-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λοιπον σημερα οδηγησα για πρωτη φορα ,δυστυχως για λιγο ,την 159.Ηταν μια μαυρη tbi ti με 19αρες ζαντες.Μπορεις να το γραψεις και στο Οδήγησα.... .
-
Κωστή20 το χεις πιάσει το νόημα! Με την πρώτη ευκαιρία πάντως κάντης άλλη μια βόλτα...όσο πιο πολύ την οδηγήσεις τόσο πιο πολύ θα την ερωτευτείς! Κλασσικό γνώρισμα Alfa Romeo...
-
Δε θα ηθελα να μπω σε συγκρισεις με τον ανταγωνισμο,τη 3αρα απλα την ανεφερα σκεπτομενος αυτά που ειχε πει ο Νικος ο οποιος δε νομιζω να με παρεξηγησει…Είναι κοινό μυστικό ότι η 3άρα είναι καλύτερο αυτοκίνητο
Πέρα από την πλάκα η 159 1750 ΤΙ είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την 320i με ή χωρίς M-pack...
κυρίως ως προς την απόδοση των χρημάτων που δίνεις. Οδηγικά τα θεωρώ και τα 2 τα κορυφαία της κατηγορίας D και την επιλογή την κάνεις με βάση τι βλέπουν τα μάτια σου πιο όμορφο....Θεωρώ την 159 πολύ πιο όμορφη αλλά και η BMW έχει και αυτή την δική της ξεχωριστή εμφάνιση.Η 320si του Νίκου είναι μια ειδική περίπτωση, δεν παράγεται πια, είναι ένα αυτοκίνητο ξεσηκωτικό και τώρα ως μεταχειρισμένα τα Si θα πέσουν στα σωστά χέρια που θα εκτιμήσουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Κάθε σύγκριση της λοιπόν με την 159 1750 ΤΙ είναι και άκαιρη και άκυρη.ΥΓ: Να πω καλορίζικη?
-
Γιατο να ριζωσει βρε το αμαξι; Σπιτι ειναι; Καλοταξιδη να πεις και καλοστριφτη..
-
Ρε παιδιά, έχει κανείς άποψη για το τιμόνι της TBI σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις?
Σε άλλες δοκιμές αναφέρεται ότι το τιμόνι είναι ασαφές και σε άλλες ότι είναι γρήγορο και ακριβές Επίσης, σε κάποια άρθρα λένε ότι οι στροφές είναι 2,2 και σε άλλα έχω διαβάσει 'από 2,4', ακόμα και '2,6'
Ξέρει κανείς τι συμβαίνει?
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Γιατο να ριζωσει βρε το αμαξι; Σπιτι ειναι; Καλοταξιδη να πεις και καλοστριφτη..Kαλό ριζικό, καλή τύχη δηλαδή καλότυχο...
Επίσης ένα video της 159 TBi με full throttle και στο board computer η στιγμιαία κατανάλωση.
Youtube Video -
Ο χρήστης kkelek έγραψε:
Ρε παιδιά, έχει κανείς άποψη για το τιμόνι της TBI σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις?Σε άλλες δοκιμές αναφέρεται ότι το τιμόνι είναι ασαφές και σε άλλες ότι είναι γρήγορο και ακριβές Επίσης, σε κάποια άρθρα λένε ότι οι στροφές είναι 2,2 και σε άλλα έχω διαβάσει 'από 2,4', ακόμα και '2,6'
Το τιμονι ειναι αρκετα καλο .Ασαφες δεν ειναι με τιποτα.!Παντως της 525i που οδηγαω ειναι πιο πληροφοριακο και λιγο πιο βαρυ ,ΑΛΛΑ εχει active steering...
Θα ελεγα παντως οτι και το τιμονι της 159 συμμετειχε σε μια αναλαφρη αισθηση κατα το στριψιμο.Η ti κρυβει τα κιλα της πολυ καλα.
@Busso:
Οπως ειπα και πριν το σκεφτομαστε σοβαρα για την 159.Αν θα προχωρησω εξαρταται απο πολλους παραγοντες... -
Ρε παιδιά, έχει κανείς άποψη για το τιμόνι της TBI σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις?
Σε άλλες δοκιμές αναφέρεται ότι το τιμόνι είναι ασαφές και σε άλλες ότι είναι γρήγορο και ακριβές Επίσης, σε κάποια άρθρα λένε ότι οι στροφές είναι 2,2 και σε άλλα έχω διαβάσει 'από 2,4', ακόμα και '2,6'
Το τιμονι ειναι αρκετα καλο .Ασαφες δεν ειναι με τιποτα.!Παντως της 525i που οδηγαω ειναι πιο πληροφοριακο και λιγο πιο βαρυ ,ΑΛΛΑ εχει active steering...
Οπως ειπα και πριν το σκεφτομαστε σοβαρα για την 159.Αν θα προχωρησω εξαρταται απο πολλους παραγοντες...
Τα περιοδικά έγραφαν τα χειρότερα πάντως για το Active Steering, ότι δηλαδή έχει χειρότερη πληροφόρηση από το υδραυλικό.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Οπως ειπα και πριν το σκεφτομαστε σοβαρα για την 159.Αν θα προχωρησω εξαρταται απο πολλους παραγοντες...
Τα περιοδικά έγραφαν τα χειρότερα πάντως για το Active Steering, ότι δηλαδή έχει χειρότερη πληροφόρηση από το υδραυλικό.
+1
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Oι 4Τ παντως στην τελευταια δοκιμη της 525i μαλλον το εκθειαζουν...Και εμενα μου αρεσει πολυ!
'Στην περίπτωση της BMW, το πρώτο σχόλιο αφορά κυρίως το σύστημα διεύθυνσης, και λιγότερο τον τρόπο που η συγκεκριμένη μπερλίνα «πατά» στην άσφαλτο. Χάρη και στο προαιρετικό σύστημα Active Steering, που αυξομειώνει το λόγο της κρεμαγιέρας ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης, το τιμόνι της «5άρας» εντυπωσιάζει τον οδηγό κάτω από όλες τις συνθήκες. Τι εννοούμε; Χωρίς να είναι... ασήκωτο στις καθημερινές μανούβρες μέσα στην πόλη, αποδεικνύεται εντυπωσιακά άμεσο και εξαιρετικά οξύ σε αίσθηση, όταν αποφασίσεις να την οδηγήσεις σε πιο γρήγορους ρυθμούς. '
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12825 -
Ο χρήστης kkelek έγραψε:
Ρε παιδιά, έχει κανείς άποψη για το τιμόνι της TBI σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις?Σε άλλες δοκιμές αναφέρεται ότι το τιμόνι είναι ασαφές και σε άλλες ότι είναι γρήγορο και ακριβές Επίσης, σε κάποια άρθρα λένε ότι οι στροφές είναι 2,2 και σε άλλα έχω διαβάσει 'από 2,4', ακόμα και '2,6'
Η αποδοση του τιμονιου εξαρταται απο το ποσο τρομπας ειναι ο δοκιμαστης/δημοσιογραφος
-
Oι 4Τ παντως στην τελευταια δοκιμη της 525i μαλλον το εκθειαζουν...Και εμενα μου αρεσει πολυ!
'Στην περίπτωση της BMW, το πρώτο σχόλιο αφορά κυρίως το σύστημα διεύθυνσης, και λιγότερο τον τρόπο που η συγκεκριμένη μπερλίνα «πατά» στην άσφαλτο. Χάρη και στο προαιρετικό σύστημα Active Steering, που αυξομειώνει το λόγο της κρεμαγιέρας ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης, το τιμόνι της «5άρας» εντυπωσιάζει τον οδηγό κάτω από όλες τις συνθήκες. Τι εννοούμε; Χωρίς να είναι... ασήκωτο στις καθημερινές μανούβρες μέσα στην πόλη, αποδεικνύεται εντυπωσιακά άμεσο και εξαιρετικά οξύ σε αίσθηση, όταν αποφασίσεις να την οδηγήσεις σε πιο γρήγορους ρυθμούς. '
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12825το active steering της porsche παντως ειναι διαφορετικο.. και πιο ζμπορ...της bmw πρεπει να εχει ως στοχο την ασφαλεια (για ασχετους θα ελεγα εγω, αλλιως δεν καταλαβαινω γιατι να μεγαλωσουν ο στροφες σου στα πολλα χλμ και εχω παει με πολλα χλμ )
θα παθαινα εμπλοκη αν αλλαζαν συνεχεια οι στροφες με βαση τη ταχυτητα μουστις πορσε ειναι πιο 'σταθερα' τα πραγματα. θεωρω πολυ καλο που γυρω απο το κεντρο οι στροφες μενουν οπως τις ξερεις (κρισιμο για την ασφαλεια στα πολλα χλμ) και απο κει και περα αυξανονται χωρις ετσι να σε αναγκαζουν να κανεις επιπλεον στροφες (χρησιμο οταν κινεισαι γρηγορα σε αρκετες στροφες, φουρκετες , ωστε να παραμενεις με τα 2 χερια στο τιμονι)..εμενα θα μου ηταν πολλες φορες χρησιμο παντως.
επισης να θυμησουμε οτι το active steering της bmw δε χρησιμοποιειται οπως και αλλες 'εξυπνες' λυσεις της στις Μ
With variable ratio steering, the more the driver turns the steering wheel, the faster the car turns. For 30 degrees either side of the center, movement on the steering wheel turns the front tires at a more moderate rate. Beyond 30 degrees, say with the top of the steering wheel turned down toward the bottom, inputs on the wheel turn the tires faster. Variable ratio steering is another one of those systems intended to deliver the best of two worlds. On one hand, it's supposed to ease maneuvering in the confines of a tight parking lot, or improve response on a winding road with frequent sharp turns. On the other, it should improve stability at ultra-high speeds. A driver who sneezes during a 150-mph blitz down the autobahn doesn't want a little twitch of the hand to send the car into the adjacent lane. Enthusiast drivers tend not to like high-tech steering gizmos like variable-ratio steering. The active steering system that BMW has introduced in its 5 Series sedan, for example, has not been widely praised. Yet Porsche's less-complicated variable system works just fine. It's seamless, linear and predictable, and with a little familiarization, the Carrera's steering feels as pure and satisfying as any 911 before it.
http://www.automobile.com/2006-porsche-911.html
There's no kickback through the steering wheel, and the amount of steering effort is reassuringly constant, as the variable-ratio hydraulic assist isn't a speed-dependent affair like BMW's active steering. Instead, Porsche's rack-and-pinion quickens its ratio as the steering wheel is turned farther from center, requiring fewer turns of the steering wheel from lock to lock. The result is steering that feels completely natural in parking lot maneuvers all the way up to, umm, faster speeds.
http://www.insideline.com/porsche/911/2 ... t3-rs.html
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
της bmw πρεπει να εχει ως στοχο την ασφαλεια (για ασχετους θα ελεγα εγω, αλλιως δεν καταλαβαινω γιατι να μεγαλωσουν ο στροφες σου στα πολλα χλμ και εχω παει με πολλα χλμ )
θα παθαινα εμπλοκη αν αλλαζαν συνεχεια οι στροφες με βαση τη ταχυτητα μουΕχει περισσοτερες στροφες στα πολλα χιλιομετρα για να ειναι λιγοτερο νευρικο και να αυξανει την ευσταθεια του αυτοκινητου στην ευθεια.
Εμπλοκη δε παθαινεις σε καμια περιπτωση ,ουτε που το σκεφτεσαι οτι υπαρχει το συστημα .Ενας φιλος μου που εχει cayman S μιλησε με τα καλλίτερα λογια για το τιμονι της 525.
Ειναι και πολυ βολικο στο παρκαρισμα και στη πολη.Ουτε δυο στροφες απο τερμα σε τερμα... -
της bmw πρεπει να εχει ως στοχο την ασφαλεια (για ασχετους θα ελεγα εγω, αλλιως δεν καταλαβαινω γιατι να μεγαλωσουν ο στροφες σου στα πολλα χλμ και εχω παει με πολλα χλμ )
θα παθαινα εμπλοκη αν αλλαζαν συνεχεια οι στροφες με βαση τη ταχυτητα μουΕχει περισσοτερες στροφες στα πολλα χιλιομετρα για να ειναι λιγοτερο νευρικο και να αυξανει την ευσταθεια του αυτοκινητου στην ευθεια.
Εμπλοκη δε παθαινεις σε καμια περιπτωση ,ουτε που το σκεφτεσαι οτι υπαρχει το συστημα .Ενας φιλος μου που εχει cayman S μιλησε με τα καλλίτερα λογια για το τιμονι της 525.
Ειναι και πολυ βολικο στο παρκαρισμα και στη πολη.Ουτε δυο στροφες απο τερμα σε τερμα...μωρε το καταλαβαινω τι εχει, απλα δε το θεωρω χρησιμο..
ποσο δυσκολο ειναι πια να κανεις κινησεις λιγων εκατοστων οταν εισαι με 200? -
Όταν έχεις υπερβολικά άμεσο τιμόνι, είναι πολύ κουραστικό να ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο με μεγάλες ταχύτητες.
Οδήγησε μια alfa και μια mercedes και θα δεις ότι με την άλφα θα πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα.Το οποίο αμα κάνεις 100 χλμ στο τόσο στον αυτοκινητόδρομο στα @ σου, άμα πεις όμως να βγάλεις ταξίδι για καμιά 1000-2000 χλμ θα σε εξουθενώσει.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όταν έχεις υπερβολικά άμεσο τιμόνι, είναι πολύ κουραστικό να ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο με μεγάλες ταχύτητες.
Οδήγησε μια alfa και μια mercedes και θα δεις ότι με την άλφα θα πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα.Το οποίο αμα κάνεις 100 χλμ στο τόσο στον αυτοκινητόδρομο στα @ σου, άμα πεις όμως να βγάλεις ταξίδι για καμιά 1000-2000 χλμ θα σε εξουθενώσει.
-
ναι εχω πει οτι με κουραζουν οι 2.6 στροφες του citroen μου (θελουν συχνα διορθωσεις) και δε με κουραζουν καθολου οι 3 στροφες του audi.
εκτος και αν αυτο κανουν στη bmw στις μεγαλες ταχυτητες οι στροφες γινονται κατι λογικο οπως 3 και στις μικρες ταχυτητες 2.1
και παλι προτιμω της porsche
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το active steering της porsche παντως ειναι διαφορετικο.. και πιο ζμπορ...της bmw πρεπει να εχει ως στοχο την ασφαλεια (για ασχετους θα ελεγα εγω, αλλιως δ**εν καταλαβαινω γιατι να μεγαλωσουν ο στροφες σου στα πολλα χλμ ** και εχω παει με πολλα χλμ )
ναι εχω πει οτι με κουραζουν οι 2.6 στροφες του citroen μου (θελουν συχνα διορθωσεις) και δε με κουραζουν καθολου οι 3 στροφες του audi.
εκτος και αν αυτο κανουν στη bmw **στις μεγαλες ταχυτητες οι στροφες γινονται κατι λογικο οπως 3 και στις μικρες ταχυτητες 2.1 **
και παλι προτιμω της porsche
Αποφάσισε πρώτα τί σου αρέσει ρε και μετά έλα να το συζητήσουμε
@μιραγε : μην τσιγκλάς γέρο με μαγκούρα, γιατί δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί
-
H 166 μου σε σχέση με την Ε200 και το Α6 (τα προηγούμενα) έχει πολύ πιο σπορτίφ αίσθηση, γενικώς, και ειδικώς στο τιμόνι η διαφορά είναι χαοτική. Όμως... σε μεγάλα ταξίδια, όντως προτιμώ την χαλαρή και αποκομμένη αίσθηση του τιμονιού της Μερσέντες και του Άουντι. Αλλά τέτοια κάνω 5-6 το χρόνο.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
H 166 μου σε σχέση με την Ε200 και το Α6 (τα προηγούμενα) έχει πολύ πιο σπορτίφ αίσθηση, γενικώς, και ειδικώς στο τιμόνι η διαφορά είναι χαοτική. Όμως... σε μεγάλα ταξίδια, όντως προτιμώ την χαλαρή και αποκομμένη αίσθηση του τιμονιού της Μερσέντες και του Άουντι. Αλλά τέτοια κάνω 5-6 το χρόνο.
** [mod]**
Alfa Romeo 159 & 159TBi