος, προφανώς πρόκειται για χαρακτηριστικό της ασφάλισης του αυτοκινήτου έναντι ολικής και μερικής κλοπής, ανεξάρτητα από το αν έχουμε κάνει μικτή.Και τέλος μια δική μου ερώτηση προς όποιον γνωρίζει σχετικά:
Όταν μετά από τροχαίο για το οποίο θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική μου, επισκευάσω το αυτοκίνητο σε συνεργείο, για τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά θα πρέπει να ζητήσω από το συνεργείο την έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης προκειμένου να καταθέσω το αντίστοιχο παραστατικό στην ασφαλιστική και να πληρωθώ για την αξία της επισκευής; -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Και τέλος μια δική μου ερώτηση προς όποιον γνωρίζει σχετικά:
Όταν μετά από τροχαίο για το οποίο θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική μου, επισκευάσω το αυτοκίνητο σε συνεργείο, για τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά θα πρέπει να ζητήσω από το συνεργείο την έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης προκειμένου να καταθέσω το αντίστοιχο παραστατικό στην ασφαλιστική και να πληρωθώ για την αξία της επισκευής;Αν το συνεργείο εκδίδει μηχανογραφημένα παραστατικά (μέσω H/Y) τότε και μια απλή απόδειξη παροχής υπηρεσιών (για ιδιώτη) που να αναγράφονται όλα τα στοιχεία σου, η πινακίδα του αυτοκινήτου και λεπτομερώς οι χρεώσεις στα εργατικά και στα ανταλλακτικά αρκεί.
Σε χειρόγραφη απόδειξη, πρέπει να προσέξεις μην σου γράψει κάτι λάθος και πάλι και εκεί θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία και να φαίνονται αναλυτικά οι χρεώσεις σε ανταλλακτικά και εργασία για την επισκευή του αυτοκινήτου.
Τιμολόγιο ζητάς αν έχεις το αυτοκίνητο για επαγγελματική χρήση και θες να καταχωρήσεις τη ζημιά στα έξοδα ή αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα εταιρίας.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εάν έχεις κάλυψη ιδίων ζημιών και βρείς το αυτοκίνητό σου το πρωί πίτα γιατί κάποιος έπεσε επάνω σου και την κοπάνησε **αποζημιώνεσαι **κανονικότατα.... -
Είμαι υπέρ της μικτής ακόμη και για σχετικά φτηνά αυτοκίνητα και φυσικά όχι για τις γρατσουνιές αλλά για την περίπτωση ενός σοβαρού τρακαρίσματος.
Εξηγούμαι:
β) σε περίπτωση που προκαλέσεις ατύχημα δεν μπαίνεις στην ψυχοφθόρο διαδικασία 'ιμιτασιόν ή μεταχειρισμένο' αλλά βάζεις πάνω τα original ανταλλακτικά και, ίσως, καλύπτεις και καμμιά φθορά από προηγούμενα 'ακουμπηματάκια'
γ) αν στο κλέψουν και το τρακάρουν είσαι καλυμένος.Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μικτή στην ακριβότερη εταιρία, υπάρχουν και μικρότερες για τις οποίες δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι κακό.
Η μικτή καλύπτει τις Ίδιες Ζημίες. Αυτό σημαίνει ζημιές που γίνονται με δική μας υπαιτιότητα. Αν κάποιος άγνωστος, πχ τη νύχτα που έχουμε παρκαρισμένο το αμάξι μας, το χτυπήσει κι εξαφανιστεί κι εμείς δηλώσουμε το συμβάν έτσι όπως έγινε, δεν πρόκειται για δική μας υπαιτιότητα αλλά για του αγνώστου που μας χτύπησε και σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική όπου κάναμε τη μικτή ασφάλιση δε θα μας αποζημιώσει. Μόνο αν δηλώσουμε εικονικά ότι εμείς πχ χτυπήσαμε από δική μας αμέλεια σε κάποιο εμπόδιο πχ και κάναμε ζημιά στο αμάξι μας, θα μας αποζημιώσουν λόγω μικτής. Είναι νομίζω πολύ σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό. Η μικτή θα μας πληρώσει για δηλώσεις ατυχημάτων στις οποίες φαίνεται η δική μας υπαιτιότητα και δεν καλύπτει τις περιπτώσεις ζημιών όπου απλά ο υπαίτιος είναι άγνωστος γιατί πχ δεν ήμασταν παρόντες κατά το συμβάν στο αμάξι μας. Επίσης για το θέμα των ορίτζιναλ ανταλλακτικών, και πάλι νομίζω πως εξαρτάται από την παλαιότητα του αυτοκινήτου. Λογικά σε αυτοκίνητα άνω 5ετίας και με μικτή υπάρχει απομείωση της αξίας ανταλλακτικών που πληρώνουν για επισκευή από τρακάρισμα.
Τέλος, σχετικά με την κλοπή που αναφέρει ο φίλος, προφανώς πρόκειται για χαρακτηριστικό της ασφάλισης του αυτοκινήτου έναντι ολικής και μερικής κλοπής, ανεξάρτητα από το αν έχουμε κάνει μικτή.Και τέλος μια δική μου ερώτηση προς όποιον γνωρίζει σχετικά:
Όταν μετά από τροχαίο για το οποίο θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική μου, επισκευάσω το αυτοκίνητο σε συνεργείο, για τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά θα πρέπει να ζητήσω από το συνεργείο την έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης προκειμένου να καταθέσω το αντίστοιχο παραστατικό στην ασφαλιστική και να πληρωθώ για την αξία της επισκευής;Το ' ίδιες ζημιες' το λενε για τους ζημιες του αυτοκτηνητου, οτι φτιάχνεις και το ιδιο σου τ οαμαξι αν τρακαρεις ακομη και να φταις, όχι οτι πρεπει να εχεις κανει τις ζημιες εσυ ο ίδιος!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Είμαι υπέρ της μικτής ακόμη και για σχετικά φτηνά αυτοκίνητα και φυσικά όχι για τις γρατσουνιές αλλά για την περίπτωση ενός σοβαρού τρακαρίσματος.
Εξηγούμαι:
Όταν μετά από τροχαίο για το οποίο θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική μου, επισκευάσω το αυτοκίνητο σε συνεργείο, για τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά θα πρέπει να ζητήσω από το συνεργείο την έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης προκειμένου να καταθέσω το αντίστοιχο παραστατικό στην ασφαλιστική και να πληρωθώ για την αξία της επισκευής;**Το ' ίδιες ζημιες' το λενε για τους ζημιες του αυτοκτηνητου, οτι φτιάχνεις και το ιδιο σου τ οαμαξι αν τρακαρεις ακομη και να φταις, όχι οτι πρεπει να εχεις κανει τις ζημιες εσυ ο ίδιος! **
Προφανώς και δεν εννοούσα πριν ότι για να πληρωθείς για ίδιες ζημιές πρέπει να έχεις κάνει ο ίδιος ζημιά στο αμάξι σου, αλλά προφανώς και σε εμπλοκή με άλλο ΙΧ όταν εμείς φταίμε κι έχουμε ασφάλιση ίδων ζημιών, αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική μας. Αυτό που είπα πριν ήταν πως όταν μας προκαλεί ζημιές κάποιο άγνωστο αμάξι (πχ σε παρκαρισμένο τη νύχτα να πέσει κάποιος και να εξαφανιστεί) ή όταν σε τρακάρισμα με άλλο ιχ όπου δε φταίμε και δηλώσουμε ότι δε φταίμε αλλά φταίει ο άλλος που εξαφανίστηκε πχ και δεν προλάβαμε να πάρουμε τα στοιχεία του, δε θα μας πληρώσει η ασφαλιστική για ίδιες ζημιές, γιατί δηλώσαμε ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς για το ατύχημα. Την ασφαλιστική δεν την ενδιαφέρει αν εμείς δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε ή να βρούμε τα στοιχεία του υπαίτιου, αλλά μόνο αν είμαστε εμείς οι υπάιτιοι, είτε σε εμπλοκή με άλλο ιχ, είτε αν κάποιος χτυπήσει το παρκαρισμένο ιχ μας τη νύχτα πχ.
sv2, είσαι 100% σίγουρος για αυτό που υποστηρίζεις; Έχεις ρωτήσει αξιόπιστιο ασφαλιστή και στο επιβεβαίωσε; Ο δικός μου ασφαλιστής όταν έκανα μικτή μου είπε ακριβώς ότι γράφω....
-
sv2, είσαι 100% σίγουρος για αυτό που υποστηρίζεις; Έχεις ρωτήσει αξιόπιστιο ασφαλιστή και στο επιβεβαίωσε;
η δικη του αξιοπιστια επαρκει...
-
Φιλοι μου συμφουριστες...Εχθες το απογευμα και ενω ημουν σταματημενος σε φαναρι (κοκκινο) ηρθε καποιος με μικρη φορα και με χτυπησε απο πισω ελαφρα βεβαια και χωρις ζημιες...
Εννοειτε οτι κληθηκε η τροχαια εγιναν τα σχετικα χαρτια συμβαντος οπου φαινετε-διατυπωνεται οτι το οχημα μου ηταν σε σταση και χτυπηθηκε απο πισω.Το θεμα ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι 1,5 χρονων(TOYOTA Avensis sol plus) και απο το χτυπημα ακουστηκε ενα μικρο κρακ με ταυτοχρονη μικρη μετακινηση του οχηματος...
Απο το οπτικο ελεγχο που εγινε φαινονται μονο κατι μικρα σημαδακια(θα το βγαλουμε και θα δουμε οτι κλιπς εχουνε σπασει θα αλλαχθουν,θα βαφει και ο προφυλακτηρας και ολα οκ-ειπε ο πραγματογνωμονας).Και τωρα στο ερωτημα μου..
Με δεδομενο οτι το αυτοκινητο ειναι καινουριο(1,5 χρονων) μπορω να απαιτησω την πληρη αποκατασταση της ζημιας δηλαδη την αλλαγη του προφυλακτηρα μου με καινουριο(αφου ειτε ο παλιος ειτε ο καινοριος θα πρεπει να βαφει?)
-Αν ο πραγματογνωμονας κρινει-πει οτι δεν χρειαζεται αλλαγη ο προφυλακτηρας σημαινει οτι και ετσι θα γινει?Σας παρακαλω τα φωτα σας -δεν μου ξανασυνεβει και εχω την εντυπωση οτι πανε να το 'περασουν ετσι'
_
-
Αν είναι μόνο σημαδάκια στο προφυλακτήρα και δεν έχει σπάσει (ή ραγίσει σε κάποιο σημείο του) με τρίψιμο-στοκάρισμα στα σημάδια και βάψιμό του δεν θα φαίνεται τίποτα μετά. Δεν κρίνεται απαραίτητη η αντικατάστασή του.
Το μόνο που θα αλλαχθεί είναι ότι μέσα από τον προφυλακτήρα χρειάζεται αντικατάσταση (κλιπς κτλ).
(Για την άλλη ερώτησή σου, ναι ο καινούργιος προφυλακτήρας έρχεται άβαφος (μαύρος), και πρέπει να βαφτεί στο χρώμα του αυτοκινήτου)
-
Ερώτηση...
Σου κάνει μια ζημιά κάποιος με αντικείμενο που προεξέχει(λογικό μήκος) π.χ σχάρα ποδηλάτου στο πορτμπαγκάζ ή κάτι παρόμοιο και σου λέει εντάξει σε χτύπησα και σου κάνω θετική δήλωση. Την ζημιά την έκανε το αντικείμενο που προεξέχει πέρα από το ''νόμιμο'' μήκος του αυτοκινήτου.
Η ασφαλιστική του τύπου αυτού θα μας αποζημιώσει ή μπορεί να έχει τίποτα όρους με μικρά μικρά γράμματα στο συμβόλαιο και να αρχίσουν τα μα μου επειδή μιλάμε για αντικείμενο που προεξέχει από το όχημα έστω και 10, 20 ή 30 εκατοστά;
-
Θα σε αποζημιωσει κανονικα. Ειναι ομως πιθανο μετα, να απαιτησει το ποσο της αποζημιωσης απο τον πελατη της, αν το ατυχημα δεν καλυπτεται απο τους ορους του ασφαλιστηριου.
-
Την έκανα την πατατούλα μου σήμερα
Πήγα να παρκάρω, και βιάστηκα να κόψω το τιμόνο δεξιά, οπότε με την πίσω δεξιά πόρτα έξυσα τον προφυλακτήρα του παρκαρισμένου εξωτερικά, και λίγο το θόλο του εμπρός τροχού. μπροστά.
Δε φαινόταν εκεί γύρω ο ιδιοκτήτης και του άφησα χαρτάκι με το τηλέφωνό μου.Με πήρε μετά από αρκετή ώρα τηλέφωνο, και ακούστηκε αρκετά ήρεμος και φιλικός. Θα επικοινωνήσουμε ξανά στις αμέσως επόμενες μέρες για να κανονίσουμε για ασφάλειες κλπ.
Τι να προτείνω, φιλική δήλωση ή να κανονίσουμε συνάντηση και με τους πράκτορες;
Γενικά πως πάει η διαδικασία από εδώ και πέρα; -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Την έκανα την πατατούλα μου σήμεραΠήγα να παρκάρω, και βιάστηκα να κόψω το τιμόνο δεξιά, οπότε με την πίσω δεξιά πόρτα έξυσα τον προφυλακτήρα του παρκαρισμένου εξωτερικά, και λίγο το θόλο του εμπρός τροχού. μπροστά.
Δε φαινόταν εκεί γύρω ο ιδιοκτήτης και του άφησα χαρτάκι με το τηλέφωνό μου.Με πήρε μετά από αρκετή ώρα τηλέφωνο, και ακούστηκε αρκετά ήρεμος και φιλικός. Θα επικοινωνήσουμε ξανά στις αμέσως επόμενες μέρες για να κανονίσουμε για ασφάλειες κλπ.
Τι να προτείνω, φιλική δήλωση ή να κανονίσουμε συνάντηση και με τους πράκτορες;
Γενικά πως πάει η διαδικασία από εδώ και πέρα;Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις με πράκτορες.
Δες το ασφαλιστήριο σου. Αν έχει όρο 'ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BONUS MALUS' καλύπτεται η ζημιά χωρίς να αυξηθεί το bonus malus και το ασφάλιστρο. Κάνεις δήλωση (όπως και το άλλο αυτοκίνητο) και λήγει εκεί το θέμα.
Αν δεν έχεις αυτή την κάλυψη, ρώτα τον πόσο περίπου είναι η ζημιά. Σε chips away κτλ νομίζω χρεώνουν περίπου 70 € το κομμάτι. Στην καλύτερη περίπτωση ίσως να έχει μείνει λίγο από το χρώμα σου και να φεύγει με μια αλοιφή. Αν έχει γίνει αυτό, για τέτοια μικροποσά (και εφόσον δεν έχεις προστασία bonus malus) πλήρωσε του την επισκευή να κλείσει εκεί το θέμα.
Αν χρειαστεί να το ξαναβάψει και ανεβαίνει το ποσό της επισκευής, τηλεφώνησε στην ασφαλιστική σου να στείλει πραγματογνώμωνα για καταγραφή ζημιάς και να υποβάλεις δήλωση. Επικοινώνησε με τον άλλον άνθρωπο και πες του να κάνει το ίδιο και εκείνος στη δική του ασφαλιστική. Ο άνθρωπος θα αποζημιωθεί από τη δική σου ασφαλιστική και θα κλείσει εκεί το θέμα.
-
Η ασφάλειά μου λήγει την 1η του Νοέμβρη και δεν έχει έρθει ακόμη η καινούργια . Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τους έστειλα mail στις 23/10 , απάντηση γιόκ, τους πήρα τηλέφωνο στις 25/10 , μου λένε don't worry έρχεται . Τελευταία στιγμή ρε γμτ;
Και πέρσι τελευταία μέρα ήρθε, και ρωτώ , έτσι συνηθίζεται;;
Μα να τους παρακαλώ να τους δώσω χρήματα !! -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Η ασφάλειά μου λήγει την 1η του Νοέμβρη και δεν έχει έρθει ακόμη η καινούργια . Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τους έστειλα mail στις 23/10 , απάντηση γιόκ, τους πήρα τηλέφωνο στις 25/10 , μου λένε don't worry έρχεται . Τελευταία στιγμή ρε γμτ;
Και πέρσι τελευταία μέρα ήρθε, και ρωτώ , έτσι συνηθίζεται;;
Μα να τους παρακαλώ να τους δώσω χρήματα !!Έτσι κάνουν και μπορεί να μείνεις χωρίς ασφαλιστήριο. Το έχουν αυτοί (τυπωμένο) αλλά όχι εσύ.
-
Θα περιμένω έως αύριο και μετά θα στείλω mail στα κεντρικά . Αν δεν πάρω σοβαρή απάντηση μέσα σε 24 ώρες ,θα πάω αλλού.
Η εταιρεία είναι η allianz -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Θα περιμένω έως αύριο και μετά θα στείλω mail στα κεντρικά . Αν δεν πάρω σοβαρή απάντηση μέσα σε 24 ώρες ,θα πάω αλλού.
Η εταιρεία είναι η allianzΗ ασφάλεια ισχύει και για 1 μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, ακόμα και αν δεν ανανεώσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ