-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Εχμμ... ναι... ξέρεις... ήταν τόσο μεγάλη η ανηφόρα που έσβηνε με πρώτη, και αν δεν έπαιζα με τον συμπλέκτη δεν θα ανέβαινε.... τόση μπόχα από τον δίσκο πρώτη φορά... Γιατί ήταν και μεγάλη η ανηφόρα και βρώμαγε από την αρχή τόσο που το πίεζα.... Ίσως δεν έπρεπε να ανέβω αλλά....
χαχαχαχαχα μου άρεσε ο τρόπος που το είπες!!! στο εβερεστ ανέβηκες??
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
χαχαχαχαχα μου άρεσε ο τρόπος που το είπες!!! στο εβερεστ ανέβηκες??
Όχι! Πήγα λίγο από Άνδεις για να ξεσκάσω...
-
Αλήθεια σε ένα 206 που έχω μπει ακούγεται πολύ πιο άγριος ήχος της μηχανής αλλά δεν έχει κάνει καμία απολύτως αλλαγή ...
Μπορεί να είναι κακό στρώσιμο? -
Μπορεί να είναι κακή οδήγηση....
Sirgus, αλήθεια, πόσα χιλιόμετρα έχεις?? Η μηχανή είναι η πρώτη? Ή έχεις αλλάξει?
-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Μπορεί να είναι κακή οδήγηση....Sirgus, αλήθεια, πόσα χιλιόμετρα έχεις?? Η μηχανή είναι η πρώτη? Ή έχεις αλλάξει?
Για το ami λες?
Πρόσφατα 150.000....Για 27 χρόνια καλά δεν είναι????Μια φορά μόνο έχει κατέβει η μηχανή...
Αλήθεια θα το πας σε κάποιο συνεργείο να το τσεκάρουν το 406?
-
Θα τελειώσω πρώτα τη βενζίνη να βάλω κάποια καλύτερη και μετά μάλλον... Λίγα δεν είναι τα χιλιόμετρά σου? Στην πόλη το χρησιμοποιείς λογικά, ε? Εμείς στην οικογένεια έχουμε και ένα Civic του 1982 και έχει 280.000 χιλιόμετρα... Στη μηχανή κάναμε επισκευή πριν 20.000 περίπου και έχουμε αλλάξει μια φορά μόνο δίσκο-πλατό. Θηρίο είναι!! Πότε θα τα στήσουμε??
-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Θα τελειώσω πρώτα τη βενζίνη να βάλω κάποια καλύτερη και μετά μάλλον... Λίγα δεν είναι τα χιλιόμετρά σου? Στην πόλη το χρησιμοποιείς λογικά, ε? Εμείς στην οικογένεια έχουμε και ένα Civic του 1982 και έχει 280.000 χιλιόμετρα... Στη μηχανή κάναμε επισκευή πριν 20.000 περίπου και έχουμε αλλάξει μια φορά μόνο δίσκο-πλατό. Θηρίο είναι!! Πότε θα τα στήσουμε??Χε χε! Αφού έχουμε και ανάλογο topic...μα που αλλού? Στα λιμανάκια
-
Όντως είναι πολύ μικρή για τελική. Θυμάμαι παλιά Mercedes του 1970 που όταν έπαιζα μαζί της ήταν 25+ χρονών και δεν δυσκολευόταν να πιάσει την επίσημη τελική της των 160χλμ (και να την ξεπεράσει αργά αργά) παρά την αεροδυναμική ντουλάπας.
Σε οποιοδήποτε συνεργείο της γειτονιάς μπορείς να κάνεις ένα γενικό σέρβις που θα δείς λάδια, φίλτρα αέρα, λαδιού, βενζίνης, μπαταρία (αν τραβάει πολύ ρεύμα για φόρτιση μπορεί να τρώει άλογα), βαλβολίνες, φρένα, βαλβίδες, μπουζί, συμπίεση.
Η συμπίεση μετριέται με ειδικό εργαλείο που διαθέτει αισθητήριο που μπαίνει στη θέση των μπουζί. Γυρίζεις την μίζα 1-2 στροφές και καταγράφεται η συμπίεση που επιτυγχάνει ο κύλινδρος (επί 4 για έλεγχο όλων των κυλίνδρων).
Αν μετά τον έλεγχο των παραπάνω η συμπίεση είναι πολύ χαμηλή τότε ίσως χρειαστεί ρεκτιφιέ.
Το ρεκτιφιέ είναι μάλλον αυτό που εννοείς επισκευή κινητήρα. Η λέξη σημαίνει ανόρθωση και βασικά πρόκειται για διεύρυνση κοιλοτήτων (κυλίνδρου) με φάγωμα μετάλλου. Συνήθως συνδυάζεται με αντικατάσταση φθαρμένων κινούμενων μερών κλπ.Μήπως είναι diesel....?
-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Εμείς στην οικογένεια έχουμε και ένα Civic του 1982 και έχει 280.000 χιλιόμετρα... Στη μηχανή κάναμε επισκευή πριν 20.000 περίπου και έχουμε αλλάξει μια φορά μόνο δίσκο-πλατό. Θηρίο είναι!!Emeis eixame mia Citroen D Super tou '72 kai diskos-plato alaxthkan sta 20 xronia. Eixe gurisei th mish Eurwph kai to konter prepei na eixe termatisei toulaxiston 2 fores.
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Εμείς στην οικογένεια έχουμε και ένα Civic του 1982 και έχει 280.000 χιλιόμετρα... Στη μηχανή κάναμε επισκευή πριν 20.000 περίπου και έχουμε αλλάξει μια φορά μόνο δίσκο-πλατό. Θηρίο είναι!!
Emeis eixame mia Citroen D Super tou '72 kai diskos-plato alaxthkan sta 20 xronia. Eixe gurisei th mish Eurwph kai to konter prepei na eixe termatisei toulaxiston 2 fores.
Άλλο θηρίο αυτό!! Εμένα μου φάνηκε περίεργο για το Honda γιατί ταξίδια δεν έχει κάνει (αν εξαιρέσεις μερικές διαδρομές μέχρι Πόρτο Ράφτη ), τα χιλιόμετρα έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας κυρίως που δουλέυει ο πατέρας μου και γενικότερα σε πόλεις, όχι σε ανοιχτούς δρόμους. Τώρα πιάνει τα 140 περίπου, πάει και παραπάνω αλλά κάνει πολύ θόρυβο και το λυπάμαι!!
-
Παιδια εμεις εκτος απο ενα fabia που πηραμε τωρα εχουμε και ενα volvo 340 gl 1400 75 αλογα του 86 τα αμορτισερ εναι τερματισμενα δισκο δεν εχουμε αλαξει παροτι εμαθαν 4 οδηγοι με αυτο τα λαστιχα ειναι απο τα καλα!!!(τα φτηνα εννοω ) και εχει μονο 90000 χλμ .Τα χριστουγενα λοιπον με αυτο επιασα(με δυσκολια) τα 130 καλα δεν ειναι αν σκεφτη κανεις οτι πρωτο ουσιαστικο σερβις το εκανε στα 75000 χλμ ποιο πριν το πηγεναμε πληρωναμε και δεν εκαναν τιποτα
κατι αυτοκολιτα που λεγαν will be removed at 1 servis μου τα εδωσε ο καινουργιος μηχανικος περσι .λοιπον απο ολα αυτα στα 130 δεν πρεπει να ειμαι και ευχαριστιμενος
ΑΑΑ για ρεκτιφιε μην το συζηταμε
η μανα μου λεει οτι αν κατι κανει πανο 100 ευρω και δεν ειναι απολιτος απαρετιτο ειναι απλα αχρηστο -
Επίσης τσέκαρε αν το γκάζι πατιέται σε όλη του τη διαδρομή., δηλαδή αν το πεντάλ θέλει λίγο σήκωμα...
-
[>quote='sirgus']>Ο χρήστης Thief έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Βασικά η απορία μου είναι η εξής: ο πατέρας μου έχει ένα Peugeot 406 1.8 (μοντέλο Β/99, αυτό με τα 112 άλογα) εδώ και 4,5 χρόνια. Το αυτοκίνητο το κινεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε και άρχισα να το παίρνω να έχει μόλις 22.000 χιλιόμετρα. Εγώ πριν από αυτό το καλοκαίρι δεν είχα δίπλωμα, και εκεί που μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο η μέγιστη ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 100, άντε 120. Από το καλοκαίρι βγήκα σε μεγαλύτερους δρόμους (παραλιακή, εθνική κλπ.) και παρατήρησα πως το αυτοκίνητο 'δίνει' σχετικά εύκολα μέχρι 140. Από κει και πάνω κουράζεται υπερβολικά. Δηλαδή αν κινούμαι σε ευθεία, φτάνει μετά βίας τα 150-155 (στο κοντέρ πάντα, ετσι?) με εμένα μόνο μέσα (δηλαδή μονο 75 κιλά έξτρα βάρος) (δηλαδή το γκάζι είναι στο πάτωμα και αυτό δεν δίνει). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δεν θα έπρεπε λογικά να φτάνει γύρω στα 170 στο κοντέρ κάπως 'εύκολα'? Η μήπως αργούν τόσο πολύ να ανέβουν οι στροφές που δεν μου έφτανε η ευθεία για να δω?? Παίζει κανένα ρόλο το ότι ο πατέρας μου δεν το έστρωσε όταν το πήρε? Αν ναι, μπορεί να γίνει τίποτα τώρα? Ή είναι αργά? Any opinions?
Δηλαδή πάνω από 155 με τίποτα δεν πάει???
[/quote]
Για δοκιμασε με ευνοικό τυφώνα σε γκρεμό!!!!1
-
Καλησπέρα σε όλους/ες....
Συγγνώμη που ανοίγω νέο topic αλλά έψαξα για 'στρώνω/στρώσιμο/στρώ κτλ κτλ κτλ' και δεν βρήκα σχετικό θέμα!!!!
Λοιπόν, αναρωτιέμαι πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ένα αυτοκίνητο όταν το πρωτοαγοράζουμε.....
Εγώ πχ το Punto sporting του 97 , όταν το αγόρασα το έσκισα κυριολεκτικά και σήμερα σχεδόν 7 χρόνια μετά ο κινητήρας δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα και από όσα μου λένε στο συνεργείο μου , πάει αρκετά καλύτερα από τα πιο πολλά sporting!
Τώρα λοιπόν έχω το barchetta και έχω κάνει περίπου 2.000χλμ από τα οποία τα πρώτα 300 ήταν χαλαρά (έως 5-6χιλιάδες στροφές) και τα υπόλοιπα 1700 σε κάθε ευκαιρία έπεφτε κόφτης.
Σκέφτομαι λοιπόν μήπως πρέπει να χαλαρώσω? Μήπως δηλαδή να μην το ζορίζω? Ή είναι καλύτερα να οδηγώ όπως ξέρω (δηλαδή υπεύθυνα αλλά νευρικά) ?
Περιμένω απόψεις σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης strangezero έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους/ες....Συγγνώμη που ανοίγω νέο topic αλλά έψαξα για 'στρώνω/στρώσιμο/στρώ κτλ κτλ κτλ' και δεν βρήκα σχετικό θέμα!!!!
Αχ!!! δεν έψαξες καλά.... Περί Στρωσίματος
-
To sygkekrimeno topic to eixa dei alla den estiazetai sto strosimo oute iparxoun apopseis gia ayto.
(sorry gia ta greekglish alla kollisan ta ellinika sto pc tis douleias)
-
Αναφέρθηκαν λίγα πράγματα στο εξής topic:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=6516&postdays=0&postorder=asc&start=105 -
Θεμελιώδης αρχή της μηχανικής και των στοιχείων μηχανών είναι οτι: οποιαδήποτε συνεργαζόμενα μεταξύ τους εξαρτήματα (ή τμήματα) ανέξάρτητα απο το υλικό που είναι κατασκευασμένα ή τον τρόπο επεξεργασίας τους (refine) ,απαιτούν κάποιο χρόνο για να αμβλυνθούν οι μεταξύ τους ανοχές και να επιτευχθεί η επιθυμητή συναρμογή.Σε αυτό το χρονικό διάστημα ενδέχεται να αναπτυχθούν υψηλές τάσεις και θερμοκρασία κατά την λειτουργία τους.
Για αυτό το λόγο καλό είναι τα πρώτα χιλιόμετρα να γίνουν σε χαλαρούς ρυθμούς και μετά να αυξάνονται σταδιακά οι στροφές μέχρι το όριο περιστροφής.Φυσικά οι τρόποι και τα υλικά κατασκευής της μηχανής έχουν βελτιωθέι δραματικά σε σχέση με το παρελθόν αλλά καλό είναι να είμαστε λίγο προσεχτικοί.Τέλος πιο πρακτικά, υπομονή και σύνεση έώς τα 5000 km, και μην ξεχνάμε να αλλάξουμε τα πρώτα λάδια όταν πρέπει για να αφαιρεθούν τα γρέζια και τα ρινίσματα που έχουν συσσωρευτεί.Οι περισσότεροι κατασκευαστές προτέινουν σε 1000-1500 km (π.χ. SEAT). -
Οπότε εγώ που μετά τα 1000 το ζόριζα να υποθέσω ότι έχω κάνει χοντρή μ****ία?
-
Από τα λίγα που έχω διαβάσει πρόσφατα (στο internet), έχω καταλάβει ότι προτείνονται διάφοροι τρόποι στρωσίματος, οι οποίοι εμπίπτουν σε δύο βασικές διαφορετικές κατηγορίες:
-Χαλαρό στρώσιμο με σταδιακή αύξηση του φορτίου όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα χρήσης
-Σκληρό στρώσιμο με τον κινητήρα να φτάνει ακόμα και στις μέγιστες στροφές του για λίγο διάστημα, ώστε να συναντήσει και να εναρμονιστεί με όλες τις δυνατές καταστάσεις και φορτία που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια ζωής του.Και για τις δύο απόψεις υπάρχουν υπέρμαχοι και πολέμιοι. Εγώ μέχρι πρότεινος υποστήριζα το πρώτο (το χαλαρό στρώσιμο) αλλά τελευταία έχω αρχίσει να το ψάχνω λίγο.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....