-
Γειά σας,
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Καλησπερα σας!
Γνωριζει καποιος σε Terios το παλαιοτερο μοντελο, αν τις αλυσιδες τις βαζουμε μπροστα η πισω?Ευχαριστω
Τα 4κίνητα θέλουν αλυσσίδες σε όλους τους τροχούς.
Το ερώτημα είναι αν παθαίνει ζημιά η μετάδοση αν βάλεις μόνο εμπρός.
Γιατι να γινει αυτο?
Θα παω για χιονι και θα βγω κουρεμμενος μου φαινεταιΝομίζω ότι το που θα μπούν οι αλυσίδες, εξαρτάται από το είδος της τετρακίνησης και πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Το βιβλιαράκι δεν αναφέρει τίποτα ;
Στο CR-V πάντως (αυτόματη τετρακίνηση), το βιβλιαράκι γράφει ότι μπαίνουν μπροστά .Φιλικά
Μάξιμος
-
Στο βιβλιαράκι του α4 δεν λέει τίποτα. Μου χουν πει εδώ πριν ένα χρόνο (krus και δεν θυμάμαι ποιος άλλος) ότι το α4 θέλει παντού αλυσίδες, αλλά εμενα μου μεινε η απορία.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
έχω καποιες αλυσίδες που τις φορούσα σε λάστιχα 175/65/R14. κάνουν για λάστιχα 175/65/R13 ? Η μία ίντσα λιγότερο θα προκαλέσει πρόβλημα?τελικά δεν κάνουν.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στο βιβλιαράκι του α4 δεν λέει τίποτα. Μου χουν πει εδώ πριν ένα χρόνο (krus και δεν θυμάμαι ποιος άλλος) ότι το α4 θέλει παντού αλυσίδες, αλλά εμενα μου μεινε η απορία.Στο βιβλιαράκι για Α4 που έχω εγώ.... γράφει χρήση αλυσίδων στους μπροστινούς τροχούς. Στην επόμενη παράφραφο γράφει 'και στα τετρακίνητα μοντέλα οι αλυσίδες τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς!'
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο βιβλιαράκι του α4 δεν λέει τίποτα. Μου χουν πει εδώ πριν ένα χρόνο (krus και δεν θυμάμαι ποιος άλλος) ότι το α4 θέλει παντού αλυσίδες, αλλά εμενα μου μεινε η απορία.
Στο βιβλιαράκι για Α4 που έχω εγώ.... γράφει χρήση αλυσίδων στους μπροστινούς τροχούς. Στην επόμενη παράφραφο γράφει 'και στα τετρακίνητα μοντέλα οι αλυσίδες τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς!'
Άκου εκεί!
Έχουμε και ένα ζευγάρι διχτάκια της μισλέν που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο βιβλιαράκι για Α4 που έχω εγώ.... γράφει χρήση αλυσίδων στους μπροστινούς τροχούς. Στην επόμενη παράφραφο γράφει 'και στα τετρακίνητα μοντέλα οι αλυσίδες τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς!'
Λογικά μπροστά μπαίνουν επειδή εκεί είναι η κίνηση...άσχετα που πηγαίνει η κίνηση όταν κάποιος τροχός χάσει πρόσφυση λόγω του haldex.
-
Το Α4 έχει Torsen. Όχι haldex...
Προτεραιότητα στο χιόνι είναι να μπορείς να κινηθείς (προωθηθείς), άπαξ και μπορείς να κινηθείς σειρά έχει η κατευθυντικότητα (να μπορείς να στρίψεις). Οπότε λογικό στα 4κίνητα οι αλυσίδες να μπαίνουν μπροστά.
-
Λοιπόν...ο πατέρας της κοπέλας μου (soon to be petheros ) μου έδωσε κάτι φοβερές αλυσίδες. Αυτές που βάζεις ένα πλαστικό στρόγγυλο πραγματάκι στα μπουλώνια...και μετά 'δένει' γύρω-γύρω ένα πλαστικό...a picture is worth a thousand words:
Τις έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς αυτές?
Έχω μια ανησυχία...πρέπει να βγάλεις λέει τα μπουλώνια σου...και να βάλεις αυτά που σου δίνει ώστε να 'δέσουν' επάνω όλα τα υπόλοιπα components.
Όταν βγω στην Εθνική και έχω αυτές τις πλαστικές μ@λ@κίες επάνω...μήπως θα έχω ρε σεις κανένα πρόβλημα? Και από άποψη σταθερότητας (από τα 150 και πάνω)...αλλά και από άποψη ασφάλειας??? (μη φύγει κανένα μπουλώνι)
-
αυτεςλογικα ειναι οι spike spider!!!ειναι κορυφη!!!
τα μπουλωνια σου τα βγαζεις,κουμπωνεις επανω το ανταπτορακι(βασικα σαν προσθηκη και τα ξαναβαζεις!!!οποτε dont worry!!
αυτο που μενει μονο επανω ειναι ενα μικρο δισκακι!!!
απλα σιγουρεψε οτι οι ανταπτορες κανουν για το αμαξι σου!!
μετα διαβαζωντας τοχαρτι πουεχειμεσα και χρησιμοποιωντας ενα σαν μετρο που εχει βρες ποιους ανταπτορες γιαταμπουλωνια θες!!!το αμαξι σουτι ειναι??
αν οι αλυσιδες ειναι αυτες που εχουν μονο πλαστικο ειναι για ιχ και μαλιστα ελαφρυ!!! -
sorry τωρα ειδα το αμαξι σου!!!ποσα κιλα ειναι???
-
Ο χρήστης PUNTOCC έγραψε:
αυτεςλογικα ειναι οι spike spider!!!ειναι κορυφη!!!
τα μπουλωνια σου τα βγαζεις,κουμπωνεις επανω το ανταπτορακι(βασικα σαν προσθηκη και τα ξαναβαζεις!!!οποτε dont worry!!
αυτο που μενει μονο επανω ειναι ενα μικρο δισκακι!!!
απλα σιγουρεψε οτι οι ανταπτορες κανουν για το αμαξι σου!!
μετα διαβαζωντας τοχαρτι πουεχειμεσα και χρησιμοποιωντας ενα σαν μετρο που εχει βρες ποιους ανταπτορες γιαταμπουλωνια θες!!!το αμαξι σουτι ειναι??
αν οι αλυσιδες ειναι αυτες που εχουν μονο πλαστικο ειναι για ιχ και μαλιστα ελαφρυ!!!Είναι 1300 κιλά περίπου.
Αυτό το μικρό δισκάκι είναι επικίνδυνο στις μεγάλες ταχύτητες??? Χαλάει η σταθερότητα/ζύγισμα των τροχών??? Επειδή θα βγω στην Εθνική να πάω Ζαγοροχώρια και δε θέλω να περιορίζομαι στα 140 ( ). Έχεις πάει 160+ χωρίς κραδασμούς κλπ από τον πίσω άξονα??? (μπροστά για σένα)
-
Oχι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα είναι δοκιμασμένα εδώ και χρόνια.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Το Α4 έχει Torsen. Όχι haldex...+1 Μόνιμη τετρακίνηση 50-50 με Torsen.
Στο βιβλιαράκι του Α4 όπως γράφει και πιο πάνω ο cpp, αναφέρει πως και στα τετρακίνητα μοντέλα οι αλυσίδες μπαίνουν μπροστά...
Η ερώτηση όμως είναι η εξής, μήπως υπάρχει καλύτερη πρόσφυση-συμπεριφορά όταν βάζουμε και πίσω? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Το Α4 έχει Torsen. Όχι haldex...
+1 Μόνιμη τετρακίνηση 50-50 με Torsen.
Στο βιβλιαράκι του Α4 όπως γράφει και πιο πάνω ο cpp, αναφέρει πως και στα τετρακίνητα μοντέλα οι αλυσίδες μπαίνουν μπροστά...
Η ερώτηση όμως είναι η εξής, μήπως υπάρχει καλύτερη πρόσφυση-συμπεριφορά όταν βάζουμε και πίσω?Τρακτεράκι θα το κάνουμε το Α4 σε λίγο!!!!!
Εγώ αφου πέρασα από τον Παναγιωταράκο και είδα τα spikes στα Euro 450 και δεν ξετρελάθηκα.... εκανα την κίνηση και αύριο φοράω 4 Nokian 205/55/16 και ένα σετ αλυσίδες για τους μπροστινούς τροχούς κάβα για ώρα ανάγκης στο πορτ μπαγκζ (καμιά τρελη κατηφοριά!!!!) και ευχομαι να είμαι ΟΚ....
Πάντως με μόνιμη τετρακίνηση και χειμερινό λάστιχο αν κολλήσω πάει να πει ότι κατα 90% θα έπρεπε να είμαι στο σπίτι στο τζάκι!!!!! -
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γειά σας,Καλησπερα σας!
Γνωριζει καποιος σε Terios το παλαιοτερο μοντελο, αν τις αλυσιδες τις βαζουμε μπροστα η πισω?Ευχαριστω
Τα 4κίνητα θέλουν αλυσίδες σε όλους τους τροχούς.
Το ερώτημα είναι αν παθαίνει ζημιά η μετάδοση αν βάλεις μόνο εμπρός.
Γιατι να γινει αυτο?
Θα παω για χιονι και θα βγω κουρεμένος μου φαίνεταιΝομίζω ότι το που θα μπούν οι αλυσίδες, εξαρτάται από το είδος της τετρακίνησης και πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Το βιβλιαράκι δεν αναφέρει τίποτα ;
Στο CR-V πάντως (αυτόματη τετρακίνηση), το βιβλιαράκι γράφει ότι μπαίνουν μπροστά .Φιλικά
Μάξιμος
Και το forester γράφει μπροστά και όχι πάνω απο 30χλμ/ώρα.
Η μόνη περίπτωση που σκέφτομαι πως μπορεί να έχει νόημα πίσω είναι κάποια τρελή ανηφόρα που ... σπινιάρουν και οι αλυσίδες. Βέβαια, υπάρχει και εύκολη λυση τις οπισθεν
Η όπισθεν βοηθάει σε ανηφόρες σε όλα τα μπροστόβαρα και μη πισωκίνητα. -
Την Παρασκευή πάω Πήλιο για μια εβδομάδα και βλέπω από τον καιρό πως καλό είναι να έχω αλυσίδες μαζί μου...Δε θα πάω με το Πούντο αλλά με το Μοντέο του φάδερ το οποίο έχει κάτι Weissenfels klack & go οι οποίες είναι σχεδόν αχρησιμοποίητες. Έλεγα να πάρω τις Weissock της ίδιας εταιρείας για μεγαλύτερη ευκολία αν χρειαστούν. Τι λέτε οι γνωρίζοντες? Να τις πάρω ή να πάω με αυτές που έχω?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oχι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα είναι δοκιμασμένα εδώ και χρόνια.Βασικά έχω άλλο άγχος τώρα...μήπως χτυπάνε στους θόλους μου??? Είναι αρκετά χαμηλό το αυτοκίνητο...και η απόσταση μεταξύ λάστιχου και φτερού είναι πολύ μικρή...ειδικά πίσω.
Τι λέτε??? Να ποστάρω καμιά upclose picture του πίσω τροχού (αν βρω)???
-
Αυτό το μικρό δισκάκι είναι επικίνδυνο στις μεγάλες ταχύτητες??? Χαλάει η σταθερότητα/ζύγισμα των τροχών??? Επειδή θα βγω στην Εθνική να πάω Ζαγοροχώρια και δε θέλω να περιορίζομαι στα 140 ( ). Έχεις πάει 160+ χωρίς κραδασμούς κλπ από τον πίσω άξονα??? (μπροστά για σένα)
Aλυσίδες και spikes τα φοράμε μόνο αμα έχουμε χιόνια και πάγους και πάμε το πολύ 50 χλμ, 150? από Αθήνα - Ζαγοροχώρια ? με τα spikes ? ή δεν κατάλαβα καλά ή δεν ξέρω, πολύ περίεργα μου ακούγονται αυτά.Βασικά έχω άλλο άγχος τώρα...μήπως χτυπάνε στους θόλους μου??? Είναι αρκετά χαμηλό το αυτοκίνητο...και η απόσταση μεταξύ λάστιχου και φτερού είναι πολύ μικρή...ειδικά πίσω.
Και γιατί δεν βγάζεις ένα τροχό εμπρός και ένα πίσω να τα τοποθετήσεις και να δείς που βρίσκεσαι ? -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Aλυσίδες και spikes τα φοράμε μόνο αμα έχουμε χιόνια και πάγους και πάμε το πολύ 50 χλμ, 150? από Αθήνα - Ζαγοροχώρια ? με τα spikes ? ή δεν κατάλαβα καλά ή δεν ξέρω, πολύ περίεργα μου ακούγονται αυτά.Βασικά έχω άλλο άγχος τώρα...μήπως χτυπάνε στους θόλους μου??? Είναι αρκετά χαμηλό το αυτοκίνητο...και η απόσταση μεταξύ λάστιχου και φτερού είναι πολύ μικρή...ειδικά πίσω.
Και γιατί δεν βγάζεις ένα τροχό εμπρός και ένα πίσω να τα τοποθετήσεις και να δείς που βρίσκεσαι ?Προφανώς και δε θα πάω ρε συ με τις αλυσίδες και τα spikes στα Ζαγοροχώρια!
Για αυτά τα δισκάκια λέω που θα είναι βιδωμένα επάνω στις ζάντες μου...μήπως επιρρεάζουν τη σταθερότητα σε ευθείες και στροφές??
Στο bold δε καταλαβαίνω τι εννοείς?
-
Δές την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ μία-δύο μέρες πριν αναχωρήσεις κ αναλόγως πράττεις.Αν πούν για χιόνια, βάλτα(τα μπουλόνια).
Κανόνας:Πάντα δοκιμάζουμε τις αλυσίδες πρίν, ώστε να έχουμε την εμπειρία.Κάντο κ τσέκαρε αν έχεις πρόβλημα.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες