-
Λοιπον παιδες, πηγα και εκλεισα το κορσακι... την πεμπτη θα το εχω στα χερια μου. το αυτοκινητο ειναι 2003, εχει 30.000κμ και ειναι αγρατζουνιστο!! εχει αεροσακο οδηγου, abs, αιρ κοντισιον παραθυρα κλειδαριες και ηλεκτρουδραυλικο τιμονι...
Χρειαζετα ομως το σερβισ των 30.000.. Ποσο κοστιζει περιπου (να υπολογιζω 300αρα??) Θελω να βαλω και λαστιχα... Αυτη τη στιγμη , από οτι ειδα φοραει 155-80R13.. Λέτε να ανεβασω λιγο το πλατος και να χαμηλώσω λίγο το προφιλ;; το 80αρι μου φαινεται υπερβολικο....
Προτεινεται σας παρακαλω καλα συνεργεια οπελ στην ανατολικη αττικη!
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Η λειτουργία του ESP όταν σπινάρει το αυτοκίνητο είναι να κόβει τον κινητήρα ή να κόβει με τα φρένα μέσω του ABS;
Ρωτώ γιατί έχω παρατηρήσει να μου κάνει και τα 2 ,αλλά όχι ταυτόχρονα(μπορεί να το κάνει και να μην το έχω καταλάβει).
Μερικές φορές μόνο όταν πάει να σπινάρει λίγο η ρόδα, ακούω τον γνωστό ήχο που κάνει το ABS και σταματάει να σπινάρει.
Άλλες φορές όταν ξεκινάω απότομα σε μη γλιστερό οδόστρωμα καταλαβαίνω τον κινητήρα να με 'κόβει', και σταματάει την ορμή του.
Δεν θα έπρεπε να αναβοσβήνει το λαμπάκι εκείνη την στιγμή, γιατί δεν αναβοσβήνει καθόλου.
Ή μήπως θα αναβοσβήσει μόνο σε καταστάσεις υποστροφής και παρομοίων καταστάσεων;(γιατί ακόμα δεν μου έχουν τύχει)
Σε μένα κάθε φορά που σπινάρει λίγο η ρόδα αναβοσβήνει το λαμπάκι του ESP.
Χτες ήταν η πρώτη φορά που σε μια στροφή με λίγα χιλιόμετρα αλλά με υγρασία το αυτοκίνητο άρχισε να γλιστράει, άρχισε να αναβοσβήνει το ESP και αμέσως ενεργοποιήθηκε το ABS και το αυτοκίνητο επανήλθε μόνο του στην ευθεία χωρίς να πατήσω φρένο.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα την απορία αν το ESP δουλεύει ή όχι.Θα ήθελα, αν κάποιος στον οποίο παρουσιάστικε τρίξιμο στο ταμπλό και στη θέση του οδηγού το έχει διορθώσει και με ποιόν τρόπο. Έχω ASTRA H 1600 Elegance
Στο δικό μου, δεν έχω παρατηρήσει να ανάβει κάποιο λαμπάκι του ESP όταν σπινάρει η ρόδα. Μπορεί και να μην το παρατηρώ εγώ βασικά.
Κάνει βέβαια το check όταν βάζεις μπροστά, άρα υπάρχει σαν σύστημα, έτσι δεν είναι;
Επίσης με το που περνάς τα 20km.h ακούγεται ένας ήχος όπως του ABS. Είναι φυσιολογικό έτσι;
(γιατί με την αντιπροσωπεία που είχα μπλέξει είναι ικανοί να μην το ζήτησαν από το εργοστάσιο κιόλας και να έχουν κάνει και λαδιά.)
Πάντως το λαμπάκι του ESP είναι αυτό το κίτρινο στην κορυφή των λαμπακιών που δείχνει ένα αυτοκινητάκι να γλιστράει; Χαζή ερώτηση, ξέρω ...Όσο για τριξίματα που αναφέρεις φίλε, εγώ δεν έχω τίποτα και δεν έχω ακούσει κιόλας κάτι. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Επίσης με το που περνάς τα 20km.h ακούγεται ένας ήχος όπως του ABS. Είναι φυσιολογικό έτσι;
(γιατί με την αντιπροσωπεία που είχα μπλέξει είναι ικανοί να μην το ζήτησαν από το εργοστάσιο κιόλας και να έχουν κάνει και λαδιά.)
Πάντως το λαμπάκι του ESP είναι αυτό το κίτρινο στην κορυφή των λαμπακιών που δείχνει ένα αυτοκινητάκι να γλιστράει; Χαζή ερώτηση, ξέρω ...Όσο για τριξίματα που αναφέρεις φίλε, εγώ δεν έχω τίποτα και δεν έχω ακούσει κιόλας κάτι. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό.
Για ήχο από το ABS μετά τα 20 Km/h δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο
Όσο για το λαμπάκι του ESP ναί είναι το πορτοκαλί που δείχνει ένα αυτοκίνητο να γλιστράει -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Όσο για το λαμπάκι του ESP ναί είναι το πορτοκαλί που δείχνει ένα αυτοκίνητο να γλιστράειΣτο δικό μου πάντως με το που περνάς τα 20κμ/ω ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος αυτοελέγχου στα πεντάλ. Έχω ακούσει και σε άλλες μάρκες να το κάνει αυτό.
Αν ήταν βλάβη δεν θα το έκανε πάντα μετά ακριβώς από τα 20! -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Βασικα θελω να ρωτησω κατι που νομιζω οτι εχω ακουσει αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει.Εαν στο αστρα που θα παρεις υπαρχουν δισκοφρενα πισω ειναι και χαμηλωμενο το αμαξωμα;;;Γιατι αν ειναι τοτε ειναι και το δικο μου (astra H 1.4 elegance) .Μου τα εκανε δωρο ο πωλητης οπως και τα προβολακια-ειχαν πολλα σε στοκ και οχι οτι με συμπαθησε...Κανεις;;;;;
-
Απ' όσο έχω ακούσει, ναι. Γίνεται ένα μικρό χαμήλωμα (άλλος μου είχε πει 3 πόντους, εδώ μου είπαν για μερικά χιλιοστά). Ρώτα για σιγουριά σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, εγώ το το έχω στα υπόψη (να ρωτήσω).
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Όσο για το λαμπάκι του ESP ναί είναι το πορτοκαλί που δείχνει ένα αυτοκίνητο να γλιστράειΣτο δικό μου πάντως με το που περνάς τα 20κμ/ω ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος αυτοελέγχου στα πεντάλ. Έχω ακούσει και σε άλλες μάρκες να το κάνει αυτό.
Αν ήταν βλάβη δεν θα το έκανε πάντα μετά ακριβώς από τα 20!Έχεις δίκαιο σήμερα το απόγευμα το πρόσεξα και είναι ο ήχος τον οποίο έχω ακούσει κι άλλες φορές αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία
-
Κάτι σχετικό με την ακρίβεια του δείκτη βενζίνης.
Πριν σταματήσω σε σχετική ανηφορίτσα και σβήσω, ο δείκτης ήταν λίγο πάνω από την πρωτελευταία κόκκινη γραμμούλα. Μετά από 2 ώρες που ξαναπήρα το αυτοκίνητο, είχε κατέβει σημαντικά και μάλιστα αναβόσβηνε η λυχνία που σημαίνει να ανεφοδιαστώ αμέσως (!). Ψιλοαγχώθηκα γιατί ήταν και μεσάνυχτα. Ξεκίνησα και πήγαινα πολύ προσεκτικά, έσβηνα σε μερικά φανάρια 'της υπομονής' μέχρι που ευτυχώς βρήκα βενζινάδικο. Λέω να δοκιμάσω πόση βενζίνη είχα και αναβόσβηνε, οπότε φουλάρω. Και εδώ είναι η ανακρίβεια του οργάνου. Η αντλία στο βενζινάδικο έδειξε 41 λίτρα. Δεδομένου ότι το ρεζερβουάρ παίρνει 52 και αφαιρώντας τα 2 που 'μπαίνουν' δύσκολα έχουμε: 52-2-41=9 λίτρα. Με 9 περίπου λίτρα στο ρεζερβουάρ αναβόσβηνε η λυχνία του ανεφοδιασμού...... ΤΟΣΗ ακρίβεια......... -
Δεν ξέρω αν συμβαίνει και στο H αλλά στο G η θέση του δείκτη βενζίνης έχει σχέση και με την κλίση του εδάφους...δηλαδή αν το αμάξι γέρνει προς την πίσω δεξια μεριά (όπως είμαστε από μέσα) τότε ο δείκτης βενζίνης δείχνει λιγότερη βενζίνη από όση πραγματικά υπάρχει μέσα...αντίστοιχα αν γέρνει προς την αριστερή δείχνει περισσότερη...αυτό έχω παρατηρήσει στο δικό μου πάντως!
-
Ναι έχεις δίκιο. Παίζει ανάλογα με την κλίση.
Να συμπληρώσω ότι το παραπάνω ποστ αναφέρεται σε astra g. -
Ο χρήστης antdel έγραψε:
Δεν ξέρω αν συμβαίνει και στο H αλλά στο G η θέση του δείκτη βενζίνης έχει σχέση και με την κλίση του εδάφους...δηλαδή αν το αμάξι γέρνει προς την πίσω δεξια μεριά (όπως είμαστε από μέσα) τότε ο δείκτης βενζίνης δείχνει λιγότερη βενζίνη από όση πραγματικά υπάρχει μέσα...αντίστοιχα αν γέρνει προς την αριστερή δείχνει περισσότερη...αυτό έχω παρατηρήσει στο δικό μου πάντως!αυτο νομιζω συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα και ειναι απολυτα φυσιολογικο.
το φλοτερ που παρακολουθει την σταθμη του καυσιμου μονο οταν ειναι επιπεδο το οχημα δειχνει σωστα.......σε καθε αλλη περιπτωση ειτε ανηφορας ειτε κατηφορας η ενδειξη ειναι πλασματικη.....αυτος ειναι και ο λογος που η ενδειξη δεν εχει αμεση αποκριση αλλιως η βελονα του οργανου σε μισοαδειο τεποζιτο θα δουλευε σαν ....υαλοκαθαριστηρας !!!!
-
σωστός Αλέξανδρε
τα πιο ευαίσθητα όργανα τα έχουν τα Fiat (veglia-borletti), όπου οδηγώντας μπορείς να δεις τη βελόνα να ανεβοκατεβαίνει ακόμα και στο γκάζι-φρένο σε επίπεδο δρόμο
γενικώς νομίζω τα όργανα της veglia το έχουν αυτό. Σε φορτηγό Reanult Master που οδηγούσα κάποτε, με μισό ντεπόζιτο, στις δεξιές στροφές έδειχνε φουλαρισμένο και στις αριστερές άναβε λαμπάκι
Σπύρος
-
Γενικά αυτό με τον δείκτη της βενζίνης μπορεί να το δεις και όταν είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο για αρκετή ώρα από την αριστερή πλευρά σε κάποιο ανύψωμα (όταν βέβαια ο δείκτης είναι οριζόντιος)
Μετά όταν ξαναέρθει το αυτοκίνητο σε θέση χωρίς καμμία κλίση, θέλει ώρα ο δέικτης να επιστρέψει στην πραγματική θέση
-
Στο νέο Astra τι ακριβώς εννοούν όταν γράφουν ότι έχει 'Κόρνα 2 τόνων';
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Λοιπον παιδες, πηγα και εκλεισα το κορσακι... την πεμπτη θα το εχω στα χερια μου. το αυτοκινητο ειναι 2003, εχει 30.000κμ και ειναι αγρατζουνιστο!! εχει αεροσακο οδηγου, abs, αιρ κοντισιον παραθυρα κλειδαριες και ηλεκτρουδραυλικο τιμονι...Χρειαζετα ομως το σερβισ των 30.000.. Ποσο κοστιζει περιπου (να υπολογιζω 300αρα??) Θελω να βαλω και λαστιχα... Αυτη τη στιγμη , από οτι ειδα φοραει 155-80R13.. Λέτε να ανεβασω λιγο το πλατος και να χαμηλώσω λίγο το προφιλ;; το 80αρι μου φαινεται υπερβολικο....
Προτεινεται σας παρακαλω καλα συνεργεια οπελ στην ανατολικη αττικη!
Εδω, στη θεσ/νίκη το πρώτο σερβις (1 χρόνος ή 30.000km ) κοστίζει περίπου 160 Ευρω.
-
@SharpShooter:
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο το βενζινάδικο να σε έκλεβε και αντί για βενζίνη να σου έβαζε αέρα; Να ξέρετε πως όταν κάνουν το χαρακτηριστικό κλικ κλακ κλάκ κλάκ όταν υποτίθεται πως το ρεζερβουάρ γέμισε ,το μόνο που βάζουν είναι ΑΕΡΑΣ και ο μετρητής δείχνει λίτρα βενζίνης και φυσικά παραπάνω euros.
Εξάλλου σε πολλά manuals λέει πως όταν φουλάρετε με το πρώτο κλικ που θα κάνει η αντλία βενζίνης που βάζετε βενζίνη, μην επιμένετε να γεμίζετε γιατί απλώς βγάζετε τον αέρα που χρειάζεται το ντεπόζιτο για την συστολή/διαστολή.
@Μάνο: Κόρνα 2 τόνων είναι ότι κάνει το βαρύ ήχο, εχει δηλαδή 2 κόρνες, μπάσα και πρίμα.
Π.χ. στο δικό μου επειδή είναι η φτηνή έκδοση έχει μόνο πρίμα και κάνει απλώς ‘μπιπ’.
Δεν είναι τίποτα, πάω σε ένα μαγαζί με αξεσουαρ που είναι και κολλητός μου και βάζω μια ακόμα με μπάσα και έχω και εγώ την 'Κόρνα 2 τόνων'!
Απλώς η Οπελ σε φτηνές εκδόσεις βάζει μόνο την πρίμα και σε πιο πλούσιες την διπλή δηλαδή και με τα μπάσα. -
Γεια σας παιδια.Εχω ενα astra H και εχω κανει 350χμ περιπου.Το παω χαλαρα.Στην αντιπροσωπεία μου ειπαν οτι δεν χρειάζεται στρόσιμο.Στο βιβλιαράκι αν θυμάμαι καλα γράφει κατι για 1000χμ.Τί παίζει??
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Γεια σας παιδια.Εχω ενα astra H και εχω κανει 350χμ περιπου.Το παω χαλαρα.Στην αντιπροσωπεία μου ειπαν οτι δεν χρειάζεται στρόσιμο.Στο βιβλιαράκι αν θυμάμαι καλα γράφει κατι για 1000χμ.Τί παίζει??Καλό θα ήταν να μην το ‘σκίζεις’ κιόλας. Όσο περνούν τα χιλιόμετρα, τόσο πιο πολύ θα καταλαβαίνεις μονός σου το αμάξι να ‘ανοίγει’
Άσε τι λένε στις αντιπροσωπείες, να διαβάσεις καλά το manual. -
βασικά το πάω μέχρι τις 4000 στροφές.Επίσης θέλω να προσθέσω οτι με το δεύτερο γέμισμα του ρεζερβουάρ έκανα παραπάνω χμ δηλαδή η κατανάλωση μειώθηκε.Ισχύει κατι τέτοιο ή λάθος κατάλαβα?
-
Στρώσιμο χρειάζεται καλού κακού και μετά θα ανεβάζεις στροφές σταδιακά!
Στο δικό μου Αστρα G μετά απο 7 μήνες και 11000 χλμ. καταλαβαίνεις κάποια διαφορά στον κινητήρα! Τελική πιάνει πολύ πιο εύκολα και γενικά φορτώνει καλύτερα.
Πάντως ενα μεγάλο μπράβο στην Οπελ και στην κόρνα τους!!!! Ανασταίνει και νεκρούς... ή ακόμα και μερικά ζώα που έχουμε την ατυχία να οδηγούμε στον ίδιο δρόμο!!
OPEL FORUM