-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Και για τις δύο απόψεις υπάρχουν υπέρμαχοι και πολέμιοι. Εγώ μέχρι πρότεινος υποστήριζα το πρώτο (το χαλαρό στρώσιμο) αλλά τελευταία έχω αρχίσει να το ψάχνω λίγο.Και εγώ μάλλον έτσι το βλέπω, μάλλον θα κάνω συνδυασμό, σχετικό σεβασμό για 1-2000χλμ αλλά και όσα λέει ο παρακάτω που άλλωστε αποτελούν ελάχιστο ποσοστό χιλιομέτρων στα 1-2000.
Στο παρακάτω link (που κάποιος άλλος εδώ μέσα βρήκε) είναι υπέρ του ελεγχόμενου υπό πίεση (με φορτίο) στρωσίματος και όχι υπέρ του ήρεμου και απαλού. Η ιδέα είναι ότι θές γκάζι (όχι στροφές) για πίεση μέσα στον χώρο καύσης για να πιεστούν πολύ τα ελατήρια και να πεταχτούν προς τα έξω και να κάτσουν ομοιόμορφα σε όλην την περιφέρειά τους και αυτό πρέπει να γίνει στα πρώτα λίγα χιλιόμετρα (καλύτερα όχι με συνθετικά λάδια). Επίσης η επιβράδυνση χωρίς γκάζι αμέσως μετά είναι καλό.
Την τριβή αυτού του τύπου που κάνει τα ελατήρια να ταιριάξουν με τον κύλινδρο την διαχωρίζει από την λείανση των μετάλλων που θέλει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα. Για αυτόν το 80% του στρωσίματος γίνεται στα πρώτα λίγα χιλιόμετρα και το υπόλοιπ 20% στα επόμενα 1000+. -
νομιζω οτι δεν πειραζει να το πας χαλαρα για 1000-1500χλμ, κακο αποκλειεται να κανεις!
αλλα θα ελεγα, οτι ενδιαμεσα θα πρεπει να γινονται καποια 'ανοιγματα' μικρης διαρκειας
αλλωστε μεσα σε αυτα τα πρωτα χαλαρα χλμ θα εχεις την ευκαιρια να μαθεις και λιγο το αυτοκινητο
-
Μεταφέρω αυτά που έγραψα σε άλλο θέμα
*Αυτή η θεωρία είναι πολύ παλιά , γνωστή και ως Italian tuning αφού εφαρμόζονταν από μηχανικούς της Alfa Romeo κυρίως.
Η θεωρία βασικά είναι όπως αναφέρεται στο link , με τη διαφορά μόνο στο ότι στους παλιούς κινητήρες και σε αυτούς που έχουν υποστεί ρεκτφιέ ισχύει το heat cycling , γιατί απλά σε αυτούς συνήθως οι μέθοδοι κατασκευής - επεξεργασίας δεν περιλαμβάνεται θερμική επεξεργασία.
Ψάχνοντας γιά τη διαδικασία αυτή είχα ρωτήσει και έναν παλιό μηχανικό που έκανε ρεκτιφιέ σε αγωνιστικά μοτέρ ο οποίος μου είχε πεί ότι αυτή τη διαδικασία ακολουθούσε γιά το στρώσιμο . Ετσι λοιπόν το 1991 αγοράζοντας μιά Α33 1.4 αποφάσισα να την στρώσω με αυτό τον τρόπο αλλά με heat cycling. Σύντομα ανοίγματα με 4η 1/2 των στροφών -κρύωμα (3 ώρες) , 2/3 - κρύωμα (3 ώρες) , max στροφές - κρύωμα (3 ώρες) . Μετά μία γρήγορη διαδρομή με αλλαγές 1η - 2η - 3η στον κόφτη γιά 15 λεπτά. Δεν είμαι σίγουρος αν έπαιξε ρόλο (και πόσο) το στρώσιμο , αλλά δεν ξαναβρήκα το ίδιο γρήγορη 1.4 και να μην καίει σταγόνα λάδι (παρά μόνο στο παρκάρισμα σε κατηφόρα .... boxer γαρ )
Στην Delta φοβήθηκα να το κάνω λόγω turbo ενώ το Y το έστρωσα έτσι (χωρίς heat cycling)
Επίσης έχω και πολλά παραδείγματα από κινητήρες της Honda που είχαν την ίδια ακριβώς συμπεριφορά.
Mε αυτό το τρόπο πιστεύω ότι ο κινητήρας ''ανοίγει'' πιό γρήγορα και πιθανώς πιό σωστά. *Η διαδικασία που ανέφερε ο TGD στο link δεν είναι τυχαία * είναι αρκετά μελετημένη. Εχει φέρει αποτελέσματα σε μένα αλλά και σε πολλούς γνωστούς μου που τη χρησιμοποίησαν.
Να συμπληρώσω ότι :
Το στρώσιμο που λέει ο κατασκευαστής είναι το πιό σίγουρο και θα πρέπει να το ακολουθήσουμε αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε επακριβώς.
Η διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρά , το αυτοκίνητο πρέπει να επιβραδύνει με τον κινητήρα οπωσδήποτε και όχι με τα φρένα.
Οι σύγχρονοι κινητήρες δεν χρειάζονται heat cycling επειδή ήδη όλα τα μέταλλα του κινητήρα είναι ήδη ''ψημένα''. Εξαίρεση είναι ίσως αυτοί που έχουν σφυρήλατα πιστόνια.
Πρέπει να γίνει με ορυκτέλαιο και όχι με συνθετικό λάδι που έχει πρόσθετα και καλύτερες λιπαντικές ιδιότητες. Απαραίτητη η αλλαγή λαδιών-φίλτρου αμέσως μετά. Μετά τα 5000 χλμ. αλλαγή σε οποιοδήποτε καλό λάδι.
Ποτέ δεν ταξιδεύουμε με σταθερές στροφές , τουλάχιστον γιά τα πρώτα 5000 χλμ.
Μην ξεχνάμε ότι είναι στρώσιμο μόνο κινητήρα και όχι του υπόλοιπου αυτοκινήτου (φρένα-λάστιχα-κιβώτιο κλπ.) , άρα το 'στρώσιμο' συνεχίζεται.- Μιά παρόμοια διαδικασία ακολουθούμε (σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών) και γιά το στρώσιμο εμβολοφόρων αλλά και jet κινητήρων αεροπλάνων. Είναι μάλιστα πολύ αυστηρή ως προς την τήρηση των χρόνων και των στροφών , επίσης είναι σημαντική γιά την μετέπειτα διάρκεια ζωής και απόδοσης του κινητήρα.
-
Φίλε Onyx έχεις δίκιο.
Μεταφέρω αυτό ακριβώς που γράφει το link για να έχουμε όλοι το ίδιο σημείο αναφοράς περί heat cycling
What about 'heat cycling' the engine ??
There is no need to 'heat cycle' a new engine. The term 'heat cycle' comes from the idea that the new engine components are being 'heat treated' as the engine is run. Heat treating the metal parts is a very different process, and it's already done at the factory before the engines are assembled. The temperatures required for heat treating are much higher than an engine will ever reach during operation.The idea of breaking the engine in using 'heat cycles' is a myth that came from the misunderstanding of the concept of 'heat treating'.
''heat cycling'' λοιπόν εννοούμε ένα πλήρη κύκλο θερμοκρασίας του κινητήρα , δηλ. από την θερμοκρασία που έπιασε στη maximum λειτουργία του έως να κρυώσει τελείως.
Επαναλαμβάνω ότι το ''heat cycling'' δεν χρειάζεται στους σύγχρονους κινητήρες , παρά μόνον σε περιπτώσεις ''ρεκτιφιέ'' και σφυρήλατων πιστονιών.
''ρεκτιφιέ'' = με τον παλιό τρόπο , γιατί με σύγχρονες CNC μηχανές , με διάφορες επεξεργασίες πχ. Νιcasil το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο απο το εργοστασιακό.
-
Εγώ πάντως πιστεύω οτι στα σημερινά αυτοκίνητα το στρώσιμο παίζει απο μικρό ρόλο εώς μηδενικό.
Άλλωστε στα αυτοκίνητα που είχα κανένα δεν έλεγε κάτι για στρώσιμο στις οδηγίες. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ πάντως πιστεύω οτι στα σημερινά αυτοκίνητα το στρώσιμο παίζει απο μικρό ρόλο εώς μηδενικό.
Άλλωστε στα αυτοκίνητα που είχα κανένα δεν έλεγε κάτι για στρώσιμο στις οδηγίες.Οι οδηγίες του κατασκευαστή (ομαλή οδήγηση για ...Χ χλμ.) έχουν στόχο την προστασία του καταναλωτή και του αυτοκινήτου και πολύ σωστές είναι.
Μια ειδικότερη διαδικασία στρωσίματος γιά κάθε μηχανικό μέρος του αυτοκινήτου δεν θα είχε κανένα νόημα γιά το 95% των καταναλωτών.
Ο κινητήρας θέλει κάποιο στρώσιμο (όπως και τα φρένα - κιβώτιο - λάστιχα - αναρτήσεις) όσο καλύτερο είναι τόσο καλύτερη απόδοση - οικονομία - αξιοπιστία θα έχει. -
Ο χρήστης strangezero έγραψε:
... έχω κάνει περίπου 2.000χλμ από τα οποία τα πρώτα 300 ήταν χαλαρά (έως 5-6χιλιάδες στροφές)
Χαλαρά **συνήθως **σημαίνει κάπου μέχρι 3.500-4.000 στροφές ... και χωρις απότομες αυξομοιώσεις ... **Συνήθως **:D
Πάντως και γω δεν 'έστρωσα' ποτέ κανένα αυτοκίνητο. Άντε μέχρι 100 χιλιόμετρα κρατιόμουν.... Μετά ....
Πάντως προβλήματα δεν είχα ποτέ ... -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Πρέπει να γίνει με ορυκτέλαιο και όχι με συνθετικό λάδι που έχει πρόσθετα και καλύτερες λιπαντικές ιδιότητες.Ούτε με ημι-συνθετικό γίνεται;
Υπάρχουν κινητήρες στους οποίους βάζουν ορυκτέλαιο πια; Μου φαίνεται ότι τουλάχιστον ημι-συνθετικά έχουν όταν τα παραδίδουν στον αγοραστή -
Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας,
Ομολογώ ότι δεν κρατήθηκα να το 'στρώσω'....
Τα πρώτα 100-200χλμ πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 3-4 & 5 χιλιάδες στροφές ενώ από τα 300 έως σήμερα (περίπου 2200) υπήρξαν και 5-6 κόφτες.....
Τώρα ψιλοηρέμησα (έπαιξα , χάρηκα κτλ κτλ) και το πάω χωρίς κόφτες... Ήρεμα και φυσιολογικά (όχι πολύ ήρεμα) αλλά τρέχοντας.
Αύριο πάω για αλλαγή πρώτων λαδιών / φίλτρων....
Θα βάλω της 'μαμάς του' τα selenia!
-
Όταν πήρα το αμάξι μου (318ci '00), για τα πρώτα 300χλμ. δεν ξεπέρασα τις 4,500 στροφές (ίσως 2-3 φορές μόνο), αλλά πατούσα το γκάζι μέχρι το τέρμα τις περισσότερες φορές.
Επίσης δεν το δούλευα και κάτω από τις ~1,700 στροφές (έχει σημασία τελικά αυτό; ).
Μετά τα 300χλμ άρχισα να ανεβάζω τις στροφές, αλλά όχι συχνά.Την πρώτη φορά που άλλαξα λάδια, κάπου στα 5,000χλμ, είχαν εντυπωσιαστεί στο συνεργείο γιατί δεν είχε κάψει ούτε σταγόνα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 3άρες που έλεγαν ότι καίνε τα πρώτα λάδια.
Με αυτά που διαβάζω από εσάς, φαντάζομαι τώρα ότι οφείλεται στο ότι έδινα πολύ γκάζι.Είχα πάντα την απορία αν έκανα σωστά το 'στρώσιμο'... Από αυτά που βλέπω σε αυτή τη συζήτηση όμως, με καθησυχάσατε μπορώ να πω...
Πάντως δεν είχα ποτέ παράπονο όλα αυτά τα χρόνια από τις επιδόσεις του κινητήρα. -
Να ρωτήσω λίγο, η αλλαγή φίλτρων είναι υποχρεωτική; Είμαι στα 1250 χιλιόμετρα και ετοιμάζομαι για την επίσημη 'πρώτη'. Πόσο πάει το μαλλί; Τι λάδια να βάλω; Φίλτρο; Της μαμάς; Άμα πάω στην αντιπροσωπεία με τα λαδάκια μου και τους πω -Βάλτε μου αυτά, θα φρικάρουν πολύ; Έχω Ford fiesta 1.4. BTW, **είχε 150 περίπου χλμ όταν το πήρα **:o , αλλά το πήρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Δηλαδή, φαντάζομαι ότι είχε κάνει τις διαδρομούλες του πριν φτάσει στην εδώ αντιπροσωπεία και μάλιστα στο υποκατάστημά της απ' όπου το παρέλαβα. Να πάω να κάνω καβγά (εκ των υστέρων) ή να το αφήσω να περάσει;
Thank you all!!!
-
Αλλαγή φίλτρου υποχρεωτικά με κάθε αλλαγή λαδιών! Και όχι γιατί το λέει το manual. Εξάλλου είναι ιδιαίτερα φτηνό. Για λάδια, ζήτα να σου βάλουν συνθετικά και είσαι ΟΚ. Για να τους πας δικά σου λάδια, μάλλον χλωμό...Εκτός αν τους ξέρεις! Κάπως πρέπει να βγάλει λεφτά και το συνεργείο
-
Αρχίζω να βγαίνω από το θέμα του topic, αλλά εδώ είδα μία αναφορά σε κάτι σχετικό, οπότε ας μην ανοίγω άλλο.
Πότε ένα αμάξι καίει λάδια; Τι πρέπει να ΜΗΝ κάνουμε στον κινητήρα; Και τι ζημιά μπορει να προκληθεί;
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν μου αλλάζουν λάδια στα 1500 χλμ γιατί η εταιρεία δεν θέλει να μπαίνουν τα αυτοκίνητα για service πριν κλείσουν ένα χρόνο. Πρέπει λέει να υπογράψω ένα χαρτί ότι γίνεται με δική μου πρωτοβουλία κτλ. Επίσης, προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν χρειάζεται! Τι κόλλημα τραβάνε;;; Άμα το πάω για αλλαγή λαδιών με ένα δικό μου συνεργείο, τι χάνω; Τι κερδίζω (τουλάχιστον θα βάλω ότι λάδια θέλω εγώ). Μπορούν να μου πουν μετά τίποτα για την εγγύηση; Πολλές ερωτήσεις, ε;
Επιμένω στην προηγούμενη ερώτησή μου: Είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ πολλά τα 150 χλμ που είχε το αμάξι όταν το παρέλαβα, με δεδομένες τις αποστάσεις που έπρεπε να διανυθούν για να το παραλάβω στο Ηράκλειο;
-
Το να υπογράψεις ένα χαρτί ότι με δική σου πρωτοβουλία αλλάξανε αυτοί τα λάδια δεν βλέπω να κρύβει καμία παγίδα.Παγίδες κρύβονται όταν τους πας δικά σου λάδια,ή ακόμα χειρότερα όταν το κανεις σε άλλο συνεργείο, όπου νομικώς είναι λίγο θολό το τοπίο.
150 χμ φυσικα ειναι πολλά αλλα δεν ξέρω μηπως επειδή είσαι Κρήτη είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα,αν πχ το αμάξι πρεπει να κανει ενα καρο διαδρομές μέχρι να φτάσει τελικά σε σένα. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Πότε ένα αμάξι καίει λάδια; Τι πρέπει να ΜΗΝ κάνουμε στον κινητήρα; Και τι ζημιά μπορει να προκληθεί;
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν μου αλλάζουν λάδια στα 1500 χλμ γιατί η εταιρεία δεν θέλει να μπαίνουν τα αυτοκίνητα για service πριν κλείσουν ένα χρόνο.
Για την αλλαγή των λαδιών στα 1500, εγώ προσωπικά θα τα άλλαζα αν και δεν προκειται να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αν τα αλλάξεις αργότερα.
Μερικοί(σε αμερικάνικα forum) υποστηρίζουν πως ό,τι είναι να γίνει γίνεται μέσα στα πρώτα 20 λεπτά της λειτουργίας του κινητήρα και αλλάζουν το λάδι αμέσως μετά.
Πρακτική των εταιριών είναι τον πρώτο καιρό τα αυτοκίνητα να μπαίνουν στο συνεργείο όσο γίνεται λιγότερο. Λιγότερες επισκέψεις σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για διάφορα μικρά συνήθως παράπονα κατά τη διάρκεια της εγγύησης .
Ενα αυτοκίνητο καίει λάδι όταν έχουν φθαρεί τα ελατήρια του λαδιού πάνω στα πιστόνια ή όταν δεν έχει γίνει το επιθετικό στρώσιμο που αναφέρεται σε άλλες σελίδες. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Για την αλλαγή των λαδιών στα 1500, εγώ προσωπικά θα τα άλλαζα αν και δεν προκειται να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αν τα αλλάξεις αργότερα.
Μερικοί(σε αμερικάνικα forum) υποστηρίζουν πως ό,τι είναι να γίνει γίνεται μέσα στα πρώτα 20 λεπτά της λειτουργίας του κινητήρα και αλλάζουν το λάδι αμέσως μετά.
Πρακτική των εταιριών είναι τον πρώτο καιρό τα αυτοκίνητα να μπαίνουν στο συνεργείο όσο γίνεται λιγότερο. Λιγότερες επισκέψεις σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για διάφορα μικρά συνήθως παράπονα κατά τη διάρκεια της εγγύησης .
Ενα αυτοκίνητο καίει λάδι όταν έχουν φθαρεί τα ελατήρια του λαδιού πάνω στα πιστόνια ή όταν δεν έχει γίνει το επιθετικό στρώσιμο που αναφέρεται σε άλλες σελίδες.Συμφωνώ στο θέμα των 20 λεπτών, εντάξει, ίσως είναι υπερβολή. Αλλά σε 1-2 μέρες έχουν γίνει μάλλον όλα. Απλώς υποθέτω ότι η αλλαγή στα 2000 εξασφαλίζει ότι όλα όσα είναι να βγουν, έχουν βγει! Το στρώσιμο κ εγώ πιστεύω ότι στα 200-400 χλμ έχει γίνει.
Πάντως αυτό με την αντιπροσωπεία είναι βλακεία. Και μετά σου λένε λάδια κάθε 20-30.000 χλμ. Εγώ λέω λάδια κάθε 10.000 χλμ το πολύ! Και ανάλογα με το χρόνο. Οι επαγγελματίες οδηγοί ακούω ότι αλλάζουν λάδια στις νταλίκες κάθε λιγότερο από 5.000. Ο θείος μου (είναι αυτοκινητιστής) λέει ότι αν μπορούσε θα τα άλλαζε μετά από κάθε δρομολόγιο (μεγάλο, έτσι; ). Τι ζόρι τραβάνε οι αντιπροσωπείες δεν μπορώ να καταλάβω. Άλλωστε παράπονα θα έχω ούτως ή άλλως. Κάτι τριξίματα, κάτι που θέλω πιο βαθύ ραφάκι κάτω απ το CD-player (μία φίλη μου έχει πιο βαθύ και με αντιολησθητικό 'πάτωμα') κτλ.
Λοιπόν, εγώ στο στρώσιμο το έπαιζα από 1500-4000 στροφές το πολύ. Τις 1500 μόνο με 1η και 2η. Θεωρώ ότι τα ελατήριά μου είναι εντάξει. Τελευταία ερώτηση: Παίρνω ένα φίλτρο λαδιού από την αντιπροσωπεία κ το πάω σε δικό μου συνεργείο να μου τα αλλάξουν, για να μην έχω ιστορίες με υπογραφές κ ανοησίες. Μπορούν να το δουν; Πώς κ από που; Δεν γουστάρω να πάω να τους υπογράφω χαρτιά, αυτοί είναι μυστήριοι. Μπορεί να μου πουν τίποτα άμα βγάλει πρόβλημα αργότερα, ότι και καλά είχε γίνει με δική μου ευθύνη η αλλαγή. Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε, σωστά;
Προσθέτω κάτι στη δημοσίευσή μου, που είναι εκτός θέματος, το ξέρω... Μου έχει κολλήσει ότι το αμάξι μου είχε κάποια 'περιπέτεια' πριν το παραλάβω. Κάτι ο υπερβολικό τρίξιμο σχεδόν από όλο το ταμπλώ, λίγο οι 20 μέρες που έκανα να το παραλάβω, τα 150 χλμ και πρόσφατα κάτι πολύ μικρά σημάδια που ανακάλυψα στο καπώ και στο εμπρός φτερό με κάνουν να προβληματίζομαι. Το καπώ μπορεί να είναι και βαμμένο εκτός εργοστασίου. Μπορώ να κάνω έναν οπτικό έλεγχο σε κάποια 'ύποπτα' σημεία; Ποια μπορεί να είναι αυτά; Να το πάω καλύτερα σε ένα γνωστό μάστορα να το κοιτάξει; Σας κουράζω;;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Προσθέτω κάτι στη δημοσίευσή μου, που είναι εκτός θέματος, το ξέρω... Μου έχει κολλήσει ότι το αμάξι μου είχε κάποια 'περιπέτεια' πριν το παραλάβω. Κάτι ο υπερβολικό τρίξιμο σχεδόν από όλο το ταμπλώ, λίγο οι 20 μέρες που έκανα να το παραλάβω, τα 150 χλμ και πρόσφατα κάτι πολύ μικρά σημάδια που ανακάλυψα στο καπώ και στο εμπρός φτερό με κάνουν να προβληματίζομαι. Το καπώ μπορεί να είναι και βαμμένο εκτός εργοστασίου. Μπορώ να κάνω έναν οπτικό έλεγχο σε κάποια 'ύποπτα' σημεία; Ποια μπορεί να είναι αυτά; Να το πάω καλύτερα σε ένα γνωστό μάστορα να το κοιτάξει; Σας κουράζω;;;Παραλαβή με 150 χλμ στο κοντέρ είναι απαράδεκτη... Απ' όπου κι έγινε... Τα αυτοκίνητα δεν τα οδηγάνε ένα ένα, ακόμα και για τα πιο απομακρυσμένα μέρη... Τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό και τα πάνε... Προσωπικά 150χλμ+τριγμοί+σημάδια στο καπώ με κάνουν να υποψιάζομαι...
Βέβαια, πριν να μπορώ να πω και τίποτα παραπάνω, θα πρέπει να σημειώσω: Τριγμοί ακόμα και σε καινούρια αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο σπάνιοι, ενώ τα σημαδάκια στο καπώ μπορεί να έχουν γίνει και από κανένα χαλικάκι (που πετάχτηκε από κάποια προπορευόμενη νταλίκα ή ΙΧ). Και για τα δύο μιλάω εκ πείρας... Αν αποκλείσεις και τα δύο αυτά ενδεχόμενα, τότε μάλλον σε συνδυασμό με τα 150χλμ...
Πάντως (αν και θα έπρεπε να το είχες σημειώσει από την αρχή... ), αν ζητάς μια συμβουλή, όταν ξαναπάς εκεί, πες τους ότι το παρέλαβες με 150χλμ στο κοντέρ και δες τι θα σου πουν... Μπορεί και αυτό να εξηγείται απλά...
Αλλά το ότι η αντιπροσωπεία είναι μακριά ΔΕΝ είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δικαιολογία...
-
Βέβαια αν τώρα έχει κανει 1500 χμ,τι να παει να τους πει,θα τον διαβεβαιώσουν ότι όλα ειναι καλά και θα φύγει.Αυτα πρέπει να τα λες επιτόπου.Ενας φαναρτζής ή ένας μαντράς μπορεί να σου πει αν έχει ξαναβαφτεί το σημείο που λες,αρκεί να μην είναι 80άρης και δεν βλεπει την τύφλα του.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βέβαια αν τώρα έχει κανει 1500 χμ,τι να παει να τους πει,θα τον διαβεβαιώσουν ότι όλα ειναι καλά και θα φύγει.Αυτα πρέπει να τα λες επιτόπου.Συμφωνώ... Γι' αυτό και είπα ότι απλά να δει τι θα του πούνε... Καμιά φορά κι έτσι μπορεί να βγάλεις λαβράκι...
Δεν πιστεύω βέβαια να γίνει τίποτα...Ενας φαναρτζής ή ένας μαντράς μπορεί να σου πει αν έχει ξαναβαφτεί το σημείο που λες,αρκεί να μην είναι 80άρης και δεν βλεπει την τύφλα του.
Κι εδώ συμφωνώ.
Κι αν υπάρχουν σημαδάκια, επαναλαμβάνω ότι ίσως προέρχονται και από χαλικάκια... Παθών... -
Λοιπόν, κύριοι... Ευχαριστώ πρώτα απ' όλα για όλα! Έρχομαι από την αντιπροσωπεία. Τα 150 χλμ είναι πάρα πολλά, όντως. Οι άνθρωποι φιλικότατοι μου είπαν ότι καλά κάνω που το ψάχνω. Το αμάξι λέει μπορεί να ήταν σε έκθεση στο Ρέθυμνο (πχ) και γι' αυτό να έχει κάνει τα 150. Με δεδομένο ότι ήμουν μπροστά στο τηλεφώνημα για το χρώμα και ότι δεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα, μου φαίνεται εν μέρει λογικό. Το ότι δεν οδηγούνται βέβαια για αυτές τις αποστάσεις από άσχετους το θεωρώ κι αυτό πιο λογικό, αλλά στην Ελλάδα τι να πεις; Θα μου έλεγαν να πάω να το πάρω εγώ. Οπότε ας ξεχάσω τα έξτρα χιλιόμετρα, έτσι κι αλλιώς τώρα δεν γίνεται τίποτα.
Σχετικά με το τρακάρισμα... Άκυρο επίσης. Ρώτησα και κοίταξα εκεί που μου είπαν. Όλες οι βίδες είναι όπως έπρεπε, βιδωμένες εργοστασιακά και σε κανένα σημείο δεν υπάρχει ένδειξη κλειδιού πάνω σε παξιμάδι ή κατσαβιδιού σε βίδα. Ούτε καν στις πλαστικές. Μέσα στους θόλους των τροχών μάλιστα, φαίνεται ακόμα καλύτερα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι αλλάχτηκε όλο το φτερό ή το καπώ ή κάτι τέλος πάντων, το βίδωμα θα είχε αφήσει σημάδια που δεν καλύπτονται. Τέλος, όλα τα νεύρα του αυτοκινήτου είναι πρεσαριστά, χωρίς ίχνος καταπόνησης.
Για τους τριγμούς το πήγα, ήρθε ένας ευγενέστατος άνθρωπος και το κάναμε μία βόλτα. Δεν ακούστηκε ΤΙΠΟΤΑ και έννοιωσα πολλή ντροπή γιατί θα λέει ότι τους κάνω πλάκα. Σημείωση, το αμάξι μόλις το είχα ξεκινήσει, ήταν στον ήλιο όλο το πρωί. Μετά από μερικά χιλιόμετρα, με το air-condition θα δροσίζει το χώρο, άρχισε πάλι να τρίζει από παντού. Δύο εναλλακτικές, πριν τρελαθώ: Ή τα πλαστικά διαστέλλονται και μαλακώνουν με τη ζέστη με αποτέλεσμα να μην τρίζουν και όταν δροσίζονται αρχίζουν τις συγχορδίες ή διαστέλλεται ο αέρας στα λάστιχά μου με αποτέλεσμα να γίνεται πιο σκληρό στις ανωμαλίες του δρόμου. Ότι απ τα δύο και να είναι, το αποτέλεσμα παραμένει. Το αμάξι μου ΤΡΙΖΕΙ!!!Τα λάδια μου τα αλλάζουν χωρίς υπογραφές κτλ, απλά με την ένδειξη 'με αίτηση του πελάτη' στο παραστατικό. No prb... Απλώς επιμένουν ότι θα δώσω τσάμπα λεφτά!
Τέλος, το ραφάκι του CD... Το ανταλλακτικό που έχει η εταιρία είναι αυτό το όμορφο που έχω δει, ενιαίο με την πρόσοψη του CD και αρκετά καλής ποιότητας όπως το έπιασα, με το λαστιχένιο 'χαλάκι' του κτλ. Καμία σχέση δηλαδή με το δικό μου, που είναι 3-4 κομμάτια και δείχνει εντελώς ψεύτικο! Το πρόβλημα είναι ότι κάνει 39 ευρώ. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω να μου το αλλάξουν τσάμπα; Αν όχι, γιατί; Ας το έβαζαν από την αρχή! Πάντως τα 40 είναι πολλά για να τα δώσω, ενώ έπρεπε να το είχε έτσι απ' τη μαμά του.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....