-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
.....
Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για την τύχη αυτού που επιχειρεί να κάνει η AR... με ένα D segment με μήκος και ύψος ανάλογο του Mondeo....αλλά με μικρότερο πλάτος.
Στην αμερικανική αγορά ένα τέτοιο αυτοκίνητο (και μάλιστα προσθιοκίνητο) μπορεί να ανταγωνιστεί μόνο τα διάφορα Toyota Camry.Για την Ευρώπη δεν το συζητώ καν.Αυτό το σκεφτόμουν απο χθες που το ανέφερες...
Αν είναι να δούμε κάτι σε διαστάσεις Mondeo και να προσεγγίζει την αμερικάνικη νοοτροπία και αισθητική...κλάφτα!
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Ο κορυφαίος κινητήρας V6 δεν εξελίχθηκε σε ιπποδύναμη ούτε εμπλουτίστηκε με προσθήκη turbo λόγω αδυναμιάς των διαφορικών (που ούτως ή άλλως έτρωγαν 60 με 70 ίππους)να περάσουν με ασφάλεια και μακροζωία στο δρόμο περισσότερους από 300 ίππους.Πάνω κάτω τόσους ίππους τρώει και η 4κίνηση ενός Mitsubishi Evo. Και συνήθως όλες αυτές οι 4κινήσεις.
Απλά ότι σου παίρνουν σε απόδοση, στο δίνουν πίσω σε feeling.
Η διαφορά με το Evo όμως είναι ότι εκείνο σηκώνει ιπποδύναμη στο ΘΕΟ..... -
Ο χρήστης PNT έγραψε:
Eυχαριστώ πολύ όλους σας για την συνδρομή και την γνώμη σας σχετικά με τις ερωτήσεις μου περί A.R 159 TBi, πιστεύω ότι είναι όλες πολύ χρήσιμες.
Ανακεφαλαιώνοντας, απ' όλα όσα ήξερα και συμπληρωματικά κατατέθηκαν στις τελευταίες 4 σελίδες, νομίζω ότι όλες οι απόψεις-πληροφορίες σχετικά με την A.R 159 TBi οδηγούν στην διατύπωση του ζωτικού ερωτήματος το οποίο καλείται κάθε υποψήφιος **εραστής ** της A.R 159 TBi (...συγνώμη αγοραστής ήθελα να πώ..) να απαντήσει :
Is beauty (and driving pleasure) enough?
Ευχαριστώ πολύ και πάλιΝαι.
-
Εμενα κατι αλλο στριφογυριζει στο μυαλο μου.
Αφου η πλατφορμα D-evo δεχεται τροποποιηση στο μηκος-μεταξονιο, θα ειταν προτιμοτερο η 944 να εμενε σε 2.7 μεταξονιο με μαζεμενες διαστασεις (ελεω σπορ προφιλ της Αλφα).
Αντιστοιχα θα μπορουσε η Lancia να εχει ενα μοντελο στα 2.8 μεταξονιο με αυξημενες διαστασεις με εμφαση στους χωρους και στην ανεση. Στοιχεια που αν δεν κανω λαθος θελουν να εχει η Lancia.
Με λιγα λογια, να παιξουν το παιχνιδι που παιζουν Bravo-Delta στο C-segment. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Oσο αληθινο ειναι και οτι δεν βρισκεις πλεον πραγματα για 33 75 και (νομιζω)155 .
Οκ, απλα νομιζω πως η 33 πχ ειναι 20ετια σχεδον πισω ετσι δεν ειναι? Το θεμα ειναι απο τα ποσα χρονια και μετα αρχιζεις να εχεις προβλημα...
Εμενα πχ ειναι του 2007, αν μεχρι το 2015 δεν αντιμετωπισεις κανενα προβλημα και μετα το 2020 αρχισει να γινεται αισθητη η ελλειψη τοτε ειμαστε σχετικα οκ...Απλα μην αρχισουμε απο τα επομενα 2-3 χρονια να εχουμε θεματα...(αλλωστε δεν ξερω αν εχω σκοπο να το κανω και αντικα )
Το 1995 σταματησε η 33 και η 75 το 1992 .
Απλα ο φιλος παραπανω εγραψε πως ειναι υποχρεωμενοι να βγαζουν ανταλλακτικα για τουλαχιστον 10 χρονια απο την πρωτη παραγωγη (νομιζω 1987 τησ 33) Οποτε αν η 159 βγαινει ακομα οποτε για μεχρι το 2020 ισως ειναι οκ τα πραγματα (σε σχεση και με τα αλλα μοντελα πχ)
-
Eγω ηξερα για 10 χρονια απο τοτε που σταματαει ενα μοντελο
-
συμφωνω 10 χρονακια ειναι 'υποχρεωμενοι' να βγαζουν.
-
@Alba Parietti
Πόλυ σωστά και εμπεριστατωμένα όσα γράφεις , αλήθεια έχεις κάποια σχέση με την εταιρία ;
Στην 159 τώρα οι λόγοι που πιστεύω ότι το αυτοκίνητο δν πούλησε είναι οι εξής :
Α . Οι κινητήρες της GM καμία σχέση με του twin spark σε λειτουργία απόδοση και ήχο βασικά τα πραπάνω για τους Αλφίστι
Β . Το βάρος πάλι έπαιξε τον ρόλο του χωρίς σε καμιά περίπτωση να είναι υπερβολικό για την κατηγωρία άμβλυνε σε ένα βαθμό τα οδικά της χαρακτηριστικά της κάτι που επίσης δν άρεσε στο κοινό της εταιρίας .
Η ποιότητα κύλησης και κατασκευής που διαθέτει η 159 από την άλλη δν συγκίνησε τον τυπικό αγοραστή αυτοκινήτου του γερμανικού ανταγωνισμού και εδώ είναι για μένα ο λόγος που το αυτοκίνητο δν έπησε , από την μια γύρισε την πλάτη στο παραδοσιακό κοινό του και από την άλλη το κοινό που πήγε να προσεγγίσει του γύρισε και αυτό την πλάτη . Λάθος των ιταλών που είχαν πάθει το ίδιο και με το stillo με την γερμανική ποιότητα που διαφήμιζαν τότε και δν κατάλαβαν και με την 159 ότι όποιος θέλει γερμανικό θα πάρει γερμανικό . -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Η ποιότητα κύλησης και κατασκευής που διαθέτει η 159 από την άλλη δν συγκίνησε τον τυπικό αγοραστή αυτοκινήτου του γερμανικού ανταγωνισμού και εδώ είναι για μένα ο λόγος που το αυτοκίνητο δν έπησε , από την μια γύρισε την πλάτη στο παραδοσιακό κοινό του και από την άλλη το κοινό που πήγε να προσεγγίσει του γύρισε και αυτό την πλάτη.Πως του γύρισε την πλάτη το «κοινό», που δεν... είχε(!) και το κυριότερο που και πότε είδε και ένιωσε την ποιότητα κύλισης και κατασκευής ο τυπικός αγοραστής και δεν τον συγκίνησε κιόλας, τρομάρα του! Το δοκίμασε ποτέ; Και με ποιο άλλο συγκινήθηκε; Ή τα φαντάστηκε, σαν το autoτρίτη που το έβγαλε αναξιόπιστο όταν είχε δεν είχε εξάμηνο στην αγορά;
Προφανώς και η 159 είχε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, όπως είχαν και οι ανταγωνιστές της τότε και όπως έχουν ακόμα και τα πιο τελευταία μοντέλα. Ένας από τους λόγους που δεν πήγε και τόσο καλά εμπορικά, είναι το ελεεινό θάψιμο από αυτά που αποκαλούμε περιοδικά αυτοκινήτου.
Αυτά που χρόνια τώρα το μόνο που κάνουν είναι να δυσφημούν και να αναπαράγουν τραγικά στερεότυπα.
Αυτά που κατάφεραν με κόπο και μετά από χρόνια, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να δώσουν δώσουν «εθνική» διάσταση και υπόσταση(!) στις λέξεις «ποιότητα», «αξιοπιστία» κτλ ακόμα και στην ίδια την λέξη «αυτοκίνητο». Αυτοί που κατάφεραν να αλλάξουν τις λέξεις «γερμανικό», «γαλλικό», «ιταλικό», «αμερικανικό» και από εκεί που δήλωναν γεωγραφικό προσδιορισμό να δηλώνουν και ιδιότητες(!) και χαρακτηριστικά(!). Να έχουμε δηλαδή όχι την ποιοτική κατασκευή αλλά την «γερμανική» κατασκευή!!!!!!
Να διαβάζεις και να μην βρίσκεις κείμενο με τουλάχιστον καμιά 20αριά λέξεις μέσα όπως γερμανοί, Γερμανία, γερμανικό, γαλλικό, αμερικανικό, ιταλικό κτλ κτλ κτλ.
Δεν συγκρίνεται η Σουζούκι, η Άλφα, η Όπελ, αλλά οι φίλοι μας οι γερμανοί με κάτι άλλους λαούς. Που συνήθως , πάντα δηλαδή, κερδίζουν την «μάχη».Και να έρχεσαι τώρα εσύ όπως και αμέτρητοι άλλοι και να μου λες ότι το κοινό δεν συγκινείται από την ποιότητα κύλισης την οποία μπορεί, βεβαίως να μην έχει νιώσει αλλά στη τελική δεν έγινε και τίποτα αφού όποιος θέλει να πάρει «γερμανικό», θα πάρει «γερμανικό»(!!!).
Αλλά ακόμα και αν τα άλλα, αυτά μωρέ τα «ιταλικά, τα «γαλλικά», τα «ιαπωνικά»
(πρόσεξε δεν χρησιμοποιώ μάρκες όπως Σουζούκι, Άλφα κτλ, είπαμε μόνο χώρες και λαούς)
αποκτήσουν ποιότητα, αυτή θα είναι άλλη μια προσπάθεια όχι βέβαια να αναβαθμιστούν αλλά να αποκτήσουν «γερμανική» ποιότητα, καθώς η πιότητα είναι με άλλα λόγια το καλό αμάξι από τη κεντρική ευρώπη. Πώς να στο πω ρε παιδί μου, καταλαβαίνεις. Βέβαια θα παραμένουν «ιταλικά, «γαλλικά», «ιαπωνικά» οπότε δεν θα μπορούν να συγκινήσουν τον τυπικό αγοραστή που ψάχνει «γερμανική» ποιότητα που τελικά μόνο τα «γερμανικά» μπορούν να δώσουν!!!Μπερδεύτηκες; Άνοιξε και κανένα autobild και τίποτα 4τροχούς, που θα πάει θα καταλάβεις.
-
@JohnCharles
Δεν με κατάλαβες η εγώ δν εκφράστηκα σωστά , 159 και ποιότητα κατασκευής και κύλησης διέθεται αλλά αυτή η αλλάγη πρωτεραιοτήτων από επιδόσεις και οδική συμπεριφορά σε ποιότητα κύλησης και καστασκευής που έγινε στην μετάβαση από 156 στην 159 δν εκτιμήθηκε από το κοινό της εταιρίας και τα παραπάνω χαρακτηριστικά της 159 δν εκτιμήθηκαν από το τυπικό κοινό της κατηγορίας τώρα δν ξέρω αν διαβάζουν όλοι αυτοί autoτρίτη . -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Ένας από τους λόγους που δεν πήγε και τόσο καλά εμπορικά, είναι το ελεεινό θάψιμο από αυτά που αποκαλούμε περιοδικά αυτοκινήτου.
Μηπως ομως καποια στιγμη θα πρεπει κ αυτη η δικαιολογια με τα περιοδικα να τελειωνει? Ειχανε στοχο δλδ να χτυπησουν την 159 ολα τα περιοδικα για να μην πουλησει κ να την θαψουν ετσι επειδη τους γκαβλωσε ,δεν μου ακουγεται κ τοσο σοβαρο επιχειρημα.
Προφανως κατι αλλο δεν πηγε καλα κ δεν πουλησε οσο περιμεναν.
-
Ο χρήστης PNT έγραψε:
Eυχαριστώ πολύ όλους σας για την συνδρομή και την γνώμη σας σχετικά με τις ερωτήσεις μου περί A.R 159 TBi, πιστεύω ότι είναι όλες πολύ χρήσιμες.
Ανακεφαλαιώνοντας, απ' όλα όσα ήξερα και συμπληρωματικά κατατέθηκαν στις τελευταίες 4 σελίδες, νομίζω ότι όλες οι απόψεις-πληροφορίες σχετικά με την A.R 159 TBi οδηγούν στην διατύπωση του ζωτικού ερωτήματος το οποίο καλείται κάθε υποψήφιος **εραστής ** της A.R 159 TBi (...συγνώμη αγοραστής ήθελα να πώ..) να απαντήσει :
Is beauty (and driving pleasure) enough?
Ευχαριστώ πολύ και πάλιΔιαβασα, και το πρωτο σου ποστ, την πολυ αξιολογη και ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ τοποθετηση
του Alba, οπως επισης και την καπως αυστηρη, -με αληθειες που πονουν παραλληλα καποιους 'ονειροπολους' Alfisti- αλλα ρεαλιστικη τοποθετηση του GB, με την οποια σε γενικες γραμμες συμφωνω.
Παρολα αυτα στο ερωτημα σου θα απαντουσα ΝΑΙ, εφοσον συνειδητα εχεις συμβιβαστει με το γεγονος πως θα 'παντρευτεις' την επιλογη αυτη, σε μεγαλυτερο βαθμο και με μεγαλυτερες συνεπειες (κυριως σχετικα χαμηλη μεταπωληση, και λιγο υψηλοτερη καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμο...), εχοντας παραλληλα, μια πολυ προσεγμενη εως χαρισματικη σχεδιαση στην κατηγορια, που ομως δεν παυει να εχει 'ωριμασει'
αρκετα, εχοντας ηδη παρουσια 5 ετων στους δρομους.
Αν ολα αυτα, πραγματικα δεν σε προβληματιζουν, και παραλληλα υπερκαλυπτει για εσενα τα προαναφερθεντα μειονεκτηματα, η καλυτερη οδικη συμπεριφορα/επιδοσεις που εχει η 159Tbi σε σχεση με τον ανταγωνισμο, τοτε πιθανοτατα ειναι το επομενο σου αυτοκινητο. -
θα 'παντρευτεις' την επιλογη αυτη
Έτσι όπως έχει γίνει η αγορά βρες μου μια επιλογή στην κατηγορία που δεν την παντρεύεσαι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
θα 'παντρευτεις' την επιλογη αυτη
Έτσι όπως έχει γίνει η αγορά βρες μου μια επιλογή στην κατηγορία που δεν την παντρεύεσαι.
Εγώ πάλι παίρνω κάτι για να το κρατήσω. Αν δεν μου αρέσει εξ' αρχής γιατί να θέλω να το αγοράσω;
-
Πολλοί παίρνουν ένα αμάξι για να το κρατήσουν 5 χρόνια ή και λιγότερο και μετά να πάρουν με λίγα παραπάνω λεφτά κάτι φρεσκότερο/καλύτερο.
Πλέον αυτό θα γίνεται με μοντέλα της ίδιας μάρκας και πάλι αν. -
Πολλοί παίρνουν ένα αμάξι για να το κρατήσουν 5 χρόνια ή και λιγότερο και μετά να πάρουν με λίγα παραπάνω λεφτά κάτι φρεσκότερο/καλύτερο.
Πλέον αυτό θα γίνεται με μοντέλα της ίδιας μάρκας και πάλι αν.Αν έχεις στα 5 χρόνια 150.000 χιλιόμετρα έρχεται η ώρα του ούτως ή άλλως...
-
Πλέον αυτό θα γίνεται με μοντέλα της ίδιας μάρκας και πάλι αν.Ακριβως με αυτη την εννοια το εθεσα.
Ειναι καποια αυτοκινητα, τα οποια για διαφορους λογους (κυριως γιατι απευθυνονται σε πιο 'ειδικο' κοινο), εμπιπτουν σε αυτη την κατηγορια, τα 'παντρευεσαι' δηλαδη.
Οπως πχ αν παρεις καινουργιο ενα impreza Sti, το παντρευεσαι, δηλαδη ή λες ΤΕΛΟΣ, το κραταω πανω απο 5 χρονια, και οσο το πουλησω, να το χαρω, αλλιως αν θελεις πιο νωρις να το δωσεις, χανεις μεγαλυτερο μερος της αξιας απ' οτι πχ σε μια 320i Coupe, ή μια E200.
Στο ιδιο μοτιβο κινειται η 159, για τους δικους της λογους. Ηδη υπαρχουν πολυ αξιολογες 1.9 και 2.2, 3ετιας 4ετιας με 14-15κ, τιμη σιγουρα σκανδαλο κυριως λογω υψηλου κυβισμου, αλλα καινουργιο ειχε ετσι κι αλλιως πανω απο τα διπλα... -
Οι ατμοσφαιρικές 159 κατρακύλησαν σε θέμα μεταπωλητικής αξίας λόγω κυβισμού και πολύ περισσότερο λόγω tbi. Και ενός έτους να ήταν μια 2,2 έπεφτε κάτω από τα 20.000 ακριβώς γιατί στα 27 έβγαινε καινούρια tbi με ότι συνεπάγεται αυτό.
Σήμερα ότι αμάξι και να πάρεις σε 5 χρόνια θα έχεις πολύ μεγάλη απαξίωση ανεξαρτήτως μάρκας και εθνικότητας. Όσο πιο ακριβό δε τόσο πιο μεγάλη είναι η απαξίωση.
Πάνε οι παλιές καλές εποχές που οι ιδιοκτήτες Audi (όχι τυχαίο παράδειγμα) θεωρούσαν ότι έκαναν χάρη που πούλαγαν μεταχειρισμένο αμάξι. Ειδικά δε αν ήταν κανα καγκουρεμένο ΤΤ με πρόγραμμα Tzivelekos racing σε πέρναγαν και interview για να δουν αν είσαι qualified να οδηγήσεις το εργαλείο.
Ρωτήστε και τον Κιούση να σας πει για τις τιμές των μεταχειρισμένων S3... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eγω ηξερα για 10 χρονια απο τοτε που σταματαει ενα μοντελοΠιο λογικο μου ακουγεται αυτο που λες, αλλα χωρις να ξερω τελικα τι ισχυει ακριβως...
φαντασου δηλαδη να βγαινει ενα μοντελο για 10 χρονια και αυτος ποθ πηρε στον 9ο μετα να μην εχει ανταλλακτικα ... -
Χωρις να γνωριζω τι ισχυει απο αποψη νομοθεσιας, απλα αναφερω οτι στην εξαγορα της Volvo απο την Geely ενας απο τους ορους ηταν η συνεχιση (οπως και απο την Ford) κατασκευης ανταλλακτικων για τα προηγουμενου καθεστοτως μοντελα...Υπαρχουν ακομα και σημερα (οπως αναφερεται απο την Volvo χωρις να το γνωριζω προσωπικα) OEM ανταλλακτικα ακομα και για Amazon. Αν κατι τετοιο οντως ισχυει δεν βλεπω τον λογο να μην το ακολουθει και η Alfa.
Alfa Romeo 159 & 159TBi