-
Να συμπληρώσω....
Το δικό μου έχει πάνω από 100.000 χλμ (δεν ξέρω πόσα, είναι κατεβασμένο σίγουρα το κοντέρ) και από τριγμούς ούτε κατά διάνια!
Έχω κάνει και τα 2 TRAIL RIDE, 2η θέση και στα 2. Οπότε ο ρυθμός στα χώματα... καταλαβαίνετε. Έβλεπα 100-120 χλμ πολύ συχνά. Από πέτρες ειδικά στην Πάρνηθα, σπαστήρι σκέτο.
Μου έλεγαν δεν το λυπάσαι?
Εγώ γελούσα και τους προσκαλούσα για καφέ στο σαλόνι του, διότι τους έβλεπα (με Samurai, Vitara, Niva, Land Rover κλπ) να κοπανιούνται, ενώ εμένα δε μου χυνόταν ο φραπές!
Αλήθεια ισοπεδώνει τα πάντα! Έχω κάνει άλμα με 130 χλμ (σε ασφαλή περιοχή) με κάτοχο X-TRAIL μέσα, ο οποίος έπαθε ζημιά.
Δεν κατάλαβε καν την απογείωση....
Του το επιβεβαίωσαν οι απέξω που έβλεπαν.... -
boxer2003 ευχαριστώ και μπράβο για την λεπτομερή περιγραφή της τετρακίνησης στο δικό σου
vasdaris, δεν βλέπω το λόγο γιατί να δώσεις το Passat ανταλλαγή, νομίζω θα φύγει πολύ εύκολα τα αυτοκίνητό σου σε ιδιώτη, και θα είσαι κερδισμένος. Μην σκέφτεσαι τις διαδικασίες, απλά πράγματα είναι.
-
Το Passat είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο και νομίζω ότι θα είναι τυχερός όποιος θα το παρει. Το ζήτημα είναι ότι χρειάζεται χρόνος (που δεν έχω) για να πουληθεί ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Είμαι διατερθιμένος να πληρώσω κάποιον για το χρόνο του, αλλά οι μάντρες ψάχνουν για κορόιδα.
Εαν πάντως δεν το δώσω (εαν πρόκειται να το δώσω για λίγα λεφτά) τότε το εναλλακτικό σενάριο είναι να πάρω 'δώρο' στη γυναίκα μου ένα μικρό jeepάκι.... (πχ Vitara 3Θ)
Θα δούμε... Πάντως η αναζήτηση συνεχίζεται και ομολογώ ότι αυτό είναι και το ωραίο - η αναζήτηση και η δοκιμές.
Το Forum βοηθά πολύ σ'αυτό. -
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Αλήθεια ισοπεδώνει τα πάντα!Εκτιμώ όλα αυτά τα καλά που λες που μάλλον συμπίπτουν με την εικόνα που δίκαια χαίρει το Forester αλλά και εδώ στο forum και από φίλο που πρόσφατα άρχισε να ασχολείται με off-roading και αναμίχθηκε με σχετικές παρέες άκουσα ότι έχει πρόβλημα λόγω απόστασης από το έδαφος. Θεωρητικά τόσο συτό όσο και όλα τα SUV έχουν γύρω στους 19-19,5 πόντους δηλωμένη απόσταση. Τι νομίζεις επ'αυτού πως το συγκρίνεις με άλλα?
Μήπως έχει μεγάλο μεταξόνιο οπότε κακή γωνία ράμπας? Στα χαρτιά δεν είναι μεγαλύτερο από άλλα.
Μήπως έχει πιο μαλακή ανάρτηση και βουλιάζει περισσότερο οπότε βρίσκει? ή μήπως έχει σχετικά χαμηλά τμήματα (πχ μαρσπιέ, πάτωμα κλπ) εκτός του χαμηλότερου (που συνήθως είναι το διαφορικό) ενώ τα άλλα όχι? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλήθεια ισοπεδώνει τα πάντα!
Εκτιμώ όλα αυτά τα καλά που λες που μάλλον συμπίπτουν με την εικόνα που δίκαια χαίρει το Forester αλλά και εδώ στο forum και από φίλο που πρόσφατα άρχισε να ασχολείται με off-roading και αναμίχθηκε με σχετικές παρέες άκουσα ότι έχει πρόβλημα λόγω απόστασης από το έδαφος. Θεωρητικά τόσο συτό όσο και όλα τα SUV έχουν γύρω στους 19-19,5 πόντους δηλωμένη απόσταση. Τι νομίζεις επ'αυτού πως το συγκρίνεις με άλλα?
Μήπως έχει μεγάλο μεταξόνιο οπότε κακή γωνία ράμπας? Στα χαρτιά δεν είναι μεγαλύτερο από άλλα.
Μήπως έχει πιο μαλακή ανάρτηση και βουλιάζει περισσότερο οπότε βρίσκει? ή μήπως έχει σχετικά χαμηλά τμήματα (πχ μαρσπιέ, πάτωμα κλπ) εκτός του χαμηλότερου (που συνήθως είναι το διαφορικό) ενώ τα άλλα όχι?Κοίταξε να δεις πως έχουν τα πράγματα:
- Το Forester είναι από τα χαμηλότερα με 19 πόντους ύψος. Το ύψος αυτό από το έδαφος, είναι απόλυτα αληθινό κι εκμεταλεύσιμο, διότι είναι σ' όλο το μήκος του αυτοκινήτου , χωρίς να υπάρχει χαμηλότερο σημείο του. Ειδικά τα διαφορικά του είναι ψηλότερα από ότι σε άλλα.
- Τα υπόλοιπα SUV είναι λίγο έως αρκετά (φτάνουν τους 24 πόντους) ψηλότερα, αλλά συνήθως έχουν τμήματα πολύ πιο καντά στο έδαφος. Παράδειγμα τα Maverick/Tribude έχουν τα πίσω ψαλίδια στους 12 πόντους περίπου, ακριβώς στο χείλος της ζάντας, ενώ είναι πιο ψηλά γενικά από το δικό μου. Το X-TRAIL έχει χαμηλά την εξάτμιση. Και πάει λέγοντας.
- Το Forester έχει καλή γωνία ράμπας, και το κυριότερο, δεν έχει εκτεθειμένο εξάρτημα που να χαλάει όταν βρείς. Βεβαίως δε λέω ότι θα πας με 1000, θα κοπανήσεις από κάτω και δεν τρέχει τίποτα....
Όταν πας σιγά, με το μαλακό και βρεις, όντως δεν τρέχει τίποτα, πέρα από γρατζουνιές. έχω βρει πολλές φορές και το έχω προικίσει με δαύτες, αλλά δεν πειράζει. - Εκεί που προβληματίζει το Forester είναι ο πίσω προβολός. Αυτό είναι το μειονέκτημά του και αφορά βέβαια τη διαφυγή από το εμπόδιο. Και πάλι δεν αφήνει τίποτα κάτω, αλλά.... το χρουπ που ακούς , σου σπαράζει την καρδιά....
- Η ανάρτηση αν ήταν πιο σκληρή, θα το βοηθούσε σε φάση που βρίσκει κατά την προσέγγιση, αλλά από την άλλη θα έχανε τον συνολικά άψογο χαρακτήρα της. Επίσης μπροστα και να βρείς (μαλακά..) δεν παθαίνει τίποτα εκτός από γρατζουνιές. Ο προφυλακτήρας είναι εύκαμπτος, δε σπάει.
Όλα τα παραπάνω έχουν ακαδημαϊκό χαρακτήρα για τους περισσότερους κατόχους ημίαιμων 4Χ4, αφού δεν πάνε και πουθενά. εδώ από τους καθαρόαιμους 4Χ4, λίγοι πάνε μακρύτερα από το Κολωνάκι, και μόνο όσο πάει η άσφαλτος. Άντε να ανέβουν και κανένα πεζοδρόμιο....
Αυτά, προβληματίζουν μόνο σε νεροφαγώματα μεγάλα σε βάθος, 50 πόντους ++ και σε καταστάσεις Trial. Δε νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολλούς. Ούτε κι εμένα. Λόγω παρέας, όταν θέλω ακολουθήσω και ξέρω ότι υπάρχει τέτοια δυσκολία στη διαδρομή, πάω με άλλον. Τόσο απλά.
Από την άλλη , χαίρομαι το ταξίδι, το στροφιλίκι, τον οποιοδήποτε υποτυπώδη χωματόδρομο, την άνεση σε λάσπες και χιόνια (ειδικά τώρα που φοράω FEDIMA EXTREME- το καλύτερο λάσπο-χιονολάστιχο μακράν και με διαφορά), ακόμα και παρθένες πλαγιές με πέτρες σαν το κεφάλι μου έχω περάσει.... και πάω μακρύτερα, πιο εύκολα και με σιγουριά από 'κει που πήγαινα με το ASTRA 1.8 G που είχα....
Ευκαιρίας δοθήσης και χρημάτων διαθεσίμων - κάποτε- θα πάρω ένα NIVA ή SAMURAI και θα βγάλω τα αποθημένα μου σε όποιο χαντάκι βρω μπροστά μου!!!!!!
Πάντως όλα σε ένα, δεν μπορείς να τα έχεις. Πάντα θα υπάρχει συμβιβασμός....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... άκουσα ότι έχει πρόβλημα λόγω απόστασης από το έδαφος.
Μήπως έχει πιο μαλακή ανάρτηση και βουλιάζει περισσότερο οπότε βρίσκει? ή μήπως έχει σχετικά χαμηλά τμήματα (πχ μαρσπιέ, πάτωμα κλπ) εκτός του χαμηλότερου (που συνήθως είναι το διαφορικό) ενώ τα άλλα όχι?από τα χαμηλότερα με 19 πόντους ύψος. Το ύψος αυτό από το έδαφος, είναι απόλυτα αληθινό κι εκμεταλεύσιμο, διότι είναι σ' όλο το μήκος του αυτοκινήτου , χωρίς να υπάρχει χαμηλότερο σημείο του. Ειδικά τα διαφορικά του είναι ψηλότερα από ότι σε άλλα.
....αλλά συνήθως έχουν τμήματα πολύ πιο καντά στο έδαφος.Μα αυτό εννοούσα κι εγώ αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι το λιγότερο εκμεταλλεύσιμο. Όταν βρεις κάτω δεν εννοώ απλό ξύσιμο αλλά με σχεδόν μηδενική ταχύτητα σε δυσκολία ότι κάνεις τραμπάλα οπότε και δεν φεύγεις εύκολα αλλά κολλάς και κάνεις ζημιά πέραν της απλής γκρατζουνιάς (βούλιαγμα). Τα άλλα έχουν πχ διαφορικό στα 19,5 εκατοστά αλλά το πάτωμα είναι στα 24 οπότε δεν βρίσκει και τα ψαλίδια εκεί που είναι δύσκολα βρίσκουν κι ας είναι χαμηλά.
Η ανάρτηση αν ήταν πιο σκληρή ...... θα έχανε τον συνολικά άψογο χαρακτήρα της...
Οπότε είναι σχετικά μαλακή και βουλιάζει εύκολα πχ σε ανηφόρα η πίσω και σε κατηφόρα η εμπρός και σε κλίσεις η κάτω οπότε ελαττώνεται η απόσταση.
Πάντως όλα σε ένα, δεν μπορείς να τα έχεις. Πάντα θα υπάρχει συμβιβασμός....
Αυτό είναι η πικρή αλήθεια όπως αλήθεια είναι ότι το Forester είναι καταπληκτικός συνδυασμός! Αρκεί να αποφασίσω πόσο φανατικός off-roader θα γίνω! Το γεγονός ότι θα ζήσω σε επαρχιακό μέρος όχι ορεινό αλλά με ωραίους υδροβιότοπους και βουνά κοντά με μετατρέπει αυτομάτως σε οδηγό με απαιτήσεις πέραν του πεζοδομίου και του ομαλού χωματόδρομου! Μάλλον όλα θα κριθούν από το πόσο θα ευχαριστηθώ σχετική off-road εκδρομή δυσκολίας τέτοιας όπου μερικοί κολλάνε που θα γίνει με πολλά αυτοκίνητα και που θα πάω με φίλο με παλιό RangeRover ....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το παραπάνω που αναφέρω είναι μεν σωστό αλλά μόνο στην περίπτωση που όλα (και τα 3) διαφορικά είναι απλά. Τότε μόνο μπορείς να ακινητοποιηθείς αν σπινάρει έστω και μία ρόδα.
Αν έστω κι ένα διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης τότε πρέπει να σπινάρουν 2 ρόδες για να μείνεις.
Αν 2 από τα 3 διαφορικά είναι ελεγχόμενα τότε πρέπει να σπινάρουν 3 ρόδες για να ακινητοποιηθείς.
Μόνο αν και τα 2 από τα 2 ή τα 3 από τα 3 διαφορικά είναι ελεγχόμενα μπορείς να εξασφαλίσεις την κίνηση έστω και με μία ρόδα.
Βέβαια το τι κατευθυντική ικανότητα μπορείς να έχεις σε πάγο με εναλλάξ πρόσφυση από 1 ή 2 από τις ρόδες είναι μια επίσης λυπητερή ιστορία που παρακάμπτεται με αλυσίδες.Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο. Φαντάσου όμως ένα SUV/Jeep βάρους 1500-2000kgr. Βάλτο σε μία ανηφόρα και δώσε πρόσφυση μόνο σε ένα τροχό με όλα τα διαφορικά να είναι 'μπλοκέ'.
Αν καταφέρει ένας τροχός να μετακινήσει όλη αυτή τη μάζα, εμένα να μου γράψεις...
Αν δεν υπάρχει κλίση θα κινηθούμε, αν υπάρχει και είναι και μεγάλη δεν θα πάμε πουθενά... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο. Φαντάσου όμως ένα SUV/Jeep βάρους 1500-2000kgr. Βάλτο σε μία ανηφόρα και δώσε πρόσφυση μόνο σε ένα τροχό με όλα τα διαφορικά να είναι 'μπλοκέ'.Στα θεωρητικά καλά πάω, στα πρακτικά πρέπει λίγο να εξασκηθώ!
Το είχα υποπτευθεί ότι στην πράξη πρέπει να είναι απίθανο να σωθείς με μία μόνο ρόδα...Αν καταφέρει ένας τροχός να μετακινήσει όλη αυτή τη μάζα, εμένα να μου γράψεις...
Είμαι σίγουρος ότι δε θα λάβεις κανένα γράμμα!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν καταφέρει ένας τροχός να μετακινήσει όλη αυτή τη μάζα, εμένα να μου γράψεις...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Aναφέρομαι στην υπογραφή του φίλου με την παραπάνω δημοσίευση, που δεν μπορώ να την βάλω στην παράθεση....
Καλά, αυτή την καραμέλα, (εξαιρώ τη Ferarri γιατί δεν είμαι ιερόσυλος) την μασάγαμε χρόνια πριν!!!!
Οι Ιάπωνες αν λύσουν το θέμα της εμφάνισης (το λύνουν σιγά-σιγά), δε θα πουλησει κανείς άλλος αυτοκίνητα!
Γιατί σε τεχνολογία είναι κάπου 20 + μπροστά....
Μην σπεύσουν οι καλοθελητές.... είμαι πρώην κάτοχος πολλών ευρωπαϊκών αυτοκινήτων , όλων των σχολών!
Απαριθμώ:- Alfa Romeo Berlina 1750, Gullia 2.0
- Fiat Ritmo 105 TC
- Golf I 1050 & 1300
- Golf II 1.8 GTi (original model 1989)
- Saxo VTS 1.6
- Astra G 1800cc (model 99)
Ευχαριστημένος έμεινα μόνο από τα 3 παλιά ιταλικά (που όμοιά τους δεν παράγονται πλέον...) και από το γαλλάκι!
Μιλάω συνολικά, από κινητήρες , στριψίματα, αξιοπιστία (ναι τα δικά μου ιταλικά δεν έσπασαν... και ήταν όλα παλιά μεταχειρισμένα. από ηλεκτρικά πέθαναν, μετά από 17 χρόνια το νεότερο ως 25 χρόνια η 1750) και κόστος απόκτησης - συντήρησης.
Οι γερμανοί ήταν απογοητευτικοί , πέρα από την καλή ποιότητα ταξιδιού και τα κρατήματά τους, μετά βέβαια από τις περιποιήσεις σε αναρτήσεις και φρένα. Τα άλλα, μαμά ήταν όλα.
Το αυτοκίνητο όμως που έμεινε ανεξήτηλα χαραγμένο στην μνήμη μου, ήταν ένα HONDA Civic ESi 1.6 του 1992. Φανταστικό σε όλα του!!!
Δυστυχώς μου το έκλεψαν μετά από 14 μήνες κατοχής
και 47.000 χλμ.
Τώρα;
Ε! τι άλλο;
SUBARU!!!!!
-
Οι Ιάπωνες αν λύσουν το θέμα της εμφάνισης (το λύνουν σιγά-σιγά), δε θα πουλησει κανείς άλλος αυτοκίνητα!
Γιατί σε τεχνολογία είναι κάπου 20 + μπροστά....Και αυτό που γράφεις παραπάνω είναι απόλυτα σωστό!!!
Ομοίως και αυτό που γράφω, στην υπογραφή μου.
Εκτός από την οδική συμπεριφορά η Ιταλοί είναι μανούλες σε αυτό που λέμε εκμετάλευση εσωτερικών χώρων.
Οπότε συγκρίνουμε για παράδειγμα Yaris, Polo και Punto.
Αν για το Punto είμασταν σίγουροι ότι δεν θα έτριζε πολύ (γιατί και τα άλλα δύο τρίζουν-σε διαβεβαιώ) και δεν θα έβγαζε χαζά προβληματάκια (για τέτοια μιλάμε όταν λέμε αξιοπιστία) δώσε μου ένα καλό λόγο για να προτιμήσεις το Yaris ή το Polo. Δεν θα βρεις... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί σε τεχνολογία είναι κάπου 20 + μπροστά....Και αυτό που γράφεις παραπάνω είναι απόλυτα σωστό!!!
Ομοίως και αυτό που γράφω, στην υπογραφή μου.
Εκτός από την οδική συμπεριφορά η Ιταλοί είναι μανούλες σε αυτό που λέμε εκμετάλευση εσωτερικών χώρων.
Οπότε συγκρίνουμε για παράδειγμα Yaris, Polo και Punto.
Αν για το Punto είμασταν σίγουροι ότι δεν θα έτριζε πολύ (γιατί και τα άλλα δύο τρίζουν-σε διαβεβαιώ) και δεν θα έβγαζε χαζά προβληματάκια (για τέτοια μιλάμε όταν λέμε αξιοπιστία) δώσε μου ένα καλό λόγο για να προτιμήσεις το Yaris ή το Polo. Δεν θα βρεις...Στη συγκεκριμένη κατηγορία που παραθέτεις, δεν έχω άποψη.
Σαν 2ο αυτοκίνητο έχω ΜΑΤΙΖ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Τα κριτήρια μου για 2ο αυτ/το (έτσι βλέπω τα μίνι και σούπερμίνι),
είναι το μικρό κόστος (απόκτησης και συντήρησης), η ελάχιστη κατανάλωση (έχω πάθει πλάκα με το ΜΑΤΙΖάκι.. 6,2 -7lt/100χλμ με το δικό μου πόδι!), εύκολο παρκάρισμα, δυνατότητα να περνάει ανάμεσα από άλλα αυτ/τα στα μποτιλιαρίσματα (το ΜΑΤΙΖ είναι το πιο στενο).
Αν το θέλει κάποιος για κύριο μέσο μετακίνησης, αλλάζουν τα πράγματα.
Μπορεί να έχεις δίκιο... -
Επανέρχομαι με τις εντυπώσεις μου απο το Test Drive του X-Trail...
Το αυτοκίνητο όπως είπα έχει πολύ ποιοτικό εσωτερικό. Οι τριγμοί απουσιάζουν εντελώς (ακόμα και στο χώμα).
Στην άσφαλτο πιστεύω ότι πάει καλύτερα απο το RAV και χειρότερα απο το Forester. Παρατήρησα και αρχετούς θορύβους στην εθνική λόγω αεροδυναμικής πιθανότατα.
Είναι αξιοπρεπές αυτοκίνητο, μπορείς να κάνεις προσπέραση με σχετική άνεση. Το τιμόνι σου δίνει πληροφορίες για το δρόμο (σε σχέση με το RAV).
Εκτός δρόμου σε χωράφι οργωμένο - ψιλόβρεχε κι όλας - πέρασε με σχετική άνεση απο ψιλα νεροφαγώματα χωρίς να δείχνει να κολλάει πουθενά. Με άλλα λάστιχα πιθανότατα τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα.
Το πρόβλημα είναι ότι στην πίσω πλευρά το καζανάκι της εξάτμισης είναι πολύ χαμηλά και πονάει η ψυχή σου με αυτά που ακούς να χτυπάνε απο κάτω... Στο subaru δεν φαινόταν να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.Οσο για το ταμπλό το οποίο βρίσκεται στη μέση, θα έλεγα ότι τελικά μου άρεσε κι όλας. Είναι πρακτικό.
Επόμενη κίνηση να δοκιμάσω το Jerokee με κάποιον τρόπο. (Ισως να το νοικιάσω) Η αντιπροσωπεία πάντως δεν κάνει test drive.
Ετσι μέχρι στιγμής φάινεται να παίζουν τα Subaru Forester & Nissan X-Trail με κύριο ανταγωνιστή το Cherokee.
Λόγω της διαφοράς τιμής μεταξύ των τριών τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν λόγω του ότι το Subaru με τα extras βγαίνει στα 32.500, to Nissan στα 35.000 και το Jeep στα 38.000
Αρα τώρα βγάζουμε τα μολυβια και αρχίζουμε και μετράμε τα λεφτά μας...
Θα επανέλθω.
-
Σκέψου πως με 38.000 παίρνεις και forester turbo
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σκέψου πως με 38.000 παίρνεις και forester turboΣαφώς και μακράν το καλύτερο εντός δρόμου!
Εκτός δρόμου, ότι και το ατμοσφαιρικό, με μειονέκτημα την έλλειψη του αργου και παρά την περίσσσεια ροπής, ο δίσκος στα δύσκολα θα υποφέρει...
Παράδειγμα η ρυμούλκηση αυτοκινήτων για να τα ξεκολλήσεις, ή λάσπη σε μεγάλη κλίση...
Κατά τα άλλα, αν κάποιος πιάσει το 40αρι (σε χιλιάδες €) το ΧΤ είναι κορυφή! -
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Επανέρχομαι με τις εντυπώσεις μου απο το Test Drive του X-Trail...Το αυτοκίνητο όπως είπα έχει πολύ ποιοτικό εσωτερικό. Οι τριγμοί απουσιάζουν εντελώς (ακόμα και στο χώμα).
Στην άσφαλτο πιστεύω ότι πάει καλύτερα απο το RAV και χειρότερα απο το Forester. Παρατήρησα και αρχετούς θορύβους στην εθνική λόγω αεροδυναμικής πιθανότατα.
Είναι αξιοπρεπές αυτοκίνητο, μπορείς να κάνεις προσπέραση με σχετική άνεση. Το τιμόνι σου δίνει πληροφορίες για το δρόμο (σε σχέση με το RAV).
Εκτός δρόμου σε χωράφι οργωμένο - ψιλόβρεχε κι όλας - πέρασε με σχετική άνεση απο ψιλα νεροφαγώματα χωρίς να δείχνει να κολλάει πουθενά. Με άλλα λάστιχα πιθανότατα τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα.
Το πρόβλημα είναι ότι στην πίσω πλευρά το καζανάκι της εξάτμισης είναι πολύ χαμηλά και πονάει η ψυχή σου με αυτά που ακούς να χτυπάνε απο κάτω... Στο subaru δεν φαινόταν να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.Οσο για το ταμπλό το οποίο βρίσκεται στη μέση, θα έλεγα ότι τελικά μου άρεσε κι όλας. Είναι πρακτικό.
Επόμενη κίνηση να δοκιμάσω το Jerokee με κάποιον τρόπο. (Ισως να το νοικιάσω) Η αντιπροσωπεία πάντως δεν κάνει test drive.
Ετσι μέχρι στιγμής φάινεται να παίζουν τα Subaru Forester & Nissan X-Trail με κύριο ανταγωνιστή το Cherokee.
Λόγω της διαφοράς τιμής μεταξύ των τριών τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν λόγω του ότι το Subaru με τα extras βγαίνει στα 32.500, to Nissan στα 35.000 και το Jeep στα 38.000
Θα επανέλθω.
Το μεγάλο μειονέκτημα του X-Trail είναι τα 1500+ κιλά βάρος.
Όπως και να το κάνεις φαίνονται παντού.
Εντός δρόμου γιατί ψοφάνε τα 140 άλογα και φαίνονται λιγότερα από τα 125 και εκτός, διότι σε συνδιασμό με την έλλειψη αργού, όταν πας να ανέβεις μεγάλη κλίση (>30) θα κρεμάσει. Θυμίζω το αντίστοιχο τεστ σε περιοδικό, που είχε βγει τελευταίο το Nissan και 1ο το Subaru Forester X. Το turbo δεν έπαιζε.... -
Επανέρχομαι με τις εντυπώσεις μου απο το Test Drive του X-Trail...
Το αυτοκίνητο όπως είπα έχει πολύ ποιοτικό εσωτερικό. Οι τριγμοί απουσιάζουν εντελώς (ακόμα και στο χώμα).
Θα επανέλθω.
Εντός δρόμου γιατί ψοφάνε τα 140 άλογα και φαίνονται λιγότερα από τα 125 και εκτός, διότι σε συνδιασμό με την έλλειψη αργού, όταν πας να ανέβεις μεγάλη κλίση (>30) θα κρεμάσει. Θυμίζω το αντίστοιχο τεστ σε περιοδικό, που είχε βγει τελευταίο το Nissan και 1ο το Subaru Forester X. Το turbo δεν έπαιζε....Δηλαδή ανάμεσα σε X-TRAIL και Maverick τι θα επέλεγες ? Maverick (1400 κιλά και 124 άλογα )
-
Κοιτάξτε,
Ουσιαστικά τα άλογα της Subaru ήτανε όντως τα πιο ζωντανά και η αίσθηση που είχες δεν ήταν ότι ήσουν σε 'εκτός δρόμου' αυτοκίνητο. Λίγο περίεργο όπως και το παρουσιαστικό του.
Γενικώς τα σημαντικότερα +/- έχουν ώς εξής:
RAV4:
Αρνητικά->
Βαριά αίσθηση στην άσφαλτο και τιμόνι που δεν σε πληροφορεί για όσα γινονται 'εκεί έξω'.
Φασαρία απο τον κινητήρα και μεγάλες κλίσεις.
Θετικά->
Καλούτσικο παρουσιαστικό μέσα/έξω.
Αξιοπιστία.X-Trail:
Αρνητικά->
Φασαρία (αεροδυναμική), σημεία που βρίσκουν απο κάτω,πρέπει να συνηθίσει κανείς το όλο παρουσιαστικό.
Θετικά->
Χώροι, ποιότητα.Forester X:
Αρνητικά->
Λίγο παλιομοδίτικο - ιδιαίτερα στο εσωτερικό -, μπαίνοντας στην αντιπροσωπεία βλέπεις το XT και σε πιάνει κάτι τις.
Θετικά->
Απόκριση κινητήρα, τετρακίνηση, συμπεριφορά.Οσον αφορά το Maverick μου άρεσε αρκετά αλλά θεωρώ ότι στα χρήματά του έπρεπε να έχει άλλη μηχανή και ποιοτικότερο εσωτερικό.(προσωπική άποψη) Θα προτιμούσα το αντίστοιχο Mazda.
Υπ'όψην ότι οι τιμές που αναφέρω είναι με το κλειδί στο χέρι και με διάφορα extra όπως δερμάτικο σαλόνι κτλ
Επεται συνέχεια....
Φιλικά,
αγγελος.
ΥΓ.
Δεν ξέρω εαν κουράζω με όλη τη 'φλυαρία' μου.Ελπίζω ότι όλες αυτές οι γραμμές θα βοηθήσουν και άλλους στην απόφασή τους σε κάποια επόμενη στιγμή. -
Εντός δρόμου γιατί ψοφάνε τα 140 άλογα και φαίνονται λιγότερα από τα 125 και εκτός, διότι σε συνδιασμό με την έλλειψη αργού, όταν πας να ανέβεις μεγάλη κλίση (>30) θα κρεμάσει. Θυμίζω το αντίστοιχο τεστ σε περιοδικό, που είχε βγει τελευταίο το Nissan και 1ο το Subaru Forester X. Το turbo δεν έπαιζε....Boxer δεν ξέρω από που βγάζεις τα συμπεράσματα αυτά και λες ότι το απλό Subaru είναι καλύτερο από το νέο X-Trail...! Καταρχήν το Subaru θα υποστεί facelift ή θα βγει επόμενο μοντέλο το 2005 επομένως οποιαδήποτε αγορά του αυτή τη στιγμή, κατά την αποψή μου, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλει να κάνει κάποιος με το τετρακίνητο όχημα...Ναι, σωστά υποπτεύεσαι, έχω προχωρήσει στην παραγγελία του X-Trail 2.0 Sport και πιστεύω, μετά από αναζήτηση πολλών μηνών, ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές. Φυσικά ότι πληρώνεις παίρνεις και συμφωνώ ότι η μηχανή του Subaru Turbo είναι ο κυρίαρχος ανάμεσα στα Compact SUV..αλλά όχι να λέμε ότι το απλό είναι καλύτερο από το X-Trail...Όσον αφορά το 'χαμηλό' καζανάκι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις χωρίς μεγάλο κόστος για κάποιον που καίγεται να το αλλάξει...Για να μην μακρυγορώ πιστεύω φίλε Vasdari πως η καλύτερη επιλογή σου αυτή τη στιγμή θα ήταν το X-Trail και αν μπορείς το 2.5 που παίρνει και ESP+...
-
Ο χρήστης spiros_k έγραψε:
Εντός δρόμου γιατί ψοφάνε τα 140 άλογα και φαίνονται λιγότερα από τα 125 και εκτός, διότι σε συνδιασμό με την έλλειψη αργού, όταν πας να ανέβεις μεγάλη κλίση (>30) θα κρεμάσει. Θυμίζω το αντίστοιχο τεστ σε περιοδικό, που είχε βγει τελευταίο το Nissan και 1ο το Subaru Forester X. Το turbo δεν έπαιζε....Boxer δεν ξέρω από που βγάζεις τα συμπεράσματα αυτά και λες ότι το απλό Subaru είναι καλύτερο από το νέο X-Trail...! Καταρχήν το Subaru θα υποστεί facelift ή θα βγει επόμενο μοντέλο το 2005 επομένως οποιαδήποτε αγορά του αυτή τη στιγμή, κατά την αποψή μου, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλει να κάνει κάποιος με το τετρακίνητο όχημα...Ναι, σωστά υποπτεύεσαι, έχω προχωρήσει στην παραγγελία του X-Trail 2.0 Sport και πιστεύω, μετά από αναζήτηση πολλών μηνών, ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές. Φυσικά ότι πληρώνεις παίρνεις και συμφωνώ ότι η μηχανή του Subaru Turbo είναι ο κυρίαρχος ανάμεσα στα Compact SUV..αλλά όχι να λέμε ότι το απλό είναι καλύτερο από το X-Trail...Όσον αφορά το 'χαμηλό' καζανάκι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις χωρίς μεγάλο κόστος για κάποιον που καίγεται να το αλλάξει...Για να μην μακρυγορώ πιστεύω φίλε Vasdari πως η καλύτερη επιλογή σου αυτή τη στιγμή θα ήταν το X-Trail και αν μπορείς το 2.5 που παίρνει και ESP+...
Τα συμπεράσματα τα βγάζω , επειδή έχω οδηγήσει και τα 2 (επίσης το RAV4 το παλιό μοντέλο , Freelander, Cherokee) .
Απλά το Forester είναι το πλέον ολοκληρωμένο (ασχέτως αισθητικών προτιμήσεων) τόσο οδηγικά, όσο και σε δυνατότητες εντός/εκτός δρόμου.
Δεν έχω οδηγήσει το Maverick/Tribude.
Πλεονέκτημα του X-Trail το εσωτερικό του και ο εξοπλισμός του.
Επίσης ότι παρά το μεγάλο του βάρος , έχει πλαστικά εμπρός φτερά και καπώ νομίζω, που είναι και φτηνά στην αντικατάσταση.
Απ' όλα όμως θα επέλεγα μεταξύ Rav4 & Forester , γιατί είναι τα μόνα με 3 διαφορικά και πραγματική τετρακίνηση AWD ή full time 4WD, αν σου λέει κάτι αυτό. Αν δε σου λέει, κοίταξε στο http://www.baja101.com/4X4abc
Επίσης το αργό του Forester, όσο κι αν φαίνεται περιτό, σας λέω με σιγουριά, ότι αν δεν το είχα και τράβαγα αυτοκίνητα σε 50 πόντους χιόνι, ή το ανέβαζα σε κλίσεις 40 μοιρών, από στάση, θα είχε πάει περίπατο ο δίσκος.....
Έχεις κάνει ταξίδι ή διαδρομή σε χώμα με το Subaru?
Κάνε πρώτα και μετά να μου πεις εσύ τι θα επέλεγες....
Όσο για το facelift, δε μου λέει τίποτα!
Μοντέλο θα αλάξει περίπου το 2009. Δεν κάνει η Subaru αλλαγές μοντέλων πριν κλίσουν 6-7 χρόνια στην αγορά, με εξαίρεση το αποτυχημένο αισθητικά Impreza του 2001, που το ανακαίνισε το 2003.
Απ' όσα ξέρω από τους Subarαίους που έχω επαφές, σε Ελλάδα και Κύπρο, δεν επίκειται καμία αλλαγή. Τα μοντέλα 2003 είναι αρκετά χρόνια μπροστά από κάθε τι στην κατηγορία τους....
Με την ευκαιρία, τα τεστ τα έχεις διαβάσει στους 4Τ και στο DRIVE?
Εσύ τι κατάλαβες, ότι το X-Trail είναι το καλύτερο?
Αγορά SUV!