-
Δεν έχω διάθεση να ανοίξουμε καμία διαμάχη απλά λέω τη γνώμη μου. Για τα Meriva καταλαβαίνεις πως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη αγορά του κόσμου οπότε το 3-4 δεν ισχύει. Για τα Astra δεν νομίζω να σπάνε κατά δεκάδες όντας μαμά, ενώ για τα Corsa OPC εκφέρω γνώμη μόνο για τα φτιαγμένα / σκισμένα. Για τα υπόλοιπα προβλήματα που αναφέρεις δεν μπορώ να έχω άποψη για το δικό σου αυτοκίνητο οπότε πάσο.
Θα σου δώσω όμως ένα παράδειγμα. Στο δικό μου Astra Twintop δεν ακούγεται κανένας τριγμός. Στα διάφορα forum όμως θα βρεις άτομα να μιλάνε για φριχτούς θορύβους, προβλήματα κτλ. Το να χαλάσει κάτι και να επισκευαστεί εντός εγγύησης είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλά όλα έχουν να κάνουν και με το πως τα μεταχειριζόμαστε και ειδικά ειδικές κατασκευές όπως τα OPC και Twintop.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μετά από λίγες μέρες με τα κίτρινα bilstein μπορώ να πω ότι το αμαξάκι έχει μεταμορφωθεί. Πάτημα απίστευτο (χωρίς να φτάνει αυτό της 147 αλλά δεν έχει και τα λάστιχα της), πολύ καλή αντίδραση σε κάθε τιμονιά με όσα χλμ και αν γίνεται αυτή και φυσικά πολύ πιο άνετο ταξίδι με πολλά χλμ και το βασικότερο που δεν το περίμενα:
ΔΕΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ!!!!!!!!!!!!!!Σε τι μοντέλο; Και πόσο κόστισαν; Κοπανάνε λιγότερο από τα πρώτης τοποθέτησης;
-
Astra 1,4
Κανά 800άρι απ' όσο πρόλαβα να δω στο τιμολόγιο μαζί με τοποθέτηση
ΝΑΙΙΙΙΙΙ (δεν το περίμενα). Εδώ μπορεί να παίζει ρόλο και το ότι τα άλλα θα τα είχαν φτύσει αλλά περίμενα ότι ένα τέτοιο αμορτισέρ θα αύξανε το θέμα κοπάνημα κατακόρυφα. Και στην 147 αυτά θα βάλω αν αλλάξω στο άμεσο μέλλον. -
Γεια και χαρα σε ολους.........
Εχω παραγγηλει το insignia 1.6 sport το εχω κανει test drive προσωπικα με καλυπτει οσον αφορα τις αναγκες αλλα θα προτιμουσα μια αποψη απο καποιον που ειτε το εχει ειτε το γνωριζει καλυτερα..........
Ευχαριστω...........
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το 1.2 δεν υπάρχει. Το 1.4 είναι απλά αργό και εκνευριστικό. Να ψάξει και αλλού, αν δεν βαριέται. Αν βαριέται, να το πάρει. Και μετά από λίγο καιρό να σε πρήζει που δεν πάει βήμα.Καταπληκτική επιτάχυνση μέχρι τα 80. Δεν το καταλαβαίνεις πότε φτάνεις εκεί, ένεκα κοντού κιβωτίου, ηχομόνωσης και ένεκα και της κοινωνίας. Από 80 και μετά, ανάβεις τσιγάρο.
έλα τα παραλές τώρα...
δύο βιντεάκια από το δικό μου με 10,000 χλμ μόνο σε 0-100 και 0-170... είναι ελαφριά ανηφορίτσα (2-3 μέτρα στο χιλιόμετρο, ίσως και περισσότερο) και έχει γίνει μιας μικρής έκτασης stripping...
να σημειώσω ότι λόγω κοντού κιβωτίου της έκδοσης Sport (τώρα νομίζω όλες οι εκδόσεις κοντό έχουν), σε (μεγάλες) ευθείες το κοντέρ οδεύει για τα 200 άνετα -
θα ήθελα να ρωτήσω αν το corsa προκεται να αλλαξει μοντέλο (facelift κλπ...) συντομα, οπως εγινε και με το astra... γιατι μου αρέσει το opc .. και δεν θα ήθελα αν το παρώ να αλλάξει σύντομα μοντέλο και να βγεί κατι νέο..
-
Πάντως το FL του Astra δεν ακούμπησε το GTC ( το τρίθυρο δηλαδή ). Μόνο το 5θ , το SW και το Zafira έκαναν FL. Το GTC/OPC έμεινε ως είχε.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πάντως το FL του Astra δεν ακούμπησε το GTC ( το τρίθυρο δηλαδή ). Μόνο το 5θ , το SW και το Zafira έκαναν FL. Το GTC/OPC έμεινε ως είχε.Άλλαξε η γρίλια μπροστα λίγο
-
Μόνο που δεν πρόκειται για απλό facelift αλλά για εξ'ολοκλήρου καινούριο μοντέλο με καινούριο πάτωμα και όλα... Αν μιλάμε για το καινούριο Astra του 2010 δηλαδή. Το έκλεισε σήμερα ένας κολλητός, 1,6Τ Sport με το πακέτο λανσαρίσματος (CD500 Navi, 18άρες, του βαλε και τα απίστευτα xenon AFL του Insignia) και με εντυπωσίασε ακόμη κι εμένα που δε γυρνάω ούτε να κοιτάξω 5θυρα hatchback... Πολύ όμορφο έξω, απίστευτο μέσα, και απ'ότι λένε στρίβει κιόλας η καινούρια πλατφόρμα. Μπράβο στην Opel για το καθώς φαίνεται κορυφαίο της κατηγορίας
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Μόνο που δεν πρόκειται για απλό facelift αλλά για εξ'ολοκλήρου καινούριο μοντέλο με καινούριο πάτωμα και όλα... Αν μιλάμε για το καινούριο Astra του 2010 δηλαδή. Το έκλεισε σήμερα ένας κολλητός, 1,6Τ Sport με το πακέτο λανσαρίσματος (CD500 Navi, 18άρες, του βαλε και τα απίστευτα xenon AFL του Insignia) και με εντυπωσίασε ακόμη κι εμένα που δε γυρνάω ούτε να κοιτάξω 5θυρα hatchback... Πολύ όμορφο έξω, απίστευτο μέσα, και απ'ότι λένε στρίβει κιόλας η καινούρια πλατφόρμα. Μπράβο στην Opel για το καθώς φαίνεται κορυφαίο της κατηγορίαςΓια καινούριο εντελώς μοντέλο έλεγες...Κατάλαβα FL.
Τα Corsa αλλάζουν περίπου 2 χρόνια μετά τα Astra.
-
Από ένα γερμανικό brochure που μου έφεραν σήμερα για το νέο Opel Astra.
Κινητήρες:
Petrol:
1.4 ecoFLEX - 87ps - 13χλγμ/4000στρ 5-τάχυτο (από το 2010)
1.4 ecoFlex - 100ps - 13χλγμ/4000στρ 5-τάχυτο
1.6 Ecotec - 115ps - 15.5χλγμ/4000στρ 5-τάχυτο ή 6-τάχυτο αυτόματο
1.4 Turbo Ecotec - 140ps - 20χλγμ/1850-4900στρ 6-τάχυτο ή 6-τάχυτο αυτόματο
1.6 Turbo Ecotec - 180ps - 23χλγμ/2200-5400στρ 6-τάχυτο ή 6-τάχυτο αυτόματοDiesel:
1.3 CDTI ecoFLEX - 95ps - 19χλγμ/1750στρ 5-τάχυτο (από το 2010)
1.7 CDTI Ecotec - 110ps - 26χλγμ/1800στρ 6-τάχυτο
1.7 CDTI Ecotec - 125ps - 28χλγμ/2300στρ 6-τάχυτο
2.0 CDTI Ecotec - 160ps - 35χλγμ/1750στρ 6-τάχυτο ή 6-τάχυτο αυτόματοΕκδόσεις:
Selection
Edition
Sport
Cosmo -
Ρε παιδια μια ερωτηση:Ενας φιλος εχει το opel astra mod 2004.Μου ελεγε οτι και το χειμωνα δουλευει κλιματισμο (με την εννοια οτι ενεργοποιει το κομπρεσορα) για να εχει ζεστο αερα.Ισχυει;;;; . Δεν εχει καλοριφερ το αυτοκινητο;;;Αν δεν ισχυει πως λειτουργει το καλοριφερ;;;;;;;
-
Δεν υπάρχει λόγος να δουλευει τον κλιματισμό για να έχει ζεστό αέρα. Εννοείται πως έχει καλοριφέρ το αυτοκίνητο. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί eco και έτσι θα δουλευει μόνο το καλοριφέρ.
Στο δικό μου astra g έχει ξεχωριστό κουμπί eco. Αν ο φιλος σου έχει το astra h τότε ίσως να πρέπει να πάει στο μενού του κλιματισμού για να το ενεργοποιήσει. -
Ο κλιματισμός το χειμώνα δουλεύει όχι για να ζεσταίνει αλλά για να αφαιρεί την υγρασία από την καμπίνα του αυτοκινήτου. Όλα τα αυτόματα κλιματιστικά όταν τα βάλεις στο 'Auto' ανάβουν και το κλιματιστικό μαζί γιαυτόν ακριβώς το λόγο.
-
Γεια σε όλους.
Έχω ένα Opel Zafira B Elegance 1.8, αγορασμένο Μάρτιο του 2008. Έχω κάνει περίπου 20000 χλμ, χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής. Το μόνο που με ενοχλεί, πέρα από τη σχετικά υψηλή κατανάλωση (11 λτ/100), είναι ότι έχει αρχίσει να φθείρεται η λαβή του χειρόφρενου. Είναι το αεροπορικού τύπου και φεύγει σιγά-σιγά η γκρι επένδυση του οριζόντιου τμήματος, εκεί που πιάνει η παλάμη, με αποτέλεσμα να φαίνεται το μαύρο υλικό από οποίο είναι φτιαγμένη η λαβή. Δεδομένου ότι το υπόλοιπο εσωτερικό είναι πραγματικά σαν καινούργιο, με ενοχλεί αρκετά, χωρίς βέβαια να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.
Ρώτησα σε εξουσιοδοτημένο, όπου μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση, γιατί είναι μέρος της ταπετσαρίας. Αν θέλω να το αντικαταστήσω με δικά μου έξοδα, η τιμή είναι πάνω από 350 ευρώ + την εργασία, ενώ πρέπει να ξηλωθεί η κεντρική κονσόλα. Επίσης, μου είπαν ότι θα ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα - άρα η Opel to γνωρίζει και κάνει την πάπια! Όταν διαμαρτυρήθηκα, μου είπαν ότι είναι πολιτική της εταιρίας και με παρέπεμψαν στην εξυπηρέτηση πελατών. Τηλεφώνησα και εκεί, όπου ένας ανεκδιήγητος τύπος με ξενική προφορά μου το επιβεβαίωσε και μόνο που δεν μου έκανε ανάκριση γ' βαθμού για να μάθει ποιος είμαι, όταν ζήτησα να μάθω το όνομά του γιατί ήθελα να κάνω καταγγελία στο 1520 (τελικά η γραμμή εξυπηρέτησης πελατών καταλήγει στη ...Βουδαπέστη).
Το 1520, όπου τηλεφώνησα ακολούθως, μου είπε ότι, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, δεν έχουν αρμοδιότητα.
Ξέρω τουλάχιστο τρεις ακόμη ιδιοκτήτες Zafira με το ίδιο πρόβλημα, που όμως δεν δίνουν σημασία. Δεν πιστεύω ότι οφείλεται σε δική μου κακή χρήση ούτε στη ...βέρα, όπως μου είπαν στο συνεργείο. Το ένα από τα Zafira εισήχθη έτσι μεταχειρισμένο από Γερμανία, όπου τη βέρα τη φορούν στο αριστερό! Επίσης, ξέρω άλλους τόσους που δεν έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, άρα μάλλον υπάρχει θέμα αλλά όχι σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ερωτήσεις:
- Υπάρχει άλλος στο forum με ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα (π.χ σε επενδύσεις τιμονιού, θυρών κλπ);
- Αν ναι, έχει κάνει προσπαθεια για διόρθωση εντός εγγύησης και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
- Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί οριστικά το πρόβλημα (π.χ. τοποθέτηση δερμάτινης επένδυσης κλπ);
-
Και εγώ παρότι κάτοχος μεταξύ άλλων ενός Opel Αstra 1.4 θα το σκεφτώ πολύ να ξαναγοράσω από τον όμιλο της GM αν βάλει λουκέτο στη Saab ενώ μπορεί να την πουλήσει... Παρότι σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος παρά το γεγονός ότι 2 φορές παρ'ολίγον να καεί ο κινητήρας επειδή είχε τρυπήσει η τρόμπα νερού παρά το γεγονός ότι είχε αλλαχθεί...με τελευταία φορά τον περασμένο Ιούνιο όπου ανέβασε θερμοκρασία γιατί το ψυγείο είχε αδειάσει...
Saab Enthusiast Launches 'I Won't Buy From GM' Campaign to Deter GM from Shutting Down the Brand
Saturday, December 26, 2009 | 8 Comments » Categories | Offbeat News, Reports, Saab |While not large in absolute numbers, Saab followers are a truly feisty bunch that will do anything to see their beloved brand surviving to see another day. And even though some may not always agree with their positions, if anything else, they do deserve our respect for their tireless efforts to save Saab.
Today we discovered that Steve Wade, a fellow Aussie from Tasmania that runs the Saabsunited enthusiasts' website, has launched a new campaign to put some pressure on General Motors to sell the brand at any cost by keeping the Detroit automaker on the media spotlight.
The site is called 'I won't buy from GM' and according to Steve, the purpose of the campaign is 'for people to declare to GM that if Saab is closed down, rather than sold, then those people signed up will not consider the purchase of another GM vehicle in the future.'
Steve rightfully -in our opinion- notes that, while GM couldn't care less about a few thousand Saab fanatics not buying its cars, the Detroit automaker may be concerned about the media backlash if the word spreads around.
Whether or not this move will actually have any effect on GM's decision, is another story.
Since the site was launched on Christmas eve, more than 2,130 people have answered to the call.
Link: iwontbuyfromgm
http://carscoop.blogspot.com/2009/12/sa ... -from.html
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Και εγώ παρότι κάτοχος μεταξύ άλλων ενός Opel Αstra 1.4 θα το σκεφτώ πολύ να ξαναγοράσω από τον όμιλο της GM αν βάλει λουκέτο στη Saab ενώ μπορεί να την πουλήσει... Παρότι σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος παρά το γεγονός ότι 2 φορές παρ'ολίγον να καεί ο κινητήρας επειδή είχε τρυπήσει η τρόμπα νερού παρά το γεγονός ότι είχε αλλαχθεί...με τελευταία φορά τον περασμένο Ιούνιο όπου ανέβασε θερμοκρασία γιατί το ψυγείο είχε αδειάσει...Saab Enthusiast Launches 'I Won't Buy From GM' Campaign to Deter GM from Shutting Down the Brand
Saturday, December 26, 2009 | 8 Comments » Categories | Offbeat News, Reports, Saab |While not large in absolute numbers, Saab followers are a truly feisty bunch that will do anything to see their beloved brand surviving to see another day. And even though some may not always agree with their positions, if anything else, they do deserve our respect for their tireless efforts to save Saab.
Today we discovered that Steve Wade, a fellow Aussie from Tasmania that runs the Saabsunited enthusiasts' website, has launched a new campaign to put some pressure on General Motors to sell the brand at any cost by keeping the Detroit automaker on the media spotlight.
The site is called 'I won't buy from GM' and according to Steve, the purpose of the campaign is 'for people to declare to GM that if Saab is closed down, rather than sold, then those people signed up will not consider the purchase of another GM vehicle in the future.'
Steve rightfully -in our opinion- notes that, while GM couldn't care less about a few thousand Saab fanatics not buying its cars, the Detroit automaker may be concerned about the media backlash if the word spreads around.
Whether or not this move will actually have any effect on GM's decision, is another story.
Since the site was launched on Christmas eve, more than 2,130 people have answered to the call.
Link: iwontbuyfromgm
http://carscoop.blogspot.com/2009/12/sa ... -from.html
Από τότε που πούλησα τις μετοχές της Saab δεν με ενδιαφέρει τι θα την κάνει.
Δεν ειρωνεύομαι αλλά θέλω να τονίσω ότι σαν καταναλωτής δεν με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως εάν μία εταιρεία έπαψε να είναι ανταγωνιστική και κλείσει , ούτε η ευθύνες για το κλείσιμό της ή την έλλειψη ανταγωνιστικότητος.
Σοβαρό θέμα βέβαια είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε γιατί οι Αμερικανοί πάνε να αμερικανοποιήσουν την Ευρώπη. Από ητν άλλη οι Σουηδοί όταν επέλεγαν την πώληση της εταιρείας θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.Η GM εδώ και πολλά χρόνια λεφτά βγάζει μόνο από την Opel ( με διάφορα σήματα chevrolet , saturn κτλ ). Αυτό δεν απασχόλησε τόσα χρόνια τους οπαδούς της φίρμας ή τους λάτρεις των οχημάτων Saab ;
-
Την ίδια ώρα που GM χαίρεται για τις πωλήσεις της στη Κίνα ... στην Ευρώπη απολύει και κλείνει εργοστάσια. Δεν την φτάνει η Saab!
Και πρώτο 'άτυχο' το εργοστασιο της Opel στο Βέλγιο και οι 2500 εργαζόμενοι του.
Στον Αlpha πριν λίγο έλεγε ότι η GM αποφάσισε να διώξει 8500 εργαζόμενους απο διάφορα εργοστάσια της Opel στην Ευρώπη!
http://www.marketwatch.com/story/gm-will-close-opel-plant-in-antwerp-2010-01-21 -
Παίχτηκε μεγάλη κομπίνα πάντως για να κρατήσει η GM την Opel.
-
Πόσο περίπου πάει ένα εμπρός φανάρι για Astra (όχι το καινούριο, αυτό που κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος);
OPEL FORUM