-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
προσωπικα ειμαι αντιθετος στο να μου υποχρεωνει ο νομος να φοραω ζωνη (σαν οδηγος μιλαω). αντιθετως θα επρεπε να με υποχρεωνει στο να φορουν οι επιβατες του οχηματος μου ζωνη. κι εχει μεγαλη διαφορα εννοειται το ενα με το αλλο.ΥΓ γινεται πολεμος καθε φορα για να πεισω τους απο πισω να τη φορεσουν..... και στο κλασικο 'σε εμπιστευομαστε,οδηγας καλα' τους απαντω 'εγω καλα το παω, ο απεναντι ομως...' και βαζουν αμεσως!
Το έχω ξαναγράψει και παραπάνω και ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα. Προσθέτοντας ομως ότι από τη στιγμή που δε φοράς ζώνη, να αποδεσμεύεις ταυτόχρονα την ασφαλιστική από το να σε αποζημιώσει για σωματικές βλάβες σε περίπτωση ατυχήματος με τραυματισμό. Όλα είναι θέμα επιλογών (από ώριμους ανθρώπους) και βέβαια κόστους των επιλογών αυτών.
-
Ïëá êáëÜ êáé ùñáßá áëëÜ íá êÜíù ìéá åñþôçóç ëßãï îÝìðáñêç áëëÜ ìÝóá óôï ðíÝõìá ôïõ èÝìáôïò ðåñé õðï÷ñÝùóçò ...
Áí äåí ðÜñù óùóôÜ ìÝôñá áóöáëåßáò êÜíïíôáò ìðÜíôæé ôæÜìðéíãê ð÷ åðåéäÞ äåí ìðïñþ ôçí õðï÷ñÝùóç ,ìðïñþ íá ìõíÞóù ôïí éäéïêôÞôç ôçò ðåñéï÷Þò ðïõ ãßíåôáé ôï óðïñ, ãéá óêëçñüôçôá åäÜöïõò Üíù êÜðïéïõ âáèìïý ðïõ åðÝöåñå ôïí ôñáõìáôéóìü ìïõ ???
-
Ζώνη βάζω και για να αλλάξω θέση στο αυτοκίνητο. Εκνευρίζομαι πολύ (αν και προσπαθώ να μην το δείξω) όταν μπαίνω σε αυτοκίνητα άλλων, κάθομαι στο πίσω κάθισμα, ψάχνω τη ζώνη και ανακαλύπτω ότι είναι θαμμένη κάτω από το κάθισμα καθώς την τελευταία φορά που το έριξε δεν έκανε τον κόπο να βγάλει πάλι έξω τις υποδοχές που προσαρμόζει η ζώνη.
Το καλύτερο μου απ' όλα, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι όταν οδηγώ εγώ και προσπαθώ να πείσω τους άλλους να βάλουν ζώνη είτε κάθονται μπροστά, είτε πίσω. Και εντάξει τους κοντινούς μου φίλους τους έχω πρήξει σε τέτοιο βαθμό που τουλάχιστον μπροστά δε χρειάζεται να τους κάνω σύσταση, για πίσω δεν το συζητάμε ακόμα... Έχω ακούσει άπειρες δικαιολογίες του στυλ 'Ζαλίζομαι όταν φοράω ζώνη και κάθομαι πίσω', το καλύτερό μου όμως ήταν όταν μία φορά που προσπαθούσα να πείσω κάποιον να βάλει ζώνη δεν τα κατάφερνα με τίποτα και του έδωσα 2 επιλογές: 1)βάζεις ζώνη και όλα καλά, 2)κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και τα λέμε... (φυσικά φόρεσε ζώνη αν και είμαι σίγουρος ότι μου έριξε πολύ μπινελίκι από μέσα του)
Φυσικά λοιπόν και είμαι υπέρ την υποχρεωτικής χρήσης ζώνης. Απ' τη μια ως οδηγός είσαι υπεύθυνος για τις ζωές των συνεπιβατών σου και απ' την άλλη δε θα ήθελα να τρακάρω με άλλο αυτοκίνητο και είτε απλά να νοιώθω τύψεις που ο άλλος χτύπησε επειδή δε φορούσε ζώνη, είτε να τον πληρώνω μια ζωή αν έφταιγα εγώ επειδή δεν είχε κάνει τον κόπο να κουμπώσει αυτή τη ρημαδιασμένη ζώνη.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Απ' τη μια ως οδηγός είσαι υπεύθυνος για τις ζωές των συνεπιβατών σου και απ' την άλλη δε θα ήθελα να τρακάρω με άλλο αυτοκίνητο και είτε απλά να νοιώθω τύψεις που ο άλλος χτύπησε επειδή δε φορούσε ζώνη, είτε να τον πληρώνω μια ζωή αν έφταιγα εγώ επειδή δεν είχε κάνει τον κόπο να κουμπώσει αυτή τη ρημαδιασμένη ζώνη.ξάχασες και τα κιλα του πίσω επιβάτη Χ 50 που θα φας στην πλάτη αν δεν φοράει ζώνη σε περίπτωση ατυχήματος.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Απ' τη μια ως οδηγός είσαι υπεύθυνος για τις ζωές των συνεπιβατών σου και απ' την άλλη δε θα ήθελα να τρακάρω με άλλο αυτοκίνητο και είτε απλά να νοιώθω τύψεις που ο άλλος χτύπησε επειδή δε φορούσε ζώνη, είτε να τον πληρώνω μια ζωή αν έφταιγα εγώ επειδή δεν είχε κάνει τον κόπο να κουμπώσει αυτή τη ρημαδιασμένη ζώνη.
ξέχασες και τα κιλα του πίσω επιβάτη Χ 50 που θα φας στην πλάτη αν δεν φοράει ζώνη σε περίπτωση ατυχήματος.
Είπαμε, αυτό το ενδεχόμενο έχει αποκλειστεί ήδη
το καλύτερό μου όμως ήταν όταν μία φορά που προσπαθούσα να πείσω κάποιον να βάλει ζώνη δεν τα κατάφερνα με τίποτα και του έδωσα 2 επιλογές: 1)βάζεις ζώνη και όλα καλά, 2)κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και τα λέμε...
Το θέμα είναι ο !@#$%^&*() ο οδηγός-επιβάτης του άλλου οχήματος να μη χτυπήσει και τρέχουμε και δε φτάνουμε μετά...
Υ.Γ. Θέλετε άλλον ένα λόγο που θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η ζώνη; Γιατί ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος να έχει να επωμιστεί το βάρος της περίθαλψης του σακατεμένου από το τροχαίο, ο οποίος επειδή δεν είχε βάλει ζώνη απογειώθηκε σα μαχητικό, διαπέρασε το παρμπρίζ και αφού διέγραψε μια πτήση στον αέρα, έσκασε σαν καρπούζι στην άσφαλτο. Το ενδεχόμενο να φορούσε ζωνούλα (ε φανταστικέ άνθρωπε) και να έμενε στη θεσούλα του με ότι αυτό συνεπάγεται δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό;
-
Εαν δεν ενδιαφέρεστε για την σωματική σας ακεραιότητα,και πιστεύετε ότι η είναι μόνο δικό σας θέμα κάντε ότι αναφέρεται στην δήλωση που ακολουθεί
-
καλο
-
Μάλλον για χιούμορ πρόκειται παρά για κάτι άλλο...
-
Νομιζω οτι σε καποια σκανδιναβικη χωρα υπογραφεις καποια σχετικη δηλωση παραιτησης οταν συλαμβανεσαι να οδηγεις χωρις κρανος ζωνη
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μάλλον για χιούμορ πρόκειται παρά για κάτι άλλο...Σίγουρα δεν είναι χιούμορ
-
Ας πάρουμε τη δήλωση σιγά-σιγά για να δούμε αν έχει λογική ή όχι.
Δεν επιθυμώ την χρήση κράνους ή ζώνης ασφαλείας.
Λογικότατη αρχική δήλωση της επιθυμίας του οδηγούς.
Σε περίπτωση που τραυματιστώ από την μη χρήση τους δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν επιθυμώ να διακομιστώ σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Από πού προκύπτει ότι δε θέλω ασθενοφόρο; Έχω πληρώσει φόρους και το δικαιούμαι εκτός και αν, σε όλες τις περιπτώσεις υπαιτιότητας του παθόντος, το ΕΚΑΒ παύσει να προσέρχεται, οπότε το δέχομαι. Αναφέρομαι σε γενικής μορφής ατυχήματα που ξεκινούν από τη βάδιση σε δρόμο με πάγο, έως τα εργατικά ατυχήματα από αμέλεια του εργαζομένου.
Παράδειγμα
Είσαι στο γυμναστήριο και πας να κάνεις σκουώτ με +10 Kg από την προηγούμενη φορά ή πας να κάνεις κόντρα με τον φίλο σου. Δε γνωρίζεις ότι μπορεί να πάθεις κήλη; Αν την πάθεις να μην έρθει ασθενοφόρο γιατί έκανες κόντρα ή γιατί γνώριζες τους κινδύνους;Ακόμα δεν επιθυμώ να νοσηλευτώ σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ισχύουν τα ίδια ακριβώς με πιο πάνω.
Τα νοσοκομεία μας νοσηλεύουν λαθρομετανάστες που δεν έχουν προσφέρει στο σύστημα υγείας ούτε 1€ και ο κάθε οδηγός που δε φοράει ζώνη, αλλά πληρώνει εισφορές για πολλά χρόνια θα στερηθεί των υπηρεσιών της ΜΕΘ παραιτούμενος του δικαιώματος που έχει ήδη πληρώσει;
Παράδειγμα
Δεκτόν, ΑΝ ο αρχηγός ΑΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ και η πολιτική ηγεσία καλύπτει με δικά της έξοδα τη νοσηλεία όλων αυτών που τραυματίζονται εις γνώσην των ανωτέρων, λόγω απουσίας μέτρων προστασίας (είναι γνωστό το δικό μου παράδειγμα με τους πυροβολισμούς - όσο και να πειράζει τον zorz - και την έλλειψη αλεξίσφαιρου).
Σε περίπτωση αναπηρίας μου δεν επιθυμώ αναπηρική σύνταξη.
Οι εισφορές μου πού θα πάνε; Σε κάποιον λαθρομετανάστη φαντάζομαι ή κάποιον που με 3-5 χρόνια στην Ελλάδα (βλ. μερικές χιλιάδες γυναίκες από Βουλγαρία) θα πάρει σύνταξη ΙΚΑ. Θα εφαρμοστεί το ίδιο στους καπνιστές, σε όσους τρώνε λιπαρά και δε γυμνάζονται; Γιατί και αυτοί κινδυνεύουν το ίδιο, αν όχι περισσότερο, να πάρουν σύνταξη και παροχές που δε θα έπαιρναν αν δεν ζούσαν κατ' αυτόν τον τρόπο.
Παράδειγμα
Μία ζωή τρώω σουβλάκια, καπνίζω και πλακώνομαι σε γλυκά και τσίπουρα. Σε κάποια φάση, στα 65 μου, μετά από 2-3-4 καρδιακά επεισόδια (ήδη παίρνω αναπηρική σύνταξη) και χρόνια διαβητικός με επιδόματα γιατί δεν περπατάω και καλά αφού με χτύπησε στα πόδια, παθαίνω εγκεφαλικό για το οποίο ευθύνεται η ζωή μου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τυφλώνομαι, μένω παραπληγικός και χρειάζομαι φροντίδα στο σπίτι. Να μου δώσουν αναπηρική σύνταξη ή το ζητούσα με τον πρότερο βίο μου;Για την περίπτωση του θανάτου μου έχω καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του Δημοσίου ποσό ίσο με εκείνο που υπολόγιζε να δίνω έως ότου βγω στη σύνταξη.
Έξυπνο. Εγώ, έχω καταθέσει ήδη το ποσόν των 0€, αφού τόσα θα συνεισφέρω στο μέλλον. Πού ξέρει το κράτος πόσα θα συνεισφέρω και με χρεώνει ανάλογα; Αν είμαι άστεγος θα δώσω 0€. Αν γίνω Δημ. Υπάλληλος θα δώσω μερικές χιλιάδες ευρώ. Αν γίνω βιομήχανος μερικά εκατομμύρια, ενώ αν γίνω Βο(υ)λευτής θα πάρω μερικά δισεκατομμύρια. Εγώ προτιμώ το τελευταίο αν γίνεται, και αν μπορείς, μου τα δίνεις προκαταβολικά;
Ακόμα δεν επιθυμώ τη δίωξη του οδηγού που προκάλεσε το ατύχημα και κατά συνέπεια δεν επιθυμώ αποζημίωση από τον ίδιο ή την ασφαλιστική του εταιρεία.
Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
-
Φταίει ο άλλος οδηγός.
-
Δε φταίει ο άλλος οδηγός.
Στην 2η περίπτωση, έτσι κι αλλιώς δε θα διωχθεί. Στην 1η περίπτωση γιατί να μη διωχθεί;
Πρέπει κατά περίπτωση να εξεταστεί το ζήτημα. Αν ο άλλος οδηγός φταίει, θα πληρώσει, αλλά αν ο τραυματισμός είναι δική μου ευθύνη δεν πληρώνει, ενώ, αν είναι δική του ευθύνη, πληρώνει.
Ισοπέδωση τέτοιας μορφής είναι πονηρή ή βλακωδης.
Παράδειγμα
Κινούμαι χωρίς ζώνη στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Κάποιος από το αντίθετο ρεύμα αποφασίζει να δεχθεί την περιποίηση της συνοδού του, αφήνει τα χέρια από το τιμόνι, βγαίνει στο αντίθετο και με εμβολίζει με 100 Km/h. Να μη ζητήσω αποζημίωση δηλαδή, επειδή δε φορούσα ζώνη; Αν ο ίδιος ήταν και μεθυσμένος;Σαν συνέπεια των ανωτέρω δηλώνω υπεύθυνα ότι είναι δικαίωμά μου η μη χρήση ζώνης κράνους.
Δε χρειάζεται, το έχεις ήδη δηλώσει στην αρχή, αλλά έστω ως συμπέρασμα στέκει.
Λοιπόν, τέτοιες δηλώσεις, είναι καλές αν αντιμετωπιστούν απλά ως χιουμοριστικό κείμενο και τίποτε παραπάνω γιατί στερούνται σοβαρότητας και ρεαλισμού, εφόσον, ο υπογράφων καλείται να εγκαταλείψει ατομικά και πανανθρώπινα δικαιώματά του χάρην μίας παρανομίας που κοστίζει 175€ (άντε 350€ αν δεν την πληρώσει αμέσως). Τέτοιου είδους ανταλλαγές, δε γίνονται αποδεκτές από ΚΑΝΕΝΑ δικαστήριο ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο, σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πολίτευμα και να υπάρξει.
Καλό είναι να διορθωθεί προς το ρεαλιστικότερο το κείμενο και τότε, ευχαρίστως το υπογράφω κι εγώ πρώτος, αν και όπως έχω ήδη δηλώσει (για τους ψυχασθενείς που αποτελούν ενδημικό είδος), είμαι υπερ της ζώνης/κράνους και τη φοράω στο 99,9% των μετακινήσεών μου (δεν την φοράω όταν κάνω το μισό γύρο του στενού για να αλλάξω θέση στο αμάξι).
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
(δεν την φοράω όταν κάνω το μισό γύρο του στενού για να αλλάξω θέση στο αμάξι).Σε ποιό στενό μένεις?
-
Γιατί να αλλάξει κάποιος θέση στο αμάξι;
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Γιατί να αλλάξει κάποιος θέση στο αμάξι;Ευχαριστώ
Γιατί θέλω το επόμενο πρωί να φορτώσω κάτι στο αμάξι και η θέση που βρήκα απέχει 100 μέτρα από το σπίτι μου, ενώ τώρα έχει άδεια θέση ακριβώς απέναντι από την είσοδο.
Γιατί πάρκαρα το αμάξι μου κάτω από πολυκατοικία που πέφτουν σοβάδες, γιατί δεν έβρισκα άλλη θέση όταν ήρθα, και δεν θέλω να το βρω το επόμενο πρωί να βρω το αμάξι σκατά.
Γιατί έχω παρκάρει στην κορυφή διασταύρωσης στενών σε σχήμα Τ, και κυκλοφορούν πολλοί μαλάκες που τρέχουν και 'χάνουν τα φρένα' με αποτέλεσμα να πηγαίνουν να σκάνε στο απέναντι παρκαρισμένο.
Γιατί απλά έτσι μου γουστάρει.Παρακαλώ.
-
Δε ΓΟΥΣΤΆΡΩ να φοράω κράνος ή ζώνη ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, αλλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μου πληρώσουν οι άλλοι τα κορόιδα ασθενοφόρα,γιατρούς,φάρμακα,εντατικές,αναπηρικές συντάξεις,ασφάλειες ζωής και γενικά ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
-
Ο χρήστης zero_IQ έγραψε:
(δεν την φοράω όταν κάνω το μισό γύρο του στενού για να αλλάξω θέση στο αμάξι).
Σε ποιό στενό μένεις?
Θα σου πω, μόνο αν μου πεις 1ος εσύ πού μένεις και διασταυρώσω τη διεύθυνσή σου.
Γιατί να αλλάξει κάποιος θέση στο αμάξι;
Ευχαριστώ
Οι συνηθισμένοι λόγοι είναι:
-
Βρίσκεται σε άλλο στενό και δεν ακούω το συναγερμό.
-
Βρίσκεται σε άλλο στενό και δεν μπορώ να το πλύνω.
-
Βρίσκεται σε σημείο που περνάνε καλώδια ΔΕΗ = κουτσουλιές.
-
Βρίσκεται σε σημείο που οι πιθανότητες να το χτυπήσει κάποιος είναι αυξημένες.
-
Βρίσκεται σε παράνομο σημείο, έστω και αν δεν εμποδίζει.
-
Φεύγω για ταξίδι και πρέπει να βάλω μέσα 1-2-3 βαλίτσες και ορισμένα ακόμα πράγματα, οπότε δεν μπορώ να τα κουβαλάω στο δίπλα στενό.
Δε ΓΟΥΣΤΆΡΩ να φοράω κράνος ή ζώνη ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, αλλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μου πληρώσουν οι άλλοι τα κορόιδα ασθενοφόρα,γιατρούς,φάρμακα,εντατικές,αναπηρικές συντάξεις,ασφάλειες ζωής και γενικά ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Υπογράφεις ότι, από τη στιγμή αυτή μέχρι του θανάτου σου θα είσαι απολύτως υγιής και δε θα με φορτώσεις ιατρικά έξοδα που δεν έχω προβλέψει;
Υπογράφεις ότι η γυναίκα, τα παιδιά και οι γονείς σου, είναι 100% υγιείς και δε θα με φορτώσουν ιατρικά έξοδα; Τιιιιι; Άφησες το παιδί σου έξω με T-shirt και θερμοκρασία 5 deg C και ζητάς και ιατρική φροντίδα; Τι λες άνθρωπέ μου; ΕΓΩ θα πληρώσω τη δικιά σου βλακεία; Τιιιιιι; Ο γυιός σου έπαθε διάστρεμμα γιατί παραπάτησε στο rebound; Να μην έπαιζε basket, το ήξερε ότι θα γινόταν σε κάποια στιγμή αυτό, άρα μπορούσε να το προλάβει (εκ πείρας 15 + 5 διαστρεμμάτων), οπότε και δεν τον πληρώνω.
Το post σου εμπεριέχει κάτι εντελώς ψευδές και αναληθές και με βάση αυτό κινείσαι στη συνέχεια. Γράφεις κατά λέξη ότι: 'ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μου οι πληρώνουν οι άλλοι', πράγμα τελείως ανακριβές, διότι, ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν ασφαλίζονται άμεσα, ως προστατευόμενα πρόσωπα. Γιατί, λοιπόν, θα πληρώσουν οι άλλοι τη νοσηλεία μου (του οποιουδήποτε πάθει ατύχημα), τη στιγμή που υπάρχουν οι δικές μου εισφορές; Δε βλέπω το ίδιο επιχείρημα να το χρησιμοποιείς για άτομα που:
α. Είναι προστατευόμενα (παιδιά) και ΔΕΝ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο μέρος αυτών καλύπτουν οι γονείς.
β. Είναι λαθρομετανάστες ή απλά απατεώνες (τουρκόγυφτοι) και δεν έχουν εισφέρει στο κράτος ούτε 1€, ενώ χρησιμοποιούν τις υποδομές του κατά κόρον*.
γ. Είναι άτομα εξαρτημένα από άλλους (πχ σύζυγοι με επάγγελμα οικιακά) που δεν έχουν πληρώσει στη ζωή τους ούτε 1€.
Αντιθέτως, προσπαθείς να πιάσεις αυτούς που ενώ έχουν πληρώσει κανονικότατα, απλά δε φοράνε ζώνη. Από εκεί θα σωθεί το κράτος ή από τους χιλιάδες των παραπάνω κατηγοριών που δεν έχουν συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα; Ας είμαστε ειλικρινείς, λοιπόν, και ας μην χρησιμοποιούμε τσιτάτα για να παραπλανήσουμε τον κόσμο οδηγώντας τον στο συμπέρασμα που θέλουμε εμείς, για τον οποιονδήποτε λόγο.
Να ξεκαθαρίσω ότι, δεν είμαι ενάντια στη χρήση ζώνης και κράνους. Ίσα ίσα, γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα (σχήμα λόγου), λόγω επαγγέλματος, τι ακριβώς μπορεί να συμβεί με τις δυνάμεις που δέχεται το σώμα σε ένα ατύχημα. Είμαι ενάντια όμως στην επιβολή προστίμων, τουλάχιστον τόσο αυξημένων για μια παράβαση που, τουλάχιστον στη ζώνη, αφορά αποκλειστικά τον οδηγό και κανέναν άλλο. Στο κράνος, να το δεχθώ, μπορεί ένα μυγάκι να σε κάνει να σκοτώσεις άνθρωπο, αλλά με τη ζώνη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (ειδικές κατασκευές οχημάτων), δεν έχεις συμμετοχή στην οδηγική συμπεριφορά από τη χρήση της.
- Ελπίζω να γνωρίζεις το νέο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τους λαθρομετανάστες εκ Πακιστάν/Αφγανιστάν, που τον τελευταίο χρόνο ήταν όλοι καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κτλ και έπαιρναν τσάμπα φάρμακα εκατοντάδων ευρώ, τα οποία, μεταπωλούσαν στη συνέχεια, σε φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη σειρά τους, τα πωλούσαν σε πραγματικούς ασθενείς. Μία συμμορία, λοιπόν, που μου/σου/μας/σας έκλεβε εισφορές και χρήματα ΔΥΟ φορές για το ίδιο προϊόν.
Ευχαριστώ.
-
-
Δηλ. το παιδί που παραπατά και παθαίνει διάστρεμμα είναι το ίδιο με αυτό που κάνει σούζες με το μηχανάκι του στην παραλιακή και μάλιστα χωρίς κράνος.
Τι άλλο θα ακούσουμε στο Ελλαδιστάν, τι δικαιολογία για τη μη τήρηση του ΚΟΚ.
Αρα και ο καρκινοπαθής το ίδιο με αυτόν που παίζει Ρώσικη ρουλέτα.
Γι αυτό και θα παραμείνουμε πρώτοι στα τροχαία δυστυχήματα.
Βρήκαμε γιατί η Ελλάδα δεν πάει μπροστά.Φταίνε τα κράνη κ οι ζώνες.Γιατί ως γνωστόν, ο τράχηλος του Έλληνα,κράνος και ζώνη δεν υπομένει.
-
Εισαι με το αμαξι σου και χτυπας καποιον χωρις κρανος και πεθαινει.Αν φορουσε κρανος θα ζουσε.Γιατι να εισαι υπαιτιος
θανατου;Έπιδη δεν ηθελε να χαλασει το μαλλι του;Αν χτυπησεις το κεφαλι ακομα και με 20χαω θα παθεις ζημια...
Οταν ειχα ατυχημα με την μηχανη μου φοραγα το κρανος.Οταν ηρθε η τροχαια εγραψε στην αναφορα
Φοραγε κρανος
Αν δεν φοραγα και ειχα τραυμα στο κεφαλι η ασφαλιστικη στο δικαστηριο θα το ειχε σαν στοιχειο της αμελειας μου.
Ας αναρωτηθουμε ποσο κοστιζει μια μερα στην μεθ και ποσο κοστιζει ενας θανατος ενος νεου ανθρωπου στην κοινωνια.
Το κρατος δεν βαζει προστιμα γιατι μας λυπαται ή επειδη θελει να τα κονομισει!Το κρατος μας βλεπει σαν μοναδες που δεν θελει
να χανει ειδικα οταν ειναι σε παραγωγικη ηλικια αφου θα εχει εσοδα αλλα και νεους πολιτες.Ας αναλογιστουμε ποσες εισφορες
χανει το κρατος απο τον χαμο ενος 18χρονου μεχρι να βγαινε στην συνταξη.Ακομα χανει πολλους νεους πολιτες αφου ο νεος αυτος
δεν θα τεκνοποιεισει...
Τα ιδια ισχυουν και για την ζωνη...
-
Κανονικα θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικο το κρανος και για τους οδηγους και τους επιβατες αυτοκινήτων, οπως στην Σιγκαπουρη και μαλιστα με προστιμο ανα ατομο. Αυτοκινητο με 5 επιβαινοντες χωρις κράνη, 5Χ300= 1500 ευρα προστιμο. Στην χεροτερη περιπτωση, αυτοκίνητο με 5 επιβαινοντες χωρις ζωνες και κρανη, 5Χ300+5Χ300= 3000 ευρα προστιμο. (Για τέτοια ποσά ισχύει προσωποκράτηση.)
-
Ο χρήστης zero_IQ έγραψε:
Κανονικα θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικο το κρανος και για τους οδηγους και τους επιβατες αυτοκινήτων, οπως στην Σιγκαπουρη και μαλιστα με προστιμο ανα ατομοχλωμό σε βρίσκω
http://www.entersingapore.info/sginfo/driving.php εδώ ας πούμε αναφέρει για ζώνες και τα κλασσικά που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, αλλά τπτ για κράνος.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?