-
Καλά κάνεις και τα γράφεις αδερφέ πρώτη φορά το διαβάζω και εγώ ήμουν σίγουρος ότι γράφουν μόνο πίσω. Έχουν και οι γαμημένοι το όριο στα 60, εθνική σου λέει μετά.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Καλά κάνεις και τα γράφεις αδερφέ πρώτη φορά το διαβάζω και εγώ ήμουν σίγουρος ότι γράφουν μόνο πίσω. Έχουν και οι γαμημένοι το όριο στα 60, εθνική σου λέει μετά.Eυχαριστω για το σχολιο φιλε, ειμαι παθον για αυτο τα γραφω, καθως εκανα το δρομολογιο χανια- ρεθυμνο τουλαχιστον 15 φορες τον μηνα, κι ετσι ξερω καθε λακουβα και καθε καμερα του δρομου... Προσοχη λοιπον
-
Η πληροφορηση που εχω για τις καμερες ειναι οτι εντος νομου δουλευουν περιστασιακα και με διαφορετικη σειρα και ανα περιοχη.
Δηλ αυτο το τριημερο δουλευουν οι καμερες Μεσολογγιου Ναυπακτου και το αλλο Αγρινιου Αμφιλοχιας πχ. Οριο τα 120χλμ συμφωνα με αστυνομικη πληροφορηση . -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Η πληροφορηση που εχω για τις καμερες ειναι οτι εντος νομου δουλευουν περιστασιακα και με διαφορετικη σειρα και ανα περιοχη.
Δηλ αυτο το τριημερο δουλευουν οι καμερες Μεσολογγιου Ναυπακτου και το αλλο Αγρινιου Αμφιλοχιας πχ. Οριο τα 120χλμ συμφωνα με αστυνομικη πληροφορηση .Kι εγω την ιδια γνωση εχω για τις καμερες στην περιοχη μου/Κρητη, δουλευουν περιστασιακα μια η μια μια η αλλη, και για συγκεκριμενες συνηθως ωρες της ημερας
-
Ενημέρωση από την Δ. Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι. Η κάμερα που έγραφε στο Ευηνοχώρι, στο ρεύμα προς Αντίρριο, μάλλον είναι εκτός λειτουργίας λόγω πυροβολισμών (φαίνονται οι τρύπες). Ενεργοποιήθηκαν και προς τα Ιωάννινα ορισμένες. Συνάντησα 2 φορές να έχει φλας, αλλά να μην λειτουργεί το ραντάρ, την κάμερα στο Κουκλέσι, στο ρεύμα προς Αντίρριο.
Επίσης, το μπλόκο που ήταν στο Ρίβιο (το κλασσικό σημείο) έχει μετακινηθεί νοτιότερα, λογικά, προς το προηγούμενο χωρίο, στην κατηφορική ευθεία που μαζεύεις αρκετά χιλιόμετρα.
Ο χρήστης loumidis15 έγραψε:
Με εγραψε κανονικοτατα με την μπροστινη μερια του αυτοκινητου , απλα ειχαν μουτζουρωσει με μαρκαδορο τον οδηγο-εμενα δηλαδη (ναι, με ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ).
Αυτο που μου εκανε εντυπωσ ηταν η φωτογραφια, αφου την ειδα, ηταν σαν μια κανονικη φωτο απο κινητο ας πουμε, τραβηγμενη απο το υψος της καμερας, και απο διπλα ενα πρασινο σχημα σαν 'γραφημα' που υπολογιζε οτι πηγενα με 77Μήπως σου έδωσαν την φωτογραφία να την ανεβάσεις; Αν την έχεις, θα σβήσεις το νούμερο και ό,τι άλλο σε στιγματίζει.
Ευχαριστώ.
-
Καλημερα φιλε...
Δυστυχως οχι δεν πηρα την φωτογραφια, αυτο ειναι σιγουρο, δεν ξερω ομως αν γενικοτερα τις δινουν αυτες, οπως προειπα ημουν 'μουντζουρομενος' και οποιος θελει το πιστευει, εγω το ειπα για να προειδοποιησω .... Μονο το ροζ χαρτακι της κλησης 40 ευρω μου εδωσαν-σιγα την κληση δηλαδη ...Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ενημέρωση από την Δ. Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι. Η κάμερα που έγραφε στο Ευηνοχώρι, στο ρεύμα προς Αντίρριο, μάλλον είναι εκτός λειτουργίας λόγω πυροβολισμών (φαίνονται οι τρύπες). Ενεργοποιήθηκαν και προς τα Ιωάννινα ορισμένες. Συνάντησα 2 φορές να έχει φλας, αλλά να μην λειτουργεί το ραντάρ, την κάμερα στο Κουκλέσι, στο ρεύμα προς Αντίρριο.Επίσης, το μπλόκο που ήταν στο Ρίβιο (το κλασσικό σημείο) έχει μετακινηθεί νοτιότερα, λογικά, προς το προηγούμενο χωρίο, στην κατηφορική ευθεία που μαζεύεις αρκετά χιλιόμετρα.
Με εγραψε κανονικοτατα με την μπροστινη μερια του αυτοκινητου , απλα ειχαν μουτζουρωσει με μαρκαδορο τον οδηγο-εμενα δηλαδη (ναι, με ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ).
Αυτο που μου εκανε εντυπωσ ηταν η φωτογραφια, αφου την ειδα, ηταν σαν μια κανονικη φωτο απο κινητο ας πουμε, τραβηγμενη απο το υψος της καμερας, και απο διπλα ενα πρασινο σχημα σαν 'γραφημα' που υπολογιζε οτι πηγενα με 77Μήπως σου έδωσαν την φωτογραφία να την ανεβάσεις; Αν την έχεις, θα σβήσεις το νούμερο και ό,τι άλλο σε στιγματίζει.
Ευχαριστώ.
-
Eπισης, για αυτους που κινουνται στον ΒΟΑΚ, παιδια προσοχη, ειναι που ειναι χαλια ο δρομος και γεματο τουριστες...
Υπ οψιν υπαρχει και ΚΙΝΗΤΟ ΡΑΝΤΑΡ.... -
Καλησπέρα παιδιά χθες το βράδυ ενω γυρνούσα Αθήνα με την οικογένεια μου (οδηγος ο πατερας μου συνοδηγός η μητέρα μου κ εγω πισω) γυρω στις 11παρα από δεξιά βλέπουμε να αναβοσβήνει ένα φως και να μας πλησιάζει ο πατέρας μου έκοψε λιγο αλλα δεν σταμάτησε όταν γύρισα το κεφαλι μου πισω είδα κρυμμένο ένα λευκό αυτοκίνητο και τον τυπο να γυρνάει σε αυτό είπα στον πατέρα μου πως πρέπει να ήταν αστυνομία αλλα με το δικιο του μου λεει ποτέ δεν ξέρεις εδω στην ερημιά (φοβήθηκε τόσα ακούμε) λιγο ποιο περα το περιπολικό έρχεται πίσω μας, μας κάνει σήμα σταματάμε και ζητάει αδεια ασφαλεια δίπλωμα οταν βλεπει πως ολα είναι εντάξει με εντελώς άσχημο τόνο ρωτάει γιατί δεν σταμάτησες? Ο πατερας μου του λέει δεν κατάλαβα τι ήσασταν το περιπολικό δεν φαινόταν εσείς το ίδιο (δεν φορουσε την κιτρινη φοσφοριζε μπλούζα την πρώτη φορά, ενω οταν μας σταματησε φορούσε μονο ο ενας απο τους δυο) τελοσπαντων αρχιζει να μας γράφει για υπερβολική ταχύτητα μη συμμόρφωση και για ζωνη
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής- στο πρόστιμο αναγράφει 101χλμ(ρανταρ) αντι για 70 (ταμπέλα που να ελεγε 70εγω δεν είδα) επισεις αμφιβαλω αν ειμασταν με 101 γυρω στα 90 πρέπει να ειμασταν , δεν έπρεπε να μας δείξει την 'φωτογραφια'
- επιτρέπεται 11 η ώρα το βραδυ να σε σταματάει τροχαία σε δρόμο χωρις φωτισμό χωρίς να φαίνεται το περιπολικό χώρις να φοράει την φοσφοριζε μπλούζα και επειδη δεν σταμάτησες να σε γραφει για μη συμορφωση? 3ο οδηγός και συνοδηγός φορουσαν ζώνη μπορεί να γράψει για ζωνη τους πίσω??
Το συνολικό πρόστιμο είναι 465€
Απο ότι διάβασα από 30km το πρόστιμο ειναι 350€ μου φαίνεται πολύ περίεργο πως μας έπιασε με 101 ακριβως με +31km δηλαδή ασε που ταμπέλα για οριο ταχύτητας δεν ειδαμε πουθενά επισεις στην αρχη μας ειπε υπερβολικη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή σε κατοικημενη περιοχη το όριο είναι 50και οχι 70 απο οσο ξέρω τι να πεις..
ζωνη για τους πισω και η μη σημορφωση πόσο είναι?
Θεωρώ τελείως άδικο τον τρόπο που λειτουργεισαν και πιστεύω πως μας στοχευσαν για κάποιο λόγο για αυτό και καθολη την διάρκεια ήταν εριστικοι και αγενείς απεναντι μας εχει καποιος καμια ιδεα για το τι μπορω να κάνω?
-
Ο χρήστης giannakhc έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά χθες το βράδυ ενω γυρνούσα Αθήνα με την οικογένεια μου (οδηγος ο πατερας μου συνοδηγός η μητέρα μου κ εγω πισω) γυρω στις 11παρα από δεξιά βλέπουμε να αναβοσβήνει ένα φως και να μας πλησιάζει ο πατέρας μου έκοψε λιγο αλλα δεν σταμάτησε όταν γύρισα το κεφαλι μου πισω είδα κρυμμένο ένα λευκό αυτοκίνητο και τον τυπο να γυρνάει σε αυτό είπα στον πατέρα μου πως πρέπει να ήταν αστυνομία αλλα με το δικιο του μου λεει ποτέ δεν ξέρεις εδω στην ερημιά (φοβήθηκε τόσα ακούμε) λιγο ποιο περα το περιπολικό έρχεται πίσω μας, μας κάνει σήμα σταματάμε και ζητάει αδεια ασφαλεια δίπλωμα οταν βλεπει πως ολα είναι εντάξει με εντελώς άσχημο τόνο ρωτάει γιατί δεν σταμάτησες? Ο πατερας μου του λέει δεν κατάλαβα τι ήσασταν το περιπολικό δεν φαινόταν εσείς το ίδιο (δεν φορουσε την κιτρινη φοσφοριζε μπλούζα την πρώτη φορά, ενω οταν μας σταματησε φορούσε μονο ο ενας απο τους δυο) τελοσπαντων αρχιζει να μας γράφει για υπερβολική ταχύτητα μη συμμόρφωση και για ζωνη
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής- στο πρόστιμο αναγράφει 101χλμ(ρανταρ) αντι για 70 (ταμπέλα που να ελεγε 70εγω δεν είδα) επισεις αμφιβαλω αν ειμασταν με 101 γυρω στα 90 πρέπει να ειμασταν , δεν έπρεπε να μας δείξει την 'φωτογραφια'
- επιτρέπεται 11 η ώρα το βραδυ να σε σταματάει τροχαία σε δρόμο χωρις φωτισμό χωρίς να φαίνεται το περιπολικό χώρις να φοράει την φοσφοριζε μπλούζα και επειδη δεν σταμάτησες να σε γραφει για μη συμορφωση? 3ο οδηγός και συνοδηγός φορουσαν ζώνη μπορεί να γράψει για ζωνη τους πίσω??
Το συνολικό πρόστιμο είναι 465€
Απο ότι διάβασα από 30km το πρόστιμο ειναι 350€ μου φαίνεται πολύ περίεργο πως μας έπιασε με 101 ακριβως με +31km δηλαδή ασε που ταμπέλα για οριο ταχύτητας δεν ειδαμε πουθενά επισεις στην αρχη μας ειπε υπερβολικη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή σε κατοικημενη περιοχη το όριο είναι 50και οχι 70 απο οσο ξέρω τι να πεις..
ζωνη για τους πισω και η μη σημορφωση πόσο είναι?
Θεωρώ τελείως άδικο τον τρόπο που λειτουργεισαν και πιστεύω πως μας στοχευσαν για κάποιο λόγο για αυτό και καθολη την διάρκεια ήταν εριστικοι και αγενείς απεναντι μας εχει καποιος καμια ιδεα για το τι μπορω να κάνω?
Για την ταχύτητα σου έδειξε το ραντάρ ότι έγραψε 101? αν δεν σου έδειξε κάτι τέτοιο φυσικά δεν πληρώνεις τπτ, αν στο έδειξε δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Χωρίς να έχουν αποδείξεις, εννοείται μπορείς να το αμφισβητήσεις και να μην πληρώσεις. Επίσης το όριο σε κατοικημένη περιοχή είναι 60 πλέον και όχι 50, εκτός και αν υπάρχει κάποια πινακίδα που να σου λέει το αντίθετο.
Στο 2ο ερώτημα, μπορεί να σε σταματήσει οποιαδήποτε ώρα εννοείται της ημέρας, τώρα για τις φωσφωριζέ μπλούζες και τους φωτισμούς άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Στο 3ο ναι, μπορεί να σε γράψει και για τους πίσω γιατί είναι υποχρεωτικό να φοράνε όλοι όσοι είναι στο αμάξι ζώνη και έχει και το ανάλογο πρόστιμο.
Για τα 2 πρώτα μπορείς να πας και να διαμαρτυρηθείς πάντως, εφ' όσον φυσικά μπορείς να τα αποδείξεις, για το 3ο δεν γίνεται τπτ. Όσο για την αγένεια πιστεύω ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, πιο πολύ θα χάσεις το δίκιο σου και αν δεν μπορείς να αποδείξεις αυτό που λες ότι σας στόχευσαν, πιο πιθανόν μπλεγμένος θα βγεις. Καλή τύχη -
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ όλοι οι επιβάτες στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ζώνη ασφαλείας. Αν δεν κάνω λάθος το πρόστιμο για αυτούς είναι 80 ευρώ. Η τροχαία έχει κάθε δικαιώμα να σταματήσει για έλεγχο οποιοδήποτε όχημα, σε οποιοδήποτε δρόμο 24 ώρες το 24ώρο. Η μη υπόδειξη σε σήματα τροχονόμου έχει πρόστιμο επίσης στα 150 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Σίγουρα η συμπεριφορά τους δεν ήταν σωστή καθώς είναι υποχρεωμένοι να μιλάνε πάντα στο πλυθηντικό και κόσμια σε κάθε πολίτη αλλά αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορείς να αποδείξεις, οπότε άκρη δε θα βγάλεις ποτέ. Όσον αφορά τη ταχύτητα αν υπέγραψες πως αποδέχεσαι τη παράβαση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μετά. Για να σε γράψουν με ραντάρ όμως έχω την εντύπωση πως πρέπει να προηγείται πινακίδα που να αναγράφει πως οι παραβάσεις ελέγχονται με τεχνικά μέσα.
-
Eπισης, για αυτους που κινουνται στον ΒΟΑΚ, παιδια προσοχη, ειναι που ειναι χαλια ο δρομος και γεματο τουριστες...Οι οποίοι ξεκωλιάρηδες πάνε σιγά και αριστερά.
Υπ οψιν υπαρχει και ΚΙΝΗΤΟ ΡΑΝΤΑΡ....
Πράγματι, τους έχω εντοπίσει με ενεργοποιημένο 2 φορές το τελευταίο χρόνο. Ήταν Skoda Octavia άσπρο. Και τις 2 κοντά στο Ρέθυμνο.
-
To μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πας στην τοπικη τροχαια και να παραπονεθεις εγγραφως για 'μη συμμορφωση' ειδικα αν δεν φαινονταν στο σκοταδι. Μου ετυχε και τελικα δεν εφαγα την κληση.
Σε ολα τα αλλα εχουν δικιο , εκτος απο την κλασσικη αγενεια των τροχαιων....
-
Eπισης, για αυτους που κινουνται στον ΒΟΑΚ, παιδια προσοχη, ειναι που ειναι χαλια ο δρομος και γεματο τουριστες...
Οι οποίοι ξεκωλιάρηδες πάνε σιγά και αριστερά.
Υπ οψιν υπαρχει και ΚΙΝΗΤΟ ΡΑΝΤΑΡ....
Πράγματι, τους έχω εντοπίσει με ενεργοποιημένο 2 φορές το τελευταίο χρόνο. Ήταν Skoda Octavia άσπρο. Και τις 2 κοντά στο Ρέθυμνο.
Aκριβως, δεν εδωσα πληροφοριες γιατι δεν ηξερα αν επρεπε, το εχω πετυχει και στην λεοφορο σουδας-φανταζομαι πηγενε στο μεγαρο, και στον δρομο του αεροδρομιου... Επισης ¨¨κρυμενο' στην παρακαμψη που κανει ο δρομος λιγο μετα τον Αγιο φανουριο πηγενοντας απο ρεθυμνο προς χανια....
-
Aκριβως, δεν εδωσα πληροφοριες γιατι δεν ηξερα αν επρεπε,.
Σιγά μην τους θίξουμε.
το εχω πετυχει και στην λεοφορο σουδας-φανταζομαι πηγενε στο μεγαρο, και στον δρομο του αεροδρομιου...
Πώς κατάλαβες ότι μετρούσανε;
Επισης ¨¨κρυμενο' στην παρακαμψη που κανει ο δρομος λιγο μετα τον Αγιο φανουριο πηγενοντας απο ρεθυμνο προς χανια....
Κρυμμένους τους είδα προ καμιά βδομάδα στο κόμβο του Γερανίου και μετρούσαν αυτούς που ερχόταν από Καστελλι.
-
Aκριβως, δεν εδωσα πληροφοριες γιατι δεν ηξερα αν επρεπε,.
Σιγά μην τους θίξουμε.
το εχω πετυχει και στην λεοφορο σουδας-φανταζομαι πηγενε στο μεγαρο, και στον δρομο του αεροδρομιου...
Πώς κατάλαβες ότι μετρούσανε;
Επισης ¨¨κρυμενο' στην παρακαμψη που κανει ο δρομος λιγο μετα τον Αγιο φανουριο πηγενοντας απο ρεθυμνο προς χανια....
Κρυμμένους τους είδα προ καμιά βδομάδα στο κόμβο του Γερανίου και μετρούσαν αυτούς που ερχόταν από Καστελλι.
Δεν ειπα οτι γραφανε οταν τους ειδα απλα ειπα οτι τους ειδα... σιγουρα γραφανε οταν ηταν στο 'παρκινγκ' διπλα απο τον αγιο φανουριο , κοντα στους αγιους παντες..
Τωρα φανταζομαι ειναι καποιες μερες εδω, καποιες μερες εκει και κανουν μπλοκα, ειδικα τωρα που μερικες καμερες φανταζομαι ισως δεν δουλευουν αφου καποιος τις εσπασε, εχω δει να εχει σπασει σε μερικες το τζαμι, αλλα να δουλειει το πανω τζαμι-φλας...
επισης την συγκεκριμμενη οκταβια εχω δει αρκετους μηνες πριν στις βρυσες να περιεργαζεται το κουτι που εχει απο κατω μια απο τις 2 καμερες, φανταζομαι για συλλογη στοιχειων, οποτε πιθανολογω οτι εχει εξειδικευμενη δουλεια...
Κριμα παντως που πιανουν τους φουκαραδες που πανε με 65 σε οριο 60 και οχι τον καθε εξυπνο ανασφαλιστο , πιθανον πιωμενο οδηγο που περναει 12 το βραδυ απο καποιο μερος και απλα τυχαινει να μην ειναι εκει να το καταγραψουν... -
Είχα δει καμπόσες καμένες και νόμιζα ότι παίζουν μεταξύ τους 31 και καίγονται.
Δε το περίμενα ότι καίγονται έτσι, για δες ρε που φτάσαμε. https://www.youtube.com/watch?v=nRnlRurTwFg
-
Mη συμμόρφωση θα ήταν αν σε κατεδίωκαν με φάρο και εσύ δεν σταματούσες. Όχι επειδή δεν ήταν εμφανής η παρουσία τους. Για το ραντάρ να διαμαρτυρηθείς εγγράφως στο διοικητή ζητώντας να μάθεις αν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις. Τέλος επειδή αυτός σωρευτικά έγραψε τόσες παραβάσεις που δείχνει εκδικητικότητα, καλά που δεν σε έγραψε για φαρμακείο, να ζητήσεις δικαστήριο επικαλούμενος μάρτυρες π.χ. ότι το ταχύμετρο έγραφε 90 και σε έγραψε 101 ακριβώς για μεγιστοποίηση προστίμου και επειδή αντέτεινες ότι δεν ήταν ορατό το περιπολικό και φοβήθηκες για την ασφάλειά σου και των επιβαινόντων.
ΥΓ Δεν αναφέρεις καθόλου περιοχή. Που συνέβησαν όλα αυτά; Πήγες να εξακριβώσεις αν υπήρχε όντως πινακίδα ορίου ταχύτητας. Αλλιώς ισχύει το γενικό όριο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο 80χλμ.
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Επίσης το όριο σε κατοικημένη περιοχή είναι 60 πλέον και όχι 50, εκτός και αν υπάρχει κάποια πινακίδα που να σου λέει το αντίθετο.Από ποτε αλλαξε το οριο ταχύτητας στην κατοικημενη περιοχη από 50 σε 60 χλμ/ωρα ?
ΥΓ Δεν αναφέρεις καθόλου περιοχή. Που συνέβησαν όλα αυτά; Πήγες να εξακριβώσεις αν υπήρχε όντως πινακίδα ορίου ταχύτητας. Αλλιώς ισχύει το γενικό όριο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο 80χλμ.
Kαλησπερα. Και εγω ηθελα να ρωτησω που εγιναν όλα αυτά, σε πια περιοχη ?
Το ανωτερο οριο ταχύτητας σε επαρχιακο οδικο δικτυο είναι 90 χλμ/ωρα.
Δειτε εδω τα ορια ταχύτητας που ισχυουν στην ελλαδα για όλα τα οχήματα.
http://www.glavopoulos.gr/kok/kok020.phpΗ γνωμη μου είναι ότι αφου υπογραψατε την κληση είναι δυσκολα τα πραγματα. Εχετε όμως το δικαιωμα εντος 3 ημερων να εκφρασετε τις οποιες αντιρρησεις και παραπονα εχετε στον διοικητη του τμηματος που βεβαιωσε την παραβαση. Εάν εχουν περασει οι 3 ημερες ακομη και αυριο να πατε και να μιλησετε μαζι του. Δεν εχετε τιποτα να χασετε. Και μια νομικη συμβουλη απο δικηγορο γνωστο σας πριν να πατε ακομη καλυτερα.
Η ελπιδα και η προσπαθεια πεθαινουν τελευταιες. Καλη επιτυχια σας ευχομαι. Ενημερωσε μας εάν θελεις τι εγινε. ευχαριστω. -
Στην περιοχη του Δομοκου εχουν ξεκινησει να λειτουργουν οι καμερες. Σταματησα απο περιεργεια στο απεναντι ρευμα και παρακολουθουσα. Ο κοσμος εκοβε ταχυτητα και αυτες φλασαραν στους παντες. Αν δεν ερχεται κανεις απο απεναντι μπειτε στο αντιθετο ρευμα αφου εχουν καλωδια στην ασφαλτο μονο για το ρευμα στο οποιο βρισκονται...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
.... Αν δεν ερχεται κανεις απο απεναντι μπειτε στο αντιθετο ρευμα αφου εχουν καλωδια στην ασφαλτο μονο για το ρευμα στο οποιο βρισκονται...Είσαι σίγουρος ότι έτσι ενεργοποιούνται ή είναι συνέχεια ανοικτές;
Radar και πού βρίσκονται.