-
δε λεω για ξεσκισμα, ειδικα στην αρχη. Αλλα ακουω και υπερβολες του στυλ 'το εστρωσα για 5000χλμ με μαξ 3-4000 στροφες'
εγω προτεινω νορμαλ οδηγηση, απλα χωρις κοφτες για τα πρωτα 1000χλμ
-
Δεν ειμαι και παντογνωστης αλλα επιμενω οτι τα αυτοκινητα που βγαινουν απο το εργοστασιο ειτε σε πιστα ειτε πανω σε ειδικα στατικα μηχανηματα μετρησης των δεδομενων του κινητηρα δοκιμαζονται οποσδηποτε!
Αγαπητε dimik δεν αμφιβαλω σε αυτα που γραφεις αλλα καλυτερα να εχεις το νου σου και με το dsg γιατι δεν συνχωρουνται λαθη απο την vw ! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε λεω για ξεσκισμα, ειδικα στην αρχη. Αλλα ακουω και υπερβολες του στυλ 'το εστρωσα για 5000χλμ με μαξ 3-4000 στροφες'εγω προτεινω νορμαλ οδηγηση, απλα χωρις κοφτες για τα πρωτα 1000χλμ
+1000
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αγαπητε dimik λυπαμαι που θα γραψω αυτο αλλα σημερα το κουβεντιαζα με τον ιδιοκτητη του.
Αυτοκινητο γερμανικο γκολφ με 15χιλ χιλ/ρα δεν 'κουμπωνε' καλα η 2ρα στις υψηλες στροφες και ενω το εστρωνε μεχρι εκεινη την στιγμη εβλαβικα θα ελεγα το παιδι πηγε στην αντ/πεια του ειπαν οτι δεν βλεπουν τιποτα και μετα στο πρωτο ταξιδι 1,2 μερες μετα μαλλον εσπασε καποιο γραναζι στο κιβωτιο με 80 χιλ κολησε ο εσωτερικος τροχος και βγηκε εκτος μαζι με την γυναικα του και δυο αλλους μεσα.Εβλαβικο σωστο οδηγημα, αλλα!
Παρ,το και οδηγησε το κανονικα ,πατησε το αφοβα και οτι ειναι να παρουσιασει θα παρουσιασει.Μην ξεχνας οτι ολα τα καινουρια δοκιμαζονται σε πιστα μετα την συναρμολογηση τους.
Ο συναδελφος μου παει στα δικαστηρια ενω οταν το αγορασε ηταν μη μου απτου και με λιγες στροφουλες και αντε μετα λιγο παραπανω και και και! Αστα να πανε!Σωστή την βρίσκω την άποψη σου αλλά έχω το πλεονέκτημα να έχω DSG το οποίο ούτως η άλλως αλλάζει πολύ χαμηλά από μόνο του και θα με βοηθήσει πολύ κατά το στρώσιμο.
Βασικά αυτό που σκέφτομαι μόλις το παραλάβω είναι να κάνω ένα ταξιδάκι σε ορεινή διαδρομή για ναέχει αρκετές αυξομειώσεις στο γκάζι και τις στροφές και αρκετή χρήση των φρένων για να στρώσει.
Πιστεύω 500 χλμ τέτοιας διαδρομής θα είναι καλά για στρώσιμο άσε που γενικά δεν πηγαίνω πάνω από 5000 στροφές κανένα αυτοκίνητο εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις (προσπέρασμα) που πιστεύω ότι με TSI κινητήρα δεν θα χρειαστεί καθόλου.Το DSG να το έχεις στην λειτουργία manual +/- και όχι στο D. Ο λόγος ακριβώς επειδή αλλάζει σε πολύ χαμηλές στροφές τις σχέσεις (~1.500-1.700 σ.α.λ.), επιφορτίζει περισσότερο το έργο του κινητήρα, πράγμα που κατά το στρώσιμο δεν είναι επιθυμητό. Καλύτερα να κάνεις εσύ τις αλλαγές λίγο ψηλότερα στις 2.000-2.500 στροφές. Γενικότερα θα έλεγα μέχρι τα 1.500 χλμ, να μην υπερβείς τις 3.500-4.000 στροφές, επιταχύνοντας όσο πιο γραμμικά και ομαλά μπορείς. Μετά τα 1.500 χλμ, βγες εθνική και άνοιξέ το άφοβα.
Επίσης προσοχή στα 500 πρώτα χλμ να μην πιέσεις τα φρένα για να πατήσουν καλά και τα τακάκια.
-
εγω dimik 1000-1500χλμ θα το στρωσω το αμαξι, και οπως ειπε και ο προηγουμενος στο manual με 2500-4000 στροφες max
-
Περι εργοστασιακης δοκιμης πριν την εξοδο του αυτοκινητου απο την γραμμη παραγωγης,κανενα σασι δεν δοκιμαζεται πουθενα.
Το αυτοκινητο ελεγχεται πανω σε διαδρομο κυλισης(φανταστειτε κατι σαν ραουλα δυναμομετρου) για να ελεγχθει τυχον προβλημα που μπορει να υπαρχει αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.
Το μοναδικο πραγμα που δοκιμαζεται ειναι ο κινητηρας και μαλιστα σε ηλεκτρομηχανες και οχι κανονικα οπως θα δουλευε πανω σε ενα αυτοκινητο και αυτο για λογους ανοχων και οχι δοκιμης.
Οποτε ναι,το στρωσιμο χρειαζεται κανονικα(σιγουρα βεβαια οχι οσο πριν 10-15 χρονια) καθως ουδεμια σχεση εχει η λειτουργια του μοτερ στον ηλεκτροκινητηρα με αυτην πανω στο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Περι εργοστασιακης δοκιμης πριν την εξοδο του αυτοκινητου απο την γραμμη παραγωγης,κανενα σασι δεν δοκιμαζεται πουθενα.
Το αυτοκινητο ελεγχεται πανω σε διαδρομο κυλισης(φανταστειτε κατι σαν ραουλα δυναμομετρου) για να ελεγχθει τυχον προβλημα που μπορει να υπαρχει αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.
Το μοναδικο πραγμα που δοκιμαζεται ειναι ο κινητηρας και μαλιστα σε ηλεκτρομηχανες και οχι κανονικα οπως θα δουλευε πανω σε ενα αυτοκινητο και αυτο για λογους ανοχων και οχι δοκιμης.
Οποτε ναι,το στρωσιμο χρειαζεται κανονικα(σιγουρα βεβαια οχι οσο πριν 10-15 χρονια) καθως ουδεμια σχεση εχει η λειτουργια του μοτερ στον ηλεκτροκινητηρα με αυτην πανω στο αυτοκινητο.Μηπως ξερεις ποση ωρα γυριζει το μοτερ στα ραουλα?
Μηπως τοσο ωστε να 'πατησουν 'τα μεταλα ?
Και σε τι στροφες? Γιατι εχω δει σε εκπομπη οτι οι στροφες του κινητηρα ειναι αρχικα σταθερες και στην συνεχεια αυξομειωνονται μεχρι τον κοφτη στροφων! Δυστιχως δεν μπορω να το παρουσιασω αλλα σιγουρα το εχω δει!
Τι αλλο να κανει μετα ο αγοραστης του αυτοκινητου ? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μηπως ξερεις ποση ωρα γυριζει το μοτερ στα ραουλα?
Μηπως τοσο ωστε να 'πατησουν 'τα μεταλα ?
Και σε τι στροφες? Γιατι εχω δει σε εκπομπη οτι οι στροφες του κινητηρα ειναι αρχικα σταθερες και στην συνεχεια αυξομειωνονται μεχρι τον κοφτη στροφων! Δυστιχως δεν μπορω να το παρουσιασω αλλα σιγουρα το εχω δει!
Τι αλλο να κανει μετα ο αγοραστης του αυτοκινητου ?Νομίζω ότι παλιότερα κάποιος είχε περιγράψει ακριβώς αυτό λες, μαζί μάλιστα με τους χρόνους για κάθε 'στάθμη' στροφών. Είχε αναφέρει ότι δούλευε σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά δεν θυμάμαι αν είχε πει σε ποια.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το DSG να το έχεις στην λειτουργία manual +/- και όχι στο D. Ο λόγος ακριβώς επειδή αλλάζει σε πολύ χαμηλές στροφές τις σχέσεις (~1.500-1.700 σ.α.λ.), επιφορτίζει περισσότερο το έργο του κινητήρα, πράγμα που κατά το στρώσιμο δεν είναι επιθυμητό. Καλύτερα να κάνεις εσύ τις αλλαγές λίγο ψηλότερα στις 2.000-2.500 στροφές. Γενικότερα θα έλεγα μέχρι τα 1.500 χλμ, να μην υπερβείς τις 3.500-4.000 στροφές, επιταχύνοντας όσο πιο γραμμικά και ομαλά μπορείς. Μετά τα 1.500 χλμ, βγες εθνική και άνοιξέ το άφοβα.
Επίσης προσοχή στα 500 πρώτα χλμ να μην πιέσεις τα φρένα για να πατήσουν καλά και τα τακάκια.
[/quote]
Πολύ χρήσιμη η συμβουλή σου και σκοπεύω να την ακολουθήσω....
-
Ωπα,παρανοηση...
Στα ραουλα δεν δοκιμαζουν το μοτερ αλλα το συστημα μεταδοσης/κυλισης.Τα μοτερ(το μπλοκ συναρμολογημενο δηλαδη) το δοκιμαζουν στους ηλεκτροκινητηρες.
Βιδωνει το βολαν πανω στην ηλεκτρομηχανη,βαζουν νερα και λαδια και αρχιζει η περιστροφη.
Το φασμα ειναι διαφορο και περιλαμβανει απο χαμηλες στροφες μεχρι στροφες εντελως εξω απο το φασμα που λειτουργει το μοτερ(και πανω απο τον κοφτη τις περισσοτερες).
Οταν το μοτερ περασει αυτο το τεστ,προχωρει στην παραγωγη παντως δεν ειναι διαδικασια που διαρκει μερες,καποιες λιγες ωρες μονον.
Μονον στα research centers αφηνουν μοτερ να δουλευουν με τις ωρες. -
Το 2002 είχα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Jaguar στο Halewood του Liverpool όπου έπαιρνε ζωή η X-type και ανάμεσα στα στάδια συναρμολόγησης ήταν πρώτα η τοποθέτηση κινητήρα-σασμάν-μπροστινό σύστημα-άξονας-πίσω ανάρτηση (ως μια μονάδα) και μόλις το αμάξι προς συναρμολόγηση ''κατέβαινε'' αφού είχαν τελειώσει οι εργασίες που το ήθελαν στον αέρα το επόμενο στάδιο ήταν η πλήρωση υγρών από διάφορα ''τσουτσούνια'' που κρέμονταν στον αέρα με λιπαντικό κινητήρα, ψυκτικό υγρό, λιπαντικό υδραυλικού τιμονιού. Για σασμάν και διαφορικό δεν γινόταν καμία πλήρωση. Σίγουρα ήταν γεμάτα από πριν διότι μετά το πέρας της συναρμολόγησης γίνονταν ευθυγράμμιση και ποιοτικοί έλεγχοι σε ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά και μια δοκιμή περίπου 1 λεπτού σε κάτι σαν ράουλα για φρενάρισμα. Αμέσως μετά το αμάξι οδηγούνταν στον εξωτερικό χώρο από έμπειρο δοκιμαστή για 1-2 λεπτά για έλεγχο ευθυβολίας-δοκιμή συστήματος μετάδοσης και ανάρτησης και κατευθείαν παρκάρισμα στην ουρά για να φορτωθούν στο τρένο ή στα φορτηγά αν επρόκειτο για εγχώρια-τοπική αγορά. Μέχρι το παρκάρισμα δεν γινόταν καμία ενέργεια για το γνωστό ''κέρωμα'', δεν ξέρω και δεν ρώτησα αν έκαναν κάτι παραπάνω από εκείνο το σημείο και μετά.
Εφάρμοζαν το σύστημα Just In Time, οπότε όλα τα παρελκόμενα πέραν του σασί και λαμαρινών, τα οποία κατασκευάζονταν εκεί, ερχόντουσαν τη στιγμή που ζητούνταν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κάθε φορά. Το ίδιο και οι κινητήρες (δεν θυμάμαι αν η συναρμολόγηση κινητήρα-σασμάν-μπροστινό-πίσω σύστημα γινόταν στο ίδιο εργοστάσιο σε άλλη γραμμή ή έμπαινε ως μια μονάδα μέσα στο χώρο του εργοστασίου).
Τώρα αν δοκιμάζονταν οι κινητήρες στο εργοστάσιο παραγωγής και μετά πέταγαν τα λάδια τους και τους έστελναν στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του αυτοκινήτου αυτό δεν το ξέρω. Επίσης δεν τοποθετούνταν κάποιο πρόσθετο, ίσως για στρώσιμο, στον κινητήρα εκτός και αν το λιπαντικό είχε κάποια ειδική σύνθεση.
-
Η Tarragona της Ισπανίας είναι γνωστό πως εισάγει πολλές χιλιάδες αυτοκινήτων ώσπου να γίνει διανομή.
Έτος 1994 εκφόρτωναν από πλοίο Ro-Ro αυτοκίνητα μέχρι το απόγευμα/βράδυ και τα πάρκαραν στο λιμάνι.
Δεν μπορέσαμε να κλείσουμε μάτι όλη τη νύχτα, γιατί???
Καμμιά 10αριά οδηγοί (πιθανώς εκείνοι που εκφόρτωσαν τα αυτοκίνητα) έστρωναν τα καημένα τα αυτοκινητάκια μέχρι πρωίας!!!
Τους κοιτάζαμε με τα κυάλια και στην κυριολεξία τα έσκιζαν κανονικά, μεταξύ άλλων bmw, mercedes, opel, nissan, mitsubishi, subaru και άλλα!
Αν συμβαίνουν κι εδώ τα ίδια... τότε πάει περίπατο το δικό μας στρώσιμο!!!
-
Δεν αμφιβαλλω καθολου για αυτο,εδω καταφεραν και εσπασαν μοτερ απο 360 Spyder γνωστου μου και μετα ελεγαν οτι ετσι κατεβηκε απο το καραβι αλλα τελικα τα πληρωσαν με το ετσι θελω.
Απλα τα πραγματα εχουν αλλαξει καμποσο καθως πια το ολο 'κυκλωμα' εποπτευεται.
Οχι οτι δεν γινονται φυσικα,απλα οχι σε ρυθμους που ηταν και πριν 10-15 χρονια...Οποτε μιας και ποτε δεν ξερεις,καλυτερα να το στρωνεις μπας και την εχεις γλιτωσει,παρα να λες 'Δεν γμται...' και να το ξεσκιζεις απο την πρωτη μερα καθως αυτο μονον κακο μπορει να κανει,παρα καλο.
-
Η μητέρα μου προκειται να παραλάβει την επομενη εβδομαδα ενα Yaris με αυτοματο κιβωτιο και καθοτι ειναι το πρωτο μας αυτοματο στην οικογενεια, ηθελα να ρωτησω αν στο στρωσιμο κανουμε κατι ιδιαιτερο σε σχεση μα το μηχανικο κιβωτιο ή ακολουθουμε την κλασικη συνταγη στρωσιματος
-
Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο αμάξι με αυτόματο κιβώτιο.
-
Αν δεν βαριέσαι, μπορείς στο στρώσιμο να αλλάζεις χειροκίνητα ταχύτητες και να κρατάς τις στροφές ψηλά, 2-3.000 στροφές.
Ακόμα και σε καλά στρωμένο αμάξι, όταν έχει πολύ κίνηση καλό είναι να κρατάς χειροκίνητα την πρώτη ώστε να ανεβάζει στροφές το αμάξι (2-3.000 στροφές).
-
δεν έχω τηρήσει ποτέ σχεδόν τίποτα.... το μόνο που τηρώ είναι η συστηματική καλή συντήρηση. το στρώσιμο δεν το πολυκαταλαβαίνω έστω και μηχανολογικού backround... πάντως ότι κάνετε καλό είναι κι όσο το προσέχεται σε όλη την διάρκεια της ζωής του ακόμη καλύτερα...
πάταααατοοοοοο ρεεεε!
-
Ότι έχει να κάνει με αυτοκίνητο εργοστασίου ,δεν θέλει στρώσιμο ,αλλά και ούτε κάψιμο.
Άλλωστε και στρωμένο να είναι αν το 'κάψεις' θα πάθει ζημιά!
Καλή συντήρηση και σεβασμός στην λειτουργία(οχι 'βιασμοί') ανάλογα τις προδιαγραφές και τύπο κινητήρα! -
Ο χρήστης coupeas στην υπογραφη του έγραψε:
(Συν Αθηνά και χείρα κίνει),,,,Τάδε 'έφη !
Δεν φτάνει μόνο η βοήθεια του ανθρώπου ,χρειάζεται και η βοήθεια του θεού! Ετσι λένε!Ειναι λαθος η μεταφραση σε αυτο που γραφεις.Ειναι ακριβως το αντιθετο:μην περιμένεις μονο την βοηθεια του Θεου αλλα κανε και εσυ την δικια σου προσπαθεια.
-
Ναιιιιιιι ! Πάνε χρόνια! θέλω στρώσιμο τελικά!
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....