-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μπορεί ο κάθε ένας να πει τι σημαίνει 'φιλόζωος' ?Και πως γίνεται να ΜΗΝ είμαστε φιλόζωοι?
Στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ που ζούμε όλα είναι δυνατά.....
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
...... Και τέλος θα έλεγα ας σταματήσει η ΠΑΡΑΙΟΥΛΑ να στήνει λαϊκά δικαστήρια μέσα απο το forum. Στο κάτω-κάτω δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων!Αυτο δεν το ηξερα... , χθές το υποψιάστηκα και θα το σκεφθώ πλεον πολύ σοβαρά αν θα ξανασχοληθώ...
-
Ειναι γεγονος οτι κανεις δεν μπορει να προβλεψει την αντιδραση ενος ζωου στο δρομο. Πολλες φορες αυτα βρισκονται στην ακρη, εσυ διατηρεις την πορεια σου κανονικα και πεταγονται την τελευταια στιγμη. Γενικα νομιζω οτι ειναι καλυτερο να κρατησεις την πορεια αφηνοντας λιγο το γκαζι γιατι ενας ελιγμος μπορει να θεσει σε κινδυνο τη ζωη σου, (με 120-140 Km/h δεν κανεις ευκολα ελιγμους) η τη ζωη αλλων.
Στα περισσοτερα δυστυχηματα του ειδους το ζωο πεταγεται μεσα στον δρομο ενω οταν βρισκεται ηδη μεσα συνηθως κανει στην ακρη. Αν κανεις και εσυ ελιγμο και το ζωο μπορει να ρθειτε μουρη με μουρη λιγο πιο διπλα!
Για μενα που ειμαι νεος οδηγος εχει σημασια να ελεγχω πρωτα το αυτοκινητο μου, για αυτο κραταω με τα δυο χερια το τιμονι και συνεχιζω την πορεια μου. Αν κανω ελιγμο δεν ειναι σιγουρο οτι δεν θα χτυπησω το ζωο οπως επισης δεν ειναι σιγουρο και αν θα μπορεσω να κρατησω το αμαξι η να το κατευθυνω εκει που εχω σκεφτει!
Εκεινη τη στιγμη δεν σκεφτομαι αν το σκοτωσω η οχι αλλα σκεφτομαι να προξενησω οσο λιγοτερο 'κακο' μπορω θετωντας υποψην μου πρωτα τη ζωη μου μαζι με των συνεπιβατων μου, μετα των υπολοιπων που βρισκονται στο δρομο και μετα του ζωου.Σε περιπτωση που ειναι παιδακι/ανθρωπος δεν ξερω τι θα κανω. Το σιγουρο ειναι οτι θα προσπαθησω να τον αποφυγω (μεσα στα λογικα πλαισια.) Γενικα ειναι περιπτωσεις που συνηθως δεν αντιδρας ετσι οπως περιγραφεις (μεσα στο φορουμ , σε φιλους κλπ) αλλα οπως επιβαλει η στιγμη.
Ευχομαι να μη τυχει ποτε σε κανενα .
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
...... Και τέλος θα έλεγα ας σταματήσει η ΠΑΡΑΙΟΥΛΑ να στήνει λαϊκά δικαστήρια μέσα απο το forum. Στο κάτω-κάτω δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων!
Αυτο δεν το ηξερα... , χθές το υποψιάστηκα και θα το σκεφθώ πλεον πολύ σοβαρά αν θα ξανασχοληθώ...
Παιδιά πώς τολμάτε και λέτε κάτι τέτοιο;;; (ημιειρωνικό το ύφος μου εδώ)
Takiskoym συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σου post. Προσωπικά αν με αιφνιδιάσει εμπόδιο (οτιδήποτε,από σκύλο έως άνθρωπο) δε θα σκεφτώ ούτε στιγμή να δοκιμάσω ελιγμό αποφυγής, ρισκάροντας μια σειρά αλυσιδωτών προβλημάτων. Γερά το τιμόνι,φρένο αν είμαι στην ευθεία(και δεν ακολουθεί κανείς) και ο Θεός βοηθός. ΦΥΣΙΚΑ, αν η ταχύτητά μου σε συνδυασμό με την απόσταση του εμποδίου επιτρέπει ασφαλή ελιγμό τότε δεν έχουμε τίποτα να συζητάμε.
Και ένα σχόλιο για τους φιλόζωους (πραγματικούς και μη): μήπως ώρες ώρες υπερβάλετε προκειμένου να (επι)δείξετε την ιδιότητά σας αυτή;; -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Και ένα σχόλιο για τους φιλόζωους (πραγματικούς και μη): μήπως ώρες ώρες υπερβάλετε προκειμένου να (επι)δείξετε την ιδιότητά σας αυτή;;αυτο ξαναρωτα το!! συμφωνω απολυτα και με τα προηγουμενα που εγραψες
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Και ένα σχόλιο για τους φιλόζωους (πραγματικούς και μη): μήπως ώρες ώρες υπερβάλετε προκειμένου να (επι)δείξετε την ιδιότητά σας αυτή;;Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεις κι εμένα στους ερωτηθέντες αλλά μια και θεωρώ τον εαυτό μου 'φιλόζωο' (όπως έδωσα τον ορισμό σε άλλη δημοσίευσή μου στο θέμα, και όχι ζωόφιλο) θα σου απαντήσω: Για τους φιλόζωους (όχι απαραίτητα ζωόφιλους) το να μην προσπαθήσεις να αποφύγεις να σκοτώσεις ένα ζώο χωρίς παράλληλα να διακινδυνεύσεις τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων ( ποιος θα το έκανε άλλωστε; ) αλλά θυσιάζοντας την ακεραιότητα του αυτοκινήτου σου αν χρειαστεί (και αυτό νομίζω είναι η ειδοποιός διαφορά) είναι εξαιρετικά ειδεχθές και προκαλεί υπεραντίδραση, όπως θα προκαλούσε π.χ. μια ρατσιστική δήλωση σε άλλους. Δε νομίζω κανείς να προσπάθησε να 'το παίξει' ζωόφιλος εδώ μέσα, τι νόημα θα είχε άλλωστε αφού δεν γνωριζόμαστε.
-
Για την ιστορία έχω κοντέψει να πάρω παραμάζωμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να αποφύγω μια γάτα αλλά έχω πατήσει μια άλλη (και είχα και την ατυχία να τη δώ από τον καθρέπτη οπισθοπορείας να σέρνεται προς την άκρη του δρόμου με τη λεκάνη και τα πίσω πόδια συντεθλιμμέμα ) επειδή το μόνο που μπορούσα να κάνω για να την αποφύγω χωρίς να πέσω πάνω σε άλλο κινούμενο αυτοκίνητο (ήμουν σε δρόμο με λωρίδες που είχε αρκετή κίνηση) ήταν να φρενάρω απελπισμένα, το οποίο δεν ήταν δυστυχώς αρκετό. Και επειδή λατρεύω τα γατιά χρειάστηκε μια βδομάδα για να μου φύγει η στενοχώρια.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Πάλι καλά να λες που τα σκυλιά δε γράφουνε σε forum, αλλιώς την είχαμε άσχημα...Διαγράφηκε απρεπής υπαινιγμός για άλλο μέλος του φόρουμ.
-
Υπενθυμίζω ότι τα ζώα και κοπάδια που πάνε σε δρόμους σύμφωνα με τον ΚΟΚ οφείλουν να φέρουν σήμαντρα και μετά τη δύση του ηλίου φανούς (στην αρχή και τέλος του κοπαδιού κλπ)!
Επίσης η κυκλοφορία πολλών οχημάτων που θεωρούνται αγροτικά μηχανήματα απαγορεύεται σε μεγάλους δρόμους κλπ. Εννοείται ότι αν το μέγιστο πλάτος ξεπερνά το πλάτος της λωρίδας πρέπει να έχει άδεια και να κινείται συνοδευόμενο με προβόλια κλπ. Επίσης εννοείται ότι οφείλουν αυτά και ό,τι ρυμουλκούν να έχουν τα υποχρεωτικά από το νόμο φώτα!
Τα σχετικά ατυχήματα θα λιγοστεύαν κατακόρυφα αν επιβάλλονταν οι παραπάνω νόμοι.....στην Ελλάδα ποιος θα τολμήσει όμως....Στην Αγγλία (που ξέρω) όποιος βγάζει βόλτα το σκύλο του μαζεύει σε σακούλα ότι αφήνει.... Στην Ελλάδα ελάχιστοι το κάνουν και τότε μερικοί τους κοροϊδεύουν κιόλας...
Κανονικά ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για τα περιττώματα του κατοικίδίου του και βέβαια είναι τιμωρητέο το λέρωμα κοινόχρηστων χώρων. Αν αρχίσουν να τιμωρούν αυτούς που αφήνουν το σκυλί τους να μου κατουράει το φρέσκο ελαστικό μου και να αφοδεύει στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι μου τότε θα φανεί ποιοι είναι οι πραγματικοί ζωόφιλοι και ποιοι δουλεύουν τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους! -
Θα συμφωνήσω με όσους είπαν ότι τα ζώα δεν πρέπει να περιορίζονται σε σπίτια αλλά θα πρέπει να ζουν ελεύθερα. Προσωπικά, έχω μεγάλη αγάπη για τα θηλαστικά, και ιδιαίτερα για τις γάτες, οι οποίες με έχουν συντροφέψει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Ποτέ δεν έχουμε κρατήσει γάτα αποκλειστικά στο σπίτι, πάντα την αφήνουμε ελεύθερη να βγαίνει, αν και με αυτό τον τρόπο έχουμε περάσει και δυσάρεστες καταστάσεις (ευθανασία λόγω αρρώστιας, εξαφανίσεις κ.λπ.). Επίσης, δίνω φαί σε γάτες που κυκλοφορούν κοντά στο σπίτι μου ή μπαίνουν στην είσοδο ή στο γκαράζ, ακόμα και αν δεν πλησιάζουν. Δεν τα λέω όλα αυτά για να επιβεβαιωθώ σαν 'ζωόφιλος' (παρεπιπτόντως, χάρηκα πολύ τον φίλο που ανέφερε τη διαφορά ζωοφιλίας-φιλοζωίας), απλά για να δώσω κάποια στοιχεία για τον εαυτό μου.
Στο θέμα, δεν έχω χτυπήσει ζώο στην εθνική. Σε επαρχιακό δίκτυο, έχει τύχει να συναντήσω σκατζόχοιρο και λαγό σε δρόμο, νυχτερινές ώρες, αλλά κατάφερα να τα αποφύγω με έναν απλό ελιγμό, βοηθούμενος από το γεγονός ότι δεν υπήρχε άλλο αυτοκίνητο γύρω μου.
Έχω χτυπήσει ένα σκύλο μέσα στην πόλη, σε μικρό και σχετικά στενό δρόμο, από καθαρά δική μου υπαιτιότητα - πήγαινα με 70 σε σημείο όπου θα έπρεπε να κινόμουν με 40 . Δε σταμάτησα γιατί σοκαρίστικα . Αυτό έγινε τον πρώτο χρόνο που είχα το δίπλωμα, κατά τον οποίο ήμουν λίγο 'κάφρος' σε θέματα ταχύτητας μέσα στη πόλη. Από τότε έχω αλλάξει νοοτροπία οδήγησης - σε σημείο που να απορώ πώς τα έκανα αυτά παλιότερα - και δε μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Μία φορά ακόμη, ως συνοδηγός, έζησα παρόμοιο περιστατικό με μια γάτα, η οποία πετάχτηκε τόσο ξαφνικά που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην οδηγό, λόγω κινήσης στο δρόμο. Τη νιώσαμε κάτω από τις δεξιές ρόδες του αυτοκινήτου (συγνώμη για την περιγραφή). Περιττό να σας πω ότι αυτά τα δύο περιστατικά είναι εντυπωμένα στη μνήμη μου πολύ ζωντανά και με στενοχωρούν αφάνταστα κάθε φορά που τα θυμάμαι. -
Μην βαζουμε ολα τα ζωα στην ιδια κατηγορια.Υπαρχουν τα ζωα που ζουν στην φυση και υπαρχουν και τα κατοικιδια.Ενα καναρινι για παραδειγμα,δεν μπορει να ζησει ελευθερο εξω.Δεν μπορει να επιβιωσει.
Ο σκυλος ειναι κατοικιδιο και δινει βαρυτητα στην αγελη του,στην οικογενεια δηλαδη και οχι στον χωρο.Ειναι περισσοτερο ευτυχισμενος σε ενα διαμερισμα με την 'αγελη' του,παρα μονος του σε ενα βουνο.Βεβαια,το σωστο ειναι να του προσφερεται και η ασκηση.
Μην παιρνουμε την ιδανικη κατασταση.Με την εννοια που γραφτηκε,ενα παιδι πρεπει να εχει τον κηπο του και ειναι εγκλημα να μεγαλωνει σε διαμερισμα.Δεν συμφωνω... -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Μην βαζουμε ολα τα ζωα στην ιδια κατηγορια.Υπαρχουν τα ζωα που ζουν στην φυση και υπαρχουν και τα κατοικιδια.Ενα καναρινι για παραδειγμα,δεν μπορει να ζησει ελευθερο εξω.Δεν μπορει να επιβιωσει.Ποιος στο είπε? Απλώς τα καναρίνια δεν είναι αυτόχθονα στη χώρα μας. Από εκεί που ήρθαν μια χαρά ζουν στο φυσικό περιβάλλον.
Είναι σαν να πάρεις ένα παιδάκι, να το κλείσεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και όταν μεγαλώσει να αποφανθείς πως δεν μπορεί να 'ζήσει ελεύθερο έξω'.
Ο σκυλος ειναι κατοικιδιο και δινει βαρυτητα στην αγελη του,στην οικογενεια δηλαδη και οχι στον χωρο.Ειναι περισσοτερο ευτυχισμενος σε ενα διαμερισμα με την 'αγελη' του,παρα μονος του σε ενα βουνο.Βεβαια,το σωστο ειναι να του προσφερεται και η ασκηση.
**Τι είναι αυτά που λες φίλε μου? Ακους τι γράφεις? Δε μου λες, πόσα και τι σκυλιά μεγάλωσες στη ζωή σου? **
Αν τα γράφεις για να αισθανθείς καλύτερα, λυπάμαι αλλά θα σε βγάλω από την αυταπάτη σου. Το γεγονός και μόνο ότι τα 'κατοικίδια' σκυλιά ζουν 4-5 χρόνια λιγώτερο από τα ελεύθερα θα έπρεπε να σε προβληματίσει, αλλά εσένα μάλλον σου φτάνει να έχεις 'παρέα' στο διαμέρισμά σου.
Μην παιρνουμε την ιδανικη κατασταση.Με την εννοια που γραφτηκε,ενα παιδι πρεπει να εχει τον κηπο του και ειναι εγκλημα να μεγαλωνει σε διαμερισμα.Δεν συμφωνω...
**Φυσικά **και πρέπει ένα παιδί να μεγαλώνει σε φυσικό περιβάλλον. Και βέβαια είναι έγκλημα να μεγαλώνει σε διαμέρισμα. Γιατί διαφωνείς?
-
Ενα καναρινι για παραδειγμα,δεν μπορει να ζησει ελευθερο εξω.Δεν μπορει να επιβιωσει.
Ο σκυλος ειναι κατοικιδιο ......
Ειναι περισσοτερο ευτυχισμενος σε ενα διαμερισμα με την 'αγελη' του,παρα μονος του σε ενα βουνο.Αλήθεια είναι περίεργο πώς επιβιώσαν τα καναρίνια τόσες χιλιάδες χρόνια προτού έρθει ο άνθρωπος κι αποφάσισε να τα βάλει σε κλουβί!
Δηλαδή όσοι έχουν καναρίνι βοηθάνε στη διατήρηση του είδους...?
Αν θες να βοηθήσεις πάρε κανέναν ρινόκερο ή καλύτερα 2 για να ζευγαρώνουν!
Ο σκύλος κατοικίδιο γιατί? Με ποια έννοια? Αν είναι ότι είναι ζώο εύκολα εξημερώσιμο και φιλικό στον άνθρωπο τότε πάρε ένα αρνάκι που είναι και πιο καλό για τις κρύες βραδιές λόγω μαλλιού! Και πιο οικονομικό, δεν τρώει κρέας και στα δύσκολα....το τρώς! Απλά παλιότερα ο σκύλος ως εύκολα εξημερώσιμος βόλευε στη χρήση του (υποδουλωμένος δηλαδή) σαν φύλακας, προστάτης κλπ. Κατοικίδιο όμως επειδή κάποιοι αρέσκονται να το κλείνουν στο σπίτι τους όχι. Αν είναι έτσι υπάρχουν και κατοικίδιοι πάνθηρες κλπ.
Βέβαια αφού θεωρείς τον εαυτό σου μέλος της αγέλης του χαρούμενου κι ευτυχισμένου σκύλου σου δικαιολογείσαι....Για τα παιδιά συμφωνώ με τον προηγούμενο!
-
Παίδες,δέν έχει εξημερωθεί ο σκύλος από τόν άνθρωπο,αλλά ο λύκος.
Ο σκύλος δέν είναι άγριο ζώο.Είναι οικόσιτο.Δέν απαντάται ο σκύλος πουθενά στόν κόσμο ώς αυτόχθον είδος.Ακόμα καί τά Αφρικανικά αγριόσκυλα καί τά Αυστραλιανά Ντίνγκο προέρχωνται από κατοικίδια σκυλιά.Καί φυσικά αγαπάνε τήν αγέλη τους(τήν οποία τήν έχουν αντικαταστήσει μέ τήν Ανθρώπινη οικογένεια) καί τόν ηγέτη τής αγέλης(τόν οποίο έχουν αντικαταστήσει μέ τόν Ανθρωπο-αφεντικό)λόγω τού ότι ή εξέλιξή τους τό πρόσταξε νά γίνουν αγελαία όντα.
Φυσικά ξετρελαίνωνται νά έχουν τήν ελευθερία κίνησης,αλλά πάντα τό βράδυ επιστρέφουν στήν φωλιά τους. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παίδες,δέν έχει εξημερωθεί ο σκύλος από τόν άνθρωπο,αλλά ο λύκος.
Ο σκύλος δέν είναι άγριο ζώο.Είναι οικόσιτο.Δέν απαντάται ο σκύλος πουθενά στόν κόσμο ώς αυτόχθον είδος.Ακόμα καί τά Αφρικανικά αγριόσκυλα καί τά Αυστραλιανά Ντίνγκο προέρχωνται από κατοικίδια σκυλιά.Καί φυσικά αγαπάνε τήν αγέλη τους(τήν οποία τήν έχουν αντικαταστήσει μέ τήν Ανθρώπινη οικογένεια) καί τόν ηγέτη τής αγέλης(τόν οποίο έχουν αντικαταστήσει μέ τόν Ανθρωπο-αφεντικό)λόγω τού ότι ή εξέλιξή τους τό πρόσταξε νά γίνουν αγελαία όντα.
Φυσικά ξετρελαίνωνται νά έχουν τήν ελευθερία κίνησης,αλλά πάντα τό βράδυ επιστρέφουν στήν φωλιά τους.Τελευταίες μελέτες, με βάση το μιτοχονδριακό DNA (που περνάει αυτούσιο στους θηλυκούς απογόνους από τις μητέρες), δείχνουν ότι όλες οι ράτσες σκυλιών στον κόσμο προέρχονται από 5 εξημερωμένες λύκαινες, κάπου στην περιοχή της Ανατολικής Κίνας, πριν από περίπου 12-13 χιλ. χρόνια.
Ανδρέα έχεις δίκιο αλλά το ότι τα σκυλιά (όπως και οι λύκοι εξάλλου) είναι αγελλαία ζώα δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κλείνουμε σε ένα μπαλκόνι 2x0.5 μέτρα (όπως έχει κάνει ένας γείτονας μου με ένα Ροτβάϊλερ που ελπίζω κάποια μέρα να τρελαθεί και να τον φάει )
-
Κυριοι,να διαβαζουμε τι γραφει ο αλλος,να σκεφτομαστε και μετα να γραφουμε.
Οσον αφορα τα καναρινια,αναφερομαι στο συγκεκριμενο ειδος που αναπαραγεται στην χωρα μας.Ειναι ζωα κατοικιδια.Δεν γυρνω χιλιετιες πισω να δω αν οι προγονοι των σημερινων καναρινιων,ζουσαν ελευθερα.Επισημαινω το γεγονος οτι σημερα αυτα τα καναρινια δεν εχουν την δυνατοτητα να ζησουν ελευθερα.Αλλωστε,το ιδιο συμβαινει και με τον ανθρωπο.Καποτε ζουσε στην υπαιθρο,κατω απο σπηλιες και κυνηγουσε.Τωρα δεν μπορει να κανει το ιδιο.Μιλουμε για σημερα και κατω απο τις υπαρχουσες συνθηκες...
Κανετε τεραστιο λαθος να νομιζετε οτι ο σκυλος δεν ειναι κατοικιδιο και οτι εχει προβλημα να ζει σε διαμερισμα.Σαφως,χρειαζεται την ασκηση του αλλα απο εκει και περα,χρειαζεται την 'οικογενεια' του...
Προσωπικα,δεν χρειαζεται να αισθανθω καλυτερα για κατι,εφ'οσον εχω μεγαλωσει αρκετους σκυλους(και οχι σκυλια) τοσο σε διαμερισμα,οσο και σε μονοκατοικια.Καμμια μελετη δεν αναφερει οτι οι ελευθεροι σκυλοι ζουν περισσοτερα χρονια.Απο προσωπικη εμπειρια,δεν εχω δει διαφορα.Εχω δει ομως οτι απο την στιγμη που ασκειται οσο πρεπει ο σκυλος,επιστρεφει και περνα αρκετες ωρες εντος του σπιτιου.
Το ποσο υπευθυνα βλεπω εγω τον σκυλο και αν μου φτανει να τον εχω ως 'παρεα',μου αρκει που το ξερω εγω.Δεν θα ριξω χαμηλα το επιπεδο μου και να αρχισω να υποθετω διαφορα για τους αλλους.
Διαπιστωνω οτι δεν εχουν ιδεα καποιοι απο ψυχολογια και τροπο ζωης του σκυλου και το χειροτερο ειναι οτι παριστανουν πως εχουν...
Οσον αφορα το παιδι,του κανει καλο και η φυση,αλλα δεν περνω στο αλλο ακρο να πω οτι ειναι εγκλημα να μεγαλωνει στο διαμερισμα.Ολα χρειαζονται με μετρο.Καλο ειναι να του προσφερουμε σε ισορροπια ποικιλια τροπων ζωης αλλα δεν θα φτασω να χαρακτηρισω εγκληματιες ολους τους γονεις που μεγαλωνουν παιδια σε διαμερισμα.Μην λεμε ο,τι θελουμε...
Τελος,καλυτερα να βλεπουν αλλοι αυτα που γραφουν,γιατι οι δεκαδες τοποθετησεις σε ενα θεμα 2 ημερων,δειχνει το αντιθετο...
-
Κυριοι,να διαβαζουμε τι γραφει ο αλλος,να σκεφτομαστε και μετα να γραφουμε.Οσον αφορα τα καναρινια,αναφερομαι στο συγκεκριμενο ειδος που αναπαραγεται στην χωρα μας.Ειναι ζωα κατοικιδια.Δεν γυρνω χιλιετιες πισω να δω αν οι προγονοι των σημερινων καναρινιων,ζουσαν ελευθερα.Επισημαινω το γεγονος οτι σημερα αυτα τα καναρινια δεν εχουν την δυνατοτητα να ζησουν ελευθερα.Αλλωστε,το ιδιο συμβαινει και με τον ανθρωπο.Καποτε ζουσε στην υπαιθρο,κατω απο σπηλιες και κυνηγουσε.Τωρα δεν μπορει να κανει το ιδιο.Μιλουμε για σημερα και κατω απο τις υπαρχουσες συνθηκες...
Κανετε τεραστιο λαθος να νομιζετε οτι ο σκυλος δεν ειναι κατοικιδιο και οτι εχει προβλημα να ζει σε διαμερισμα.Σαφως,χρειαζεται την ασκηση του αλλα απο εκει και περα,χρειαζεται την 'οικογενεια' του...
Προσωπικα,δεν χρειαζεται να αισθανθω καλυτερα για κατι,εφ'οσον εχω μεγαλωσει αρκετους σκυλους(και οχι σκυλια) τοσο σε διαμερισμα,οσο και σε μονοκατοικια.Καμμια μελετη δεν αναφερει οτι οι ελευθεροι σκυλοι ζουν περισσοτερα χρονια.Απο προσωπικη εμπειρια,δεν εχω δει διαφορα.Εχω δει ομως οτι απο την στιγμη που ασκειται οσο πρεπει ο σκυλος,επιστρεφει και περνα αρκετες ωρες εντος του σπιτιου.
Το ποσο υπευθυνα βλεπω εγω τον σκυλο και αν μου φτανει να τον εχω ως 'παρεα',μου αρκει που το ξερω εγω.Δεν θα ριξω χαμηλα το επιπεδο μου και να αρχισω να υποθετω διαφορα για τους αλλους.
Διαπιστωνω οτι δεν εχουν ιδεα καποιοι απο ψυχολογια και τροπο ζωης του σκυλου και το χειροτερο ειναι οτι παριστανουν πως εχουν...
Οσον αφορα το παιδι,του κανει καλο και η φυση,αλλα δεν περνω στο αλλο ακρο να πω οτι ειναι εγκλημα να μεγαλωνει στο διαμερισμα.Ολα χρειαζονται με μετρο.Καλο ειναι να του προσφερουμε σε ισορροπια ποικιλια τροπων ζωης αλλα δεν θα φτασω να χαρακτηρισω εγκληματιες ολους τους γονεις που μεγαλωνουν παιδια σε διαμερισμα.Μην λεμε ο,τι θελουμε...
Τελος,καλυτερα να βλεπουν αλλοι αυτα που γραφουν,γιατι οι δεκαδες τοποθετησεις σε ενα θεμα 2 ημερων,δειχνει το αντιθετο...
Εντάξει κύριε καθηγητά, σας αφήνουμε ήσυχο να εκθέσετε τις απόψεις σας περί αυτοχθόνων καναρινιών και ανθρώπων των σπηλαίων.
-
Δεν ειμαι εγω αυτος που εκανα 'quote'σε καποιον,ουτε αυτος που εγραψε με εντονα γραμματα,ουτε αυτος που απευθυνεται σε δευτερο προσωπο.
Μπορω να σχολιασω πολλα,αλλα η αδιαφορια ειναι η καλυτερη αντιμετωπιση.
Καλυτερα αδιαφορια παρα εικονιδια αντι απουσιας επιχειρηματων... -
Δεν ειμαι εγω αυτος που εκανα 'quote'σε καποιον,ουτε αυτος που εγραψε με εντονα γραμματα,ουτε αυτος που απευθυνεται σε δευτερο προσωπο.
Μπορω να σχολιασω πολλα,αλλα η αδιαφορια ειναι η καλυτερη αντιμετωπιση.
Καλυτερα αδιαφορια παρα εικονιδια αντι απουσιας επιχειρηματων...Εντάξει, μήνυμα ελήφθη. Μέχρι να μεγαλώσεις θα σου περάσει.
Μέχρι τότε, ban.
-
Λοιπόν πρέπει να υπήρχε κάτι σαν καθρέφτης στο φόρουμ ώστε να κοιταζόμαστε μερικές φορές ώστε να συνειδητοποιούμε ότι εμείς οι ίδιοι κάνουμε μερικές φορές ακριβώς αυτά για τα οποία κατηγορούμε τους άλλους.....
....και ενώ κάποιες φορές και εγώ θα έπρεπε να έχω κοιτάξει τον καθρέφτη το αναφέρω σε αυτό το θέμα μήπως κοιταχτεί και κανένας άλλος....
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?