-
Θελω να θίξω ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό . Να ξεκαθαρίστω από την αρχή ότι δεν είμαι σωβινιστής , αλλά αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου κάθε μέρα με έχουν βγάλει έξω από τα ρούχα μου
Λόγω επαγγέλματος (οδηγός) , καθημερινά βρίσκομαι τουλάχιστον 10 ώρες πίσω από το τιμόνι . Ε λοιπόν , δεν υπάρχει περίπτωση να δω γυναίκα να οδηγάει κάτι υποδεέστερο από αυτοκίνητο +6 εκατομμυρίων . Οι δε πλειοψηφία των , φορώντας ΠΑΝΤΑ μαύρο γυαλί τύπου 'ελεείστε τον αόματο ' , και μην ξεπερνώντας σε ύψος το 1.50 (με τακούνι 0.50 το ελάχιστο) , να βρίσκεται χωμένη στο δερμάτινο σαλόνι του GRAND CHEROKEΕ και να φαίνεται σαν την μύγα πάνω στο τζάμι (τόσο μινιον δείχνει μέσα στο θηρίο ) . Και σαν να μην έφτανε αυτό , οδηγεί και επιθετικά ( μιλώντας ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ) . Και έχει και συνέχεια .....
Επειδή αναγκάζομαι συχνά να σταθμεύω σε κάπως στενάχωρα μέρη για ξεφόρτωμα , πάντα (ΜΑ ΠΑΝΤΑ ) ο καθρέφτης μου την πληρώνει όποτε αποφασίσει να περάσει η τζιπού που σας έλεγα προηγουμένως . ΓΙΑΤΙ καρδούλα μου ο κύριος Νεοπλουτίδης με G500 Long είναι πιο προσεχτικός από σένα και δεν τον τρώει ? δεν μπορείς ψυχούλα μου να υπολογίσεις τον όγκο του αποκτήματος σου ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ FIESTA '85 1100cc sto fanari kai dipla toy i kiria me BMW X5 koitazontas ton ipotimitika -
Θελω να θίξω ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό . Να ξεκαθαρίστω από την αρχή ότι δεν είμαι σωβινιστής , αλλά αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου κάθε μέρα με έχουν βγάλει έξω από τα ρούχα μου
Λόγω επαγγέλματος (οδηγός) , καθημερινά βρίσκομαι τουλάχιστον 10 ώρες πίσω από το τιμόνι . Ε λοιπόν , δεν υπάρχει περίπτωση να δω γυναίκα να οδηγάει κάτι υποδεέστερο από αυτοκίνητο +6 εκατομμυρίων . Οι δε πλειοψηφία των , φορώντας ΠΑΝΤΑ μαύρο γυαλί τύπου 'ελεείστε τον αόματο ' , και μην ξεπερνώντας σε ύψος το 1.50 (με τακούνι 0.50 το ελάχιστο) , να βρίσκεται χωμένη στο δερμάτινο σαλόνι του GRAND CHEROKEΕ και να φαίνεται σαν την μύγα πάνω στο τζάμι (τόσο μινιον δείχνει μέσα στο θηρίο ) . Και σαν να μην έφτανε αυτό , οδηγεί και επιθετικά ( μιλώντας ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ) . Και έχει και συνέχεια .....
Επειδή αναγκάζομαι συχνά να σταθμεύω σε κάπως στενάχωρα μέρη για ξεφόρτωμα , πάντα (ΜΑ ΠΑΝΤΑ ) ο καθρέφτης μου την πληρώνει όποτε αποφασίσει να περάσει η τζιπού που σας έλεγα προηγουμένως . ΓΙΑΤΙ καρδούλα μου ο κύριος Νεοπλουτίδης με G500 Long είναι πιο προσεχτικός από σένα και δεν τον τρώει ? δεν μπορείς ψυχούλα μου να υπολογίσεις τον όγκο του αποκτήματος σου ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ FIESTA '85 1100cc sto fanari kai dipla toy i kiria me BMW X5 koitazontas ton ipotimitika -
ο άντρας φταίει (στις περισσότερες περιπτώσεις) που η γυναίκα:
α) έχει γκόμενο
β) οδηγεί Χ5Σπύρος
-
Φίλε geofiesta σε βρίσκω κάπως υπερβολικό νομίζω....
Ο χρήστης geofiesta έγραψε:
Ε λοιπόν , δεν υπάρχει περίπτωση να δω γυναίκα να οδηγάει κάτι υποδεέστερο από αυτοκίνητο +6 εκατομμυρίων .
Κάτσε!Σε ποιά περιοχή μιλάμε?
Εγώ κυψέλη,κέντρο,παγκράτι,Ζωγράφου κλπ γιατί δεν τις βλέπω?και μην ξεπερνώντας σε ύψος το 1.50 (με τακούνι 0.50 το ελάχιστο) ,
Σόρρυ αλλά η νέα γενιά περνάει το 1.65 για πλάκα και οι άντρες το 1.75 επίσης!
οδηγεί και επιθετικά ( μιλώντας ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ **ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ **ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ) .
Τώρα αυτό πως το ξέρεις!??!!?
Βλέπω συνεχίζουμε τα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=3028
και
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=3290 -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ο άντρας φταίει (στις περισσότερες περιπτώσεις) που η γυναίκα:α) έχει γκόμενο
β) οδηγεί Χ5Σπύρος
Συμφωνώ απόλυτα με τον ''Krusenstern''. Ούτε εγώ έχω κάτι με τις γυναίκες οδηγούς αλλά το έχω πει πολλές φορές: ''Όπως ο νέος οδηγός είναι υποχρεομένος να έχει το σήμα έτσι και οι γυναίκες οδηγοί θα πρέπει να είναι υποχρεομένες να έχουν το σήμα , που θα γνωστοποιεί στους άλλους οδηγούς ότι μέσα στο συγκεκριμένο όχημα βρίσκεται μια Γυναίκα οδηγός''.
-
Ο χρήστης geofiesta έγραψε:
i kiria me BMW X5Υπάρχουν και κυρίες όπως η δική μου που οδηγούν X5 αλλά έχουν μοχθήσει αρκετά στη ζωή τους για να μπορούν να το κάνουν. Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.
-
Καλό θα ήτανε ο τύπος με το φιέστα που λες να μην έχει τόσα κόμπλεξ ως προς την γυναίκα με το Χ5.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Καλό θα ήτανε ο τύπος με το φιέστα που λες να μην έχει τόσα κόμπλεξ ως προς την γυναίκα με το Χ5.Πρόβλημα 'μεγέθους'?
Σοβαρά τώρα, δεν νομίζω ότι στο μέσο όρο τους οι γυναίκες είναι χειρότερες οδηγοί από τους άντρες. Το πρόβλημα νομίζω πως είναι ότι εισήλθαν μαζικά νέες γυναίκες οδηγοί στην κυκλοφορία και -ειδικά σε εμάς των 30+, που είμαστε μια αδικημένη οδηγικά γενιά- μας 'κακοφαίνεται' που έχουν καινούργια αυτοκίνητα, κλπ.
Μην νομίζετε, όσο ανώριμη είναι μια κοπελίτσα 19 ετών στο τιμόνι, άλλο τόσο είναι και ο συνομήλικός της νεαρός, ίσως και πιο επικίνδυνος, λόγω ορμονών.
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
i kiria me BMW X5
Υπάρχουν και κυρίες όπως η δική μου που οδηγούν X5 αλλά έχουν μοχθήσει αρκετά στη ζωή τους για να μπορούν να το κάνουν. Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.
Κανείς νομίζω δεν το αμφισβητεί αυτό . ¨Οπως και το ότι υπάρχουν γυναίκες οδηγοί με οδηγική ικανότητα πολύ ανώτερη από των αντρών . Απλά λέω αυτά που βιώνω καθημερινά .
Υπάρχουν και άντρες που οδηγούν LAND CRUISER h MURCIELAGO και δεν ξέρουν ούτε πως να κοιτάξουν τα λαδάκια του αμαξιού τους ( γιατί του εγκεφάλου τους τα έχουν κάψει προ καιρού ) . -
Εξάλλου πιστεύω ότι οι νέες οδηγοί αν όχι καλές (που δεν το αποκλείω) , είναι πολύ καλύτερες από αυτές άνω των 40 που κυριολεκτικά είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μην νομίζετε, όσο ανώριμη είναι μια κοπελίτσα 19 ετών στο τιμόνι, άλλο τόσο είναι και ο συνομήλικός της νεαρός, ίσως και πιο επικίνδυνος, λόγω ορμονών.Μέγα λάθος αυτό που λες Βασίλη. Το θέμα δεν είναι είναι η ανωριμότητα του εκάστοτε οδηγού, που αργά ή γρήγορα μετά την απόκτηση του διπλώματος θα φύγει (όταν μιλάμε για λογικά άτομα πάντα), αλλά η ικανότητα. Αν έχεις γνωστό κάποιον δάσκαλο οδήγησης ρώτα τον επι του θέματος και δες τι θα σου πει. Το 70% των νέων γυναικών - οδηγών το μόνο που ξέρει μόλις αποκτήσει το δίπλωμα είναι να μετακινεί απλά το αμάξι και όχι να το οδηγεί. Από αυτό το ποσοστό το 50% μόνο έχει περιθώρια βελτίωσης. Αυτή είναι η αλήθεια για τις γυναίκες οδηγούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (που δυστυχώς είναι ελάχιστες). Επειδή το γνωρίζω αυτό λοιπόν όταν συναντώ κάποια τέτοια οδηγό, προσπαθώ να την διευκολύνω με την στάση μου, παρά να την αγχώσω με βρισιές και κορναρίσματα...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εξάλλου πιστεύω ότι οι νέες οδηγοί αν όχι καλές (που δεν το αποκλείω) , είναι πολύ καλύτερες από αυτές άνω των 40 που κυριολεκτικά είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣΟι σαραντάρες που ήταν εικοσάρες στη δεκαετία του 1980 βγάζουν τα αποθημένα τους απο όλα αυτα τα χρόνια. Τότε η νοοτροπία το τότε ήταν η γυναίκα στο σπίτι και στα πίατα και ο άνδρας δουλειά και αυτοκίνητο. Βέβαια τα σημερινά δεδομένα έχουν αλλάξει και οι γυναίκες αναγκάζονται να δουλέψουν για να απολαύσουν και αυτές. Υπάρχει βέβαια και το σλόγκαν 'Άντε σπιτάκι σου να πας να πλύνεις κανένα πιάτο μωρή...'
Τότε ειναι που τους ανάβουν τα λαμπάκια.
-
Ωχχχ! Πάλι βλέπω να πέφτει θάψιμο στις γυναίκες οδηγούς.
Μα αν είναι δυνατόν γυναίκα+αυτοκίνητο που ακούστηκε? Έλεος!! Απαπα!!
Πιστεύω πρέπει να απαγορευθεί με νόμο στις γυναίκες να οδηγάνε!! Άκου εκει!!!! -
Τις τάχαμου απελευθερωμένες 'φεμινίστριες' που πίσω απ'το τιμόνι του SUV παριστάνουν το βαρύ νταλικιέρη ρε παιδιά πού τις βάζετε;
-
Να ξεκαθαρίστω από την αρχή ότι δεν είμαι σωβινιστής
Αυτά που ακολουθούν σίγουρα δεν δείχνουν σωβινισμό εκ μέρους σου
Σωβινισμός = έντονος εθνικισμός πατριωτισμός, προέρχεται από τη γαλλική λέξη chauvinisme που κι αυτή πρόέρχεται με τη σειρά της από το κωμειδύλλιο του Cogniard 'La Cocarde tricolore' του 1831 που ο Chauvin ήταν ένας αφελής πατριώτης-στρατιώτης. Στην αρχή η λέξη σήμαινε γενναίο στρατιώτη αλλά αργότερα πήρε την αρνητική χροιά που τους αποδίδουμε σήμερα. **ΑΣΧΕΤΟ αλλά αυτά ξέρω αυτά λέω **:lol:
Πάντως μιλάμε και για αντρικό σωβινισμό για να υποδηλώσουμε ένα φαλλοκράτη Οπότε λογική η μικρή ανακρίβειά σουΕπί της ουσίας τώρα :
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ FIESTA '85 1100cc sto fanari kai dipla toy i kiria me BMW X5 koitazontas ton ipotimitika
Αυτό είναι σοβαρό εκ μέρους σου!! Βαρύ και αδικαιολόγητο με τη δική μου λογική. Δεν καταλαβαίνω πού είναι η αδικία...Δικαιούνται οι άντρες μεγαλύτερα και καλύτερα αυτοκίνητα για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω? Άντε να πεις κάνα 'γαμώτο κοίτα αμάξι που έχει' αλλά πρέπει να είναι της ιδίας έντασης όπως όταν βλέπεις ένα αρσενικό να οδηγεί ένα αμάξι που ζηλεύεις!!!
Αντιθέτως με τις γυναίκες οδηγούς μπορείς να έχεις κάτι!!!υπό την έννοια ότι 'δικαιούσαι' να θεωρείς κάποιες ομάδες χειρότερους οδηγούς από κάποιους άλλους (χωρίς να απολυτοποιούμε φυσικά, παντού υπάρχουν εξαιρέσεις και είναι και πολλές), πχ οι γέροι όσ' επί το πλείστον είναι χειρότεροι οδηγοί γιατί δεν έχουν καλά αντανακλαστικά, οι ταξιτζήδες γιατί περιφρονούν πιο συχνά από τους άλλους τον ΚΟΚ,οι πολύ νέοι γιατί δεν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οι γυναίκες γιατί ποτέ δεν θέλησαν να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο πραγματικά κοκ...Φυσικά και δεν είναι γονιδιακό το ζήτημα, κάπως εξηγείται, μάλλον μέσω 'κοινωνικών' επιχειρημάτων...Και φυσικά μπορεί και να κάνεις-ω λάθος γιατί αντλείς-ω τα συμεράσματά σου από σχετικά μικρό δείγμα (ναι, τ' ομολογώ έχω γνωρίσει ελάχιστες γυναίκες στη ζωή μου ), άρα εγώ τουλάχιστον επ 'αυτού δεν διεκδικώ καμία βεβαιότητα - ούτε καν βαρύτητα - για τη γνώμη μου...Έχω κάνει απλώς μια μικρή και άθλια στατιστική ...
Σε κάθε περίπτωση δεν ΜΠΟΡΕΙ να είναι αδικία κάποιος να έχει καλύτερο αμάξι επιδή του καταλογίζουμε ότι είναι χειρότερος οδηγός...Και εγώ λοιπόν ο κακομοίρης που δεν είμαι κανένας 'χεράς' δεν δικαιούμαι να έχω ό,τι αμάξι σηκώνει το πορτοφόλι μου (ή αυτό του χρηματοδότη μου!!!)?...Φυσικά αυτό δεν με δικαιολογεί να σπάω τους καθρέφτες (και παντός είδους άλλα αντικείμενα, μην πω τι ) των άλλων...
Άρα δεκτό εκ μέρους μου να θεωρείς τις γυναίκες κακές οδηγούς (όχι συλλήβδην βέβαια, μην τα ξαναλέμε) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όμως να λες ότι είναι αδικία να οδηγούν καλά αμάξια...Αλήθεια από που πηγάζει η δικαιοσύνη σου?
Τα περί ύψους, γκόμενου etc τα θεωρώ χαριτολογήματα-ευφυολογήματα προς διάνθιση του κειμένου σου , που προκαλούν μειδίαμα στα χείλη των περισσοτέρων και δεν βλέπω καμία κακή πρόθεση αλλά μόνο διάθεση καλόκαρδου χαβαλέ...Οπότε δεν τα σχολιάζω...
Φιλικά
-
εμενα δε θα με χαλαγε η κοπελια μου να οδηγει Χ5, οχι για κανενα αλλο λογο παρα για να το παιρνω και εγω λιγακι
οι νεαρες γυνεκες οδηγοι ειναι μεν καλυτερες απο τις 40+ αλλα ειναι πολλες φορες ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΕΣ και με πολυ μπλαζε υφος!!!!
-
Είναι αλήθεια ότι αυτά που λέγονται είναι λίγο υπερβολικά , δεδομένου ότι η απλούστευση είναι πάντα ο σίγουρος τρόπος να κάνεις λάθη. Πάντως από την καθημερινή εμπειρία οδήγησης στους δρόμους της Αθήνας, εμπειρία τύπου SURVIVOR, μόνο αυτό μπορώ να πώ. Οι γυναίκες στο μάθημα ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΔΗΓΟ την κάνανε ΟΛΕΣ κοπάνα και πρέπει να ήταν μάλλον στο κομμωτήριο.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Μέγα λάθος αυτό που λες Βασίλη. Το θέμα δεν είναι είναι η ανωριμότητα του εκάστοτε οδηγού, που αργά ή γρήγορα μετά την απόκτηση του διπλώματος θα φύγει (όταν μιλάμε για λογικά άτομα πάντα), αλλά η ικανότητα. Αν έχεις γνωστό κάποιον δάσκαλο οδήγησης ρώτα τον επι του θέματος και δες τι θα σου πει. Το 70% των νέων γυναικών - οδηγών το μόνο που ξέρει μόλις αποκτήσει το δίπλωμα είναι να μετακινεί απλά το αμάξι και όχι να το οδηγεί. Από αυτό το ποσοστό το 50% μόνο έχει περιθώρια βελτίωσης. Αυτή είναι η αλήθεια για τις γυναίκες οδηγούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (που δυστυχώς είναι ελάχιστες). Επειδή το γνωρίζω αυτό λοιπόν όταν συναντώ κάποια τέτοια οδηγό, προσπαθώ να την διευκολύνω με την στάση μου, παρά να την αγχώσω με βρισιές και κορναρίσματα...
Ένα λεπτό, για να καταλάβω.
Οι γυναίκες θεωρείς ότι είναι ανίκανες να είναι καλές οδηγοί?
Αν ναι, μπορείς να το αιτιολογήσεις με επιχειρήματα?
Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω ότι εμένα μου φτάνει μια γυναίκα (ή και ένας άντρας) να μπορεί να 'μετακινεί' το όχημά του σύμφωνα με τον ΚΟΚ και με σεβασμό στους άλλους. Πήξαμε από 'Σουμάχερ' και 'επαγγελματίες' πιά!
-
Παιδια δεν πρεπει να βαζουμε ολους τους ανθρωπους σε ενα καζανι.
Στις μεγαλουπολεις η για να γινω πιο συγκεκριμενος στην Αθηνα οι πλειοψηφια των οδηγων κανουν επιθετικη οδηγηση,ειναι αγενεις,κανουν επικινδυνα πραγματα και γενικα συμβαλλουν στο οδηγικο χαος που επικρατει.
Οταν παραχωρω προτεραιοτητα παντα καποιος θα υπαρξει που θα μου κορναρει.Οταν ενω το φαναρι ειναι πρασινο σταματω(αφου δεν μπορω να παω μπροστα λογω κινησης που εχει ηδη κλεισει τη διασταυρωση)και ακουω τα χιλια μυρια απο τους πισω,τι περιμενεις???
Δεν ειναι θεμα γυναικας οδηγου η αντρα,αλλα ΟΛΩΝ μας.
Σιγουρα ειναι ορισμενες που ειναι ακρως επικινδυνες.Αλλα και ποσοι αντρες δεν ειναι???
Υγ:2 φορες εχουν παει να με σκοτωσουν γυναικες οταν εφυγαν απο κοκκινο και οι 2,αλλα 2 φορες με εχουν τρακαρει αντρες!!!!!!
Συνεπως μην βαζουμε ολους σε ενα καζανι,αλλα να εξεταζουμε την καθε περιπτωση ξεχωριστα.
Γιωργο εχεις τιποτα με τις γυναικες βρε????Ποτε ειπαμε οτι βγαινει η δικια σου στο δρομο με τη σχολη οδηγων?Ο δασκαλος τι λεει?
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ