-
Φίλε είχα και παλιότερα εμπειρία με αυτοκίνητο που δεν είχε δείκτη θερμοκρασίας. Είχαμε πάρει στο μαγαζί που δούλευα ένα Fiat Doblo Cargo, και όντως δεν είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στα δύο χρόνια που το οδηγούσα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τους γερμανούς να κάνουν αυτά που έκανε η Fiat, που φημίζεται και για την επιπολαιότητα της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε ένα αυτοκίνητο των 22000 ευρω που έχει ότι ηλεκτρονική βλακεία ζητήσεις θα τους ερχόταν πολύ να βάλουν και ένα θερμόμετρο. Τόσο κόστος στο κάτω κάτω έχει?
-
Μπορεί κάποιος αν θέλει να τοποθετήσει ένα έξτρα, από αυτά τα οργανάκια.
-
Μπορεί, αλλά δεν πρόκειται να δώσω ολοκαίνουριο αμάξι με ένα κάρο ηλεκτρονικά στον μαστρο-Μήτσο για να ανοίξει τρύπες στο πλαστικό ταμπλό (αφού το ξηλώσει βεβαίως βεβαίως). Ελπίζω μόνο να υπάρχει κάποια κρυφή ενσωματωμένη προστασία που να λέει στον εγκέφαλο να κλείσει τη μηχανή σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας, διαφορετικά αλίμονό μας αν κάτσει η στραβή.
Πάντως ένας βενζινάς είχε γουρλώσει τα μάτια όταν του έλεγα ότι δεν έχω θερμόμετρο. Έψαχνε να το βρει, στο τέλος είπε ότι πρέπει ν'ανάβει κάποια ηλεκτρονική ένδειξη αν υπάρξει υπερθέρμανση. Χρειάστηκε να του δείξω την εικόνα της κονσόλας στο manual με όλες τις ενδείξεις για να πειστεί. -
Χτές πέρασα στό καντέτ μου οργανάκια (πίεση/θερμοκρασία λαδιού) σέ διπλή βάση στήν κολώνα.Τό αποτέλεσμα,είναι ''κανγκουροειδές' πάντως.
-
Δεν μπορω κι εγω να το καταλάβω αυτο!Σε μια οθονη βλεπω ραδιο-καταναλωση (μεγαλο αγχος να το κοιτας),κλιματισμο και εξωτερικη θερμοκρασια!!!!!!!
Ηταν τοσο δυσκολο να βαλουν και μια θερμοκρασια κινητηρα!??Αντε με τις υγειες μας!!!
ΟrEsTis
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Καλά όλα σε εμένα τυχαίνουν ή δεν γράφετε τις βλάβες σας!!!
Προχτές μετά από μικρή διαδρομή και μικρή επίσης στάση αρνήθηκε να εκκινήσει. Ούτε τσαφ τίποτα παρά μόνο όσο το γύριζε η μίζα. Φόρτωμα και επίσκεψη σε συνεργείο, όχι την αντιπροσωπία μια και η ώρα ήταν προχωρημένη. Διάγνωση φραγμένα μπεκ. Επισκευή την επομένη με κόστος 180 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Από ότι μου είπε ο τεχνικός είναι συχνή βλάβη στα Opel. Ισχύει; Είχε κανένας το ίδιο πρόβλημα;Φίλε Μανώλη,
Τέλη Ιουλίου έβαλα βενζίνη σε βενζινάδικο που την ίδια ώρα γέμιζε κάποιες δεξαμενές του.. Την επόμενη μέρα μετά από περίπου 150km έμεινα όπως και εσύ.. Το πήγα στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι δεν είχε πρόβλημα η αντλία (όπως φοβόμουνα) αλλά απλά κα8άρισαν την αντλία και τα μπέκ. Κόστος: 60 ευρώ. Σημείωση: Δεν αλλάξανε όπως διαπίστωσα φίλτρο βενζίνης κάτι που έκανα τελικά μόνος μου.
Μετά από 3 μήνες (που σημαίνει αρχές Νοεμβρίου) έπαθα πάλι ξαφνικά ακριβώς το ίδιο. Δεν έπαιρνε μπρος κατά τον ίδιο τρόπο. Φαντάστηκα ότι ξαναβούλωσαν τα μπεκ γιατί ενδεχομένως δεν είχε καθαριστεί και το ρεζερβουάρ. Πάλι αντιπροσωπεία και μετά απο σχετικό έλεγχο μου είπαν ότι πάλι φταίνε τα μπεκ και θέλουν καθάρισμα. Το καθάρισμα αυτή την φορά δεν έγινε με απλό καθάρισμα με κάποιο ειδικό υγρό όπως την πρώτη φορά αλλά με την χρήση υπερήχων σε κάποιο μηχάνημα. Τελικά, όλα ok με κόστος αυτή την φορά 70 ευρώ.
Το αυτοκίνητο έχει 120.000 km.Την δεύτερη φορά που ήμουν στην αντιπροσωπεία βρήκα εκεί κάποιον που είχε κάπου 200.000km και μου είπε πως του έχει παρουσιαστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα κάπου 5-6 φορές.
Ελπίζω να μην πάθουμε και εμείς τα ίδια...
PS. Εδώ και καιρό μου κάνει κατά διαστήματα μικροδιακοπές και λόγω EGR αλλά επειδή δεν το κάνει με μεγάλη συχνότητα δεν έχω κάνει κάτι..
Προβλήματα με EGR έχεις? Πόσα km έχεις κάνει?
Ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα με ERG. Μόνο αυτό μου έλειπε!!!! Εντύπωση μου κάνει η διαφορά στο κόστος που έχουμε τελικά στην επαρχία σε σχέση με την Αθήνα!!! Και να σκεφτείς ότι δεν πήγα στην αντιπροσωπία, φαντάσου τι θα έδινα εκεί. Εξάλλου δεν ξανά πάω. Φαντάσου ότι στο προηγούμενο σέρβις μου άλλαξαν πίσω σιαγώνες και δεν είδαν ότι το συρματόσχοινο του χειρόφρενου ήταν κομμένο με αποτέλεσμα φυσικά να μην πιάνει. Άσε που δεν μπορούσαν να το ρυθμίσουν σωστά και έπιανε στο θεό. Χιλιόμετρα δεν έχω πολλά (75000) αλλά έχουν γίνει τα περισσότερα κάτω από πίεση.
-
Μπορούσες να το πάρεις και χωρίς ηλεκτρονικά πάντως στην έκδοση essentia ή στην enjoy.Εμένα μου βγήκε 17.600 στην enjoy στα 1.600 κυβικά.Πιστεύω ότι μας πουλάνε κάποια ηλεκτρονικά τα οποία δεν χρειαζόμαστε και είναι μόνο για να τα οικονομάνε αυτοί. Δεν νομίζω να το έκαναν για θέμα κόστους τη μη τοποθέτησαν την ένδειξη της θερμοκρασίας.Μπορεί να είναι μην χρειάζεται ούτε αυτό!
-
Εγώ το πήρα γιατι βαρέθηκα στο άλλο το ράβε ξήλωνε και είπα να πάρω ένα να τα έχει όλα και να μην χρειάζεται συνέχεια να βάζω. Δεν μπορώ να φανταστώ να βάλω στην κολώνα τα όργανα που έιχα στο άλλο. Είναι σαν να γυρίζω πίσω, άσε που ποτέ δεν μου άρεσαν τα όργανα στην κολώνα. Δεν πρόλαβα να διαβάσω ακόμα το manual του αυτοκινήτου αλλά έχω την αίσθηση ότι έχει λαμπάκι για υπερθέρμανση, αυτό που με φοβίζει είναι να μην ανάψει όταν πλέον είναι πολύ αργά.
-
Κανένα ελληνικό club ιδιοκτητών Opel υπάρχει? Έχει σελίδα στο Internet?
-
Η έλλειψη του οργάνου θερμοκρασίας ίσως να εντάσεται στη γενικότερη τακτική της εταιρείας για λιτά ταμπλώ και όργανα. Ίσως.... Προσωπικά διαφωνώ πάντως. Θα προτιμούσα να έχει και δείκτη για την τάση της μπαταρίας.
-
150000 km, ποτέ πρόβλημα με μπεκ. Μόνο μια φορά έβαλα βενζίνη ΕΚΟ (100άρα κιόλας) από ύποπτο βενζινάδικο και ρέταρε αλλά με ένα φουλάρισμα V-Power Racing όλα εντάξει...νομίζω ότι με μόνιμη χρήση κάποιας 100άρας βενζίνης (προτιμώ την BP Ultimate) από σωστό βενζινάδικο αποφεύγουμε μακροπρόθεσμα πολλά από τα προβλήματα που προαναφέρθησαν...όσο για τον δείκτη βενζίνης άπειρες φορές τον έχω στο αναβόσβημα και ποτέ δεν έχω μείνει.
-
Μανώλη,
Οι τιμές που σου ανέφερα δεν αφορούν την Α8ήνα αλλά επαρχία. Ηταν οι δύο μοναδικές φορές που πήγα στην αντιπροσωπία μετά τη λήξη της εγγύησης.
-
Περασα μια βολτα απο αντιπροσωπεια για το προβλημα του δεικτη.
Ο τεχνικος μαλλον ειχε αλλη δουλεια και δεν νομιζω οτι μου εδωσε και πολυ σημασια.Του ειπα οτι εμεινα και ολα οσα γραφω παραπανω και μου απαντησε να ΜΗΝ εμπιστευομαι τον υπολογιστη (λογικο) αλλα ουτε και το οργανο ουτε και οτι γραφει το βιβλιο του κατασκευαστη.....
Το παθημα μου λεει σου εγινε μαθημα και μου ειπε οτι ακομα και τα καινουρια που εχει στην αντιπροσωπεια μενουν οποτε οταν μπαινει στην ρεζερβα κατευθειαν βενζινηΦιλε Ξενοφων εσενα τι σου ειπαν στην οπελ;
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Περασα μια βολτα απο αντιπροσωπεια για το προβλημα του δεικτη.Ο τεχνικος μαλλον ειχε αλλη δουλεια και δεν νομιζω οτι μου εδωσε και πολυ σημασια.Του ειπα οτι εμεινα και ολα οσα γραφω παραπανω και μου απαντησε να ΜΗΝ εμπιστευομαι τον υπολογιστη (λογικο) αλλα ουτε και το οργανο ουτε και οτι γραφει το βιβλιο του κατασκευαστη.....
Το παθημα μου λεει σου εγινε μαθημα και μου ειπε οτι ακομα και τα καινουρια που εχει στην αντιπροσωπεια μενουν οποτε οταν μπαινει στην ρεζερβα κατευθειαν βενζινηΦιλε Ξενοφων εσενα τι σου ειπαν στην οπελ;
Εμένα που είπαν πως έκαναν με το μηχάνημα ένα επαναπρογραμματισμό, το είδα δηλαδή, με το TECH2 ,και δε μου ξαναέκανε τίποτα.
Φίλε μην αγχώνεσαι, να βάζεις βενζίνη όταν ανάβει λαμπάκι και λίγο παρακάτω δεν πειράζει.Εκτός και αν έχεις πρόβλημα.
Πήγαινε και πίεσε τους να το ψάξουν αν και στο ξαναλέω πως είναι γνωστό ‘πρόβλημα’ άλλα να δείχνει ο υπολογιστής( που το δικό μου δεν έχει) και μετά από λίγο να μένεις.
Πάντως εγώ πιο πολύ σημασία δίνω στον δείκτη και όχι στον υπολογιστή, μπορεί να κάνω και λάθος αν και επαναλαμβάνω πως το δικό μου δεν έχει.
P.S. Βασικά μπορείς να κάνεις και εσύ reset στο αυτοκίνητο σου. Μπορείς να βγάλεις τους πόλους της μπαταρίας και να το αφήσεις για περίπου μια ώρα. Έπειτα ξανασυνδέεις.
Δεν το συνιστώ και δεν παίρνω κανέναν στο λαιμό μου.Απλώς έτυχε να γίνει στο δικό μου όταν βάζαμε τον συναγερμό. Μετά όταν ξανασυνδέσαμε τους πόλους της μπαταρίας ,ο δείκτης ήταν κάτω κάτω, και αναβόσβηνε.
Βέβαια καθ’ όλη την διάρκεια που είχαμε αποσυνδέσει τη μπαταρία δεν πειράζεις τίποτα γιατί μετά μπορεί να κρατήσει κάτι στη μνήμη και να θέλει μηχάνημα για να σβήσει την βλάβη.
Έπειτα από λίγη κίνηση και μετά από γέμισμα βενζίνης επανήρθε στα κανονικά του επίπεδα.
Είχα διαβάσει πως προσαρμόζετε στις συνθήκες οδήγησης και λαμβάνει κάποια δεδομένα.
Ούτε Hard disk να ήταν από P.C.
Επαναλαμβάνω πως εγώ το έκανα και ήταν ΟΚ. Αλλά δεν το συνιστώ γιατί δεν είμαι μηχανικός απλώς έτυχε λόγω εγκατάστασης του συναγερμού.
Anyway, αυτοκίνητα είναι….κάτι θα πάθουν και αυτά.. -
καλησπερα παιδια. δεν ειμαι οπελακιας αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να γινω... σκεφτομαι την αγορα μεταχειρισμενου κορσα 1.0 του 2003... (ο λογος που το επελεξα ειναι επειδη το βρηκα σε παρα παρα πολυ καλη τιμη). Θα ηθελα να ξερω τα εξης:
1.Για ποια προβληματα να ειμαι προετοιμασμενος;
2.Ποσο ζημιαρικο αυτοκινητο ειναι σε γενικες γραμμες;;;
3.στο 1000αρι χρειαζεται να βαζω 100αρα βενζινη η δεν θα εχω κανενα προβλημα με την απλη αμολυβδη;;Σας ευχαριστω!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
3.στο 1000αρι χρειαζεται να βαζω 100αρα βενζινη η δεν θα εχω κανενα προβλημα με την απλη αμολυβδη;;
100αρα??? Φυσικά και όχι!!! Εγω στο δικό μου βάζω Shell V-Power 95ara και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα!!!
Οι 100αρες είναι για πιο εξελιγμένους κινητήρες και στα δικά μας αυτοκίνητα πιστευω οτι είναι σπατάλη χρημάτων. Τώρα για κανα ταξιδάκι και αν!!! Μια φορά έβαλα 100αρα στο πρώτο γέμισμα και τα 50 ευρώ ούτε που κατάλαβα πότε έφυγαν. -
Η λειτουργία του ESP όταν σπινάρει το αυτοκίνητο είναι να κόβει τον κινητήρα ή να κόβει με τα φρένα μέσω του ABS;
Ρωτώ γιατί έχω παρατηρήσει να μου κάνει και τα 2 ,αλλά όχι ταυτόχρονα(μπορεί να το κάνει και να μην το έχω καταλάβει).
Μερικές φορές μόνο όταν πάει να σπινάρει λίγο η ρόδα, ακούω τον γνωστό ήχο που κάνει το ABS και σταματάει να σπινάρει.
Άλλες φορές όταν ξεκινάω απότομα σε μη γλιστερό οδόστρωμα καταλαβαίνω τον κινητήρα να με 'κόβει', και σταματάει την ορμή του.
Δεν θα έπρεπε να αναβοσβήνει το λαμπάκι εκείνη την στιγμή, γιατί δεν αναβοσβήνει καθόλου.
Ή μήπως θα αναβοσβήσει μόνο σε καταστάσεις υποστροφής και παρομοίων καταστάσεων;(γιατί ακόμα δεν μου έχουν τύχει)
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Η λειτουργία του ESP όταν σπινάρει το αυτοκίνητο είναι να κόβει τον κινητήρα ή να κόβει με τα φρένα μέσω του ABS;Ρωτώ γιατί έχω παρατηρήσει να μου κάνει και τα 2 ,αλλά όχι ταυτόχρονα(μπορεί να το κάνει και να μην το έχω καταλάβει).
Μερικές φορές μόνο όταν πάει να σπινάρει λίγο η ρόδα, ακούω τον γνωστό ήχο που κάνει το ABS και σταματάει να σπινάρει.
Άλλες φορές όταν ξεκινάω απότομα σε μη γλιστερό οδόστρωμα καταλαβαίνω τον κινητήρα να με 'κόβει', και σταματάει την ορμή του.
Δεν θα έπρεπε να αναβοσβήνει το λαμπάκι εκείνη την στιγμή, γιατί δεν αναβοσβήνει καθόλου.
Ή μήπως θα αναβοσβήσει μόνο σε καταστάσεις υποστροφής και παρομοίων καταστάσεων;(γιατί ακόμα δεν μου έχουν τύχει)
Σε μένα κάθε φορά που σπινάρει λίγο η ρόδα αναβοσβήνει το λαμπάκι του ESP.
Χτες ήταν η πρώτη φορά που σε μια στροφή με λίγα χιλιόμετρα αλλά με υγρασία το αυτοκίνητο άρχισε να γλιστράει, άρχισε να αναβοσβήνει το ESP και αμέσως ενεργοποιήθηκε το ABS και το αυτοκίνητο επανήλθε μόνο του στην ευθεία χωρίς να πατήσω φρένο.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα την απορία αν το ESP δουλεύει ή όχι.Θα ήθελα, αν κάποιος στον οποίο παρουσιάστικε τρίξιμο στο ταμπλό και στη θέση του οδηγού το έχει διορθώσει και με ποιόν τρόπο. Έχω ASTRA H 1600 Elegance
-
Γεια σας παιδια....νεος εδω.....Κατοχος ενος Astra H με 350χμ μονο(φρέσκο πράμα βδομάδας) και οδηγός εδω και χρονια σε kadett αρχικά και μετα σε vectra B(του πατερα).Ενδιαφερομαι να αλλαξω το ηχοσυστημα και διαβασα καπου οτι υπαρχει ενα εργαλειο που βοηθαει να λειτουργει η οθόνη και με τα μη εργοστασιακα συστήματα. εχω βαλει ενα pioneer στο vectra και επειδη εχω ενθουσιαστει απο την πιστότητα και την απόδωση του θελω να βαλω και στο astra.Που και πως θα ζητήσω αυτο το εργαλειο??
-
Βασικα θελω να ρωτησω κατι που νομιζω οτι εχω ακουσει αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει.Εαν στο αστρα που θα παρεις υπαρχουν δισκοφρενα πισω ειναι και χαμηλωμενο το αμαξωμα;;;Γιατι αν ειναι τοτε ειναι και το δικο μου (astra H 1.4 elegance) .Μου τα εκανε δωρο ο πωλητης οπως και τα προβολακια-ειχαν πολλα σε στοκ και οχι οτι με συμπαθησε...
OPEL FORUM