-
Για 15κ χλμ το χρονο κι εγω δε θα πηγαινα σε πετρελαιο
-
Και με κάποιους τρόπους οδήγησης το πετρέλαιο είναι κάπως εκνευριστικό. Δοκίμασέ το και ίσως βοηθηθείς στην απόρριψή του. Αν και για 15000χλμ με οικονομικό κινητήρα μάλλον δεν συμφέρει έτσι κι αλλιώς.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ύστερα από τα στοιχεία σοκ που άκουσα για τη νοθεία του πετρελαίου κίνησης, νομίζω πως θα αναθεωρήσω μια στροφή που έλεγα να κάνω προς αυτό. Ακόμα και να εξισώσουν το φόρο κίνησης-θέρμανσης, ακόμα και με τη βενζίνη στα 2€, νομίζω πως θα συνεχίσουν να νοθεύουν το κίνησης με ναυτιλιακό πετρέλαιο, οπότε η ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να προκύψει δεν πρόκειται να αποσβεστεί από τα όποια χαμηλότερα έξοδα. Νομίζω ότι για την ώρα ένας οικονομικός βενζινοκινητήρας για -
Για αγορά νέου αυτοκινήτου λέω, απλά δεν γράφω μάρκα/μοντέλο για να μην χαλάσω το τόπικ, το συζητάμε αλλού αυτό. Απλά σκέφτομαι για μικρό κυβισμό γενικώς. Υγραέριο φοβάμαι οτι θα την κάνουν με αύξηση του φόρου προσεχώς, όπως και κάπου πιστεύω πως είναι ένα τρικ η δήθεν μείωση της τιμής του πετρελαίου. Οι γκάγκστερ κάτι άλλο θα βρουν σύντομα να μας γδύσουν. Γι' αυτό λέω να παραμείνω στη δοκιμασμένη συνταγή.
-
υπαρχουν καινουργια με εργοστασιακη εγκατασταση υγραεριου.
παντως, εγω για καινουργιο θα κοιτουσα και ντιζελ, μεγαλο ποσο απο το επιπλεον που θα δωσεις, θα το παρεις πισω στη μεταπωληση. -
Το αμάξι το παίρνω με προοπτική δεκαετίας, όπως έκανα με αυτό της φωτογραφίας. Δεν με απασχολεί η μεταπώληση γιατί ουσιαστικά μηδενίζεται.
-
Αν το κρατήσεις δέκα χρόνια ακόμα κι αν κάνει 15κ ή και λιγότερα χιλιόμετρα λογικά θα τα βγάλεις τα έξτρα λεφτά. Συνήθως το σημείο απο το οποίο αρχίζεις και κερδίζεις είναι πάνω κάτα τα 100k χιλιόμετρα. Απλά η απόσβεση θα γίνει με πιο αργούς ρυθμούς.
-
ολα ειναι σχετικα.
Αν πχ παρεις το C3 ντιζελ που (οπως διαφημιζει η Citroen) βγαίνει σε τιμη ιδια με το βενζινοκινητο, γιατι να μην παρεις το πετρελαιακι;
αν προσεχεις λιγο την τροφοδοσια σου ελαχιστοποιείς σημαντικα τα όποια μελλοντικα προβληματα.Βεβαια οπως ειπα ολα ειναι σχετικα.
τι αυτοκινητο θελει ο καθενας, ποση διαφορα εχουν τα δυο καυσιμα κλπ κλπτην κουβεντα την καναμε πολλες φορες...
-
Ενώ ήμουν έτοιμος για πετρέλαιο, είμαι σίγουρος ότι το αμάξι κάτι θα πάθει στη δεκαετία από νοθευμένο πετρέλαιο και θα μου βγει ξινή η αγορά. Το συζήταγα και με ένα γνωστό μου που οδηγεί ένα επαγγελματικό (Kangoo). Μου έλεγε ότι πρόσεχε να βάζει πάντα ντίζελ από τα πιο ασφαλή πρατήρια, εκεί που βάζουν ταρίφες κτλ και τους έβγαλε ζημιές σε λιγότερα από 90Κ χλμ. Συνεργείο (όχι αντιπροσωπεία) τους είπε ότι είναι από τον αποχρωματιστή του πετρελαίου θέρμανσης. Τι να πει κανείς...
-
Nα μην το πάρεις τότε, βενζίνα και πάλι βενζίνα.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ύστερα από τα στοιχεία σοκ που άκουσα για τη νοθεία του πετρελαίου κίνησης, νομίζω πως θα αναθεωρήσω μια στροφή που έλεγα να κάνω προς αυτό. Ακόμα και να εξισώσουν το φόρο κίνησης-θέρμανσης, ακόμα και με τη βενζίνη στα 2€, νομίζω πως θα συνεχίσουν να νοθεύουν το κίνησης με ναυτιλιακό πετρέλαιο, οπότε η ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να προκύψει δεν πρόκειται να αποσβεστεί από τα όποια χαμηλότερα έξοδα. Νομίζω ότι για την ώρα ένας οικονομικός βενζινοκινητήρας για -
Ούτε για αστείο αγορά diesel, έτσι;
-
**Ερχεται η αεριοκίνηση των Ι.Χ. **
Δυναμικά εισέρχεται η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς είναι έτοιμη να υλοποιήσει την εισαγωγή της αεριοκίνησης και στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση εταιρειών με μεγάλους στόλους οχημάτων (ελαφρών φορτηγών), τα ταξί και τα φορτηγά, καθώς και τους ιδιώτες καταναλωτές τόσο εκείνους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στο σπίτι τους όσο και εκείνους που έχουν ήδη τοποθετήσει συστήματα υγραεριοκίνησης στα ΙΧ τους και μπορούν να μετατραπούν σε φυσικού αερίου.
...............
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112852242 -
μια ομορφη θεωρητικη 'κουβεντα χωρις ΚΑΜΙΑ αναφορά εστω και σε ενα ενδεικτικό χρονικό οριζοντα...
με μπολικα 'Θα' κι 'οταν'....
και βεβαιως χωρις να διευκρινιζει ΤΙ πρεπει να αλλαχτει σε ενα υγραεριοκινητο για να καψει φυσικό αεριο...να γραψω κι εγω ενα αρθρο οτι 'καποτε' τα αυτοκινητα θα κινουνται με...... πυρινική συντηξη?????
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
**Ερχεται η αεριοκίνηση των Ι.Χ. **
Δυναμικά εισέρχεται η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς είναι έτοιμη να υλοποιήσει την εισαγωγή της αεριοκίνησης και στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση εταιρειών με μεγάλους στόλους οχημάτων (ελαφρών φορτηγών), τα ταξί και τα φορτηγά, καθώς και τους ιδιώτες καταναλωτές τόσο εκείνους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στο σπίτι τους όσο και εκείνους που έχουν ήδη τοποθετήσει συστήματα υγραεριοκίνησης στα ΙΧ τους και μπορούν να μετατραπούν σε φυσικού αερίου.
...............
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112852242Αν δεν σε πειράζει να ανεφοδιάζεσαι με καύσιμα κάθε 50 χλμ, καλό είναι.
-
Για τα ντιζελ δεν ειναι μια 'τοσο' απλη μετατροπη
Conversion Steps
1- Disassemble engine.
2- Checking components and replace as necessary.
3- Modify pistons for gas use (lower compression ratio).
5- Modify cylinder head for spark plugs.
6- Install camshaft sensor and timing wheel.
7- Reassemble engine.
8- Install throttle body, ignition system, gas mixer or fuel injectors.
9- Tuning of the engine (fuel and ignition).For engines without turbocharger Conversion cost: Omnitek Kit, Engine Modifications, and Labor to convert about $ 7,000 - $ 10,000. Gas tanks, engine overhaul parts and installation are extra.
For engines with turbo charger Conversion cost: Omnitek Kit, Engine Modifications, and Labor to convert about $ 8,000 - $ 12,000. Gas tanks, engine overhaul parts and installation are extra.
Time to convert: A Team of 5 - 7 technicians can convert 5 - 7 vehicles in one week.
http://www.omnitekcorp.com/altfuel.htm
The Eclipse Heavy Duty Management System requires taking the cylinder head off the engine, removing the injectors and electronic control unit, machining the head for a spark plug, machining the piston in situ, then reassembling the engine and adding the Eclipse system. A close-coupled oxidation catalyst is added to the exhaust. The entire process typically takes about 75 hours.
http://www.greencarcongress.com/2004/09 ... ng_di.html
Και >Fuel mileage is dependent on gearing, transmission and vehicle application. Typically, a spark ignited CNG engine will have lower fuel economy than its diesel engine counterpart. This efficiency loss is usually more than offset by a lower natural gas fuel cost resulting in a lower fuel cost per mile. See our Brochures page for the 'Annual Fuel Savings Estimator'. http://www.cumminswestport.com/pdf/CWI- ... imator.pdfhttp://www.cumminswestport.com/customer/faq.php
Τα απο πανω τα βρηκα με ενα googleαρισμα.
-
θεωρω πως το φυσικο αεριο (οπως και το υγραεριο), ειναι περισσοτερο θελκτικα προς τους 'χρηστες' βενζινοκινητων παρα των πετρελαιοκινητων.
δεν ειναι τοσο η χαμηλοτερη τιμη (ακομα μειωμενη τον οκτωβρη?), οσο και η χαμηλοτερη εν γενει καταναλωση που ακομα δινουν εναν αερα εναντι της βενζινης. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
θεωρω πως το φυσικο αεριο (οπως και το υγραεριο), ειναι περισσοτερο θελκτικα προς τους 'χρηστες' βενζινοκινητων παρα των πετρελαιοκινητων.
δεν ειναι τοσο η χαμηλοτερη τιμη (ακομα μειωμενη τον οκτωβρη?), οσο και η χαμηλοτερη εν γενει καταναλωση που ακομα δινουν εναν αερα εναντι της βενζινης.Μεγαλυτερη καταναλωση εχουν.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
passat με φυσικό αέριο 4Τ Ιούλιος 2011
'Από πλευράς αυτονομίας, οι κυλινδρικές δεξαμενές υψηλής πίεσης συνολικής χωρητικότητας 22 κιλών αρκούν κατά μέσο όρο για 350 χλμ. (με ήπιους ρυθμούς καταναλώνονται 5,1 κιλά/100 χλμ., τιμή που ανεβαίνει στα 6,5 κιλά/100 χλμ. σε πιο γρήγορους ρυθμούς), ενώ το ντεπόζιτο της βενζίνης των 31 λίτρων (σε αντίθεση με το 70άρι που υπάρχει στις βενζινοκίνητες εκδόσεις) επαρκεί για περίπου 300 χλμ. επιπλέον (μέση κατανάλωση 9,6 λίτρα/100 χλμ.)'
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13396
Volkswagen Passat 1.4 TSI CNG , εργοστασιακό με φυσικό αέριο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δεν ειναι τοσο η χαμηλοτερη τιμη (ακομα μειωμενη τον οκτωβρη?), οσο και η χαμηλοτερη εν γενει καταναλωση που ακομα δινουν εναν αερα εναντι της βενζινης.Μεγαλυτερη καταναλωση εχουν.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
τα diesel εναντι των βενζινοκινητων εννοω.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;