-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(ακόμη και εκεί δεν είναι βέβαιο - κάποιος που έχει Φεράρι να επιβεβαιώσει).
Κοίτα, στην Bugati, μου είπαν να μην το φοβάμαι από την αρχή . Ίσως κάψει λίγο λαδάκι, αλλά όλοι οι κινητήρες της VW τσιμπάνε λίγο...
Κύριε αντώνη-ομάδα, μπορείτε να μου πείτε πόσα αυτοκίνητα πιάνουν κόφτη με τελική σχέση;;;; Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού;;;; Επιστρέφω στον παιδότοπο!
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που έμειναν από συμπλέκτη τις 2η ημέρα που το είχε ο ΄ευτυχής / δυστυχής ιδιοκτήτης ΄
Οικογενειακός φίλος, με το που αγόρασε το Rover 414 πήγε στα Σπάτα για αγιασμό.
Μόλις πήγε να φύγει από τον Χριστό, έμεινε από συμπλέκτη(μετά έπαθε και άλλα βέβαια..)Kala pou ekane ton agiasmo
-
Οι κινητήρες των τελευταίων κάμποσων ετών μπορεί να μην είναι στρωμένοι αλλά είναι τέτοιες οι τεχνολογίες κατασκευής (ανοχές και λείανση) που δεν κινδυνεύει να πάθει κάτι.
Αντίθετα στρώσιμο παραδοσιακού τύπου (τα πρώτα τόσα χλμ μέχρι τόσες στροφές κλπ) απαιτείται μετά από επισκευές κινητήρα. Εκεί αν δεν το σεβαστείς μπορεί να πάθεις ζημιά.Δεν έχουν όλα τα γερμανικά κόφτη στα 250 (πχ η Porsche δεν προσχώρησε στη συμφωνία). Το να βγει ο κόφτης χλμ δεν είναι απλό κόψιμο καλωδίου (ίσως ήταν παλιά, τώρα είναι πείραγμα στα ηλεκτρονικά).
Πολλά αυτοκίνητα κυρίως σπορ προσανατολισμού πιάνουν την τελική τους με τη μεγαλύτερή τους σχέση πχ οι χειροκίνητες BMW. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κοίτα, στην Bugati, μου είπαν να μην το φοβάμαι από την αρχή . Ίσως κάψει λίγο λαδάκι, αλλά όλοι οι κινητήρες της VW τσιμπάνε λίγο...
Το τικ-τικ-τικ που έκανε όταν πήγαινες με 400 σταμάτησε ή σου το κάνει ακόμα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το τικ-τικ-τικ που έκανε όταν πήγαινες με 400 σταμάτησε ή σου το κάνει ακόμα?
Λίγο καλύτερα, αλλά ακόμα...
Μάλλον κάτι παίζει με τις τσιμούχες...
@αντώνη:
Έχεις πιάσει κόφτη με Golf GTI με 6η;;;;;;;;; Αυτό είναι τελική κάπου στα 250...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που έμειναν από συμπλέκτη τις 2η ημέρα που το είχε ο ΄ευτυχής / δυστυχής ιδιοκτήτης ΄
Οικογενειακός φίλος, με το που αγόρασε το Rover 414 πήγε στα Σπάτα για αγιασμό.
Μόλις πήγε να φύγει από τον Χριστό, έμεινε από συμπλέκτη(μετά έπαθε και άλλα βέβαια..)Kala pou ekane ton agiasmo
Δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν αλλά όπου έμαθα ότι έκαναν αγιασμό, οι δουλειές δεν πήγαν καλά.
-
Να βοηθήσω την κουβέντα καταθέτοντας ότι για το αυτοκίνητο που παρήγγειλα (3008 1.6Turbo) και περιμένω να παραλάβω μόλις ολοκληρωθεί η απόσυρση, η επίσημη αντιπροσωπεία με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται στρώσιμο, γιατί ο κινητήρας του έχει στρωθεί στον πάγκο για χρόνο που αντιστοιχεί σε 1.000km.
Να φαντασθώ ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν νομίζω.
Να υποθέσω ότι το κάνουν για να καταστρέψω γρηγορότερα τον κινητήρα και να τρέχω σ' αυτούς για service; Το βρίσκω αστείο... -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
η επίσημη αντιπροσωπεία με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται στρώσιμο, γιατί ο κινητήρας του έχει στρωθεί στον πάγκο για χρόνο που αντιστοιχεί σε 1.000km.Να φαντασθώ ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν νομίζω.
Αντιπροσωποι ειναι (εμποροι δηλαδη) οχι κατασκευαστες.
Αν υποθεσουμε, παρ'ολα αυτα οτι ο κινητηρας εχει στρωθει σε παγκο για 1000χλμ:
Ποσα χλμ πρεπει να ειναι αυτος ο παγκος, δεδομενου οτι κατασκευαζονται εκατονταδες χιλιαδες κινητηρες ημερησιως? -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Να βοηθήσω την κουβέντα καταθέτοντας ότι για το αυτοκίνητο που παρήγγειλα (3008 1.6Turbo) και περιμένω να παραλάβω μόλις ολοκληρωθεί η απόσυρση, η επίσημη αντιπροσωπεία με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται στρώσιμο, γιατί ο κινητήρας του έχει στρωθεί στον πάγκο για χρόνο που αντιστοιχεί σε 1.000km.Να φαντασθώ ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν νομίζω.
Να υποθέσω ότι το κάνουν για να καταστρέψω γρηγορότερα τον κινητήρα και να τρέχω σ' αυτούς για service; Το βρίσκω αστείο...μην ξεχνάς όμως (όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές εδώ μέσα στο θέμα) ότι δεν είναι μόνο η μηχανή που χρειάζεται στρώσιμο αλλά και το κιβώτιο και ο δίσκος-πλατό-ρουλεμάν, ακρόμπαρα, αμορτισέρ, δίσκοι-τακάκια κτλ-κτλ και γενικά οποιοδήποτε κινούμενο μέρος στο αυτοκίνητο.
Επίσης ο κινητήρας έχει ρονταριστεί (στρωθεί λαϊκιστί) στον πάγκο όπως λες και όχι με φορτίο όπως όταν 'τραβάει' το αμάξι σου,ακόμα κι αυτός χρειάζεται στρώσιμο.
(συν του ότι αυτό το θέμα του πάγκου που αναφέρεις δεν στέκει γιατί απλώς με τόσους κινητήρες που παράγουν καθημερινά δεν θα είχαν χώρο ούτε απλώς για να τους ακουμπήσουν τον ένα δίπλα στον άλλο.Πόσο μεγάλος θα ήταν αυτός ο πάγκος πια? )Και μία ενετλώς φιλική συμβουλή:από τους πωλητές αυτοκινήτων, άκου πολλά, πίστευε ελάχιστα.Ακόμα κι εγώ που δεν έχω καμιά τεράστια πείρα αγορών στα αυτοκίνητα, μπορώ να σου γράψω άνετα 2-3 σελίδες επικών πραγμάτων που μου έχουν πει πωλητές που και καλά είναι ενημερωμένοι για το προιόν που πουλάνε.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Να φαντασθώ ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;NAI.
Ο κινητήρας δούλεψε ελάχιστα (να καθήσουν τα δακτυλίδια και να βεβαιωθούν ότι δουλεύει).Το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου δεν γράφει ότι πρέπει να οδηγάς μαλακά το αμάξι τα πρώτα χιλιόμετρα;
Αν ο κινητήρας ήταν στρωμένος στον πάγκο δεν θα το έγραφε. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επίσης ο κινητήρας έχει ρονταριστεί (στρωθεί λαϊκιστί) στον πάγκο όπως λες και όχι με φορτίο όπως όταν 'τραβάει' το αμάξι σου,ακόμα κι αυτός χρειάζεται στρώσιμο.
(συν του ότι αυτό το θέμα του πάγκου που αναφέρεις δεν στέκει γιατί απλώς με τόσους κινητήρες που παράγουν καθημερινά δεν θα είχαν χώρο ούτε απλώς για να τους ακουμπήσουν τον ένα δίπλα στον άλλο.Πόσο μεγάλος θα ήταν αυτός ο πάγκος πια? )Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι λέγοντας 'πάγκο' σαφώς εννοούν κάποια δοκιμαστήρια κινητήρων στους οποίους φυσικά μπορείς να έχεις και διάταξη εικονικού φορτίου. Ειλικρινά δεν το βρίσκω καθόλου δύσκολο.
Το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου δεν γράφει ότι πρέπει να οδηγάς μαλακά το αμάξι τα πρώτα χιλιόμετρα;
Αν ο κινητήρας ήταν στρωμένος στον πάγκο δεν θα το έγραφε.Έλα μου ντε που δεν το γράφει!!! Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, εφόσον δεν το γράφει, ο κινητήρας είναι πράγματι στρωμένος... Διάβασα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια στις 299 σελίδες του. Καμία αναφορά για μαλακή οδήγηση στην αρχή, καμία νύξη για στρώσιμο.
Επίσης το βιβλίο του service αναφέρει πρώτη αλλαγή λαδιού σε 20.000Km / 2 χρόνια (για κανονικές συνθήκες) ή 15.000Km / 1 χρόνο (για ειδικές συνθήκες).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ποσα χλμ πρεπει να ειναι αυτος ο παγκος, δεδομενου οτι κατασκευαζονται εκατονταδες χιλιαδες κινητηρες ημερησιως?Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ξέρεις έστω και ένα εργοστάσιο στον κόσμο που να κατασκευάζει 'εκατοντάδες χιλιάδες κινητήρων ημερησίως'; Έστω και κινητήρες από μίξερ... Ένα πες μου...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Να βοηθήσω την κουβέντα καταθέτοντας ότι για το αυτοκίνητο που παρήγγειλα (3008 1.6Turbo) και περιμένω να παραλάβω μόλις ολοκληρωθεί η απόσυρση, η επίσημη αντιπροσωπεία με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται στρώσιμο, γιατί ο κινητήρας του έχει στρωθεί στον πάγκο για χρόνο που αντιστοιχεί σε 1.000km.Να φαντασθώ ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν νομίζω.
Να υποθέσω ότι το κάνουν για να καταστρέψω γρηγορότερα τον κινητήρα και να τρέχω σ' αυτούς για service; Το βρίσκω αστείο...Ναι, αυτό που σου είπαν είναι για γέλια.
-
Είτε η Πεζό άρχισε να φτιάχνει χειροποίητα αμάξια για να συναγωνισθεί εταιρείες όπως η Ρολς, ή κοροϊδεύουν τον κόσμο με σοφιστείες όπως:
1.000 χλμ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ οδήγησης στον δρόμο (για στρώσιμο) μπορούν να 'προσομοιωθούν' με 4 λεπτά ειδικών συνθηκών στο δυναμόμετρό μας.Εξάλλου το στρώσιμο μπορεί να έχει διαφορετικές ερμηνείες, πχ με 10 φορές τέρμα γκάζι κάθονται τα ελατήρια ενώ άλλοι συνεχίζουν και στρώνουν κινητήρες στον πάγκο για ώρες.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ποσα χλμ πρεπει να ειναι αυτος ο παγκος, δεδομενου οτι κατασκευαζονται εκατονταδες χιλιαδες κινητηρες ημερησιως?Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ξέρεις έστω και ένα εργοστάσιο στον κόσμο που να κατασκευάζει 'εκατοντάδες χιλιάδες κινητήρων ημερησίως'; Έστω και κινητήρες από μίξερ... Ένα πες μου...
Υπερεβαλλα λιγακι.
Περισσοτερα απο 10.000 οχηματα ημερησιως.
http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/f ... n_auto.phpΕιναι μεγαλη η παραγωγη για να δοκιμαζουν ή να 'στρωνουν' τον καθε κινητηρα για 1000χλμ.
Στο σχετικο video παντως, δε βλεπω να γινεται καποιο στρωσιμο. -
Αν υπάρχει εταιρεία στον κόσμο που δοκιμάζει τόσο εξαντλητικά (γιατί 1000χλμ έστω και σε προσομοίωση δεν είναι και λίγο...) ΟΛΑ τις τα προϊόντα και δεν τα κοστολογεί ακριβότερα από χρυσάφι πολύ θα ήθελα να μάθω πως το κάνουν...
@αντώνης: Εγώ μιλάω για πραγματικά χλμ, δύσκολο μου φαίνεται το gti να έπιασε 250 πραγματικά με 6η (και να μην ήταν σε κατηφόρα). Εν πάσει περιπτώσει, ακόμα και να το έκανε είναι η εξαίρεση...
Επίσης, ΔΕΝ υπάρχει εγκύκλιος στη Γερμανία για την τελική ταχύτητα (αλήθεια, θα ήθελα να δω τι εγκύκλιο διάβασες ακριβώς... ξέρω λίγα γερμανικά, θα το καταλάβω), απλά μία συμφωνία κυρίων (ούτε καν επίσημη συμφωνία) μεταξύ των 3 εταιρειών 'κύρους', δηλαδή Mercedes, BMW, Audi, η οποία μιλάει για εθελοντικό περιορισμό της τελικής των οχημάτων τους στα 250χαω. Δεν υπάρχει καμμία κύρωση για τυχόν παραβάτες. Επίσης, η συμφωνία καλύπτει μόνο αυτούς και κανέναν άλλον, πχ Porsche, VW, Opel, κτλ...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ειναι μεγαλη η παραγωγη για να δοκιμαζουν ή να 'στρωνουν' τον καθε κινητηρα για 1000χλμ.
Στο σχετικο video παντως, δε βλεπω να γινεται καποιο στρωσιμο.Να ρωτήσω κάτι, ειλικρινά πιστεύετε πως στρώνουν τα μοτέρ για τόσα χλμ όσα λένε οι διάφοροι ; Πόσα λίτρα βενζίνη, λάδια κλπ χρειάζονται γι'αυτό, ξέρετε για τί κόστη μιλάμε ; Να μην παραμυθιαζιόμαστε
-
Οπότε η εταιρία, η οποία προσπαθεί να κόψει 5ε από παντού, ξαφνικά σπαταλάει τόσα λίτρα βενζίνης για να μην έχεις εσύ πρόβλημα?
*εδιτ: το αυτό
-
Δεν θα βρούμε πουθενά στα βιβλία να λένε για 'μαλακή/συντηρητική' οδήγηση στα πρώτα 1000 χλμ. Μόνο οι πωλητές τα λένε αυτά και μερικοί μηχανικοί
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οπότε η εταιρία, η οποία προσπαθεί να κόψει 5ε από παντού, ξαφνικά σπαταλάει τόσα λίτρα βενζίνης για να μην έχεις εσύ πρόβλημα?Οταν προσπαθούν να ρίξουν το κόστος παραγωγής, σιγά μην κάνουν τέτοιες δοκιμές
-
Τα εργοστάσια δίνουν οδηγίες με τρόπο που πρώτα θα προστατεύει τα ίδια και μετά τα προϊόντα τους, θέλουν να έχουν καλυμένα τα νώτα τους για να μη πληρώνουν εγγυήσεις, μετά την εγγύηση δεν ενδιαφέρονται.
Έχουν δοκιμάσει δοεξοδικά όλα τα μέρη του κάθε αυτοκινήτου πριν την παραγωγή για εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια χλμ για τα ακριβότερα, έχουν αποφασίσει τις ανοχές χρειάζονται όλα τα κινούμενα μέρη του αυτοκινήτου και μετά περνάνε στην παραγωγή έχοντας δώσει στον κινητήρα από κατασκευής τις ανοχές που χρειάζεται το μοτέρ για να μην πάθει ζημιά, τα εξαρτήματα του μοτέρ που παραλαμβάνουν ανάλογα με τις ανοχές έχουν και κωδικοποίηση ανοχών ώστε κατά το μοντάρισμα να μοντάρονται ταιριαγμένα, τα μπλόκ, τα έμβολα, οι μπιέλες, οι στρόφαλοι, είναι όλα με κωδικοποίηση ανοχών, σιγά μη καθόντουσαν να στρώνουν τα μοτέρ, το μοτέρ έρχεται μονταρισμένο και στεγνό, όταν φθάνει το αυτοκίνητο στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης έτοιμο με δοσομετρικές αντλίες του βάζουν λάδι, βαλβολίνες και λίγα λίγα λίτρα βενζίνης, το βάζουν μπροστά κάνουν ένα γρήγορα έλεγχο για λαμπάκια λαδιού, φόρτιση, πίεση λαδιού αν έχει και το οδηγούν στο πάρκινγκ, οι υπόλοιποι έλεγχοι έχουν γίνει πρίν, όταν τελειώνει η πλεξούδα μπαίνει η μπαταρία και ελέγχουν τα πάντα από ηλεκτρικής άποψης και προχωράει, όταν σε κάποια φάση παρατηρήσουν πρόβλημα ή δυσλειτουργία το τραβάνε από τη γραμμή συναρμολόγησης και υπάρχει προσωπικό και επιλαμβάνεται του προβλήματος και ανάλογα επιστρέφει στη γραμμή ή αν είναι ο τελευταίος έλεγχος μετά τα λάδια το πηγαίνουν στο πάρκινγ.
Σε κάθε τμήμα συναρμολήγησης υπάρχει και επιβλέπων προϊστάμενος που αποφασίζει κάθε στιγμή τι θα κάνει με το πρόβλημα, η γραμμή δεν μπορεί να σταματήσει για κανένα λόγο.
Αν γινόντουσαν επισταμένοι έλεγχοι σε κάθε αυτοκίνητο δεν θα υπήρχαν ανακλίσεις και τα αυτοκίνητα θα κόστιζαν πολύ περισσότερο.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....