-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Και αμάν πια οι αλφιστί με το Drive, νομίζετε οτι παίζει συνομωσία εναντίον της μάρκας σας!?Φίλε μου αν δεν γνωρίζεις κάτι παραπάνω καλό είναι να μην εκτίθεσαι. Σκέψου όμως το απλό. Γιατί δεν την πέσαμε στον ΣΧ που είπε ότι η brera έχει χάσει σε αυτό που λέμε ιταλικό αυτοκίνητο ή και στους 4Τ για τη δοκιμή της 159; Εκεί γιατί δεν βλέπουμε κάτι ύποπτο; Μακάρι το μοναδικό fault του drive όπως έχει καταλήξει να ήταν η αρνητική του στάση για την alfa. Τέλος πάντων. Μεγάλο θέμα όπως λέει και ο Γιάννης και εδώ δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να γίνει αυτή η συζήτηση.
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας είχα μια εκτενέστατη επαφή με την 159 προχτές. Έμεινα μλκς από το πως στρίβει, από το ότι η 156 μπροστά της είναι μούτρα μούτρα κι άλλα μούτρα, από τον φωτισμό, την ηχομόνωση κτλ κτλ κτλ Επιπλέον χαλαρά τη γύρισα ενώ μου φάνηκε τρομερά ευέλικτη για τον όγκο της. Τι δεν μου άρεσε; Ο κινητήρας (δυστυχώς ο 1900άρης). Ηχητικά αδιάφορος ενώ και σε απόδοση είναι καλός μόνο αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για τη βασική έκδοση. Για οτιδήποτε παραπάνω και τρελές ορέξεις είναι λίγος.
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Χτυπηστε τον πισινο σας κατω οσο θελετε....μεχρι να ματωσει..
Οι BMW στριβουν ολες εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων....και οποιος πιστευει το αντιθετο μαλλον ειναι κολλιμενος και.........Γεια χαρα.....
Ναι στρίβουν αλλά μετά θέλεις ...γαλότσες για τα χώματα!
Aν δε ξερεις να το πας θες και κατι να τραβηξει τ' αμαξι σου.
Αν δε ξερεις να το πας.... -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Φίλε μου αν δεν γνωρίζεις κάτι παραπάνω καλό είναι να μην εκτίθεσαι. Σκέψου όμως το απλό. Γιατί δεν την πέσαμε στον** ΣΧ **που είπε ότι η brera έχει χάσει σε αυτό που λέμε ιταλικό αυτοκίνητο ή και στους 4Τ για τη δοκιμή της 159; Εκεί γιατί δεν βλέπουμε κάτι ύποπτο; Μακάρι το μοναδικό fault του drive όπως έχει καταλήξει να ήταν η αρνητική του στάση για την alfa. Τέλος πάντων. Μεγάλο θέμα όπως λέει και ο Γιάννης και εδώ δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να γίνει αυτή η συζήτηση.Για να γυρίσουμε στο θέμα μας είχα μια εκτενέστατη επαφή με την 159 προχτές. Έμεινα μλκς από το πως στρίβει, από το ότι η 156 μπροστά της είναι μούτρα μούτρα κι άλλα μούτρα, από τον φωτισμό, την ηχομόνωση κτλ κτλ κτλ Επιπλέον χαλαρά τη γύρισα ενώ μου φάνηκε τρομερά ευέλικτη για τον όγκο της. Τι δεν μου άρεσε; Ο κινητήρας (δυστυχώς ο 1900άρης). Ηχητικά αδιάφορος ενώ και σε απόδοση είναι καλός μόνο αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για τη βασική έκδοση. Για οτιδήποτε παραπάνω και τρελές ορέξεις είναι λίγος.
Μην ανησυχεις, την έχουν πέσει σε αυτό το φόρουμ και στο ΣΧ γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ κι έγραψε κάτι κακό για την Alfa
Για την 1.9 ας μην τα λέμε (πάλι)
-
http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte ... 34,00.html
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/0,1518,376134,00.htmlκουραστηκα......
-
Τελικά έχει πλάκα πέσατε όλοι οι Alfisti ( άντε καλά πολλοί τέλος πάντων ) να φάτε το Drive γιατί το ποταπό περιοδικάκι ( ξέρετε εκείνο που 'τόλμησε να συγκρίνει την GT με Celica' ) έγραψε οτι 'αντίθετα με οτι θα περίμενες, το Mondeo αναδεικνύεται πιο σπορτίφ από την Alfa' μέχρι και θεωρίες συνομωσίας γράφτηκαν για ψευδή και προκατειλημένα σχόλια γιατί κάποιος προωθεί κάποια εταιρεία κλπ κλπ.
Δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω για το θέμα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και όποιος βλέπει, είδε.
Υ.Γ Η 156 μούτρα κι άλλα μούτρα? Μιλάμε για την 156 και όχι για το Golf IV σωστά. Και για να μην αρχίσω flame war δεν είπα οτι η 159 δεν στρίβει... -
Μερικοί εκεί μέσα τελευταία γράφουν ανοησίες. Για παράδειγμα ο Πετρούτσος στη γνωριμία με το Astra OPC έγραφε τις απίστευτες κοτσάνες (ότι θα ορκιζόταν δηλαδή πως έχει ΜΠΛΟΚΕ!!! Καραγκαγκά πίου πίου δηλαδή... Το Astra OPC, που, όπως είδαμε και στο Top Gear, βγάζει ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ μούτρα, μούτρα, μούτρα και ΞΑΝΑ μούτρα και, όταν επιταχύνεις αφήνοντας το τιμόνι στη θέση της ευθείας, στρίβει αριστερά... Κάπου πρέπει να επανέλθουν στην τάξη. Και, για να λέμε την αλήθεια, κάπου θα περίμενε κανείς να γράφουν πάντα διθυράμβους για τα Ford (ΟΚ, είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, αλλά 159 δεν θα γίνει το Mondeo ποτέ, ό,τι και να κάνει), μια και έχουν τόση διαφήμιση από εκεί.
Στο κάτω-κάτω, δε μπορεί 5th Gear και Top Gear που έχουν επαινέσει τόσο πολύ την 159 και τη Brera (κι έχουν ρίξει το απίστευτο κράξιμο σε ό,τι υποστρέφει) να είναι πιο φλώροι απ'τον Παπαγιαννόπουλο ή τον Πετρούτσο. Και στην τελική, αν κάποιοι δε γουστάρετε τις Alfa, μη μπαίνετε ρε γαμώτη στα θέματα τα σχετικά με τις Alfa Romeo να τα κάνετε πουτάνα, όπως ακριβώς και οι alfisti δε μπαίνουν στα θέματα των VAGάκηδων ή των Toyotαίων. Δείχνετε, αν μη τι άλλο, εμπάθεια και διάθεση να προκαλέσετε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υ.Γ Η 156 μούτρα κι άλλα μούτρα? Μιλάμε για την 156 και όχι για το Golf IV σωστά. Και για να μην αρχίσω flame war δεν είπα οτι η 159 δεν στρίβει...
Πέστα ρε..
Από κορυφή ξαφνικά έγινε.. 'μούτρα, μουτρα κ άλλα μούτρα..'
Έλεος πια! Δε χρειάζεται να απαξιώνουμε όλα τ'αυτοκίνητα για να πείσουμε σ'ενα φορουμ ότι ένα αυτοκίνητο είναι το καλύτερο..Όσον αφορά για τις bmw. Όλες οι σύγχρονες ( ε-30 και μετά) στρίβανε, πλην ελαχιστων εξαιρέσεων. Μην τρελαθούμε κιόλας..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και στην τελική, αν κάποιοι δε γουστάρετε τις Alfa, μη μπαίνετε ρε γαμώτη στα θέματα τα σχετικά με τις Alfa Romeo να τα κάνετε πουτάνα, όπως ακριβώς και οι alfisti δε μπαίνουν στα θέματα των VAGάκηδων ή των Toyotαίων. Δείχνετε, αν μη τι άλλο, εμπάθεια και διάθεση να προκαλέσετε.Τώρα αυτό κατάλαβες εσύ. Ντάξει δεν τρέχει τίποτα...
Υ.Γ. Τελικά η 156 βγάζει μούτρα? -
Αυτό που λέω για όσους έχουν τη μανία να μπαίνουν στα θέματα των alfisti για να τα κάνουν μπάχαλο δεν πήγαινε σ'εσένα. Η 156, απ'όσο θυμάμαι, ΔΕΝ βγάζει μούτρα... Τώρα αν υπερέβαλε ο άλλος για να δείξει ότι η 159 είναι ακόμα καλύτερη δεν το γνωρίζω. Το θεωρώ πολύ πιθανόν.
-
Επειδή βλέπω πολλά περί στριψίματος θα ήθελα να πω με τη σειρά μου να μην ξεχνάμε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν στρίβει μόνο του.Όλα έχουν και οδηγό.
π.χ. ένα Lada με τον κατάλληλο οδηγό μπορεί να στρίψει καλύτερα απο ένα Μ3.
π.χ. ένα μπροστοκίνητο με τον κατάλληλο οδηγό να στρίψει καλύτερα απο ένα τετρακίνητο κλπΦυσικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το αυτοκίνητο που έχεις αλλά εξίσου μεγάλο ρόλο παίζει και ο οδηγός.
Έχω προσωπικές εμπειρίες απο τον father,που πολλοί απο δω τον ξέρουν,ο οποιος με μια Alfa 75 2.0 TS έχει ρίξει πολλά 'χαστούκια' σε δυνατότερα τετρακίνητα,μπροστοκίνητα ή πισωκίνητα σε στροφές ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο.
Όσον αφορά τον τύπο,ξέρουμε όλοι μας ότι,στις μέρες μας, δύσκολα βρίσκεται αντικειμενικός δημοσιογράφος.Όλοι ασχολούνται εκτενέστερα με το αυτοκίνητο οπότε λογικό είναι να έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες που συχνά βγαίνουν και στο 'γράψιμο' τους στα περιοδικά.
Τέλος, όσον αφορά την 156 μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πετάει μούτρα μιας και είμαι κάτοχος μιας.Σε λογικά πλαίσια πάντα και σε εργοστασιακή μορφή.Επίσης με τις σωστές ρυθμίσεις σε σύγκλιση-απόκλιση καθώς και με λίγο ψάξιμο στο θέμα αναρτήσεων (και δεν μιλαώ για ακριβα πράγματα) γίνεται σωστό 'τραίνο'.
-
Και στην τελική, αν κάποιοι δε γουστάρετε τις Alfa, μη μπαίνετε ρε γαμώτη στα θέματα τα σχετικά με τις Alfa Romeo να τα κάνετε πουτάνα, όπως ακριβώς και οι alfisti δε μπαίνουν στα θέματα των VAGάκηδων ή των Toyotαίων. Δείχνετε, αν μη τι άλλο, εμπάθεια και διάθεση να προκαλέσετε.ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΑΥΤΟ , Η ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ...
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ....ποπολαρος.
-
Δεν θα μου κάνεις και υποδείξεις! Αν αναγνωρίζεις σ'αυτό που είπα τη δική σου συμπεριφορά (δηλαδή αν μυγιάστηκες), είναι πρόβλημά σου. Εμένα δε με είδες να μπαίνω στα threads των VAGάκηδων ή των ανθρώπων που γουστάρουν εταιρείες που δεν μου αρέσουν για να τους προκαλέσω ή να εκφραστώ αρνητικά μέσα στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ threads (π.x. VW forum, Toyota forum κλπ). Θα σου άρεσε εσένα σε φόρουμ της φίρμας που σ'αρέσει και συμμετέχεις να μπω και ν'αρχίσω να σας τη μπαίνω λέγοντάς σας ότι έχετε χρέπια κλπ; Αν δεν σ'αρέσει, τότε ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Εάν όμως το κάνεις, να περιμένεις ότι θα σου την πω χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.
-
Στο κάτω-κάτω, δε μπορεί 5th Gear και Top Gear που έχουν επαινέσει τόσο πολύ την 159 και τη Brera (κι έχουν ρίξει το απίστευτο κράξιμο σε ό,τι υποστρέφει) να είναι πιο φλώροι απ'τον Παπαγιαννόπουλο ή τον Πετρούτσο. Και στην τελική, αν κάποιοι δε γουστάρετε τις Alfa, μη μπαίνετε ρε γαμώτη στα θέματα τα σχετικά με τις Alfa Romeo να τα κάνετε πουτάνα, όπως ακριβώς και οι** alfisti δε μπαίνουν στα θέματα των VAGάκηδων ή των Toyotαίων**. Δείχνετε, αν μη τι άλλο, εμπάθεια και διάθεση να προκαλέσετε.
ναι, ευτυχώς που δεν μπαίνουν ούτε κράζετε άλλες εταιρείες στα 'δικά σας' fora
μήπως μπαίνεις σε άλλο forum;
-
Εγώ τουλάχιστον δεν μπαίνω στα θέματα τύπου 'Toyota forum' ή 'VW forum' ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο (ακόμη και αν πρόκειται για εταιρείες που σέβομαι, όπως η Lotus) εδώ μέσα καθόλου - πόσω μάλλον για να την πω στους φίλους ή ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των συγκεκριμένων εταιρειών σε θέματα που είναι η δική τους γωνιά εδώ μέσα. Και δεν το κάνω γιατί δε γουστάρω να το κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ στα θέματα των εταιρειών που μ'αρέσουν και συμμετέχω.
-
Δεν θα μου κάνεις και υποδείξεις! Αν αναγνωρίζεις σ'αυτό που είπα τη δική σου συμπεριφορά (δηλαδή αν μυγιάστηκες), είναι πρόβλημά σου. Εμένα δε με είδες να μπαίνω στα threads των VAGάκηδων ή των ανθρώπων που γουστάρουν εταιρείες που δεν μου αρέσουν για να τους προκαλέσω ή να εκφραστώ αρνητικά μέσα στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ threads (π.x. VW forum, Toyota forum κλπ). Θα σου άρεσε εσένα σε φόρουμ της φίρμας που σ'αρέσει και συμμετέχεις να μπω και ν'αρχίσω να σας τη μπαίνω λέγοντάς σας ότι έχετε χρέπια κλπ; Αν δεν σ'αρέσει, τότε ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Εάν όμως το κάνεις, να περιμένεις ότι θα σου την πω χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.πας καλα???? τα σκεφτεσαι αυτα που λες ή απλα τα πετας στον αερα και οποιος τσιμπισει????
-
Ποτέ δεν πετάω τίποτα στον αέρα. Για να πω κάτι, πάντα έχω κάποια αφορμή. Και μην πεις ότι αυτό που ανέφερα δεν γίνεται.
-
Ποτέ δεν πετάω τίποτα στον αέρα. Για να πω κάτι, πάντα έχω κάποια αφορμή. Και μην πεις ότι αυτό που ανέφερα δεν γίνεται.καλα ριξε ενα τραγουδι και εναν χορο για να ηρεμησεις.......
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μην ανησυχεις, την έχουν πέσει σε αυτό το φόρουμ και στο ΣΧ γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ κι έγραψε κάτι κακό για την AlfaΗ άποψη για το drive είναι κοινή. Μεμονωμένα περιστατικά χρηστών και απόψεων τους για τον ΣΧ μπορεί να υπάρχουν. Δημοκρατία έχουμε. Δεν εκφράζουν όμως το σύνολο.
Δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω για το θέμα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και όποιος βλέπει, είδε.
Υ.Γ Η 156 μούτρα κι άλλα μούτρα? Μιλάμε για την 156 και όχι για το Golf IV σωστά. Και για να μην αρχίσω flame war δεν είπα οτι η 159 δεν στρίβει...
Και όποιος ζει μέσα στην παραμυθένια χώρα και εποχή όπου όλα είναι αγαθώς γινόμενα είναι ελεύθερος να συνεχίσει έτσι.
Υ.Γ. Αυτό με την 156 γράφτηκε για να τονίσω πόσο μου έκανε εντύπωση η έλλειψη υποστροφής στην 159. Νόμιζα ότι ήταν προφανές αφού οδική συμπεριφορά της 156 ήταν για σεμινάριο.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Υ.Γ. Αυτό με την 156 γράφτηκε για να τονίσω πόσο μου έκανε εντύπωση η έλλειψη υποστροφής στην 159. Νόμιζα ότι ήταν προφανές αφού οδική συμπεριφορά της 156 ήταν για σεμινάριο.
και ήταν ανάγκη να γράψεις για την 156 'μούτρα, μούτρα και άλλα μούτρα';
Δηλαδή ποιος αντικειμενικός περιμένεις να σε πιστέψει για ό,τι και να πεις για την 159 μετά απ'αυτό;
Alfa Romeo 159 & 159TBi