-
Ο χρήστης Moutralewn έγραψε:
Τέλος, όσον αφορά την 156 μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πετάει μούτρα μιας και είμαι κάτοχος μιας.Σε λογικά πλαίσια πάντα και σε εργοστασιακή μορφή.Επίσης με τις σωστές ρυθμίσεις σε σύγκλιση-απόκλιση καθώς και με λίγο ψάξιμο στο θέμα αναρτήσεων (και δεν μιλαώ για ακριβα πράγματα) γίνεται σωστό 'τραίνο'.
Μην στεναχωριέσαι εχώ προσωπική άποψη για το θέμα ( και όχι δεν ήταν ένα απλό test drive ) και ξέρω οτι και πολύ καλά στρίβει και ρυθμίσιμη είναι και υψηλά όρια πρόσφυσης έχει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Υ.Γ. Αυτό με την 156 γράφτηκε για να τονίσω πόσο μου έκανε εντύπωση η έλλειψη υποστροφής στην 159. Νόμιζα ότι ήταν προφανές αφού οδική συμπεριφορά της 156 ήταν για σεμινάριο.
και ήταν ανάγκη να γράψεις για την 156 'μούτρα, μούτρα και άλλα μούτρα';
Δηλαδή ποιος αντικειμενικός περιμένεις να σε πιστέψει για ό,τι και να πεις για την 159 μετά απ'αυτό;Ρε skye εξήγα μου λίγο για να καταλάβω. Εγώ γράφοντας αυτό τι είμαι; Υπέρ της alfa ή κατά της alfa;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολάτε στα απλά. Έστω ότι θέλω να σου πω ότι η κοπέλα που γνώρισα χτες είναι πανέμορφη και σου λέω ότι μπροστά της η Σκλεναρίκοβα ή η Ζυγούλη είναι άσχημες. Αυτο ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι οι Σκλεναρίκοβα-Ζυγούλη είναι άσχημες. Σημαίνει ότι η κοπέλα που γνώρισε χτες είναι τρομερή. Τόσο δυσνόητο είναι;
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολάτε στα απλά.Γιατί η παρερμηνεία των πλέον απλών πραγμάτων διευκολύνει την πρόκληση διένεξης.
-
Ρε Κώστα αυτό που λές ουσιαστικά ειναι να δημιουργηθούν (οχι πως δεν υπάρχουν ήδη) κλίκες οπαδών στο φόρουμ και ο καθένας να μιλάει για τα δικά του. Σου υπενθυμίζω οτι ειμαστε ενα φόρουμ, δηλαδή χώρος συζήτησης και ειναι δικαίωμα του άλλου να κάνει αν θέλει αρνητικά σχόλια για κάποιο μοντέλο (χωρίς φυσικά να γίνεται troll).
Όσον αφορά το θέμα του Drive, αφήνω ασχολίαστο το σχόλιο σχετικά με το OPC και το μπλοκέ (αν το γράψαν αυτό ειναι όντως απαράδεκτοι) αλλα αυτό με τις Άλφα έχει καταντήσει ανέκδοτο. Επειδή διαβάζω το περιοδικό πολύ καιρό τα μόνα χλιαρά σχόλια για Αλφα έχουν γραφτεί για την ομολογουμένως 'χλιαρή' GT και το νοθευμένο οδηγικό της χαρακτήρα (και ναι, φυσικά και στέκει το συγκριτικό με την Celica, μιας και αυτή ειναι πιο... Άλφα απο την Άλφα ) όπως επίσης και για την Μπρέρα (οτι δεν ειναι πραγματικά σπόρ κ.λ.π.)
Θυμάμαι που κατηγορούσανε το Χαρίτο για το οτι στη στήλη του είχε γράψει οτι η δημοσιογραφική GT έτριζε. Δηλαδή πιστεύετε οτι έλεγε ψέμματα; Σκεφτείτε τι έχουμε ακούσει απο ιδιοκτήτες GT εδω μεσα...
Κατα τα άλλα θυμάμαι διθυράμβους για την 147, 156 κ.λ.π.
-
Δε μιλάω για κλίκες. Αυτό που λέω είναι ότι έρχονται στιγμές που ο άνθρωπος που τόσην ώρα μίλαγε - και πιθανώς ερχόταν σε αντιπαράθεση - για διάφορες μάρκες θέλει να μιλήσει με άλλους φίλους της μάρκας που του αρέσει. Ε, είναι αγένεια αυτό να του το χαλάμε. Για το άρθρο το σχετικό με το OPC, το έχω μπροστά μου. Κρίμα που δεν έχω σαρωτή να δεις τι κουλαμάρες λέει ο Πετρούτσος. Και δεν το κράζει που είναι τουρμπάτο και δεν έχει καν θερμόμετρο νερού...
-
Για αυτη την αναγκη υπαρχουν πλεον τα clubs...
Οι Alfisti εχουν το alfisti.gr κλπ κλπΕπιπλεον ενα θεμα με τιτλο Alfa Romeo 159 δεν ειναι για αυτο το σκοπο! Ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφρασει την αποψη του ειτε ειναι αρεστη στους υποστηρικτες της 159 ειτε οχι!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Οι Alfista εχουν το alfisti.gr κλπ κλπΡε Αλεξ, οι alfisti όχι οι alfista. Το μάτι μου.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Οι Alfista εχουν το alfisti.gr κλπ κλπΕπιπλεον ενα θεμα με τιτλο Alfa Romeo 159 δεν ειναι για αυτο το σκοπο! Ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφρασει την αποψη του ειτε ειναι αρεστη στους υποστηρικτες της 159 ειτε οχι!
Τελεία και παύλα!
Αναρωτιέμαι ποιά ανάγκη κάνει κάποιον να θεωρεί ότι κατι μπορεί να συγκεντρώνει όλα τα καλά!!!
Να αυτοπροσδιορίζεται με βάση μια μάρκα!!
Ειλικρινά ΔΕΝ το καταλαβαίνω!!!
Οπως και να έχει ο καθένας γράφει την γνωμη του!Και είναι σεβαστή!
Και κρίνεται από αυτήν! -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν θα μου κάνεις και υποδείξεις! Αν αναγνωρίζεις σ'αυτό που είπα τη δική σου συμπεριφορά (δηλαδή αν μυγιάστηκες), είναι πρόβλημά σου. Εμένα δε με είδες να μπαίνω στα threads των VAGάκηδων ή των ανθρώπων που γουστάρουν εταιρείες που δεν μου αρέσουν για να τους προκαλέσω ή να εκφραστώ αρνητικά μέσα στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ threads (π.x. VW forum, Toyota forum κλπ). Θα σου άρεσε εσένα σε φόρουμ της φίρμας που σ'αρέσει και συμμετέχεις να μπω και ν'αρχίσω να σας τη μπαίνω λέγοντάς σας ότι έχετε χρέπια κλπ; Αν δεν σ'αρέσει, τότε ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Εάν όμως το κάνεις, να περιμένεις ότι θα σου την πω χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.Δεν υπάρχουν ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ threads, ούτε δικά μας, ούτε ανήκουν σε καμία μάρκα, ούτε τίποτα. Το φόρουμ είναι ένας δημόσιος χώρος, ανοιχτός στον καθένα να πει την άποψή του σε όποιο θέμα του αρέσει να την πει. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ, στο πνεύμα του κανονισμού, με ευπρέπεια και χωρίς προσβολές προς άλλους χρήστες και προκλητικά ποστς.
Σας παρακαλώ όλους, ας συνεχίσουμε στο θέμα.
[moderator]
-
Η ευπρέπια, Krunsestern, είναι άγνωστη ποσότητα για Ελλάδα. Στο θέμα μας τώρα, μπορεί ο καθένας να λέει την άποψη του. Θα πρέπει όμως οι φίλοι από τις άλλες μάρκες να καταλάβουν κάτι:
-
Χαρακτηρισμοί για την 159 από ανθρώπους που δεν την έχουν οδηγήσει, ή δεν την έχουν δει καν δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται σοβαρές. Αντίθετα αυτοί που έχουν εμπειρία, πρέπει να γράφουν τις απόψεις τους, και οφείλουμε να τις δεχόμαστε και να τους ακούμε.
-
Απόψεις του στύλ 'το είπε ο τάδε και ο τάδε' επίσης δεν είναι σοβαρές. Δεν με νοιάζει τι είπε ο κάθε Ελληνάρας δημοσιογράφος, πείτε την δική σας γνώμη και μην μεταφέρετε την γνώμη κάποιου άλλου.
-
Ο Σάκης ποστάρει λινκς με θέματα που αφορούν την 159, και ανοίκουν σε αυτό το topic. Αν κάποιους τους κούρασαν δεν μας ενδιαφέρει.
Επίσης φίλοι alfisti, καταλαβαίνω την αγάπη σας για την alfa romeo, και εγώ την αγαπάω και δεν θα αγόραζα τίποτα εκτός από alfa romeo. Τα γιατί τα ξέρετε φυσικά. Αλλά ας μην είμαστε εριστικοί, ανάμεσα στους 'παρλαπίπες' ακούστηκαν και κάποιες σοβαρές απόψεις από υπεύθυνα όπως φαίνεται άτομα και μπορούν να λειφθούν σοβαρά υπόψην.
Ενώ μπορεί να γίνει ωραία και επικοδομητική συζήτηση, βλέπω τόσες σελίδες γεμάτες με ακατάσχετα λογίδρια μεταξύ των δύο πλευρών. Βάλτε και λίγο νερό στο κρασί σας, και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το θέμα ενδιαφέρον και για τους υπόλοιπους.
-
-
Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
Η ευπρέπια, Krunsestern, είναι άγνωστη ποσότητα για Ελλάδα. Στο θέμα μας τώρα, μπορεί ο καθένας να λέει την άποψη του. Θα πρέπει όμως οι φίλοι από τις άλλες μάρκες να καταλάβουν κάτι:- Χαρακτηρισμοί για την 159 από ανθρώπους που δεν την έχουν οδηγήσει, ή δεν την έχουν δει καν δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται σοβαρές. Αντίθετα αυτοί που έχουν εμπειρία, πρέπει να γράφουν τις απόψεις τους, και οφείλουμε να τις δεχόμαστε και να τους ακούμε.
Το ίδιο φαντάζομαι λες και για αυτούς που υμνούν την 159 χωρίς να την έχουν δει καν από κοντά, πόσο δε μάλλον να την έχουν οδηγήσει. Σωστά ?
- Απόψεις του στύλ 'το είπε ο τάδε και ο τάδε' επίσης δεν είναι σοβαρές. Δεν με νοιάζει τι είπε ο κάθε Ελληνάρας δημοσιογράφος, πείτε την δική σας γνώμη και μην μεταφέρετε την γνώμη κάποιου άλλου.
Αρα, εφόσον 99 στους 100 που εκφέρουν γνώμη εδώ μέσα δεν έχουν οδηγήσει το αυτοκίνητο και 90 στους 100 δεν το έχουν καν δει από κοντά, τότε οι 99 'δικαιούνται δια να ομιλούν' μόνο για το αισθητικό κομμάτι ('μ΄ αρέσει - δε μ΄ αρέσει'), όπου φυσικά 'περί ορέξεως κολοκυθόπιττα' και σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει (εκτός και το 'αν δεν σ' αρέσει η 159 είσαι κακόγουστος και κακεντρεχής' είναι σοβαρή συζήτηση ), και οι 90 'δικαιούνται δια να ομιλούν' επίσης για θέματα απτής ποιότητας και χώρων και σε καμία περίπτωση για αξιοπιστία, οδική συμπεριφορά κτλ.
Δυστυχώς όμως ξέρεις τι είπε ο επιθεωρητής Κάλλαχαν για τις απόψεις
Πάντως, εσύ ποιόν προτιμάς να θεωρήσεις πιο αξιόπιστο ? Εμένα που δεν την έχω οδηγήσει καν ή τον (οποιοδήποτε) δημοσιογράφο που την έχει οδηγήσει ? Ιδίως μάλιστα αν έχει οδηγήσει και καμιά χιλιάδα αυτοκίνητα στη ζωή του (περίπτωση ΣΧ).
Και επίσης δυστυχώς, την όλη συζήτηση του θέματος (164 σελίδες για ένα αυτοκίνητο που μόλις κυκλοφόρησε ) την άρχισε ουσιαστικά η αναγόρευση της 159 σε 'benchmark', 'BMW killer' και λοιπά χαριτωμένα από φανατικούς φίλους της μάρκας.
-
Όπως και να έχει πάντως το post του ποπολάρου:
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ο παπαγιανόπουλος στο καινουργιο DRIVE που κυκλοφορεί το έγραψε :το μοντέο ειναι πιο σπορτιφ απο την 159.......
(φανταζομαι ποσα e mail θα δεχτει το περιοδικο απο οργισμενους αλφιστι ΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑχαΑΧΧΑαχΑΧΧΑαχαχΧΑΧΑχαΧΑΑΧΑΧΑΧ)
ήταν ξεκάθαρο flame bait. Από ολόκληρο άρθρο του Drive (φυσικά δεν το έχω διαβάσει) αυτή την ατάκα βρήκε να πει μόνο, συνοδευόμενη κι από την απαραίτητη ειρωνεία για τους 'αλφιστι'; Τον φαντάζομαι τώρα να κάθεται και να γελάει με την αναμπουμπούλα που δημιούργησε...
Μου αρέσει που παρεξηγήθηκε κιόλας και που για άλλη μια φορά όλοι οι AMEROLYPTOI σπεύδουν να πάρουν το μέρος του και να κράξουν τους κολλημένους alfisti που -ω, τι έκπληξη- παρεξηγήθηκαν βεβαίως-βεβαίως.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Οι Alfista εχουν το alfisti.gr κλπ κλπΡε Αλεξ, οι alfisti όχι οι alfista. Το μάτι μου.
Yeap! Εχεις δικιο... Δυστυχως δεν γνωριζω γρι απο Ιταλικα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όπως και να έχει πάντως το post του ποπολάρου:ο παπαγιανόπουλος στο καινουργιο DRIVE που κυκλοφορεί το έγραψε :
το μοντέο ειναι πιο σπορτιφ απο την 159.......
(φανταζομαι ποσα e mail θα δεχτει το περιοδικο απο οργισμενους αλφιστι ΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑχαΑΧΧΑαχΑΧΧΑαχαχΧΑΧΑχαΧΑΑΧΑΧΑΧ)
ήταν ξεκάθαρο flame bait. Από ολόκληρο άρθρο του Drive (φυσικά δεν το έχω διαβάσει) αυτή την ατάκα βρήκε να πει μόνο, συνοδευόμενη κι από την απαραίτητη ειρωνεία για τους 'αλφιστι'; Τον φαντάζομαι τώρα να κάθεται και να γελάει με την αναμπουμπούλα που δημιούργησε...
Μου αρέσει που παρεξηγήθηκε κιόλας και που για άλλη μια φορά όλοι οι AMEROLYPTOI σπεύδουν να πάρουν το μέρος του και να κράξουν τους κολλημένους alfisti που -ω, τι έκπληξη- παρεξηγήθηκαν βεβαίως-βεβαίως.
πας καλα??? (τουλαχιστον απο εσενα δεν περιμενα να ακουσω τετοιο πραγμα....... και ειλικρινα λυπαμαι αφανταστα)
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όπως και να έχει πάντως το post του ποπολάρου:ο παπαγιανόπουλος στο καινουργιο DRIVE που κυκλοφορεί το έγραψε :
το μοντέο ειναι πιο σπορτιφ απο την 159.......
Έχουμε πήξει πια στους 'αμερόληπτους' και 'αντικειμενικούς'...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν υπάρχουν ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ threads, ούτε δικά μας, ούτε ανήκουν σε καμία μάρκα, ούτε τίποτα. Το φόρουμ είναι ένας δημόσιος χώρος, ανοιχτός στον καθένα να πει την άποψή του σε όποιο θέμα του αρέσει να την πει. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ, στο πνεύμα του κανονισμού, με ευπρέπεια και χωρίς προσβολές προς άλλους χρήστες και προκλητικά ποστς.Σας παρακαλώ όλους, ας συνεχίσουμε στο θέμα.
[moderator]
OK, άρα αν μπω σε κάποιο thread VAGάκηδων κι αρχίσω να τους τη λέω για τα οχήματά τους δεν θα θεωρούμαι αγενής...
-
Ρε παίδες, όπως ανέφερα και παραπάνω, όποιος ασχολείται με την αυτοκίνηση λογικό είναι να έχει συμπάθειες και αντιπάθειες.
Απλώε παίζει ρόλο ο τρόπος που εκφράζει κανείς την συμπάθεια ή αντιπάθεια.
Και βέβαια,αντικειμενικότητα πάνω απ'όλα.
Αρχικά να πω ότι είμαι φανατικός αλφίστι και έχω μεγαλώσει μέσα σε Άλφα Ρομέο αλλά....ναι μεν στρίβουν καλύτερα και φρενάρουν καλύτερα απο άλλα αυτοκίνητα,έχουν λιγότερα 'γκάζια' και μην ξεχνάμε ότι γενικά έχουν τάση στο τρίξιμο. Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς φανατισμένος και μη, αλφίστι που να μην το παραδέχεται.
Οι παλαιότερες έκαιγαν λάδια.Αυτό είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανείς, μέχρι και ο πιο κολλημένος(βέβαια αυτό λύνεται με προσεκτικη και σωστή συντήρηση).
Απλώς οι αλφίστι έχουν συνηθίσει να ζουν με αυτά.Δεν τους ενδιαφέρει.Όπως είπε και ένα φίλος μηχανικός κάπου, τη σήμερον ημέρα, εκεί που έχει φτάσει η τεχνολογία, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με απόλυτες τιμες(0-100, απόλυτη ιπποδύναμη κλπ) αλλά με την αίσθηση που σου δίνει κάθε αυτοκίνητο στον δρόμο.
Επίσης,κατά την γνώμη μου, για να μπορεί να συγκρίνει κάποιος 2 ή περισσότερα αυτοκίνητα θα πρέπει να τα έχει οδηγήσει ο ίδιος,στον ίδιο δρόμο και με το ίδιο στήσιμο για να έχει μία άποψη επί του θέματος.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βασιστώ σε κάτι που μου λέει κάποιος χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία.Ο λόγος είναι ότι ο καθένας οδηγεί διαφορετικά, στρίβει διαφορετικά,φρενάρει διαφορετικά.Οπότε όλα είναι υποκειμενικά.Τέλος, πολυ σημαντικό είναι και το πως προσαρμόζεται ο καθένας σε κάθε αυτοκίνητο και το πως του συμπεριφέρεται. Γιατί,ως γνωστόν, ένα αυτοκίνητο αν δεν το σέβεσαι δεν θα σε σεβαστεί και αυτό. π.χ. Δεν στρίβεις με τον ίδιο τρόπο ένα υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο με ένα ατμοσφαιρικό, ένα πισωκίνητο με ένα τετρακίνητο ή μπροστοκίνητο.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πας καλα???Μια χαρά 'πάω'.
(τουλαχιστον απο εσενα δεν περιμενα να ακουσω τετοιο πραγμα....... και ειλικρινα λυπαμαι αφανταστα)
Ξαναδιάβασε το post σου με καθαρό μυαλό κι έλα πάλι να μου πεις πως έχω άδικο. ΟΚ, το μόνο στο οποίο ίσως ήμουν άδικος ήταν η πρόθεσή σου αλλά τα υπόλοιπα είναι έτσι όπως τα έγραψα.
-
Βρε Κώστα, προς Θεού!
Flame bait, trolling και πάει λέγοντας από ποιόν και για ποιό λόγο?!!!Από τον Popolaro επειδή έβαλε μια φράση από ένα κείμενο για να εκφράσει την γνώμη του?!!
Ρε μήπως έχετε πάρει πολύ στα σοβαρά όλη αυτή την ιστορία σχετικά με Αλφίστι, Ιστορίες κλπ κλπ!!!
Και δεν κατάλαβα?!! Από πότε πρέπει να έχουμε συγκεκριμένο κώδικα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε για να αναφερόμαστε σε κάτι??!!!
Σε προσβάλει το ότι κάποιος θεωρεί ένα αυτοκίνητο 'πατάτα'?!!!
Ηρεμείστε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε προσβάλει το ότι κάποιος θεωρεί ένα αυτοκίνητο 'πατάτα'?!!!Είπε ο popolaros ότι πχ το θεωρεί πατάτα και του την πέσαμε; Ο Κώστας έχει απόλυτο δίκιο λέγοντας
Ξαναδιάβασε το post σου με καθαρό μυαλό κι έλα πάλι να μου πεις πως έχω άδικο. ΟΚ, το μόνο στο οποίο ίσως ήμουν άδικος ήταν η πρόθεσή σου αλλά τα υπόλοιπα είναι έτσι όπως τα έγραψα.
αφού κι εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης δεν το έγραψε με πρόθεση, αλλά ήταν ένα post για το drive και την αντίδραση των alfisti με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Προσωπικά πιστεύω ότι και ο Γιάννης θα συμφωνήσει τελικά σε αυτό.
Ρε μήπως έχετε πάρει πολύ στα σοβαρά όλη αυτή την ιστορία σχετικά με Αλφίστι, Ιστορίες κλπ κλπ!!!
Αυτό μήπως να το σκεφτούνε κάποιοι άλλοι;
Alfa Romeo 159 & 159TBi