-
Ακόμα χειρότερα στραπατσαρισμένο Toyota Corolla:
Και όμως ο οδηγός επέζησε και ανέβασε το βιντεάκι...
-
Μάλλον τετ-ακέ και κοπάνημα σε δένδρο,φαίνονται χόρτα πίσω.
Τρομακτικό θέμα πράγματι ... -
Είδες το Swift!!! (αν ειναι Swift )
-
Σουίφτ είναι...
-
http://www.artino.gr/content/view/739/36/
Είχα την τύχη/ατυχία να περάσω 3-4 ώρες μετά το ατύχημα από το συγκεκριμένο σημείο. Ο Σιδέρης (γιος αντιπροσώπου της Mercedes στην Άρτα) οδηγούσε μια A Class (εξυπηρέτησης πελατών) από την οποία δεν έμεινε σχεδόν τίποτα.
Κρίμα για τα παιδιά που χάθηκαν (28 και 32 ετών) αλλά κι ευτυχώς που δεν πήραν κι άλλους στο λαιμό τους. -
Σχετικά με την τελευταία είδηση... το έμαθα πολύ άμεσα, ενώ ήμουν διακοπές, καθώς ο ένας από τους δύο ήταν συγγενής της κοπέλας μου. Η όλη ιστορία πάντως καταδεικνύει πως όσο και αν θεωρούμε πως μπορούμε να ελέγξουμε το όχημα σε εξωφρενικές ταχύτητες, ο δρόμος επιφυλάσσει πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Και αυτό το λέω για να το ακούσω εγώ κυρίως...
Όμως, όσο κυνικό και αν ακούγεται, κι εγώ είπα ευτυχώς πως δεν πήραν κάποιον άλλο στο λαιμό τους...
Δεν ξέρω πάντως πόσοι εξ'ημών έχουμε αυτοσυγκράτηση βέβαια ώστε να μην τρέχουμε... Νομίζουμε πως όλα είναι υπό έλεγχο ακόμη και όταν το κοντέρ ξεπερνά τη δεύτερη εκατοντάδα χιλιομέτρων ανά ώρα, αλλά συνέχεια ακούμε τέτοια περιστατικά, που φυσικά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο επιβίωσης.
Αν μου αρέσει να τρέχω με 200+; Προφανώς ναι. Και αισθάνομαι πως έχω τον απόλυτο έλεγχο γιατί το έχω κάνει πολλές φορές και έχω ταξιδέψει, θέλοντας και μη, αρκετά. Είναι όμως μια ψευδαίσθηση υποθέτω- και αυτά τα περιστατικά με προβληματίζουν εντόνως. Και ποιος μου εγγυάται πως όσοι νιώθουμε τόσο σίγουροι για τις ικανότητες μας δεν τρεφόμαστε με αυταπάτες; Άλλωστε, ποιος θεωρεί τον εαυτό του ανίκανο να τρέξει; Κι όμως...
Έχει συζητηθεί βέβαια πλειστάκις στο παρελθόν το εν λόγω θέμα- απλά το περιστατικό με προβλημάτισε, πιθανόν λόγω εγγύτητας.
-
Από τη φωτογραφία πάντως πρόκειται για δρόμο μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση, οπότε σε τέτοιο δρόμο η εξωφρενική ταχύτητα είναι αρκετή για να φέρει το κακό από μόνη της. Αν ήταν μάλιστα και πιωμένοι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αν ήταν μάλιστα και πιωμένοι...Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό και μόνο φτάνει...Γιατί είναι όλοι στο δε βαριέσαι κοντά είναι.
-
..
-
ειχαν 'κλεψει' λιγο απο το αντιθετο ρευμα ωστε να κινηθουν γρηγοροτερα με αποτελεσμα να πεσουν επανω στην νταλικα;
-
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και η φωτογραφία που τράβηξα περνώντας.Το σημείο πάντως έχει αρκετά καλή ορατότητα και υποψιάζομαι πως προσπάθησε να κάνει ταρζανο-προσπέρασμα ο οδηγός και δεν υπολόγισε καλά την απόσταση της νταλίκας. Εκτός κι αν απλά ήταν τύφλα...
Η νταλικα ειναι χτυπημενη απο την δεξια της μερια,τουλαχιστον εκει φαίνεται να εχει μεγαλυτερη ζημια .Τοσο αριστερα ειχαν βγει για το προσπερασμα?Εκοψε αριστερα του ο οδηγος της νταλικας?
-
Αν προσέξετε στο δεξί άκρο της φωτογραφίας τα χώματα είναι σχεδόν στο κέντρο του δρόμου (και λίγα στο δεξί ρεύμα) σχεδόν πάνω στη διαχωριστική γραμμή. Άρα η σύγκρουση πρέπει να έγινε σε εκείνο το σημείο.
-
Μήπως τελικά την προσπέραση την έκανε η νταλίκα;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν προσέξετε στο δεξί άκρο της φωτογραφίας τα χώματα είναι σχεδόν στο κέντρο του δρόμου (και λίγα στο δεξί ρεύμα) σχεδόν πάνω στη διαχωριστική γραμμή. Άρα η σύγκρουση πρέπει να έγινε σε εκείνο το σημείο.Tα χωματα αν δεν ειναι μεταφερμένα (απο προσφατη βροχη ή απο φορτηγα) απο τον χωματοδρομο που φαινεται αριστερα μπορει να τα εριξαν για να απορροφησουν τα λαδια απο τον δρομο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν προσέξετε στο δεξί άκρο της φωτογραφίας τα χώματα είναι σχεδόν στο κέντρο του δρόμου (και λίγα στο δεξί ρεύμα) σχεδόν πάνω στη διαχωριστική γραμμή. Άρα η σύγκρουση πρέπει να έγινε σε εκείνο το σημείο.
Tα χωματα αν δεν ειναι μεταφερμένα (απο προσφατη βροχη ή απο φορτηγα) απο τον χωματοδρομο που φαινεται αριστερα μπορει να τα εριξαν για να απορροφησουν τα λαδια απο τον δρομο.
Ακριβώς αυτό θεώρησα και εγώ. Είναι για να καλύψουν τα λάδια κτλ που έπεσαν στο σημείο της σύγκρουσης.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Tα χωματα αν δεν ειναι μεταφερμένα (απο προσφατη βροχη ή απο φορτηγα) απο τον χωματοδρομο που φαινεται αριστερα μπορει να τα εριξαν για να απορροφησουν τα λαδια απο τον δρομο.
Ακριβώς αυτό θεώρησα και εγώ. Είναι για να καλύψουν τα λάδια κτλ που έπεσαν στο σημείο της σύγκρουσης.
Ναι αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι και εκει ειναι το σημειο της συγκρουσης,απλα εκει μπορει να σταματησαν μετα απο το ατυχημα και να αρχισαν να τρεχουν τα υγρα.Συνηθως εκει που θα βρεις γυαλια απο τα φαναρια εχει γινει η συγκρουση ή εκει που σταματανε τα ιχνη του φρεναρισματος ,πιο δυσκολο ομως αυτο γιατι ολα τα αμαξια εχουν ABS πλεον.
-
Τα χώματα τα έριξαν για να καλύψουν τα υγρά, δε μεταφέρθηκαν εκεί από βροχή ή άλλο παράγοντα.
Πληροφορίες λένε ότι ο οδηγός της νταλίκας πήγαινε κανονικά στην πορεία του. Το γιατί φαίνεται η δεξιά πλευρά του φορτηγού να έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της σύγκρουσης είναι άξιο απορίας. Πάντως τα συντρίμμια από την A-Class (ψυγείο, προφυλακτήρας, πόρτες... αυτά έμειναν) ήταν στη δεξιά πλευρά του δρόμου (όπως βλέπουμε τη φωτογραφία). Αμφιβάλλω αν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε πραγματικά. Όλοι όμως στους Κωστακιούς (εκεί που έμενα κι απ' όπου κατάγεται ο ένας εκ των δύο νεκρών) έλεγαν ότι έφταιγαν τα παιδιά. Κι ας θρηνούσαν οι άνθρωποι...
-
Μιας που αναφέρεστε στο θέμα... επειδή λόγω εγγύτητας γνωρίζω το περιστατικό, η κατάσταση έχει ως εξής:
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στη νταλικά, η οποία αν κατάλαβα καλά ήταν σταθμευμένη σε πάρκινγκ στο αντίθετο ρεύμα. Η ταχύτητα ήταν η τελική του οχήματος, και το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τις 5 το πρωί, ύστερα από νυχτερινή διασκέδαση (ο νοών νοείτο, δυστυχώς...).
Δυστυχώς η ευθύνη βαραίνει 100% τον οδηγό εν προκειμένω. Φυσικά δεν έχει νόημα η απόδοση οποιασδήποτε μομφής, καθώς ο θανών δεδικαίωται, και σίγουρα είναι κρίμα να πληρώνεις έτσι ένα λάθος (πολλώ δε αν τύχει να είναι ένα από τα ελάχιστα...).
-
Θα φανώ κακός για πολλούς αλλά χαίρομαι που δεν πήρε και κανέναν άλλο μαζί του. Οδηγός και συνοδηγός φέρουν παραπλήσια ευθύνη, ειδικά όταν μπαίνουν πιωμένοι σε ένα αυτοκίνητο. Αν σ' αυτά προστεθεί και η 'τελική ταχύτητα' λυπάμαι πολύ αλλά κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι προκαλούν την ατυχία τους.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ