-
Ερώτηξις στα γρήγορα αν ξέρει κάποιος από τους αγαπητούς δικηγόρους ...
Ισχύει χρησικτησία σε εξ αδιαιρέτου ακίνητο από κληρονομιά ??
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ερώτηξις στα γρήγορα αν ξέρει κάποιος από τους αγαπητούς δικηγόρους ...Ισχύει χρησικτησία σε εξ αδιαιρέτου ακίνητο από κληρονομιά ??
Φυσικά και είναι μάλλον ο συνηθέστερος τρόπος γιατί το ακίνητο είναι ξεχασμένο εως και άγνωστο στους κληρονόμους. Πράγμα στο οποίο μπορείς να πατήσεις. Πρέπει δηλαδή ο άλλος να αποδείξει ότι εσύ ήξερες ότι στο έχει καταπατήσει και αδιαφόρησες. Αν αποδείξεις ότι δεν το ήξερες βοηθάει.
Επίσης αν κάποτε έχει γίνει κάποια συμφωνία πχ σου επιτρέπω να μπαίνεις δωρεάν για να βόσκεις τα γίδια τότε τυχόν χρόνος υπολογισμού για χρησικτησία αρχίζει από τη λήξη της συμφωνίας αυτής και μετά.
Δεν είμαι νομικός και ουδεμία ευθύνη φέρω... μπορεί να ισχύει και το λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα! Οι προθέσεις μου όμως είναι αγνές! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά και είναι μάλλον ο συνηθέστερος τρόπος γιατί το ακίνητο είναι ξεχασμένο εως και άγνωστο στους κληρονόμους. Πράγμα στο οποίο μπορείς να πατήσεις. Πρέπει δηλαδή ο άλλος να αποδείξει ότι εσύ ήξερες ότι στο έχει καταπατήσει και αδιαφόρησες. Αν αποδείξεις ότι δεν το ήξερες βοηθάει.
Επίσης αν κάποτε έχει γίνει κάποια συμφωνία πχ σου επιτρέπω να μπαίνεις δωρεάν για να βόσκεις τα γίδια τότε τυχόν χρόνος υπολογισμού για χρησικτησία αρχίζει από τη λήξη της συμφωνίας αυτής και μετά.
Δεν είμαι νομικός και ουδεμία ευθύνη φέρω... μπορεί να ισχύει και το λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα! Οι προθέσεις μου όμως είναι αγνές!Ευχαριστώ όνυξ είναι και αυτές κάποιες χρήσιμες πληροφορίες
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είμαι νομικός και ουδεμία ευθύνη φέρω... μπορεί να ισχύει και το λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα! Οι προθέσεις μου όμως είναι αγνές!up ???
-
Ναι ισχύει.
Μάλλον 'κλασσικός' τρόπος αν πλέον είναι πολλοί οι κληρονόμοι, τελευταία μεταγραφή (ή πως λέγεται) έχει σταματήσει στον 'προ-προ-προπάππου' (γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται και πολύ για ένα κατ' ουσίαν άχρηστο/πολυδιασπασμένο κομμάτι) και θέλει να το αγοράσει ένας εκ της τελευταίας γενεάς.
Αντί να κάνουν διαδοχικές αποδοχές κληρονομιάς ένα σωρό άτομα (και να πληρώνουν τον αντίστοιχο φόρο +χαρτούρα) και αντίστοιχες πωλήσεις, επικαλείται χρησικτησία ο ένας (πληρώνει ένα σχετικά μικρό τίμημα) και το πουλάει/παρέχει στον τελικό αγοραστή.
Φυσικά ενέχει ο κίνδυνος να προσβληθεί η χρησικτησία, ενδεχόμενες υπογραφές χαρτιών βοηθάνε αλλά δεν έχουν κάποια αναγκαστική ισχύ.
Α! ΔΕΝ είμαι δικηγόρος!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Α! ΔΕΝ είμαι δικηγόρος!
Ούτε μηχανικός!
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ερώτηξις στα γρήγορα αν ξέρει κάποιος από τους αγαπητούς δικηγόρους ...Ισχύει χρησικτησία σε εξ αδιαιρέτου ακίνητο από κληρονομιά ??
δεν ειμαι δικηγορος αλλα όταν χάσαμε τον πατέρα μου χρησικτισίες τις οποίες είχε ξεκίνησει εκείνος με άλλους συγγενείς απλά μεταβιβαστηκαν εκ νέου σε εμάς.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Περιπου πριν ενα χρονο μας ειχαν καλεσει απο καποιο ασφαλιστικό γραφειο στην αθηνα και μας ενημερωσαν οτι ειχαμε χτυπησει καποιον πελατη τους (υλικες ζημιες) και φυγαμε χωρις να αφησουμε στοιχεια και καποιος περαστικος πηρε τα νουμερα μας. Του ειπαμε οτι κατοικουμε θεσσαλονικη, οτι το αυτοκινητο δεν ηταν στην Αθηνα και να στειλει πραγματογνωμονα να ελεγξει το αυτοκινητο (τηλεφωνο ειχαν παρει 3 μερες μετα την τρακα), οποτε ακομα και εαν το ειχαμε επιδιορθωσει θα φαινοταν η επισκευη.
Επειδη αυτοι δεν στελναν πραγματογνωμονα και πιεζαν να παμε να κανουμε θετικη δηλωση, θεωρησαμε οτι καποιο λακο εχει φαβα, οποτε βγαλαμε φωτο το αυτοκινητο και πηγαμε στην ασφαλιστικη μας και καναμε αρνητικη δηλωση για να εχουμε το κεφαλι μας ήσυχο.
ενα χρονο μετα μας καλεσαν απο το τοπικο τμημα τροχαιας να παμε για καταθεση για το συμβαν. προφανως εγινε μυνηση, απο αυτον που μας κατηγορει. Μιλησαμε με την ασφαλιστικη μας και μας ειπαν οτι 99,99% θα καταδικαστουμε και οτι απομερια τους θα μας ετοιμασουν ενα υπομνημα για να το καταθεσουμε στην τροχαια.
Γνωριζει καποιος τι μπορουμε να κανουμε, που βρεθηκαμε μπλεγμενοι χωρις να φταιμε?? ισχυει οτι το πιο πιθανο ειναι οτι θα καταδικαστουμε? εαν χασουμε στο δικαστηριο,ποιος θα πληρωσει την ζημια? θα γινει φανταζομαι και αστικο και ποινικο?
οποιος νομικος γνωριζει, ας βοηθησει εαν μπορει. ευχαριστω.
-
Θα γινει δικαστηριο, θα πας με 3 μαρτυρες που θα πουν οτι μαζι με τον ιδιοκτητη του οχηματος την συγκεκριμενη ωρα βρισκοσασταν με το συγκεκριμενο οχημα (σου) 500 χλμ μακρυα, κ θα ληξει εκει το θεμα. Κ να πεις σε οποιον σου ειπε οτι 99,9% θα υπαρξει καταδικη σας, οτι ειναι βλακας.
-
ε ναι ήμαρτον... αν ήταν έτσι όποιος είχε χτυπημένο αμάξι θα τράβαγε μια δήλωση σε ένα τυχαίο αριθμό αυτοκινήτου που έβλεπε στο δρόμο, και 99.99% θα του το έφτιαχναν.
-
Έχουμε στην οικογένεια ένα οικοπεδάκι το οποίο είχαμε δυο-τρία χρόνια να επισκεφτούμε και όταν το κάναμε το βρήκαμε περιφραγμένο και με πωλητήριο Αυτός που έβαλε την περίφραξη, μάθαμε πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές και ήδη το έχει πουλήσει σε κάποιον (προφανώς μέλος της σπείρας) ο οποίος το μεταπωλεί. Έχουμε έρθει σε επαφή και με δικηγόρο και με την αστυνομία. Δεν έχω κάποια ερώτηση να κάνω (αν φυσικά υπάρχει κάποια συμβουλή, ευπρόσδεκτη) απλά να επιστήσω την προσοχή όσων δεν επιμελούνται των περιουσιών τους και βρίσκονται να τρέχουν στα καλά καθούμενα.
p.s. Θα έπαιρνα κανέναν 30φυλλόπουλο αλλά σιγά μην ασχοληθεί
-
Φαντάζομαι ότι το είχατε δηλώσει στο Κτηματολόγιο τότε που επρεπε ετσι? Γιατί αν οχι και το έχει δηλώσει η σπείρα θα μπλεξετε ολίγον τι....
-
Ναι, ευτυχώς το έχουμε δηλώσει. Και υποβάλλουμε κανονικά Ε9.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχουμε στην οικογένεια ένα οικοπεδάκι το οποίο είχαμε δυο-τρία χρόνια να επισκεφτούμε και όταν το κάναμε το βρήκαμε περιφραγμένο και με πωλητήριο Αυτός που έβαλε την περίφραξη, μάθαμε πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές και ήδη το έχει πουλήσει σε κάποιον (προφανώς μέλος της σπείρας) ο οποίος το μεταπωλεί. Έχουμε έρθει σε επαφή και με δικηγόρο και με την αστυνομία.τελικα ο δικηγορος τι συμπερασμα εβγαλε?με τι χαρτια το πουλησε?μηπως υπαρχει περιπτωσηχρησικτησιας?
-
Ο χρήστης kage έγραψε:
τελικα ο δικηγορος τι συμπερασμα εβγαλε?με τι χαρτια το πουλησε?μηπως υπαρχει περιπτωσηχρησικτησιας?Ο δικηγόρος απεφάνθη πως πρόκειται για απατεώνες που καταπατούν ξένες ιδιοκτησίες και τις μεταπωλούν σε ανυποψίαστους. Χρησικτησία επικαλούνται οι άλλοι αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Σύμφωνα με το δικηγόρο δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το οικόπεδο, απλά θα αναγκαστούμε να 'τρέξουμε' στα καλά καθούμενα.
-
Ποτέ μην είσαι σίγουρος. Σε αντίστοιχη περίπτωση και με όλα τα συμβόλαια στη διάθεσή της, η γιαγιά μου έχασε πρωτόδικα οικόπεδο στο δικαστήριο. Ο καταπατητής έφερε 2-3 ψευδομάρτυρες που βεβαίωσαν ότι του δόθηκε 'πρεικό' (ή κάπως έτσι) κι ότι το χρησιμοποιούσε επί χ χρόνια. Προφανώς έπαιξαν ρόλο και κάποιες λεπτομέρειες, τις οποίες δεν μπορώ να αναφέρω όλες. Απλά θέλω να εφιστήσω την προσοχή στο ότι τα χαρτιά δεν φέρνουν πάντα θετικό αποτέλεσμα
-
Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση.
Η έρευνα πάντως μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι οι συγκεκριμένοι απατεώνες είναι σεσημασμένοι (με τη βούλα απατεώνες). Αν καταφέρουν με αυτό το 'προσόν' να πάρουν το οικόπεδο.... -
Κατι που θυμηθηκα μολις τωρα, για να δειτε ποσοι βλακες κ 'ειδικοι' κυκλοφορουν εξω:
Φιλη μου τρακαρει ως εξης: φτανει σε ΣΤΟΠ κ σταματαει. Στην γωνια σταθμευμενο φορτηγο που εμποδιζει την ορατοτητα. Βγαζει λιγο τη μουρη του αυτοκινητου, συνεχιζει να μην μπορει να ελεγξει, αλλα δεν ακουει κ τιποτα να ερχεται. Βγαζει λιγο ακομα, βλεπει οτι ερχεται καποιος πετωντας, δεν προλαβαινει να κανει κατι κ σκαει πανω της. Τον πληρωνει κανονικα.
Το γαματο της υποθεσης: την ρωταω αν προλαβαινε να εβαζε μια οπισθεν, μου απανταει οτι ειχε αλλον απο πισω. Ολα καλα μεχρι εδω. Το αστειο ειναι οτι ο ασφαλιστης της της ειπε 'επρεπε να βαλεις οπισθεν, να πεσεις πανω στον πισω σου (ο οποιος υπενθυμιζω ειναι σταματημενος, ακινητος, κ περιμενει κ αυτος στο ΣΤΟΠ πισω απο την φιλη μου) κ θα σε πληρωνε γιατι δεν ειχε αφησει αποσταση ασφαλειας'.
Τι μαλακες κυκλοφορουν ρε πστ μου...
-
Γιατί δεν κυνήγησαν το παρανόμως παρκαρισμένο φορτηγό ?
Δικό μου τώρα, το έβαλα και στο 'Η/Υ ...' στον 'Αντίλογο'
Εκτυπωτής Canon από Πλαίσιο Φλεβάρη 2010, άριστος κατά τ΄άλλα, πρόσφατα χάλασε το πίσω feeder για φωτογραφικό χαρτί. Τηλέφωνο στο Πλαίσιο, 'α έχει λήξει η εγγύηση αντιπροσωπείας = 1 χρόνος και αν θέλετε επισκευή πρέπει να το πάτε ο ίδιος στην αντιπροσωπεία'.
Ομως εγώ ξέρω http://www.efpolis.gr/el/faq-sixnes-erotiseis/826-faq-poliseis-service.html
(1) Υποχρεωτική εγγύηση 2 χρόνια
(2) Δεν με νοιάζει ποιός δίνει την εγγύηση, εγώ με το Πλαίσιο συνεργάστηκα και το Πλαίσιο είναι υποχρεωμένο να διεκπεραιώσει την υπόθεσηΣωστά ?
Τι πρέπει να κάνω άραγε ?
-
Σωστα. Τσιμπα το ΦΕΚ κ περνα απο εκει κολλωντας το στη μουρη του ανευθυνουπευθυνου.
Νομικές ερωτήσεις