-
@athanas25 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις τον βιδωτο κατανεμητη της ap racing...ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη του αλλα μια φορα θα τον πληρωσεις και δεν θα ξανα ασχοληθεις...τον εχω βαλει σε πολλα αμαξια που εχω φτιαξει και ειναι εγγυηση, οτι αλλο εχω δοκιμασει το εβγαλα αμεσως
σερβο δεν χρειαζετε να ασχοληθεις καν...αφηνεις το μαμα οτι και να κανεις με τετραπιστονα κλπ στο μελλον
Οκ ευχαριστώ!
Εχεις καποια φωτο ή καποιο κωδικο για τον κατανεμητη της ap? -
Το abs είναι περίεργο στο 206 και το έβγαλες ή απλά για πιο pure racing φάση?
-
@w202-amg said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Το abs είναι περίεργο στο 206 και το έβγαλες ή απλά για πιο pure racing φάση?
Δεν επιτρεπεται λογω κανονισμων γι αυτο το αφαιρεσα
-
@s3 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις τον βιδωτο κατανεμητη της ap racing...ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη του αλλα μια φορα θα τον πληρωσεις και δεν θα ξανα ασχοληθεις...τον εχω βαλει σε πολλα αμαξια που εχω φτιαξει και ειναι εγγυηση, οτι αλλο εχω δοκιμασει το εβγαλα αμεσως
σερβο δεν χρειαζετε να ασχοληθεις καν...αφηνεις το μαμα οτι και να κανεις με τετραπιστονα κλπ στο μελλον
Οκ ευχαριστώ!
Εχεις καποια φωτο ή καποιο κωδικο για τον κατανεμητη της ap? -
@s3 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Οκ ευχαριστώ!
Εχεις καποια φωτο ή καποιο κωδικο για τον κατανεμητη της ap?Ευχαριστώ! Για wilwood τι λες?
-
οχι μακρια, μονο τον ap racing αν θες να κανεις δουλεια σωστα
-
Γεια σας παιδιά μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τακάκια αθόρυβο, έχω ένα citroen c4
2006 ,τώρα πάνω φοράω textar τα οποία τσιριζουν φρικτα , έχω κάνει 10000 χλμ είχα αλλάξει και δισκόπλακα μάρκα comline μαζί. -
Εχει αλλαξει κανενας σε αυτοκινητο του,πισω αξονα που ειχε ταμπουρα,για να προσθεσει δισκοφρενα για βελτιωση φρενων,αξιζει η μετατροπη αυτη το κοστος και ποιο ειναι το ρισκο για την συνολικη συμπεριφορα του αυτοκινητου?
-
@ken11 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Εχει αλλαξει κανενας σε αυτοκινητο του,πισω αξονα που ειχε ταμπουρα,για να προσθεσει δισκοφρενα για βελτιωση φρενων,αξιζει η μετατροπη αυτη το κοστος και ποιο ειναι το ρισκο για την συνολικη συμπεριφορα του αυτοκινητου?
Όχι δεν αξιζει.
-
@ken11 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο το αν είναι εύκολη ή δύσκολη. Συνήθως είναι εύκολη αν το ίδιο μοντέλο κυκλοφόρησε και με δισκόφρενα.
Αξίζει αν κάνεις πολλά φρεναρίσματα που ανάβουν τα φρένα (καταβάσεις).
-
This post is deleted! -
To καλοκαίρι του 2017 είχα αλλάξει μπροστινά τακάκια μαζί με δισκόπλακες στο αυτοκίνητο (Opel Astra H GTC 1.8 MY2005). H αλλαγή αυτή έγινε στα 185.000 χλμ.
Μέχρι τότε είχαν ξανααλλαχθεί 1 φορά τα μπροστά τακάκια (στα 90.000) ενώ οι (μαμά) δισκόπλακες αλλάχθηκαν πρώτη φορά στη δεύτερη αλλαγή σε τακάκια που έκανα, στα 185.000 χλμ.
Δισκόπλακες κατά την αλλαγή αυτή έβαλα τις γνήσιες GM/Opel ενώ τακάκια της ΑΤΕ (τα οποία ωστόσο έγραφαν πάνω τους Galfer, φαντάζομαι τα φτιάχνει η Galfer για την ΑΤΕ τα συγκεκριμένα).
Τα πρώτα 2+ χρόνια δεν είχα κάποιο θέμα με τον εν λόγω συνδυασμό, ούτε σε πέδηση ούτε σε θορύβους κλπ. Από κάποια στιγμή και μετά ωστόσο κατά το φρενάρισμα αρκετές φορές (όχι πάντα αλλά συχνά) ακουγόταν ένα σφύριγμα από την μπροστινή πλευρά, και κυρίως αριστερά.
Συνειδητοποίησα γρήγορα ότι το σφύριγμα οφειλόταν στα μπροστινά φρένα και κυρίως στον αριστερό μπροστά τροχό.
Σταδιακά και σε βάθος χρόνου παρατήρησα ότι οι μπροστά δισκόπλακες είχαν κάνει ελαφριές αυλακώσεις, δηλαδή η μείωση του πάχους τους δεν ήταν εντελώς ομοιόμορφη σε όλη την επιφάνειά τους. Λογικά αυτός ήταν και ο λόγος του σφυρίγματος.
Μάλλον ο συνδυασμός των τακακίων της ΑΤΕ/Galfer με τις γνήσιες δισκόπλακες δεν ήταν ο καλύτερος; Ή κάτι άλλο συνέβη με συνέπεια να έχω αυτά τα θέματα.
Στο δια ταύτα κατά την τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο για σέρβις (προ 2μήνου), ο τεχνικός μου είπε ότι σύντομα θα χρειαστώ μπροστά τακάκια (πρότεινε μάλιστα να μου τα αλλάξει επί τόπου, αλλά αρνήθηκα).
Αυτή τη στιγμή το αμάξι έχει κοντά 258.000 χλμ.
Το ερώτημά μου είναι αν πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχθούν ταυτόχρονα και οι δισκόπλακες μαζί με τα τακάκια, ή αν είναι οκ αν αλλαχθούν μόνο τα τακάκια αυτή τη φορά, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες δισκόπλακες είναι πάνω στο αυτοκίνητο περίπου για 73.000χλμ (όταν οι εργοστασιακές αλλάχθηκαν στις 185.000χλμ).
Όπως είναι τώρα η κατάσταση, πέρα από το σφύριγμα κατά το φρενάρισμα (δεν εννοώ σφύριγμα επειδή βρίσκει το ενδεικτικό έλασμα από το τακάκι στη δισκόπλακα) δεν έχω κάποιο άλλο θέμα με τις τωρινές δισκόπλακες.
Επιπρόσθετα, έχω ένα σετ γνήσια τακάκια Opel τα οποία φαίνεται να είναι εμφανώς πιο μαλακά από αυτά της ΑΤΕ που είχαν τοποθετηθεί προ 5ετίας (αφήνουν πολύ περισσότερη σκόνη από τα ΑΤΕ στην αφή), και σκεπτόμουν μήπως λόγω και αυτού του γεγονότος (μαλακά τακάκια) δεν υπάρχει πρόβλημα με το να τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα σε δισκόπλακες με ελαφριές αυλακώσεις. -
Να πας σ' ένα φρενά, να κάνει δυναμομέτρηση, να ελέγξει αν υπάρχει έκκεντρη περιστροφή στους δίσκους και φαγώνονται ανομοιόμορφα και γιατί ακούγεται σφύριγμα.
Με 25€ περίπου θα έχεις υπεύθυνη επαγγελματική απάντηση στα ερωτήματά σου. -
Εάν ο δίσκος είναι μέσα στα όρια φθοράς που δίνει ο κατασκευαστής δεν υπάρχει λόγος να αλλαχθεί...μάλλον γι'αυτό σου έκανε και αυλακώσεις επειδή ήταν σκληρά τα ate/galfer...βέβαια επειδή έχεις και αρκετά χιλιόμετρα ίσως να ήταν καλό να δεις και τις δαγκάνες μήπως θέλουν κάποιο service
-
Αφού ο μηχανικός είδε ότι θέλει τακάκια είδε και τους δίσκους ότι έχουν ψωμί ακόμη. Άρα φοράς τα τακάκια που έχεις και είσαι κομπλέ. Και άμα είσαι και λίγο ψείρας του λες να στείλει επί τόπου τις δισκοπλακες για ένα ξισιματακι στον τορνο.
-
@andya3 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Να πας σ' ένα φρενά, να κάνει δυναμομέτρηση, να ελέγξει αν υπάρχει έκκεντρη περιστροφή στους δίσκους και φαγώνονται ανομοιόμορφα και γιατί ακούγεται σφύριγμα.
Με 25€ περίπου θα έχεις υπεύθυνη επαγγελματική απάντηση στα ερωτήματά σου.Όταν λες έκκεντρη περιστροφή, εννοείς το ενδεχόμενο κάποιος δίσκος να μην έχει πατήσει σωστά στην πλήμνη ή να έχουν στραβώσει κατά τη χρήση (λόγω θερμοκρασίας πχ, ή λόγω ελαττώματος εκ κατασκευής), ή κάτι άλλο; Υπενθυμίζω ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι είναι οι γνήσιοι της Opel (όχι ότι αποκλείεται κι ένα γνήσιο ανταλλακτικό να έχει θέματα, απλά το σημειώνω για να είναι σαφές ότι τοποθετήθηκαν οι - θεωρητικά τουλάχιστον - πλέον κατάλληλοι και ποιοτικοί δίσκοι για το συγκεκριμένο μοντέλο)
-
@lazarefa said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Με 25€ περίπου θα έχεις υπεύθυνη επαγγελματική απάντηση στα ερωτήματά σου.Όταν λες έκκεντρη περιστροφή, εννοείς το ενδεχόμενο κάποιος δίσκος να μην έχει πατήσει σωστά στην πλήμνη ή να έχουν στραβώσει κατά τη χρήση (λόγω θερμοκρασίας πχ, ή λόγω ελαττώματος εκ κατασκευής), ή κάτι άλλο; Υπενθυμίζω ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι είναι οι γνήσιοι της Opel (όχι ότι αποκλείεται κι ένα γνήσιο ανταλλακτικό να έχει θέματα, απλά το σημειώνω για να είναι σαφές ότι τοποθετήθηκαν οι - θεωρητικά τουλάχιστον - πλέον κατάλληλοι και ποιοτικοί δίσκοι για το συγκεκριμένο μοντέλο)
Τα ATE που έβαλες, σαν μάρκα είναι μέσα στις καλύτερες της αγοράς. Πολύ πάνω σε ποιότητα από τα συνήθη τακάκια, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα.
Δύσκολο να σου προκάλεσαν ανομοιόμορφη φθορά στο δίσκο. Άντε να μην ταίριαζαν με τη δισκόπλακα της Opel σαν σκληρότητες και να εμφανιζόταν σφύριγμα.
Γενικά αφού έβαλες γνήσια δισκόπλακα, καλό θα ήταν να βάλεις και τα γνήσια τακάκια της Opel, που είναι δοκιμασμένα από την εταιρεία για τις συγκεκριμένες δισκόπλακες.
Η ανομοιόμορφη φθορά του δίσκου θέλει περαιτέρω διερεύνηση από φρενά για το αν οφείλεται σε έκκεντρη περιστροφή πιθανόν επειδή δεν πάτησε καλά ή λόγω θερμικής παραμόρφωσης ή οτιδήποτε άλλο. -
@lazarefa said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Τα ATE που έβαλες, σαν μάρκα είναι μέσα στις καλύτερες της αγοράς. Πολύ πάνω σε ποιότητα από τα συνήθη τακάκια, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα.
Δύσκολο να σου προκάλεσαν ανομοιόμορφη φθορά στο δίσκο. Άντε να μην ταίριαζαν με τη δισκόπλακα της Opel σαν σκληρότητες και να εμφανιζόταν σφύριγμα.
Γενικά αφού έβαλες γνήσια δισκόπλακα, καλό θα ήταν να βάλεις και τα γνήσια τακάκια της Opel, που είναι δοκιμασμένα από την εταιρεία για τις συγκεκριμένες δισκόπλακες.
Η ανομοιόμορφη φθορά του δίσκου θέλει περαιτέρω διερεύνηση από φρενά για το αν οφείλεται σε έκκεντρη περιστροφή πιθανόν επειδή δεν πάτησε καλά ή λόγω θερμικής παραμόρφωσης ή οτιδήποτε άλλο.Όταν αγόρασα (προ 5 ετίας) τις γνήσιες δισκόπλακες της Opel ήταν σετ μαζί με τακάκια της ίδιας εταιρείας. Ωστόσο τα τακάκια του σετ ήταν Made in India κι εμφανώς με πολύ μαλακή γόμα.
Όταν παλιότερα είχα αλλάξει τακάκια στους πίσω τροχούς είχα ρωτήσει για γνήσια και μου είχαν πει στα καταστήματα ανταλλακτικών Opel ότι βγαίνουν σε 2 ποιότητες, Ινδίας και γερμανικά, (όπου τα Γερμανικά βγάζουν περισσότερα χλμ. όπως μου είπαν) αγόρασα τα γερμανικά τότε και μπήκαν μαζί με δισκόπλακες Brembo με άψογη συνέργεια, ούτε τριγμοί ούτε αυλακιές, ούτε τίποτα). Οπότε, όταν είδα με τις μπροστά δισκόπλακες ότι τα τακάκια που τις συνοδεύουν είναι τα Ινδίας με την πολύ μαλακή γόμα, αγόρασα τα ΑΤΕ για καλύτερα (υποτίθεται).
Τελικά όμως φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι μάλλον τα συγκεκριμένα ΑΤΕ δεν ήταν καλός συνδυασμός με τις γνήσιες δισκόπλακες και έπρεπε να μείνω στα Made in India τακάκια (γνήσια Opel κατά τα λοιπά). -
Γενικά με τα ζευγαράκια δισκόπλακες-τακάκια γίνεται ένα μπάχαλο. Παλιότερα ήμουν υπέρμαχος των αυθεντικών-εργοστασιακών. Λόγω της απροβλημάτιστης συμπεριφοράς και της μεγάλης διάρκειας ζωής των αρχικών που φορούσε το αυτοκίνητο.
Μετά έβλεπα φίλους και γνωστούς να χρυσοπληρώνουν αυθεντικά τακάκια της audi και μέσα να υπάρχουν κάθε φορά διαφορετικές μάρκες, ate, textar κλπ και η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα. Ο ίδιος ο κατασκευαστής ανά περιόδους άλλαζε προμηθευτή! Ε και ξεκίνησα κι εγώ να διαλέγω μόνος μου after-market.
Δεν έκανες κάτι λάθος, τα ATE είναι εξαιρετικά, αλλά σίγουρα πιο ασφαλής λύση θα ήταν να ταιριάξεις τις αυθεντικές δισκόπλακες με τα αυθεντικά τακάκια. Ενοείται ότι έχουν δοκιμαστεί από τον κατασκευαστή σαν ζευγάρι, για να μην εμφανίζονται προβλήματα. Και για να είμαστε και ειλικρινείς, δεν έχει τύχει να συναντήσω ποτέ κάποιον με εργοστασιακά που να είχε οποιοδήποτε πρόβλημα. -
Μα νομίζω, πως η ανομοιόμορφη φθορά στις πλάκες, είναι φυσιολογική.
Σχετικά με τιμές, παλιά κάποιος ανέφερε, πως σε EVO η.. πλαστοπροσωπεία ζητούσε χιλιάρκου!
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις