Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Την έκανα την πατατούλα μου σήμερα
Πήγα να παρκάρω, και βιάστηκα να κόψω το τιμόνο δεξιά, οπότε με την πίσω δεξιά πόρτα έξυσα τον προφυλακτήρα του παρκαρισμένου εξωτερικά, και λίγο το θόλο του εμπρός τροχού. μπροστά.
Δε φαινόταν εκεί γύρω ο ιδιοκτήτης και του άφησα χαρτάκι με το τηλέφωνό μου.
Με πήρε μετά από αρκετή ώρα τηλέφωνο, και ακούστηκε αρκετά ήρεμος και φιλικός. Θα επικοινωνήσουμε ξανά στις αμέσως επόμενες μέρες για να κανονίσουμε για ασφάλειες κλπ.
Τι να προτείνω, φιλική δήλωση ή να κανονίσουμε συνάντηση και με τους πράκτορες;
Γενικά πως πάει η διαδικασία από εδώ και πέρα;
Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις με πράκτορες.
Δες το ασφαλιστήριο σου. Αν έχει όρο 'ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BONUS MALUS' καλύπτεται η ζημιά χωρίς να αυξηθεί το bonus malus και το ασφάλιστρο. Κάνεις δήλωση (όπως και το άλλο αυτοκίνητο) και λήγει εκεί το θέμα.
Αν δεν έχεις αυτή την κάλυψη, ρώτα τον πόσο περίπου είναι η ζημιά. Σε chips away κτλ νομίζω χρεώνουν περίπου 70 € το κομμάτι. Στην καλύτερη περίπτωση ίσως να έχει μείνει λίγο από το χρώμα σου και να φεύγει με μια αλοιφή. Αν έχει γίνει αυτό, για τέτοια μικροποσά (και εφόσον δεν έχεις προστασία bonus malus) πλήρωσε του την επισκευή να κλείσει εκεί το θέμα.
Αν χρειαστεί να το ξαναβάψει και ανεβαίνει το ποσό της επισκευής, τηλεφώνησε στην ασφαλιστική σου να στείλει πραγματογνώμωνα για καταγραφή ζημιάς και να υποβάλεις δήλωση. Επικοινώνησε με τον άλλον άνθρωπο και πες του να κάνει το ίδιο και εκείνος στη δική του ασφαλιστική. Ο άνθρωπος θα αποζημιωθεί από τη δική σου ασφαλιστική και θα κλείσει εκεί το θέμα.