Νομίζω ότι κάποιοι μικροτριγμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η καθημέρινη οδήγηση στα ορύγματα που έχουμε για δρόμους στο Ελλαδιστάν ταλαιπωρεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο πολύ περισσότερο απο το απλό ανέβασμα σε πεζοδρόμια.Παρ'όλαυτα μπορείς να προσπαθήσεις να ανεβάζεις το αυτοκίνητο κάθετα για να μην φορτίζεις μόνο έναν τροχό και να φτιάξεις μια ράμπα με ένα ξύλο ή κατι τέτοιο. Και εννοείται οτί δεν παρκάρουμε αφήνοντας τον ένα τροχό πάνω στο πεζοδρόμιο όπως μερικοί. (Συνήθως είναι μερικές που παρκάρουν με το αυτί )
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μήπως κάνουν κάποιο λάθος? Αν δείς τα crash test, τα Impreza του 93 είναι marginal, ενώ τα πιό καινούρια είναι Good. Είναι μεγάλη η διαφορά και δέν ξέρω αν μπορεί να επιτευχθεί απο τα περιφεριακά μόνο, χωρίς να γίνουν αλλαγές στο πλαίσιο.
Ίσως και να είναι αλήθεια. Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (αερόσακοι πλευρικοί, κουρτίνας κπλ) δίνους σίγουρα πολλούς βαθμούς σε ένα μοντέλο, όπως δίνουν και διάφορες ηλεκτρονικές γκατζετιές για ειδοποίηση μη φορέματος ζώνης κ.α. Βαθμούς δίνει ακόμα(τουλάχιστον για το EuroNCAP) και η ενδοτικότητα του καπώ προς τους πεζούς αλλά δεν ξέρω αν προσμετρουν στη συνολική βαθμολογία. Η στιβαρότητα του σασί συνεισφέρει λιγότερο στη συνολική βαθμολογία απ'ότι στο παρελθόν και ίσως όλα αυτά αρκούν για την επιτευξη της διαφοράς.
Παρεπιπτώντος ο λόγος που τα Subaru έχουν καλές επιδόσεις στο τέστ για τους πεζούς είναι το χαμηλό ύψος του Boxer που αφήνει ζώνη παραμόρφωσης για τα κεφάλια τους. Ίσως με τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας πεζών στο μέλλον να ακούμε περισσότερους κινητήρες να κροταλίζουν!