Mar 3, 2004, 5:23 PM

Κυριοι,να διαβαζουμε τι γραφει ο αλλος,να σκεφτομαστε και μετα να γραφουμε.

Οσον αφορα τα καναρινια,αναφερομαι στο συγκεκριμενο ειδος που αναπαραγεται στην χωρα μας.Ειναι ζωα κατοικιδια.Δεν γυρνω χιλιετιες πισω να δω αν οι προγονοι των σημερινων καναρινιων,ζουσαν ελευθερα.Επισημαινω το γεγονος οτι σημερα αυτα τα καναρινια δεν εχουν την δυνατοτητα να ζησουν ελευθερα.Αλλωστε,το ιδιο συμβαινει και με τον ανθρωπο.Καποτε ζουσε στην υπαιθρο,κατω απο σπηλιες και κυνηγουσε.Τωρα δεν μπορει να κανει το ιδιο.Μιλουμε για σημερα και κατω απο τις υπαρχουσες συνθηκες...

Κανετε τεραστιο λαθος να νομιζετε οτι ο σκυλος δεν ειναι κατοικιδιο και οτι εχει προβλημα να ζει σε διαμερισμα.Σαφως,χρειαζεται την ασκηση του αλλα απο εκει και περα,χρειαζεται την 'οικογενεια' του...

Προσωπικα,δεν χρειαζεται να αισθανθω καλυτερα για κατι,εφ'οσον εχω μεγαλωσει αρκετους σκυλους(και οχι σκυλια) τοσο σε διαμερισμα,οσο και σε μονοκατοικια.Καμμια μελετη δεν αναφερει οτι οι ελευθεροι σκυλοι ζουν περισσοτερα χρονια.Απο προσωπικη εμπειρια,δεν εχω δει διαφορα.Εχω δει ομως οτι απο την στιγμη που ασκειται οσο πρεπει ο σκυλος,επιστρεφει και περνα αρκετες ωρες εντος του σπιτιου.

Το ποσο υπευθυνα βλεπω εγω τον σκυλο και αν μου φτανει να τον εχω ως 'παρεα',μου αρκει που το ξερω εγω.Δεν θα ριξω χαμηλα το επιπεδο μου και να αρχισω να υποθετω διαφορα για τους αλλους.

Διαπιστωνω οτι δεν εχουν ιδεα καποιοι απο ψυχολογια και τροπο ζωης του σκυλου και το χειροτερο ειναι οτι παριστανουν πως εχουν...

Οσον αφορα το παιδι,του κανει καλο και η φυση,αλλα δεν περνω στο αλλο ακρο να πω οτι ειναι εγκλημα να μεγαλωνει στο διαμερισμα.Ολα χρειαζονται με μετρο.Καλο ειναι να του προσφερουμε σε ισορροπια ποικιλια τροπων ζωης αλλα δεν θα φτασω να χαρακτηρισω εγκληματιες ολους τους γονεις που μεγαλωνουν παιδια σε διαμερισμα.Μην λεμε ο,τι θελουμε...

Τελος,καλυτερα να βλεπουν αλλοι αυτα που γραφουν,γιατι οι δεκαδες τοποθετησεις σε ενα θεμα 2 ημερων,δειχνει το αντιθετο...