-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι spider / trak είναι πανάκριβες. Για τόσο σπάνια χρήση δεν τίθεται καν θέμα. Πάρε υφασμάτινες.Για τι κόστος μιλάμε; Ποιες από τις δύο είναι πιο εύκολες στην τοποθέτηση;
-
Τρακ δεν έχω δοκιμάσει, αλλά φίλοι που τις έχουν λένε ότι είναι πανεύκολες. Οι spider που είχα εγώ ήταν μέτριες σε ευκολία τοποθέτησης γιατί είχαν και αλυσίδα (δεν ήταν μόνο με πλαστικούς βραχίονες). Ακόμα και έτσι όμως, έμπαιναν -και κυρίως έβγαιναν- πιο εύκολα από συμβατικές μεταλλικές. Δεν γνωρίζω το κόστος τους σήμερα, αλλά λογικά είναι αρκετά πάνω από 200 ευρώ.
Οι πάνινες μπαίνουν πάρα πολύ εύκολα, βγαίνουν αρκετά εύκολα και στοιχίζουν από 50-110 Ευρώ περίπου. Με σκληρή χρήση στους κατσικόδρομους των χιονοδρομικών της νοτίου Ελλάδας, οι πάνινες μου κράτησαν 2,5 χρόνια. Με την χρήση που λες ότι κάνεις εσύ, θα σου κρατήσουν για πάντα.
Η πρόσφυση που προσφέρουν στον πάγο είναι καλύτερη από αυτές των μεταλλικών και ελαφρώς χειρότερη σε πολύ βαθύ χιόνι.
-
Οπότε πάω για πάνινες... Σε ευχαριστώ τα μάλα!
-
Πολύ ωραία. Την τσίμπησα πάλι την προμηθειούλα μου από τον εισαγωγέα των πάνινων!
-
Καμμια ιδεα απο που μπορω να προμηθευτω τις weisssock ? (εκτος autoplus που δεν εχει οnline καταστημα ουτε παρουσια στη θεσσαλονικη)
-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Από αυτά έχει κανείς εμπειρία;
Στοιχίζουν μόνο 50 ευρώ (έναντι 110 των autosocks).weissocks, απο που τα παιρνουμε αυτα? (εκτος απο autoplus που δεν εχει στη θεσσαλονικη πλεον)
Δεν έχω ιδέα από Θεσσαλονίκη. Εγώ τις πήρα 49 από Autoplus (στο Χολαργό) και τελικά δεν τις χρειάστηκα στο ταξίδι που έκανα ώστε να μεταφέρω εντυπώσεις.
Γιατί δεν επικοινωνείς με την Autoplus μήπως τις στέλνουν; -
Εμένα πάντως στην Autoplus στο Χολαργό μου είπαν (και επιβεβαίωσα από οδηγίες κατασκευαστή) ότι οι weissocks δεν αντικαθιστούν τις αλυσίδες αλλλα πλασάρονται ως επιπλέον αξεσουάρ για εύκολη τοποθέτηση και καμία φθορά στα ελαστικά όταν υπάρχει λίγο χιόνι.
Κανένα κατάστημα με καλές τιμές στο διαδίκτυο για αλυσίδες δεν υπάρχει; Και στο ebay ακόμη δυσκολεύομαι να βρω
-
autoplus μου ειπανε να τους στειλω εγω λεει courrier. Xειροτερη εξυπηρετηση δεν θα μπορουσαν να κανουν. Περα απο τις χρεωσεις των courier , επιπλεον χρεωνουν μαλιοκεφαλα σε ιδιωτες για αντικαταβολες ...
Αντι να μου πουν απλα 'στελνουμε αντικαταβολη με ταχυδρομειο (ή courier) και η αποστολη κοστιζει τοσο.' ....
Φοβερη εταιρια. Εχουν ενα site under construction απο την εποχη που οι τηλεφωνικοι κωδικοι κλησης των πολεων αρχιζαν απο 0. Ειχαν και καταστημα στη θεσσαλονικη σε καλο σημειο και το εκλεισαν κι αυτο.
Τρεχα γυρευε στην Ελλαδα τωρα εσυ να βρεις weisssock. Προτιμω να βρω (αν και δεν βρηκα ακομη) site να τις παραγγειλω και να ξεμπερδευω τσακα-τσακα, απο εξω απο το να βρισκω και να πληρωνω courier περισσοτερα για να μου τα φερουν απο την αθηνα
-
Βρήκα αυτό το site αλλά δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
http://www.autoshock.gr -
Ερώτηση...
Επειδή θα πάω Ζαγοροχώρια τα Χριστούγεννα...και μάλλον θα χρειαστώ αλυσίδες. Ο πατέρας μου τις είχε πάρει για ελαστικά του που είναι 205/55 16...και επειδή δε θα τις χρειαστεί, λέω να τις πάρω το 5μερο που θα πάω πάνω. Τα δικά μου λάστιχα είναι 205/50 17...μπαίνουν αυτές οι αλυσίδες στο δικό μου?? Θεωρώ πως ναι από τις στιγμή που απλά τις σφίγγεις επάνω στο λάστιχο...τι λέτε?
-
Δες τί γράφει επάνω το κουτί των αλυσίδων.
-
Πάνω στο κουτί γράφουν για ποιες διαστάσεις ελαστικών κάνουν. Συνήθως είναι για παραπλήσιου πλάτους και ύψους ελαστικού ίδιας διαμέτρου ζάντας μια και τα συρματόσχοινα πρέπει να πιάσουν κοντά στην ακμή του πέλματος με το πλαϊνό και δεν αυξομειώνουν το μήκος τους. Μια ίντσα ύψος παραπάνω είναι μεγάλη διαφορά για να καλυφθεί μόνο από μικρότερο ύψος πλαϊνού. Δες όμως το κουτί για σιγουριά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ερώτηση...Επειδή θα πάω Ζαγοροχώρια τα Χριστούγεννα...και μάλλον θα χρειαστώ αλυσίδες. Ο πατέρας μου τις είχε πάρει για ελαστικά του που είναι 205/55 16...και επειδή δε θα τις χρειαστεί, λέω να τις πάρω το 5μερο που θα πάω πάνω. Τα δικά μου λάστιχα είναι 205/50 17...μπαίνουν αυτές οι αλυσίδες στο δικό μου?? Θεωρώ πως ναι από τις στιγμή που απλά τις σφίγγεις επάνω στο λάστιχο...τι λέτε?
δυστηχος οχι!!!
του πατερα σου ειναι νουμερο 9 και εσυ θες 8!!! -
έχω καποιες αλυσίδες που τις φορούσα σε λάστιχα 175/65/R14. κάνουν για λάστιχα 175/65/R13 ? Η μία ίντσα λιγότερο θα προκαλέσει πρόβλημα?
-
Καλησπερα σας!
Γνωριζει καποιος σε Terios το παλαιοτερο μοντελο, αν τις αλυσιδες τις βαζουμε μπροστα η πισω?Ευχαριστω
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
έχω καποιες αλυσίδες που τις φορούσα σε λάστιχα 175/65/R14. κάνουν για λάστιχα 175/65/R13 ? Η μία ίντσα λιγότερο θα προκαλέσει πρόβλημα?Το κουτί τους δεν το έχεις; Έχουν 4% διαφορά στην διάμετρο πάντως οι δύο διαστάσεις αυτές.
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Καλησπερα σας!
Γνωριζει καποιος σε Terios το παλαιοτερο μοντελο, αν τις αλυσιδες τις βαζουμε μπροστα η πισω?Ευχαριστω
Τα 4κίνητα θέλουν αλυσσίδες σε όλους τους τροχούς.
-
Μου ειπαν οτι εφοσον εχω 2 αλυσιδες (2 εχω ) πρεπει να τις βαλω πισω. Σωστο ή Λάθος?
ΥΓ. Το ξερω οτι το σωστο ειναι να εχω 4, αλλα δυστηχως δεν εχω και 99.9% δεν θα μου χρειαστουν καν αλυσιδες, απλα σε περιπτωση που χρειαστουν να γνωριζω!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλησπερα σας!
Το ερώτημα είναι αν παθαίνει ζημιά η μετάδοση αν βάλεις μόνο εμπρός.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καλησπερα σας!
Το ερώτημα είναι αν παθαίνει ζημιά η μετάδοση αν βάλεις μόνο εμπρός.
Γιατι να γινει αυτο?
Θα παω για χιονι και θα βγω κουρεμμενος μου φαινεται
Αντιολισθητικές Αλυσίδες